Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

JAK SE ZBAVIT KVASINEK V TĚLE

OBSAH

Příčiny nákazy

Růst a šíření plísní umožňuje překyselení organismu, naopak zásadité prostředí (alkalóza) pohyb kvasinek zpomaluje a způsobuje jejich setrvávání a hromadění na jednom místě, což může vést ke vzniku cyst nebo i zhoubných nádorů. Kvasinky se mohou snadno rozmnožit a zbavit se jich může být pak velice obtížné. Zejména při častém a mnohdy i zbytečném užívaní antibiotik můžete očekávat invazi kvasinek do vašeho organismu.

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek

Diskuze

V diskuzi POPRASKANE KOUTKY KVASINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáša.

Kromě nedostatku vitamínu B mohou být popraskané koutky následkem kvasinkové infekce, tak zvané kandidozy anebo mohou ukazovat také na nedostatek železa v těle. Jako léčbu popraskaných koutků od kvasinek můžete zkusit přírodní Colostrum www.zbozi-kosmetika.… a k tomu nějaká probiotika. Neuškodí ani zvýšit příjem železa, které obsahují vnitřnosti, luštěniny, případně kapky s železem, k dostání v lékárně.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anajstol@seznam.cz.

ic mám oční koutky na očním jsem byla dvakrát a nic,mám prý jít na alergologii,alergie se neprokázala a na kožním taky nic jen mi dali ophtalmo-hydrokortison mast nezabrala a tak jsem použila ophtalmo-framykoin mast kterou mám pro psi a tak jakž takž zabírá v tom ,že sklidní to svědění,ale po všech hledáních jsem nabyla přesvědčení,že mám oslbenou imunitu a potřebuji vyčistit organismus a tak začínám detox čaj Lerox,Chlorella,B-komplex štávu z červené řepy.uvidíme a vám děkuji za rady.Jana

Zdroj: diskuze Popraskane koutky kvasinky

Léčba kvasinek v pochvě

Domácí samoléčitelství nebývá úspěšné, může způsobit i dlouhodobé vleklé potíže. Proto by žena měla neprodleně navštívit svého gynekologa, který provede odborné vyšetření, nechá vyšetřit stěry a předepíše konkrétní způsob léčby. Protože se zánět častokrát vrací, je více než vhodné dbát na lékařova slova a léčebný režim striktně dodržovat. A nezapomínat na zdravý životní styl!

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek

Poradna

V naší poradně s názvem KOPRIVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magda.

Ano virazka svedi hodně trvá tak půl hodiny a zmizí přijde mi že pálí mám ji měsíc nikdy v životě jsem alergii na nic neměla ani žádné léky neberu a rodina také ne nejdříve se objeví pupínky a pak se to slije vypadá to jak mapa mám to na celém těle mimo obličeje
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Když je vyrážka takto rozsáhlá po celém těle, tak je zapotřebí vyšetření kožním lékařem. Takto se mohou projevovat různá závažná onemocnění například cukrovka. Nepodceňujte to a běžte s tím ke kožnímu lékaři.
Můžete zkusit aplikovat kalciovou mast a než to zmizí, tak vyměňte noční košilku za pižmo. Vypadá to na přemnožení nějakých kvasinek, které prosperují z klima během vašeho spánku. Proto zkuste spát jen s lehkou přikrývkou a při nižších teplotách.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koprivka

Příznaky kvasinek

Mezi nejčastější příznaky způsobené přemnožením kvasinek patří únava, chronické trávicí a dýchací obtíže, opakovaná rýma a kašel, snížení obranyschopnosti organismu, vznik a rozvoj nejrůznějších alergií, poruchy trávení, nadýmání, průjmy, bolesti břicha, záněty tlustého střeva, opakované kvasinkové záněty pohlavních orgánů, bílý povlak na jazyku, páchnoucí dech, žloutnutí a třepení nehtů, kožní problémy a ekzémy, svědění celého těla, rozvoj chronického únavového syndromu, bolesti kloubů, poruchy pozornosti a paměti, rozvoj deprese, úzkosti či řady dalších i poměrně závažných onemocnění. Kvasinky mohou organismus trápit svými toxickými výměšky, což se projeví právě oslabením a narušením fyziologických funkcí celého organismu. Můžeme si skutečně připadat jako „otrávení“ a bez chuti do života.

Zde můžete vidět projevy kvasinek.

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek

Poradna

V naší poradně s názvem KVASINKY U MUŽŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislava vaclová.

Může byt příčina kvasinek u může,prot že má cukrovku?
Díky za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přemnožení kvasinek souvisí s imunitou. Je-li oslabená první co na tělo zaútočí jsou kvasinky. Zvýšená glykemie rovněž přispěje k rozvoji kvasinek. Řešením je držet krevní cukr na správné úrovni vhodnou dietou nebo inzulínem. Na postižených místech použít mast Clotrimazol 2 krát denně, a když se situace do týdne nezlepší, navštívit kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kvasinky u mužů

Kvasinky u mužů

U mužů je průběh onemocnění kvasinkami skrytější, zato horší. Při masivní invazi kvasinek mohou skončit na oddělení ARO s těžkými příznaky selhání organismu bez správné diagnózy. Candida je kvasinka, která běžně žije v našem těle od narození. A žije zde v harmonii s ostatními kvasinkami. Ovšem různé životní situace způsobí, že se přemnoží a začne škodit. Může škodit i dvacet let, aniž byste správně diagnostikovali příčinu. Někdy je nenápadná a tajně škodí, jindy je nápadná až moc. Má ji v dnešní době většina populace a stojí i za roztroušenou sklerózou a rakovinou. Kvasinky jsou všude: ve střevech, v plicích, v kloubech, v ústech, v žaludku, na kůži, zkrátka všude v těle, kde jsou sliznice a kde je jim teplo a mají výživu.

Jeden z toxinů se podobá hormonům a napadá hormonální systém, a tak také dochází ke snížení sexuální touhy. Nejprve se jedná o malé, bezvýznamné problémy. Později se připojují nevratné změny v organismu. Tělo je prostoupeno toxiny, jedy a selhává na všech frontách. Mrtvé kvasinky jsou stejně nebezpečné jako živé. Vytvářejí totiž toxiny, na něž tělo těžce reaguje. Může dokonce nastat porucha jater.

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek

Kvasinky a antibiotika

Antibiotika jsou přírodní i syntetické látky, které potlačují nebo ničí bakterie a jsou bezpečné pro člověka. Antibiotika se dnes užívají prakticky na všechno, od lehké rýmy až po smrtelná onemocnění.

Spotřeba antibiotik v České republice v roce 2010:

  • Humánní medicína: 66 340 kg za rok
  • Veterinární medicína: 67 692 kg za rok

Původně citlivé bakterie se v důsledku přirozených genetických změn stávají odolnými (rezistentními) k jednomu nebo více antibiotikům. Za normálních okolností jsou rezistentní bakterie mezi ostatními potlačeny. Jsou-li však antibiotika užívána nadměrně a nesprávně, ve zdravotnictví, veterinárním lékařství i v zemědělství, jsou-li nasazována při virových chorobách, kde jsou neúčinná, nebo při lehkých onemocněních, kde jsou zbytečná, zahubí citlivé bakterie a ty odolné zaujmou jejich místo. Kvasinky v lidském těle pobývají „v míru“ a přemnoží se až v reakci na antibiotika – a problém je na světě.

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek

Diskuze

V diskuzi SVRAB OD KOČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Svobodová.

Ujali jsme se zuboženého toulavého kocoura.Myslím,že měl,možná ještě má svrab a že jsem ho od něj dostala také.Svědí mě již několik týdnů vlasatá část hlavy a vzadu krk.Na těle nemám vůbec nic.Nedokázu se toho zbavit,k lékaři se stydím jít.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svrab od kočky

Příznaky odumírání kvasinek

Mezi nejčastější příznaky akutního vymření kvasinek patří:

  • Zhoršená funkce mozku;
  • Bolest hlavy;
  • Zažívací problémy, jako je nadýmání, plynatost, zácpa, nevolnost a změny ve stolici;
  • Únava;
  • Podrážděnost a úzkost;
  • Závrať;
  • Pocení a horečka;
  • Infekce dutin, ucpaný nos a bolest v krku;
  • Vyrážky na kůži (nejen obličej), kožní vyrážka a svědění;
  • Nespavost;
  • Zimnice a bolesti;
  • Oteklé žlázy;
  • Bolest v blízkosti jater/břicha.

Zdroj: Vymírání kvasinek příznaky

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

Dobrý den, od 15ti let se mi po celém těle objevují znamínka, doktoři říkají, že pigmentová kopřivka (urticaria pigmentosa). Mohli byste mi prosím nějak poradit, jak se toho zbavit, nebo to aspoň zesvětlit? :( Už si nevím rady :( Moc děkuji za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny

Souhrn

Při nadměrné produkci kandidy se může vyvinout plísňová infekce kandidou, která se může vyskytnout v ústech, uších, nose, nehtech na nohou, nehtech, gastrointestinálním traktu a vagíně. Léčba této infekce způsobuje hromadění endotoxinů v těle, které se nazývá odumírání kvasinek.

I když candida odezní a její symptomy jako je nevolnost, únava, mozková mlha, kožní vyrážky a bolesti hlavy jsou pryč, návrat ke svým starým návykům a způsobu stravování pravděpodobně jen přivede candidu zpět.

Jak dlouho trvají příznaky kandidy? Můžete očekávat, že příznaky kandidy vymizí obvykle tři až 10 dní. Během několika týdnů byste se měli cítit lépe.

Chcete-li zvládnout příznaky vymírání kvasinek, pokračujte v dietě, odpočívejte, používejte esenciální oleje a užívejte protizánětlivé doplňky stravy.

Zdroj: Vymírání kvasinek příznaky

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ VAGÍNĚ I V MOČOVÉM MĚCHÝŘE CO TEĎ ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

DOBRÝ DEN JSEM JITKA A MÁM STRAŠNEJ PROBLÉM JSEM UŽ ZOUFALÁ A I BREČÍM SVĚDÍ MĚ VAGÍNA A I MOČOVÝ MĚCHÝŘ A MŮŽU SI UVAŘIT BYLINKOVEJ ČAJ NA MOČOVÉ CESTY A ALE TO JE MÁLO A EXISTUJE PROSIM VÁS MASTIČKA NA TOTO SVĚDĚNÍ ? A MOC VÁM PŘEDEM DĚKUJU ZA ODPOVĚĎ A NADHLEDANOU A MĚJTE SE SUPER
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zřejmě máte vaginální mykózu. To je normální v tomto parném období. Ve vaší vagíně přemnožila kvasinka Candida Albicans a tu teď musíte zase dostat pod kontrolu. K tomu by bylo nejlepší navštívit svého gynekologa, aby vám provedl lékařské vyšetření a zjistil co přesně způsobuje vaše problémy se svěděním. Pokud nemůže z nějakého důvodu k lékaři, tak můžete zkusit rady, které tento problém řeší a pomůcky k nim můžete volně koupit v lékárně. Zde je návod jak se zbavit svědění ve vagině: www.ceskaordinace.cz…
Vznik a rozvoj kvasinek rovněž podporuje příliš kalorická strava založená na cukrech a obilninách, takže koláček, se kterým jste vyfocena, je pro kvasinky vítaná posila.

Zdroj: diskuze SVĚDĚNÍ VAGÍNĚ I V MOČOVÉM MĚCHÝŘE CO TEĎ ?

Harmonogram vymírání kvasinek

Příznaky odumírání kvasinek se mohou objevit během několika dnů nebo týdnů poté, co provedete změny ve stravě nebo užíváte určité doplňky/léky.

Symptomy přemnožení Candidy vymizí obvykle do tří až 10 dnů. Po nástupu příznaků, během pouhých několika týdnů, byste měli zaznamenat zvýšení energie a soustředění, stejně jako úlevu od dalších příznaků, protože endotoxiny jsou z těla odstraněny.

Zdroj: Vymírání kvasinek příznaky

Diskuze

V diskuzi JAK SE ZBAVIT NEŠTOVIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erik.

ahoj je mi 12 a předevčirem jsem dostal neštovice nevite ja nejrihlec se jih mužu zbavit.děkuju

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se zbavit neštovic

Co znamená vymírání kvasinek

Než se ponoříme do podrobností o tom, jak se vyrovnat s odumřením kvasinek, začněme se základy: co je kvasinka a proč dochází k jejímu přemnožení.

Candida je druh houby, která se normálně vyskytuje ve zdravém lidském těle v malých množstvích, protože napomáhá vstřebávání živin a trávení a podporuje imunitní systém ke správné funkci.

Když se však candida přemnoží, může se na řadě míst v těle vyvinout kandidová plísňová infekce (také nazývaná kandidóza), včetně úst, uší, nosu, nehtů na nohou, nehtů, gastrointestinálního traktu a vagíny. Tato plísňová infekce se běžně nazývá „kandida“ a může postihnout ženy i muže. Často je však diagnostikována chybně nebo není diagnostikována vůbec.

Mezi příznaky kandidózy patří vyčerpání, chuť na sladké, zápach z úst, bílý povlak na jazyku, mozková mlha a hormonální nerovnováha.

Jak zabít candidu? Jedním ze způsobů je dodržovat dietní plán pro candidu, což je dieta s nízkým obsahem cukru a bez kvasnic, která pomáhá vyhladovět houbu Candida. Dieta může trvat od několika týdnů do několika měsíců, než bude účinná. Může být candida vyléčena navždy? Je možné, že se přemnožení candidy vrátí, pokud se uchýlíte zpět ke stravě a životnímu stylu, které způsobily dřívější přemnožení.

Zdroj: Vymírání kvasinek příznaky

Diskuze

V diskuzi DEPILACE VČELÍM VOSKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivča.

Dobrý den, děkuji za tip. Přijde mi, že ten včelí vosk je ze všech metod depilace úplně nejpřirozenější. Ale netuším, jak bych to zvládla s tou bolestivostí. Můj práh bolesti není zrovna největší. Tak toho se trochu obávám. Říkám si, jestli bych neměla zkusit něco takového epilace-laserem.cz/c… ale zase cena včelího vosku je asi úplně někde jinde.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Paul.

Depilace cukrovou pastou je idealni zpusob jak se rychle a bezbolestne zbavit chloupku na celem tele. Vydrzi hladka 3-4 tydny a nezarusta. Depilovane telo je hygienickeca esteticke jak pro sportovani, navstevu wellness tak i intimni hratky.

Zdroj: diskuze Depilace včelím voskem

Kvasinky v pochvě

Kvasinkové infekce pochvy se až u třetiny žen vyskytují bez jakýchkoliv příznaků. Nejčastěji se jedná o kvasinky rodu Candida albicans, které se vyskytují v normální poševní mikroflóře. Jejich přemnožení může být způsobeno potlačením bakteriální mikroflóry po léčbě antibiotiky, nošením těsných kalhot, syntetického spodního prádla, oslabením imunitního systému jinou nemocí. Dlouhotrvající infekce způsobí zánět provázený nepříjemným svěděním, bílým výtokem sraženého vzhledu, který může zapáchat po kvasnicích. Tato infekce se může přenést i na muže, proto je potřeba léčit i sexuálního partnera, zvláště pokud se infekce opakovaně vrací. U mužů je onemocnění většinou bez příznaků, může se vyskytnout zánět předkožky. Neléčené, opakované infekce mohou u žen vést k neplodnosti.

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek

Diskuze

V diskuzi JAK SE ZBAVIT KYSELINY MOČOVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zlatka.

Píše se tady že je dobré pít matonku,ale už tady není jestli perlivou nebo neperlivou. A ten řapíkatý celer se má jíst jen tak nebo se nějak upravuje.Pokud máte více rad jak se zbavit kyseliny močové tak sem s nimi, chtěla bych se tohoto problému zbavit pokud je to možné. Děkuji za odpověď a případné rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michal.

Bohužel zbavit se ji nedá jen zmírnit .

Zdroj: diskuze Jak se zbavit kyseliny močové

Vymírání kvasinek

Správné množství kvasinek v lidském těle je velmi důležité pro dlouhodobé zdraví, ale rychlé vyhubení kandidy vytváří metabolickou reakci, která uvolňuje více než 70 různých toxinů. To je zodpovědné za nepříjemný efekt při vymření candidy, což bohužel znamená, že vaše příznaky kandidy (a další) se mohou zhoršit, než se zlepší.

Při odumření kandidy, je vaše tělo dočasně zanícené, včetně jater, nadledvin, ledvin a dalších orgánů/žláz. Metabolity jako neurotoxin zvaný acetaldehyd nebo gliotoxin, stejně jako proteiny a zánětlivé cytokiny (jako tumor nekrotizující faktor alfa, interleukin-6 a interleukin-8) cirkulují ve vašem systému, což způsobuje, že se cítíte mimo. Ke stejnému typu herxheimerovy reakce může dojít také při léčbě stavů, jako je Lymeova choroba, některé infekce a jiné kvasinkové infekce.

Nejnáchylnější k tomu, že se u nich objeví příznaky odumření kvasinek, jsou lidé, kterých se týká některá z následujících situací:

  • Nedávno jste se vzdali potravin, jako je cukr, mléčné výrobky a lepek, zvláště pokud je vyloučíte ze dne na den.
  • Nedávno jste začali s eliminační dietou (dieta AIP), do které jste se ponořili opravdu na 100%.
  • Vyhýbáte se alkoholu, zvláště pokud jste bývali mírným nebo těžkým pijanem.
  • Užíváte léky, jako jsou antimykotika nebo antibiotika, které ovlivňují váš střevní mikrobiom.

Zdroj: Vymírání kvasinek příznaky

Jak začít detox

Očistu organismu začněte tím, že vyloučíte z jídelníčku alkohol, kávu, cigarety, rafinované cukry a nasycené tuky, z nichž všechny fungují jako toxiny v těle a jsou překážkou léčebného procesu. Také minimalizujte používání chemických čisticích prostředků pro domácnost a produkty osobní péče o zdraví (čisticích prostředků, šampony, deodoranty a zubní pasty) a náhradní alternativy přírodní potravy.

Zkuste se vyvarovat stresu, který spouští ve vašem těle stresové hormony. I když někdy tyto hormony mohou být prospěšné, převážně „adrenalin“, ve velkém množství vytvářejí toxiny, které zpomalují funkci detoxikačních enzymů v játrech. Jóga a meditace jsou jednoduchým a účinným pomocníkem, který vám pomůže zbavit se stresu a přispívá k obnově fyzické a psychické rovnováhy.

Zdroj: 7 kroků k očištění těla

Léčba

Na začátku léčby dochází ke zhoršení všech příznaků a celého zdravotního stavu. Když kvasinky hynou, vytvářejí toxické látky (viz výše), které způsobují bolesti hlavy, bolesti kloubů, nevolnost a únavu. Období vymírání kvasinek trvá týden až měsíc. Pokud jsou nevolnosti silné, doporučuje se zmírnit léčbu, tak aby na ni tělo mohlo reagovat postupně. Nechtějte své tělo zlikvidovat armádou padlých vojáků. Lehčí strategie boje je výhodnější. A vždy musí být doplněna dietou bez cukrů. Bez diety nemá léčba příliš efekt, protože se jediná zbylá kvasinka může rychle po boji vzpamatovat, najíst se a zase se rozmnožit. Můžete si ulevit tím, že budete pít čaj z grepu. Čaj z grepu vám pomůže odbourat nadbytek alkálií produkovaných umírajícími kvasinkami. Vařte jeden grep deset minut, a to v nekovové konvici. Denně jej pijte, pomůže vám to zmírnit příznaky vymírání kvasinek.

Při detoxikaci těla i pravidelně cvičte. Přísun kyslíku pomůže vylučování toxinů. A pijte aspoň dva litry vody denně k odplavení toxinů. Dostatečně spěte a také si odpočiňte během dne, ať má tělo dostatek sil. Jezte více vitamínů, a to přírodních. Například syntetický vitamín C je nebezpečný a pomáhá růstu kvasinek. Meditujte a cvičte tantrajógu. Meditace vás uklidní a tantrajóga přivede energii do pánve a do celého těla. Během léčby se nevystavujte stresům. Posilujte játra přírodními preparáty.

Klasické léky medicíny jsou vhodné, pokud trpíte náhlými a silnými projevy anebo silně oslabenou imunitou. Jinak je vhodné spíše tyto léky neužívat a orientovat se na přírodní léčbu a dietu. Flukozanol narušuje stavbu buněčné stěny a tak brání množení kvasinky. Sporanox, Ekonazol a kyselina dodecylbenzensulfonová jsou účinná antimykotika, mají ovšem mnoho nežádoucích účinků – zastavují dělení kvasinek anebo je přímo hubí. V gynekologii se na léčbu vaginálních mykóz používají lokální krémy, čípky a masti, které zahubí kvasinky v pochvě.

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek

Mazové žlázy a komedony

Mazové žlázy mají za úkol udržovat kůži vláčnou pomocí tuku, který transportují na povrch naší pokožky. Tuk je před vrcholným transportem v našem těle obohacen o mnoho látek, jako jsou soli, feromony, ale také tělu přirozené dezinfekce, které tvoří v okolí ústí mazových žláz ochranný film, říkejme tomu tukový sekret. Mazové žlázy jsou na povrchu kůže rozmístěny tak, aby tukový sekret z nich vylučovaný mohl pokrýt celistvě celý povrch kůže. Tím se pak zlepšují vlastnosti kůže i její odolnost vůči průniku infekcí. Občas se ale stane, že tukový sekret není zcela čistý. V případě, že obsahuje nějaké toxiny - jedy, tak v mazové žláze dojde k reakci a vytvoří se zánět. Mazová žláza se ucpe a začne se v ní hromadit tukový sekret a zesílí zánět. Tím vzniknou typické komedony, které všichni dobře známe a nazýváme je akné, nebo i beďary, či uhry. Kdyby tedy byl onen tukový sekret čistý a zabven od všech nežádoucích toxinů, tak bysme nikdy nepoznali co je to akné! A recept, jak se zbavit beďarů je na světě, nebo také postup na hojení uhrů a akné.

Zdroj: Akné, proč ho máme a jak se ho zbavit?

Uložení orgánů v těle – obrázek

Kde přesně se slinivka v lidském těle nachází? Na tomto obrázku můžete vidět uložení slinivky v našem organismu.

Umístění slinivky v těle

Zdroj: Umístění slinivky břišní

Boj proti akné jen na povrchu kůže? Nesmysl!

Ano, boj proti akné v dospělosti jen na povrchu kůže je marný boj. Tělo nám zde totiž dává najevo, že je něco v nepořádku. Když budeme pokožku postiženou akné léčit jen zevně, tak je to stejné, jako bychom zakrývali blikající blinkr u auta a mysleli si, že už nebliká. Zevní péče proti akné má smysl jen v kombinaci s výše zmíněnou očistou jater. Na prvním místě je zde čištění pleti pleťovou vodou a pak ošetření vhodným krémem. Pokusy proti akné, jak se zbavit, jako je med se skořicí proti akné nebo rgulace kyselosti povrchu kůže pomocí sody bikarbony, by měly přijít na řadu jen v ojedinělých případech, u takzvaných experimentátorek a experimentátorů. Podle našeho názoru na zbavení se beďarů, valného účinku mít nebudou.

Zdroj: Akné, proč ho máme a jak se ho zbavit?


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP