Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

JAK SI UDĚLAT SAMA MELÍR

OBSAH

Cena melíru

  • Melír do čepice (melír, mytí, střih, foukaná, styling) – 730 Kč
  • Melír do alobalu (melír, mytí, střih, foukaná, styling) – od 730 Kč do 880 Kč
  • Melír do alobalu bez střihu (melír, mytí, foukání, styling) – od 600 Kč do 700 Kč
  • Melír do alobalu více barev (melír, mytí, střih, foukaná, styling) – od 800 Kč do 1 000 Kč
  • Melír do alobalu více barev bez střihu (melír, mytí, foukaná, styling) – od 720 Kč do 900 Kč

Ceny jsou pouze orientační.

Zdroj: Melír

Diskuze

V diskuzi POSTUP MELIRU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuse krumpova.

Domácí melir dělám ho poprvé tak bych potřebovala pomoc kolik meliru a peroxidu. Dik

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Postup meliru

Melír tón v tónu

Zvýrazňující melíry jsou o kontrastu. Žena v určitém věku by si měla vybírat mezi přirozenými odstíny, které podtrhnou její barvu vlasů. Nejlepší jsou proužky v barvě o několik málo tónů světlejší, než je přírodní barva. Například pokud si necháte udělat velmi okaté a jasné melíry v některých částech vlasů – z důvodu velkého kontrastu –, dojte ke zvýraznění všech linií, tedy i vrásek.

Zde můžete vidět, jak vypadá melír tón v tónu.

Zdroj: Melír

Diskuze

V diskuzi RE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel HanaBy.

ne ne ošetření ať si vybere sama, těžko že bychom se jí trefily na to co chce, má to ohraničené částkou 3500kč a co si za to dá udělat je jen a jen na ní.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re

Obrázky

Zde můžete vidět, jak vypadá melír na vlasech.

Zdroj: Blond melír

Poradna

V naší poradně s názvem CO JE EXFOLIACE PLETI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Terka.

Můžete mi prosím někdo popsat co je exfoliace pleti a jestli si to můžu udělat sama doma? Slyšela jsem, že se s tím prý vyrovnávají vrásky na obličeji. Je topravda? Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co je exfoliace pleti? Exfoliace pleti je chemický pleťový peeling. Jeho působení spočívá v nanášení kyseliny glykolové na ošetřovanou pokožku. Tím, jak kyselina glykolová působí, dochází k tak zvané exfoliaci pleti - odstraní se povrchové buňky kůže a to téměř až na živou tkáň!!! Pak následuje proces hojení, kdy se odstraněné buňky přirozeně nahradí novými. Proces přestavby pleti se na venek projevuje zčervenáním, které vybledne do 2 dnů po aplikaci kyseliny glykolové. Během této doby se mohou na ošetřených místech objevit také drobné puchýřky, stroupky, šupinatění nebo jemné olupování pokožky. Všechny tyto projevy většinou vymizí do 5 dnů. Pleť má po zhojení viditelně lepší srukturu a dochází k postupnému vyhlazení vrásek. Pleť je vyrovnaná, jemnější, hydratovaná a odstraňují se i předchozí projevy akné a některých pigmentových skvrn. Domácí exfoliace pleti kyselinou glykolovou nebo i kyselinou mandlovou nemohu doporučit, protože při nesprávné aplikaci může dojít k neodstranitelnému popálení pokožky a vzniku rozsáhlých svráštělých jizev. Určitě chymický peeling svěřte do rukou odborníků v některém z kosmetických salonů. Obvykle se chemický peeling provádí pět krát po sobě. Mezi jednotlivými aplikacemi je přestávka jeden týden na zhojení pleti. Celá pětinásobná procedura v dnešních cenách vyjde na 5000 Kč. Obvykle bývá exfoliace pleti doplněna ještě injekcemi botulotoxinu, aby se prodloužil efekt vyrovnané pleti. Je-li exfoliace pleti provedena správně a dostatečně intenzivně, tak pak výsledky v některých případech bývají skutečně překvapivé. Lze zde dosáhnout vizuálního omlazení pleti až o několik let.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co je exfoliace pleti?

Blond melír v hnědých vlasech

Brunetky mají skvělé možnosti, pokud jde o exotičtější probarvování vlasů. Barvy a barevné melíry vypadají na hnědých vlasech elegantně a méně kontroverzně než na vlasech světlých. Pozor také na příliš tmavé odstíny hnědé barvy na vlasy, hraničící téměř s černou. Blond melír se nehodí ani k příliš světlé pleti.

Blond melíry jsou velmi oblíbené, neboť vlasy rozjasňují. V závislosti na tom, kolik proužků či jak hustý melír je, pak vlasy mohou vytvářet dojem blond vlasů. Postupné melírování a stále přidávání blond melírů do stávajících vlasů je pak často používanou cestou, jak se stát bez nárazového „šoku“ blondýnkou.

Výsledný blond melír na hnědé vlasy nemusí být tou pravou volbou, může přidávat věk, nebo pokud vytvořené melíry nejsou dostatečně kontrastní k barvě vaší pleti, mohou vás udělat příliš nevýraznou.

Zdroj: Blond melír

Poradna

V naší poradně s názvem TĚHOTENSTVI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

zdravím 11.10.jsem měla s manželem nechraneny styk.jenže si nedal pozor.12.10 jsem měla ms ale jen slabou a asi jen 3 dny.místo 7 to mi měla ms končit 19.10.opětovný nechraneny styk.opět si nedal pozor.mužů být těhotná.od té doby mám stále vytoky.děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

S největší pravděpodobností těhotná nebudete. Pro jistotu si můžete udělat těhotenský test. Zauvažujte také nad nějakou účinnou obranou proti početí, kterou budete moci sama ovládat, například kroužek Nuvaring nebo hormonální antikoncepci.

Zdroj: diskuze Těhotenstvi?

Blond melír tón v tónu

Blond melír tón v tónu je hustý s tenkými prameny a vynecháváním jedné pěšinky. Provádí se vyplétáním hrotem tupírovacího hřebene a vybrané pramínky jsou poté zabaleny do alobalu. Kvalitní značka melíru je Matrix V-light s 6% vyvíječem. Díky tomu, že je melír tenký a vynechá se jedna pěšinka, není odrost tak patrný a vcelku pěkně splyne s melírovanou částí.

Výsledný efekt blond melírů tón v tónu se projevuje tím, že odrost nedělá ostrou linku, není tak patrný, a i odrostlejší melír vypadá pořád přirozeně.

Zdroj: Blond melír

Poradna

V naší poradně s názvem REFLUX JÍCNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Prýmková.

dobrý den,již 4 neděle,jsem zahleněná,suchý kašel,bolest na prsou..obvodní lékařka mě léčí-Erdomed a Vincentkou a Levopront,skoro žádná změna,nenastala a tak mi k tomu dala Nolpazu-40mg-2 krát denně,protože mi před 2 roky našli vředy na dvanácterníku-ty se zahojily...myslíte,že se to mohlo být Rexluxem?děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejdříve je potřeba, abyste zvolnila, uklidnila se a získala jste vnitřní rovnováhu. Nejspíše jste na něco alergická. Objednejte se na imunologii a nechte si udělat testy. Sama si můžete v lékárně koupit lék Claritine, který vám pomůže bojovat s alergií. Pijte čaj s ŽenŠenem a snažte se myslet pozitivně. Léčbu, kterou máte od obvodní lékařky nepřerušujte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Reflux jícnu

Melír na tmavé vlasy

Pokud chcete blond melír do černých vlasů, očekávejte, že melíry půjdou obvykle do zrzavé barvy. Tato varianta se tedy odbornicemi moc nedoporučuje. Melír pro hnědé vlasy nebo pro ty černé však již není nic netradičního. Zatímco se vlasy dříve při melíru do tmavých vlasů hlavně zesvětlovaly, teď se barví. Zůstat můžete v přírodních tónech tón v tónu, ale proč si neužít trochu barvy. Vždyť i kobaltová modrá může v hnědých vlasech působit decentně.

Pokud vám melír nevyšel tak, jak jste si představovala, můžete to napravit přelivem, ale jakým, to vám musí poradit kadeřník, který ví, jak melír „ochladit“, aby vlasy nebyly žluté. Neexperimentujte, jinak si poničíte a vysušíte vlasy.

Zdroj: Melír

Poradna

V naší poradně s názvem KDYŽ PLÍCE BOLÍ - ZÁPAL PLIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Dobry den, jiz 5 den kaslu uplne suchy kasel, teplota max 37.boli prudusky-plice? Covid19- 2krat negativni. (pritel byl pozitivni, tak proto testovali i mne) Beru stoptussin. Ztizene dycham. Jak pokracovat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Určitě by v tomto případě byla vhodná prohlídka u lékaře, který může udělat rentgen plic a poslechnout dýchání, což obé napomůže k volbě správné léčby a brzkému uzdravení.
Sama si můžete pomoci tím, že vyměníte Stoptussin za ACC Long a aplikujte ho vždy ráno a odpoledne. Večer už nepoužívejte. Tím se ztekutí hlen a půjde dobře ven z plic, čímž se vyčistí plíce a zlepší se dýchání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Je bakteriální zápal plic nakažlivý?

Postup při dobarvování odrostu

Až vám melír začne odrůstat, budete si ho muset dobarvit. V sadě na dobarvování najdete jemný aplikátor, pomocí něhož zesvětlovač snadno nanesete pouze na kořínky. Řiďte se pokyny uvedenými na obalu a nenechávejte roztok působit příliš dlouho.

Zdroj: Blond melír

Diskuze

V diskuzi KŮŽE CHODIDLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Jezisi,nekupujte si drahe masticky.Muzeme si je udelat doma a nestoji hrisne penize a pomahaji stejne,mozna jeste lip.Jak to delavaly nase babicky?Jedine z nasich bylinek,protoze nic jineho nebylo a pomahalo to na 100%.Pokud budete mit zajem,napiste,delam plno domacich veci bez chemie,ktere pomahaji na 100%.Ja sama a i dcera to pouziva a nema problem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vera.

Dobry vecer, loupe se mi kuze na ploskach obou nohou, prosim poradte mi co s tim? Vera

Zdroj: diskuze Kůže chodidlech

Historie melíru

Barvení vlasů je známé již z dob Egypta, kdy se používaly různé přírodní přelivy. Melír je technika barvení vlasů, kdy se barví jen některé prameny nebo partie vlasů (například konečky), aby se tak odlišily od původní barvy. Pokud se použije technika balení do fólie, je možné použít na melír více než jednu barvu (takzvaný americký melír) a dosáhnout například efektu tónování. Stejně tak je možné k odbarvení vlasů používat roztoky peroxidu.

Melír nepatří mezi zastaralé a opomíjené techniky, i když by se to tak někomu mohlo zdát. Melíry dostaly novou podobu a kolorování účesů je dnes velkým hitem. Módní melír je často nenápadný, pouze prosvětluje a barvou modeluje účes. Moderní melíry dokážou být i extravagantní. Nestačí jen část účesu zesvětlit nebo ztmavit. Takový melír však patří do rukou profesionálních koloristů, kteří vám ve vlasech vytvoří doslova umělecké dílo. Nebojte se tedy ani barev. Barevný melír je přesně to, kam vlasové účesy s melírem spějí. Barva je povolena, trendy jsou růžový, oranžový, žlutý, modrý, fialový či třeba zelený melír. Naprostým hitem je pak multibarevný melír.

Zdroj: Melír

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ HOUBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Tibetská houba se neprodává - jelikož jí nám darovala příroda - tak bychom si jí měli vzájemně darovat. Já jí dostala od kamarádky - a dále - protože, pokud se s ní dobře zachází - se poměrně dost množí - darovala dalším okolo. Pěkný den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sylva.

Dobrý den, jsem stejného názoru. Sama jsem houbu před lety dostala a rozdávala všem, které jsem měla ráda a také těm, kteří si požádali. Při stěhování však jsem sama o tento poklad přišla a nyní, když sama potřebuji, není se na koho obrátit. Pokud mohu poprosit Vás, určitě si tento přírodní poklad nenechám do budoucna sama pro sebe. Děkuji předem za odpověď, Sylva

Zdroj: diskuze Tibetská houba

Blond melír v černých vlasech

Černé vlasy, které osvěží stříbrný melír, nemusí vypadat jako prošedivělé. Díky speciální barvicí technice Davines Flamboyage získají černé vlasy zcela jiný vzhled. Právě černá barva bývá velice agresivní, zostřuje rysy obličeje a je zcela nepoužitelná pro příliš světlé typy žen. Jednolité černé barvě ve vlasech také chybí objem a jen samotný lesk nestačí. Proto potřebují černé vlasy speciální řešení v podobě blond melírů.

Stříbrný melír dokonale modeluje hladké dlouhé černé vlasy, které se jen velice decentně vlní na koncích. Jsou pak ukázkou skutečně mistrovského melírování. Melírované vlasy získávají na objemu a metalické odstíny dávají vlasům exkluzivní a luxusní vzhled.

Zdroj: Blond melír

Poradna

V naší poradně s názvem OSTROPESTŘEC A JEHO NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena Janotová.

Dobrý den,chci se zeptat,užila jsem drcený ostropestřec jen čtvrt čajové lžičky v poledne 1/2 h před jídlem a zapila vlažnou vodou.Druhý den ráno při vstávání točení hlavy,závratě.Změřen tlak a byl 166/82/82.Z léků užívám Pradaxu 110mg,Betaloc ZOC 1/2 z 25 mg a Mg.Mám Leidenskou mutaci.Na zvýšený cholesterol nesnáším statiny.To se mi stalo už i dříve,kdy jsem užila ostropestřec v tobolce.Netušíte co mi to způsobuje?Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Užívejte jen léky předepsané lékařem a nepřidávejte k tomu nic víc, ani bylinky. Pokud se necítíte dobře a nebo máte pocit, že je třeba léčit jinak, tak se vždy o tom poraďte s lékařem. Lékař má mnohem více možností, jak změnit nebo doplnit léčbu. Ostropestřec se používá v souvislosti s játry. Cítíte-li, že vaše játra nefungují správně, řekněte to lékaři, nechte si udělat ultrazvukové vyšetření, aby lékař přesně viděl, co je třeba léčit. Ale sama si nic neordinujte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ostropestřec mariánský nežádoucí účinky

Melíry - fotogalerie

Zde vám přinášíme fotogalerii melírů: melíry foto.

Zdroj: Melír

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ODSTRANIT CERVENOU TECKU NA NOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alžběta.

Dobrý den přejí a prosím o pomoc a radu.Mám na pravé noze červenou trošku vystouplou tečku ve velikosti hrášku. Holim si nohy jsem opatrná ale stalo se mí že dva krát jsem to narušila a dlouho mi tekla krev a opět je to vystouplé a stejná červená nehezka větší tečka. Napište mí prosím k tomu něco dobrého co by mi mohlo pomoc a co mužů udělat já samá a vždy je každá dobrá rada nad zlato.Napište mi prosím co nejdřív ano prosím Vás pěkně, děkuji za pochopení a hezký den přejí. Bursikova
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Udělal se vám hemangiom. To je taková cévní malformace, která prorůstá kůží až na povrch a postupně zbytňuje. Každé narušení znamená vytrvalé krvácení, protože se jedná o shluk cév - proto ta červená barva. Jak to odstranit? Nejrychlejší a nebezpečnější způsob je nechat si to chirurgicky vyříznout. Operace je v lokálním umrtvení a do měsíce je vše zahojeno s minimální jizvičkou. Zajděte s tím na kožní a objednejte se na extrakci z důvodu častého krvácení. Za těchto podmínek vám to pojišťovna celé uhradí a vy nebudete muset platit za kosmetický zákrok.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak odstranit cervenou tecku na noze

Jak na blond melír doma

Pokud nechcete utrácet peníze za kadeřnici, můžete si melír udělat sama doma. Kupte si vše potřebné v obchodě pro kadeřnice, kde vám prodavači jistě poradí. Ve většině drogeriích seženete melírovací sady. V obchodě pro kadeřnice koupíte kvalitnější produkty. Pokud nevíte, jakou sadu byste si měla koupit, zamyslete se nad následujícími faktory.

Délka vašich vlasů. Pokud máte krátké nebo středně dlouhé vlasy, měla byste si koupit sadu, která obsahuje čepici, háček a štětku. Pokud máte delší vlasy, budete potřebovat sadu, která obsahuje aplikátory, které vám pomohou nanést melír rovnoměrně po celé délce vlasů.

Typ melíru, jaký chcete. Pokud chcete jen o něco světlejší pramínky, kupte si sadu, která obsahuje gumový aplikátor, pomocí něhož můžete zesvětlovač nanést pouze na místa, na kterých ho chcete mít. Pokud chcete dosáhnout dramatičtějšího výsledku, kupte si sadu se štětkou nebo aplikátory na dlouhé vlasy.

Barva, které chcete dosáhnout. Pokud chcete, aby váš melír vypadal přirozeně, vyberte si blond melír, který je jen o několik odstínů světlejší než vaše vlasy. Pokud máte tmavě hnědé nebo černé vlasy, můžete zvolit také rezavý melír.

Postup

Melír na vlasy dávejte několik dní po tom, co jste si je naposledy umývala. Když ho budete nanášet na zcela čisté vlasy, mohla byste si je zničit, protože přirozená mastnota vlasů je chrání před vysušením. Před nanášením melíru byste měla mít vlasy suché.

Na stůl v koupelně si rozložte vše, co budete potřebovat. Vezměte si na sebe staré tričko a připravte si staré ručníky pro případ, že by se vám roztok dostal na pokožku. Můžete si vzít gumové rukavice, aby se vám roztok nedostal na ruce. V některých sadách rukavice najdete. Odstraňte z koupelny vše, co by se mohlo při melírování poškodit – roztok peroxidu odbarví vše, co mu přijde do cesty.

V sadě na melírování najdete čepici, která má dírky, ze kterých budete vytahovat pramínky, které budete chtít zesvětlit. Tato čepice vám umožní rozmístit pramínky rovnoměrně po celé hlavě. Pokud ale máte příliš dlouhé vlasy, nebo chcete pramínky vybírat přesněji, nemusíte čepici používat.

Pokud používáte čepici, nasaďte si ji a podívejte se, kde chcete mít melír. Pomocí háčku, který byl součástí sady, vytáhněte malé pramínky z dírek v čepici. Nemusíte vytahovat pramínky ze všech děr – vyberte si pouze místa, která chcete vytáhnout.

Pokud máte dlouhé vlasy, podívejte se do zrcadla a vyberte si pramínky, které budete chtít zesvětlit. Použijte malé sponky nebo pinetky a oddělte tyto prameny od ostatních vlasů.

Postupujte podle pokynů uvedených u sady na melír. Smíchejte prášek s krémovým oxidačním činidlem a vytvořte melírovací roztok. Nanášejte roztok na pramínky rovnoměrně, aby byly všechny stejně pokryté. Postupujte zepředu dozadu.

Pokud máte krátké nebo středně dlouhé vlasy, naneste roztok na pramínky vytažené z čepice.

Pokud máte dlouhé vlasy, použijte proužky alobalu, abyste melírované prameny oddělili od zbytku vlasů. Vložte si pod pramen vlasů kus alobalu, naneste na vlasy zesvětlovač a potom pramen vlasů zabalte do alobalu, aby se nedotýkal ostatních vlasů.

V balení byste měla najít také čepici, která se podobá koupací čepici. Dejte si ji na hlavu a nechejte melír působit asi 20 minut, nebo tak dlouho, jak je uvedeno v návodu. Čím déle necháte melír působit, tím světlejší vlasy budete mít. Nenechávejte roztok na vlasech příliš dlouho. Obsahuje silné chemikálie, které vám mohou zničit vlasy.

Sundejte si čepici a vypláchněte si melír z vlasů pomocí šamponu, který najdete v sadě. Potom si sundejte čepici s dírami a umyjte vlasy šamponem a kondicionérem na barvené vlasy. Než si sundáte čepici s dírami, důkladně vymyjte melír z pramínků vlasů přiloženým šamponem. Pokud jste použili proužky alobalu, vymyjte si každý pramen zvlášť a nakonec si umyjte celou hlavu. Používejte šampony a kondicionéry na barvené vlasy – ochrání je před vysoušením.

Zdroj: Blond melír

Jak udělat drdol z dlouhých vlasů

Na drdol z dlouhých vlasů postačí hřeben a gumička – nějaká pevnější. Vlasy si vyčešte, jako když si chcete udělat vysoký culík. Pak vlasy přeložte napůl a začněte je kroutit, až se stočí do sebe. Pak stočené vlasy vezměte a zahněte je ještě kolem dokola, do tvaru drdolu. Poté stačí zagumičkovat.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Melír nebo barva

Melíry mohou být náročné, pokud jde o dobarvování a následnou péči. Jsou kadeřníci, kteří vám budou chtít aplikovat melír na celou délku vlasů znova a znova, což může vlasy extrémně vysušit a zničit. Promluvte si o tom s kadeřníkem předem, měl by vám následně zesvětlovat jen odrosty. V každém případě se melír stává určitým závazkem. Aby dobře vypadal, je třeba jej pravidelně obnovovat, i když u jemných přirozených odstínů nemusí být odrosty tak patrné. Melírované vlasy ale vždy vyžadují speciální regenerační péči v podobě kvalitních masek a šampónů, aby důsledkem vysušení nedošlo k jejich výraznému poškození.

Rozhodla jste se tedy pro změnu? Není třeba se pouštět do drastických operací, jako je ultra krátký účes nebo rudá barva na blonďaté kštici, postačí jen pár kapek barvy. Možná vám bude stačit jemné, ale viditelné zvýraznění pomocí alobalových proužků. Tak vzhůru do toho, ale mějte na paměti, že když se melíry nezdaří, máte pohromu na několik týdnů, možná měsíců. Navíc je to věc, kterou každý uvidí na první pohled. Zejména pak vy.

Pomůcka: Na melíry se používá i 4% peroxid, na poslední alobaly se pak dává 6%, tím se zajistí, že bude mít melír žlutou barvu při použití produktů od fy Wella.

Nevýhoda barvy na celou hlavu spočívá v tom, že barva rychleji odrůstá, a tak budete chodit častěji ke své kadeřnici, než tomu je u melíru. Melír je však pro vlasy škodlivější než barva. A rozhodně se do zákroku nepouštějte doma.

Melír se obvykle provádí s pomocí speciální čepice a háčku. Tuto metodu musí kadeřnice ovládat, při nezdaru můžete mít pocit, že máte obarvenou celou hlavu a nejsou viditelné žádné pramínky. Pokud kadeřnice použije alobal, tak pravidelnost, že někde pramínky jsou a jinde ne, úplně přebije přirozenost.

Zdroj: Melír

Video, jak udělat drdol na hlavě

Zde můžete vidět návod, jak si učesat na hlavě krásný drdol.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Zesvětlení vlasů šamponem

Samotný šampon, který dokáže zesvětlovat barvy, neexistuje. Existují přelivy, pěny nebo šampony, které žluté odlesky potlačují, avšak nedovedou sjednocovat odrosty či barevné odlišnosti ve vlasech (například melír). K zesvětlení vlasů anebo ke sjednocení barvy dojde pouze při chemickém procesu. Rovněž je velmi obtížné získat z černých vlasů skutečný blond nebo platinový odstín. V tomto případě se musí černý pigment nejdříve „stáhnout“ a až poté je možné aplikovat světlejší barvu. Proces zesvětlování je potřeba opakovat i několikrát za sebou, dokud se nedosáhne kýženého efektu. Výsledek pak ale záleží i na kvalitě vlasů. Pro zmírnění odrostů je vhodné aplikovat melír v barvě, která nejvíce odpovídá vlastním vlasům. Melír se postupně vymývá a rozdíly nejsou tak vidět. Přesto platí pravidlo, že chemicky ošetřené vlasy musí odrůst.

Trh samozřejmě nabízí celou řadu výrobků, jako například šampon na zesvětlení tmavých vlasů, zesvětlující šampon na tmavé vlasy, šampon na zesvětlení melíru, zesvětlující šampon Balea, ale všechny tyto „šampony“ vždy obsahují chemické látky pro úpravu barvy vlasů, které můžete vidět zde.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Postup na melír doma

Pokud chcete, aby vaše vlasy působily jednotně a přirozeně, musíte si nejvíce dát záležet na volbě odstínu. Ten by měl být světlejší maximálně o dva až tři tóny než vaše původní barva, jinak působí nemoderně a příliš tvrdě.

Nažloutlé odstíny jsou bohužel dalším častým nešvarem. Žlutá barva působí nepřirozeně a lacině.

Druhy melírování:

Melír podle Jenn: Zesvětlovat od obličeje dál, to znamená, že by kolem tváře měl být melír nejhustší a pak by měl přecházet do ztracena. Účes tak získá na plasticitě, ubere roky a světlé pramínky kolem obličeje rozzáří vaši tvář.

Francouzský melír: Kombinujte tři tóny, dosáhnete tak maximálního výsledku. Odstíny musí maximálně ladit, tudíž se od sebe liší jen nepatrně. Navíc melír nezačíná hned u hlavy, tam ponecháte svou původní barvu, která je tmavší. Přirozené vrstvení pramínků, které vykují zpod vrchních vlasů, je zkrátka francouzsky šik.

Tmavší odrosty, horizontální melír: Vyzkoušejte nový trend. Základem jsou dva rozdílné tóny, místo toho, aby se spolu prolínaly vedle sebe různobarevné pramínky, vlasy se barví horizontálně. Tedy tak, že odrosty (až 10 cm) jsou tmavší a konečky přecházejí do světlé. U tohoto typu melíru si můžete dovolit i větší kontrast než tří tónů. Celkový dojem je mladistvý a svěží. Navíc vypadá zajímavě i v ohonu a dalších účesech.

V zimním období vedou béžové a pískové tóny, pro plavovlásky to jsou pak zlatavé a medové pramínky. Rozhodně se vyhněte načervenalým a nažloutlým odstínům.

Postup: Zakryjte si oblečení starým ručníkem, případně oblečte obnošené triko, které můžete zničit. Nastříhejte asi 10centimetrové čtverce alobalu. Vlasy rozčešte hřebenem a vytvořte pěšinku na obvyklém místě.

Barvu smíchejte podle návodu a můžete začít s melírováním. Obarvujte jen tenké pramínky štětečkem a poté balte vlasy do připraveného alobalu. V případě, že chcete mít melírovaný i ohon, sčešte vlasy do ohonu a barvu naneste i na pramínky ze stran.

Melír nechte působit dle návodu výrobce. Poté vlasy opláchněte, umyjte šampónem a ošetřete kondicionérem. Finálně upravte do požadovaného účesu pomocí fénu.

Zde můžete vidět, jak se provádí melír doma.

Zdroj: Melír


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP