Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

JAK SE NECHAT SPRAVNĚ OSTŘIHAT KOUTY

OBSAH

Střihy vlasů pro muže s kouty

Najít vhodný účes pro muže s kouty je velmi problematické. Muži se nechtějí vzdát svých vlasů, a tak vymýšlejí různé vlasové kreace, jež vypadají někdy až komicky. Podívejte se například na Donalda Trumpa...

Pokud kouty nejsou příliš výrazné, lze použít sestřih, při němž se vlasy po stranách vystříhají na 5 mm. Nechá se jen takzvaný pruh uprostřed, který se stříháním plynule napojí na vystříhané boky. Stejný postup se pak zopakuje i vzadu na hlavě, kde pruh přechází do špičky.

Slušivý je též velmi krátký sestřih, kdy se uprostřed hlavy ponechá trochu delší sestříhaný pruh (jako na kohouta). Vlasy u koutů jsou trošku delší než ostatní vlasy. Konkrétně se vlasy stříhají strojkem na 3 délky (6 mm, 9 mm a 21 mm) doztracena. Účes vypadá svěže, vlasy se mohou upravit pomocí gelu nebo nechat volně. Vzadu jsou pak vystříhané do špičky.

Pokud má muž vlasů méně a kouty jsou výrazné, je lepší ostříhat vlasy dohola. Lépe totiž vypadá pěkná holá hlava než přehazovačky, jejichž nejlepším přítelem je lak na vlasy a nejhorším vítr. Ty pak nejen ve větrném počasí budí pozornost kolemjdoucích.

Zde můžete vidět účesy pro muže s kouty.

Zdroj: Jaký účes pro muže s kouty

Diskuze

V diskuzi JAK SE NECHAT SPRÁVNĚ OSTŘÍHAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana soucková.

dnešní vyučené kadeřnice neumí ani jedna ostříhat bob do podkovy tak jak to stříhají zde na videu.asi se to ve škole neučí.nikdy nejsem spokojena a to jsem jich několik vystřídala.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Smallpanda.

A vy to umíte ?

Zdroj: diskuze Jak se nechat správně ostříhat

Rady a triky jak zamaskovat kouty

Kouty ve vlasech nejsou žádná hrůza, dají se v pohodě zamaskovat dobrým střihem a vhodným účesem (nenosit culíky a vlasy stažené z čela a podobně). U mužů je vhodný velmi krátký sestřih, v dnešní době je navíc moderní mít holou hlavu. Někteří muži tento problém řeší takzvanou přehazovačkou, kterou si zakrývají pleš. Problém nastává, když zafouká vítr a vlasy se postaví, pak je tento způsob maskování spíše groteskní.

Kouty ve vlasech u žen foto.

Kouty ve vlasech u mužů foto.

Zdroj: Kouty ve vlasech

Vlasové kouty

Příčin, proč mužům padají vlasy, je mnoho. Může se jednat například o způsob stravování, hormonální vlivy, psychickou (ne)pohodu daného člověka, stresové situace, různá onemocnění kůže, nadměrné slunění, ale také o stárnutí a z velké části o vrozené dispozice. Mezi další důvody vypadávání vlasů patří úrazy, popáleniny, traumata a podobně. Nadměrné padání vlasů (či dokonce pleš) může mnoha mužům způsobit psychické problémy (mimo jiné ztráta sebevědomí) a rovněž může vést ke společenskému ponižování. Problémy s řídnutím nebo vypadáváním vlasů mají jak muži, tak i přibližně pětina žen.

Zdroj: Jaký účes pro muže s kouty

Poradna

V naší poradně s názvem ZELENE VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana .

dobry den po pripravku reparex mi zezelenaly vlasy.nepomaha mi nic.nejdo to ani prebarvit.babske rady nepomahaji.co s tim??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkušená kadeřnice si s tím poradí. Druhá možnost je ostříhat a nechat dorůst nové zdravé vlasy.

Zdroj: diskuze Zelene vlasy

Mikádo – nejlepší ze všech

Obecně vzato se mikádo snadno udržuje. Při správném sestřihu je zapotřebí jen velmi málo úsilí, aby si mikádo udrželo svůj tvar. Čím chceme mít mikádo kratší a preciznější, tím častěji je nutné navštěvovat vlasového stylistu a nechat si vlasy zastřihávat (kratší mikádo každé čtyři týdny a delší mikádo přibližně každých šest až osm týdnů).

Zde je video s postupem stříhání na mikádo: Mikádo

Zdroj: Jak se ostříhat na mikádo

Poradna

V naší poradně s názvem KOLEČKO VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

pěkný den přeji... začalo se mi dělat prvně kolečko ve vlasech a teď i kouty... zkouším různé šampony bylinky a podobné blbosti ale nic nezabírá... co transplantace víte o tom něco?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Transplantace vlastních vlasů je zatím jediná možnost jak se dají vrátit vlasy tam, kde vypadaly. Druhým nejlepším řešením, jak zastavit vypadávání vlasů, je každodenní aplikace přípravku s obsahem Minoxidilu. To vlasy neobnoví, ale zbrzdí jejich vypadávání. Pro silné vlasy je potřeba upravit jídelníček a přijímat více bílkovin, zejména kolagenu, ze kterého vznikají vlasy. Tuto zmenu ve stravování vám pomůže dosáhnout, když budete používat proteinové nápoje pro kulturisty. Stačí jedna až dvě dávky během dne.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kolečko ve vlasech

Stříhání biewer yorkshire terriera

Jak ostříhat biewera? Péče o srst u biewer jorkšír teriéra je o něco náročnější. Pokud má pes dlouhé chlupy, je třeba pravidelně srst pročesávat a upravovat. Je samozřejmě možnost psa ostříhat nakrátko (pokud není určen pro výstavy), tím odpadá většina péče o srst. Další úpravy srsti, například na výstavy, jsou obdobné jako u jorkšírských teriérů.

Zde můžete vidět, jak lze ostříhat biewera.

Zdroj: Jorkšírský teriér - střihy

Diskuze

V diskuzi PREZIMOVANI PREVISLYCH JAHOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladka.

Mam jahody na zimu zapustit do zahonu i s nadobou nebo bez? Muzu je umistit do sklepa? Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslava.

Prosím o radu co udělat se šlahouny u př evislých jahod na zimu! nechat nebo ostříhat ?Děkuji za radu!

Zdroj: diskuze Prezimovani previslych jahod

Transplantace vlasů

Problém řídnoucí kštice je možné v dnešní moderní době vyřešit transplantací vlasů. Jedná-li se o rekonstrukční zákrok, tedy o transplantaci vlasů po určitých zdravotních problémech nebo úrazech, může zákrok uhradit zdravotní pojišťovna. V případě, že si vlasy necháte transplantovat z estetických důvodů, hradíte zákrok z vlastních finančních zdrojů.

V současné době existuje mnoho metod vlasových transplantací. K nejpoužívanějším metodám se řadí: metoda transplantace vlasů FUT (Follicular Unit Hair Transplantation), metoda transplantace vlasů FUE (Follicular Unit Extraction), metoda nastřelování vlasů, metoda transplantace vlasů GHO.

Zdroj: Jaký účes pro muže s kouty

Diskuze

V diskuzi PLATYCODON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáša.

Nejsem si jistá, jestli mám odkvetlé květy platycodonu ostříhat nebo nechat na rostlině. Poradí mi někdo?
Díky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Platycodon

Muži s kouty

Zvýšené padání vlasů a tvorba pleše trápí velké procento mužů. Ne každý má však hezký tvar hlavy či je ochoten se smířit s kraťoučkým sestřihem, proto se hledají různá řešení tohoto problému. Kouty ve vlasech se vyskytují mnohem více u mužů než u žen.

K nejčastějším příčinám se řadí:

  • genetické dispozice k tvorbě lysin, koutů nebo pleše;
  • genetické předpoklady ke ztrátě vlasů nad čelem a na temeni hlavy (tento problém postihuje převážně velmi mladé muže ve věku kolem 25 let);
  • dědičná choroba alopecia androgenetica (mužská holohlavost);
  • stárnutí (s ním souvisí vypadávání, řídnutí, šedivění a zhoršování kvality vlasů);
  • mužský hormon testosteron (vysoká hladina tohoto hormonu způsobuje oslabení vlasových folikulů, jejich kratší dobu růstu a vypadávání);
  • lupy (lupy na pokožce mohou zapříčinit nadměrné vysušování kůže a porušovat vlasové kořínky, v důsledku čehož začnou vlasy padat);
  • časté nošení pokrývek hlavy (čepic, šátků, klobouků, helem a podobně);
  • znečistěné ovzduší (bary, hospody, emise);
  • nevhodné stravování (nedostatek živin a minerálních látek);
  • stres;
  • vážná onemocnění;
  • dlouhodobé užívání určitých léků.

Zde můžete vidět, jak vypadají kouty ve vlasech.

Jestliže vám denně vypadne 25–60 vlasů, nemusíte se ničeho obávat, neboť je to jev úplně běžný. Pokud je však počet vyšší, jedná se již o nadměrné padání vlasů. Řídnutí vlasů se může projevit už v mládí, ale nebývá to časté. Většinou se první příznaky objevují až po třicátém roce věku, přičemž u každého muže je to velmi individuální. Vyzkoušíte-li všechny možné vlasové tipy a triky, které mají zabránit vypadávání vlasů, a přesto vlasy ztrácíte dál, navštivte dermatologa a poraďte se o dalších možnostech, jak problém řešit.

Zdroj: Jaký účes pro muže s kouty

Diskuze

V diskuzi JAK SPRÁVNĚ LÍZAT VAGÍNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Robert.

Tady je detailní video návod na to, jak správně lízat vagínu: www.xvideos.com/vide…
Jinak platí při lízání vagíny nechat klitoris až na konec a spíše nejdříve jazykem dráždit jen okolí poštěváčku. Dobré je přejíždět jazykem přes kundičku cikcak z prava do leva a postupně nahoru až skoro na klitoris. Když pak chcete u ženy dosáhnout orgasmu, tak se teprve pak začněte věnovat klitorisu. Který nejdříve dokola lízejte a pak si ho vemte do rtů a sajte ho.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva B..

Tak to je popsáno perfektně! Nezbývá než souhlasit. Já mám ještě ráda, když mi partner drží nohy hodně od sebe a chvilkama se jen dívá a lízne, pohladí, lízne, pocucá, líbá, saje,...a kamarád mi laská prsa a já jim můžu hladit a cucat penisy a lízat kouličky. To je perfektní!!!

Zdroj: diskuze Jak správně lízat vagínu

Věci, které budete potřebovat

  • nůžky;
  • hřeben;
  • fén na vlasy;
  • středně velký kulatý kartáč.

Zdroj: Jak se ostříhat na mikádo

Poradna

V naší poradně s názvem SPRÁVNÉ ZALÉVÁNÍ ORCHIDEJÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Stuchlíková.

Jsem milovnici orchidejí,ale nevím jestli mohu rostlinkam osprchovat lísty od zaprášení,nebo je jen otírat vlhkým hadříkem,eventuelně rozpašovačem?.Orchideje mam jinak nádherné a rozkvetlé.Ale s touto věcí,co se tyka prachu na listech,tak potřebují poradit,abych rostlinam nějak neublížila.Předem děkují za odpovědi..........

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vašim orchidejím ubližuje ten prach na listech. Rostliny pod tíhou prachu nemohou správně dýchat a ani fotosyntéza neprobíhá na plno, protože prach stíní. Sprchování listů je potřeba provádět pravidelně. Důležité je po osprchování nechat rostlinu vykapat, aby mohla odtéct přebytečná voda z kořenového balu. Po osprchování nezalévejte týden až dva. Pak rostlinu ponořte do směsi vody a hnojiva na 5 minut. Vytáhněte, nechte zase okapat a za dva týdny zase osprchujte a tak stále dokola.

Zdroj: diskuze Správné zalévání orchidejí

Podpůrná léčba proti vypadávání vlasů

Na kouty ve vlasech a pro podporu růstu zdravých a silných vlasů je nezbytné užívat některé vitamíny. Jsou to rybí tuk, vitamín D (v létě stačí jen slunění), vitamín F, vitamín K, vitamín P, vitamín PP a zinek v doporučených dávkách od výrobce. Všechny tyto látky jsou nezbytné pro optimální růst vlasů a posílení kořínků vlasů. Dále je třeba konzumovat více zdravých bílkovin. Potraviny bohaté na bílkoviny jsou maso, vejce, tvaroh a hlavně hydrolyzovaná syrovátka, která se prodává v prášku. Hydrolyzovaná syrovátka se nejlépe hodí jako koktejl těsně před spaním. Osvědčená hydrolyzovaná syrovátka je od firmy Extrifit s názvem Long 80. Pro růst vlasů je také nezbytný přísun čisté vody, proto pijte 3 až 4 litry vody denně.

Zdroj: Kefír proti vypadávání vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem LECBA WALFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Stuchlík.

Proč lékaři předepisuji walfarin když jsou léky , které neomezují konzumaci zeleniny ??????
Vyčetl jsem z textu -- Eliquis, Xarelto nebo Pradaxa --

Stále se píše o 90 mokrogramech vitamínu " K " jaké je to množství a jak to mám zjistit ??????????

Jan Stuchlík

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

90 mikrogramů vitamínu K přijmete z normální denní vyvážené stravy, ze které vyloučíte nevhodné potraviny uvedené v článku. Nejlepší je, vytvořit si jídelníček na týden a ten pak rotovat 4 týdny. Na začátku (7. den) každého nového jídelníčku je potřeba nechat změřit srážlivost krve (quick test). Tím si ověřiíte, že se stravujete správně vzhledem k Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lecba walfarinem

Vyšetření varlat video

Tady je video, na kterém je vidět jak správně provést samovyšetření varlat.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Diskuze

V diskuzi STŘÍHÁNÍ KVĚTŮ NA OLEANDRU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

Dobrý den.
Prosím o radu. Ještě teď na konci října mám poupata na oleandru, ale opadávají. Je zcela zřejmé, že již nevykvetou.
Mohu poupata ostříhat nebo je mám nechat, ať opadají.

Děkuji za radu. Jarka

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Stříhání květů na oleandru

Jak správně běhat – video

Zde naleznete video jak správně běhat.

Zdroj: Jak správně běhat

Nastřelování vlasů

Metoda transplantace vlasů nastřelováním jako taková neexistuje, přesto se o nastřelování hovoří jako o transplantaci vlasů, při níž je „nastřelena“ vlasová cibulka do místa, kde již vlasy nerostou. Výsledek této transplantační techniky působí také velmi přirozeně.

Popis nastřelování vlasů: Z týlní oblasti, jež obsahuje zdravé vlasy, se odeberou plošky vlasů, ze kterých se připraví jednotlivé štěpy a ty se poté po jednom nastřelují do míst, kde si pacient přeje mít znovu vlasy. Tato prázdná nebo prořídlá místa jsou vyplněna připravenými štěpy a čeká se na výsledek nastřelení. První vlasy většinou vypadnou, další již rostou jako vlasy zdravé. Nastřelené vlasy mají stejné vlastnosti, jako měly vlasy v místě odběru, to znamená, že na novém místě začnou znovu růst a nevypadávají. V některých případech je nutno nastřelování vlasů opakovat, aby se dosáhlo požadovaného výsledku.

Výhody nastřelování vlasů: Přirozená metoda transplantace vlasů; samotný zákrok není příliš bolestivý, může vás po něm jen mírně bolet hlava.

Nevýhody nastřelování vlasů: Po zákroku mohou vznikat na obličeji modřiny, které však poměrně rychle vymizí.

Zdroj: Jaký účes pro muže s kouty

Transplantace vlasů

Transplantace vlasů se dělí na tři části. V první etapě vás čeká odběr vlasových štěpů. V druhé části si lékař připraví lůžka (dírky) pro nové implantované štěpy. Implantační otvory jsou stejně velké jako odběrová jehla. Štěpy přesně kopírují tvar a rozměry dírek, do kterých jsou implantovány. Třetí krok obsahuje samotnou implantaci štěpů do připravených lůžek pomocí speciálního nástavce. Zákrok je zcela bezbolestný. Jediný nepříjemný pocit může pacientovi působit aplikace lokální anestezie. Pokud vám budou ranky na hlavě krvácet, přiložte na ně kousek čisté gázy nebo kapesníku. Vzniklé stroupky nikdy nestrhávejte, ale nechte je samovolně odpadnout. Důležité také je vyhýbat se po zákroku pití alkoholu a až na dva týdny omezit zvýšenou fyzickou námahu (sport, náročná práce). Je normální, když vám po 2–8 týdnech část transplantovaných vlasů vypadne. Za 2–3 měsíce však začnou růst vlasy nové. Transplantace vlasů pomocí přístroje Punch hair matic je ideální volbou pro navrácení bujné kštice na vaši hlavu. Je to v podstatě jediná možnost, kdy jsou nové vlasy opravdu přirozené.

Zdroj: Kouty ve vlasech

Metoda transplantace vlasů FUE

Metoda transplantace vlasů FUE (Follicular Unit Extraction) se vyvinula z vlasové transplantační metody FUT. Tato transplantační metoda přináší rovněž velmi přirozený efekt a může zajistit dostatečnou hustotu vlasů.

Popis transplantace vlasů metodou FUE: Metoda FUE se provádí tak, že se odeberou malé kruhové plošky o průměru 1 mm a tyto folikulární jednotky vlasů jsou pak rovnou transplantovány do míst, která již zplešatěla nebo značně prořídla. Při odběru zdravých vlasových jednotek vzniknou malé ranky, které se velmi rychle hojí.

Výhody metody FUE: Při odběru nevzniká velká jizva jako při metodě FUT; odebraná tkáň nemusí být pracně rozdělována na jednotlivé mikroštěpy jako u metody FUT; je možná i transplantace ochlupení; její použití je vhodné i pro menší transplantační zákroky.

Nevýhody metody FUE: Jedná se o velice náročnou metodu transplantace; při odběru může dojít k poničení velkého množství vlasových kořínků; vyholení plochy pro odběr vlasových štěpů; obrovský počet drobných ranek po odběru místo jedné velké plochy jako u metody FUT; kvůli poničeným folikulům dochází po transplantaci k větším ztrátám vlasů; touto metodou lze odebrat menší množství štěpů než metodou FUT; jedná se o finančně nákladnější metodu.

Zdroj: Jaký účes pro muže s kouty

Správné dávkování antibiotik

Dávkování je určeno na pokrytí času potřebného k pomoci tělu, aby aktivně bojovalo proti všem bakteriím. Pokud dojde k předčasnému vysazení antibiotik, může dojít k opakování infekce, protože ne všechny bakterie byly inhibovány. Zbylá antibiotika však nikdy nebudou fungovat při následné léčbě. Časté užívání antibiotik vede k rezistenci bakterií, tedy jejich obraně proti lékům. Antibiotika by neměla být užívána zbytečně, tudíž například na virové infekce.

Zdroj: Jak správně užívat antibiotika

Ranní běh

Během po ránu výborně nastartujete nový den. Dodáte tělu spoustu potřebné energie včetně příjemného pocitu, že jsme udělali něco dobrého pro své zdraví. Velkým plusem je, že se vaše tělo prokysličí, mozek funguje na 100 %, zlepší se veškeré fyziologické pochody, a to včetně metabolismu, a hlavně nemusíte celý den myslet na to, že si musíte jít odpoledne nebo večer zaběhat. Kouzlo ranního běhání je i v tom, že venku není ještě tolik lidí, ani pejskaři zatím nevylezli, aby vyvenčili své miláčky, a tak si můžete běh daleko více vychutnat a užít. Protáhnout se ráno je vhodné, ale ve volnějším tempu. Pokud máte na programu těžší trénink, pak je lepší si ho nechat na odpoledne, když už bude vaše tělo zahřáté a svaly na něj budou připravené. Začnete-li běhat nebo sportovat ráno, připravte se, že v prvních týdnech se budete cítit zhruba tak dvě hodinky po tréninku unaveni. Tím více, čím bude váš ranní trénink intenzivnější. Ranní běh je vhodný zejména pro ty z vás, kteří chtějí běháním upravit svou váhu směrem dolů. V tomto případě ale doporučuji snídat až po tréninku, abyste vyčerpali svalový tuk. Během dne si pak svaly doplní chybějící tuk ze zásob podkožního tuku a tím dosáhnete kýženého cíle.

Zdroj: Jak správně běhat


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP