Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

JAK SE ZBAVIT PLÍSNĚ V TĚLE

OBSAH

Příčiny nákazy

Růst a šíření plísní umožňuje překyselení organismu, naopak zásadité prostředí (alkalóza) pohyb kvasinek zpomaluje a způsobuje jejich setrvávání a hromadění na jednom místě, což může vést ke vzniku cyst nebo i zhoubných nádorů. Kvasinky se mohou snadno rozmnožit a zbavit se jich může být pak velice obtížné. Zejména při častém a mnohdy i zbytečném užívaní antibiotik můžete očekávat invazi kvasinek do vašeho organismu.

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE ZBAVIT PLÍSNĚ NEHTŮ NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Pišingr.

Chtěl bych se zeptat na lék Terbinafin kolik stojí a jeli k dostání.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék TERBINAFIN ACTAVIS je k dostání v lékárně na lékařský předpis a pacient na něj doplácí cca 73 Kč za 28 tablet. Ovšem za podmínky, že předpis vystaví kožní lékař. Recept od jiného lékaře znamená vyšší doplatek a to až 160 Kč. O dostupnosti tohoto léku se informujte ve své lékárně, kde vám sdělí i přesnou výši doplatku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se zbavit plísně nehtů na nohou

Kvasinky a antibiotika

Antibiotika jsou přírodní i syntetické látky, které potlačují nebo ničí bakterie a jsou bezpečné pro člověka. Antibiotika se dnes užívají prakticky na všechno, od lehké rýmy až po smrtelná onemocnění.

Spotřeba antibiotik v České republice v roce 2010:

  • Humánní medicína: 66 340 kg za rok
  • Veterinární medicína: 67 692 kg za rok

Původně citlivé bakterie se v důsledku přirozených genetických změn stávají odolnými (rezistentními) k jednomu nebo více antibiotikům. Za normálních okolností jsou rezistentní bakterie mezi ostatními potlačeny. Jsou-li však antibiotika užívána nadměrně a nesprávně, ve zdravotnictví, veterinárním lékařství i v zemědělství, jsou-li nasazována při virových chorobách, kde jsou neúčinná, nebo při lehkých onemocněních, kde jsou zbytečná, zahubí citlivé bakterie a ty odolné zaujmou jejich místo. Kvasinky v lidském těle pobývají „v míru“ a přemnoží se až v reakci na antibiotika – a problém je na světě.

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek

Diskuze

V diskuzi MYKOZA NA RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leoš.

Dobrý den, na mykozu z vlastní zkušenosti doporučuju tohle: www.cannaderm.cz/myc… . Nešlo mi se plísně zbavit, měl sem ji mezi prsty na rukou. Po pár týdnech s Mycosinem mám klid. Ale dělám si pořád lázně - pár kapek do lavorku s vodou a máčím.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykoza na rukou

Nebezpečí u plísně na kůži

Komplikace plísně nehtů může vznikat jako bakteriální superinfekce nebo jako další jiné dermatofytýdy vyvolané zánětem na jiném místě těla, nežli je primární plísňová infekce.
Rizikové faktory pro vznik kožní plísně jsou malé kožní léze, oslabený imunitní systém, HIV infekce a Diabetes.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Ložiska kožní plísně

Kůže, nehty a vlasy jsou tvořeny keratinem, který je základní potravou pro dermatofyty, které způsobují kožní plíseň. Vnitřní onemocnění dermatofyty nebylo nikdy pozorováno. Plísně se množí především v okrajových oblastech prstencových lézí, kde bývá součastně i nejsilnější zánět. Pokud patogeny napadnou vlasy, tak bývají často umístěny ve vlasových folikulech.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Diskuze

V diskuzi SVRAB OD KOČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Svobodová.

Ujali jsme se zuboženého toulavého kocoura.Myslím,že měl,možná ještě má svrab a že jsem ho od něj dostala také.Svědí mě již několik týdnů vlasatá část hlavy a vzadu krk.Na těle nemám vůbec nic.Nedokázu se toho zbavit,k lékaři se stydím jít.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svrab od kočky

Zinek proti kvasinkám a plísním

Kandidóza (přemnožení plísní) se už mezi lidmi vyskytuje celá desetiletí, vlastně od těch dob, kdy jsme začali užívat antibiotika, ale zanedbali jsme nahrazování prospěšných bakterií, které bývají ničeny zároveň se škodlivými. Plísně samotné jsou odjakživa přítomné v lidském těle a druh Candida albicans je nejčastějším druhem, v těle přebývá přirozeně, avšak je regulována užitečnými bakteriemi ve střevech. Tyto bakterie produkují i malá množství vitamínů K a B12 a napomáhají k trávení nadbytečných cukrů. Jedna zvláštní skupina bakterií rovněž produkuje kyselinu mléčnou, která chrání střeva a ženské pohlavní orgány proti plísním. Přemnožení plísní a kvasinek lze překonat především změnou stravování a životního stylu.

Například v aloe se nacházejí steroidy, vitamíny A, C, B včetně vzácně se vyskytujícího vitamínu B12 a kyseliny listové, minerály (hořčík, mangan, zinek, měď, chrom, vápník, sodík a draslík), 18 aminokyselin, glykosidy, trávicí enzymy, lignin, saponiny, antrachinony (mají analgetický, antibakteriální a projímavý účinek) a podobně. Látka acemannan podporuje imunitu a snižuje tvorbu zánětů. Má zdravotní účinky na bakterie, plísně: ve vysoké koncentraci a v přímém styku s bakteriemi po dobu několika hodin působí baktericidně, má protivirový a protiplísňový účinek.

Boj proti kvasinkám podporuje zinek!

Zdroj: Zinek v péči o vlasy

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

Dobrý den, od 15ti let se mi po celém těle objevují znamínka, doktoři říkají, že pigmentová kopřivka (urticaria pigmentosa). Mohli byste mi prosím nějak poradit, jak se toho zbavit, nebo to aspoň zesvětlit? :( Už si nevím rady :( Moc děkuji za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny

Příklady kožní plísně a jejich patogenů

  • Plísně na kůži (Tinea corporis) způsobují dermatofyty Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton rubrum a Microsporum canis.
  • Mykóza kůže na nohou (Tinea pedis), kterou nejčastěji způsobuje E. floccosum, Trichophyton rubrum a Trichophyton mentagrophytes.
  • Plíseň ve vlasech (Tinea capitis), kterou způsobují Trichophyton tonsurans, Microsporum canis a Microsporum audouinii.
  • Plíseň ve vousech (Tinea barbae), kterou způsobuje Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton verrucosum a Trichophyton rubrum.
  • Plíseň na nehtech neboli onychomykóza (Tinea unguium), kterou způsobují E. floccosum, Trichophyton rubrum a Trichophyton mentagrophytes.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Diskuze

V diskuzi CUKROVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milde1.

Mám cukrovku typu 1,již nemam co ztratit.Bolesti zatvrdlá kůže plísně ,to vše na chodidlech.
Začal jsem používat náplasti DETOX pharma.Již je používám druhý měsíc,bolesti,plísně
ustoupily.Dokonce udržím rovnováhu na jedné noze.Pokračuji.Pro mě výborné.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cukrovka

Mazové žlázy a komedony

Mazové žlázy mají za úkol udržovat kůži vláčnou pomocí tuku, který transportují na povrch naší pokožky. Tuk je před vrcholným transportem v našem těle obohacen o mnoho látek, jako jsou soli, feromony, ale také tělu přirozené dezinfekce, které tvoří v okolí ústí mazových žláz ochranný film, říkejme tomu tukový sekret. Mazové žlázy jsou na povrchu kůže rozmístěny tak, aby tukový sekret z nich vylučovaný mohl pokrýt celistvě celý povrch kůže. Tím se pak zlepšují vlastnosti kůže i její odolnost vůči průniku infekcí. Občas se ale stane, že tukový sekret není zcela čistý. V případě, že obsahuje nějaké toxiny - jedy, tak v mazové žláze dojde k reakci a vytvoří se zánět. Mazová žláza se ucpe a začne se v ní hromadit tukový sekret a zesílí zánět. Tím vzniknou typické komedony, které všichni dobře známe a nazýváme je akné, nebo i beďary, či uhry. Kdyby tedy byl onen tukový sekret čistý a zabven od všech nežádoucích toxinů, tak bysme nikdy nepoznali co je to akné! A recept, jak se zbavit beďarů je na světě, nebo také postup na hojení uhrů a akné.

Zdroj: Akné, proč ho máme a jak se ho zbavit?

Diskuze

V diskuzi PLÍSNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Domca.

Z hľadiska tradičnej čínskej medicíny za plesne na nohách môžu kvasinkové infekcie, huby a pliesne v črevách živiace sa cukrom. Takéto mykózy na nechtoch nohy sú len vonkajším prejavom zaneseného organizmu, preto treba spraviť detox- aspoň 2 týždňovú ryžovú kúru. Ak to nezvládnete, tak aspoň na mesiac úplne vysaďte sladké potraviny a obmedziť mliečne, mäso a soľ. Garantujem úplne zmiznutie plesní.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel David .

můžete mě poradit jak mám začit tuto rýžovou dietu?

Zdroj: diskuze Plísně

Uložení orgánů v těle – obrázek

Kde přesně se slinivka v lidském těle nachází? Na tomto obrázku můžete vidět uložení slinivky v našem organismu.

Umístění slinivky v těle

Zdroj: Umístění slinivky břišní

Diskuze

V diskuzi JAK SE ZBAVIT NEŠTOVIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erik.

ahoj je mi 12 a předevčirem jsem dostal neštovice nevite ja nejrihlec se jih mužu zbavit.děkuju

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se zbavit neštovic

Kvasinky u mužů

U mužů je průběh onemocnění kvasinkami skrytější, zato horší. Při masivní invazi kvasinek mohou skončit na oddělení ARO s těžkými příznaky selhání organismu bez správné diagnózy. Candida je kvasinka, která běžně žije v našem těle od narození. A žije zde v harmonii s ostatními kvasinkami. Ovšem různé životní situace způsobí, že se přemnoží a začne škodit. Může škodit i dvacet let, aniž byste správně diagnostikovali příčinu. Někdy je nenápadná a tajně škodí, jindy je nápadná až moc. Má ji v dnešní době většina populace a stojí i za roztroušenou sklerózou a rakovinou. Kvasinky jsou všude: ve střevech, v plicích, v kloubech, v ústech, v žaludku, na kůži, zkrátka všude v těle, kde jsou sliznice a kde je jim teplo a mají výživu.

Jeden z toxinů se podobá hormonům a napadá hormonální systém, a tak také dochází ke snížení sexuální touhy. Nejprve se jedná o malé, bezvýznamné problémy. Později se připojují nevratné změny v organismu. Tělo je prostoupeno toxiny, jedy a selhává na všech frontách. Mrtvé kvasinky jsou stejně nebezpečné jako živé. Vytvářejí totiž toxiny, na něž tělo těžce reaguje. Může dokonce nastat porucha jater.

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek

Poradna

V naší poradně s názvem DOMACI PLISEN POD GELOVYM NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Majka.

Dobry den, chtela bych se zeptat bud na domaci, nebo odbornou lecbu, Udelala se mi plisen pod gelovym nehtem,Slysela sem ze je dobre si namacet nehty do octa, nebo kapat citronem, aby se to dostalo pod nehet, ze plisne nemaji rady kysele. Nebo je dobre vtirat si pod gelovy nehet mast kanesten. Muzete mi doporucit nejakou lecbu? Predem dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Majko, určitě se chcete zbavit plísně pod gelovým nehtem co nejrychleji, takže než zkoušet na slepo co zabere a co ne, tak spíše doporučuji nechat si odebrat vzorek spor z pod nehtu a provést kultivaci. Tím se zjistí, o který kmen onychomykózy se u Vás jedná a podle toho se určí vhodná léčba, která Vás tohoto nešvaru zbaví nejrychleji. Zajděte tedy na kožní a udělejte to tak, jak je zde napsáno. Účinné léky proti plísni jsou bez tak jen na lékařský předpis, takže jinak, než přes doktora, se k nim nedostanete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Domaci plisen pod gelovym nehtem

Příčiny kožního plísňového onemocnění

Mezi nejčastější příčiny kožní plísně patří kontakt s těmito dermatofyty: T. rubrum, Microsporum canis, T. interdigitale a T. mentagrophytes. Jejich hlavní přenos probíhá při přímém kontaktu s nakaženými lidmi či zvířaty. Mezi vzácné příčiny nákazy patří, přenos prostřednictvím kontaktu s půdou.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Diskuze

V diskuzi DEPILACE VČELÍM VOSKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivča.

Dobrý den, děkuji za tip. Přijde mi, že ten včelí vosk je ze všech metod depilace úplně nejpřirozenější. Ale netuším, jak bych to zvládla s tou bolestivostí. Můj práh bolesti není zrovna největší. Tak toho se trochu obávám. Říkám si, jestli bych neměla zkusit něco takového epilace-laserem.cz/c… ale zase cena včelího vosku je asi úplně někde jinde.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Paul.

Depilace cukrovou pastou je idealni zpusob jak se rychle a bezbolestne zbavit chloupku na celem tele. Vydrzi hladka 3-4 tydny a nezarusta. Depilovane telo je hygienickeca esteticke jak pro sportovani, navstevu wellness tak i intimni hratky.

Zdroj: diskuze Depilace včelím voskem

Co je to Tetra Tea Tree

Tetra Tea Tree je společnost zabývající se výrobou dětských matrací a polštářů, které mají náplň z čajovníku.

Výhody:

  • Jsou prodyšné – přirozeně podporují proudění vzduchu v matracích a polštářích pro dětské postýlky.
  • Nejsou alergenní – ideální matrace pro děti s alergiemi nebo citlivou pokožkou.
  • Jsou antibakteriální – přírodní složky bezpečně eliminují houby ani plísně.

Zdroj: Tetra Tea Tree

Zinek na opruzeniny

Opruzeniny, odborným názvem intertrigo, je onemocnění, které vzniká zejména tam, kde se dotýkají nebo třou o sebe dvě plochy pokožky. Na tomto místě se pak zadržuje teplo a vlhko, a pakliže je navíc chráněné těsným oblečením, které brání přístupu vzduchu, dochází k hromadění kožního potu a mazu, což způsobuje podráždění pokožky, která reaguje svěděním, zarudnutím či pálením. Opruzeniny také velmi často vznikají vinou bakterií a kvasinek, které se na lidském těle běžně vyskytují. Dokonce i vláknité houby, které vyvolávají plísně na ploskách nebo nehtech nohou, mohou být původcem opruzenin. K přenesení kamkoliv po těle pak postačí běžné otírání ručníkem nebo například oblékání spodního prádla. Živnou půdou pro bakterie a kvasinky je zejména vlhké a teplé prostředí. Opruzeniny postihují nejen děti v kojeneckém a batolecím věku, ale mohou být problémem i celé řady dospělých jedinců, přičemž muži jsou k opruzeninám náchylnější než ženy.

Zinková mast je určena pro zklidnění podrážděné pokožky a působí jako balzám proti problémům s opruzeninami. Je vhodná také pro miminka, která mají sklony k reakcím na bylinné výtažky. Ve složení masti dominuje bambucké máslo, mandlový a jojobový olej. Jedná se o hladkou a krémovou suspenzi, která blokuje vlhkost z pokožky. Krém vytváří ochrannou vrstvu na pokožce, uklidňuje ji a zbavuje ji nepohodlí.

Zdroj: Zinek v péči o vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP