Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

JAK DOMA VYROBIT BARVU NA VLASY

OBSAH

Jak si odbarvit vlasy přírodně

Chcete experimentovat a z brunetky se stát sexy zrzkou nebo blondýnkou, tak hned nemusíte jít do drogerie pro chemickou barvu, která vlasy zatěžuje, raději vyzkoušejte zdravější alternativu. Už v dobách starověku se k odbarvování vlasů užívala hena, která ideálně kryla šediny a dodávala vlasům požadovaný tmavý odstín. Sázkou na jistotu bylo také indigo neboli čerň s modravým nádechem. První syntetická barva na vlasy vznikla teprve v roce 1907, ale dnes se opět moderní ženy vracejí k osvědčeným přírodním postupům. Vyzkoušejte suroviny dostupné z domácích zásob, jako je ocet, skořice, heřmánek nebo med. Určitě tyto ingredience máte doma i vy.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ČÍM UMÝT BARVU NA VLASY Z KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dorka.

Ale uz se stalo-barvila jsem vlasy doma a na hodne tmavy odstin-co tedy? Jak ,nebo cim ji odstranim z obliceje?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tmavé skvrny na pokožce po barvení vlasů nejlepé odstraní šťáva z citronu anebo také jedlá soda. Každé ale samostatně, nemíchat dohromady!.

Zdroj: diskuze Čím umýt barvu na vlasy z kůže

Jak zesvětlit vlasy o 2 odstíny

Zde je návod na zesvětlení vlasů z tmavě hnědé na světle hnědou barvu: odbarvovací prášek, 6% peroxid vodíku, šampon, regenerace a voda. Vše smíchejte ve stejném poměru (1 : 1 : 1 : 1 : 1).

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Diskuze

V diskuzi BARVENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adéla.

já bych si to takhle nikdy netroufla sama se barvit doma takhle... když jsem byla mladá, tak mě vždycky barvila kamarádka a to tak že jsem si koupila barvu a barvilo se.. ale hrozně to takhle ničí vlasy. Není nad to si prostě zajít do kadeřnictví a tam si nechat hezky nabarvit vlasy. kadeřníci přece ví co a jak se má dělat ;)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Barvení

Jak vyrobit vagínu – video

Na tomto videu je možné vidět výrobu domácí vagíny.

Zdroj: Jak vyrobit doma vagínu

Poradna

V naší poradně s názvem ČÍM UMÝT BARVU NA VLASY Z KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Každé z nás se určitě stalo, že při barvení svých vlasů jste se ušpinili na pokožce. Po barvě na vlasy vznikají na pokožce takové tmavé skvrny, které nejsou moc pěkné a przrazují úroveň vaší zručnosti při barvení :-) Nejvíce je to k naštvání, když se obarvíte před nějakou důležitou schůzkou nebo před slavnostním večerem. To byste pak raději ani nevylejzala mezi lidi. Moje rada, jak předejít tmavým skvrnám od barvy na vlasy, je nechat si obarvit vlasy u zkušené kadeřnice!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka Koubová.

Já mám barvu na kůži vždy od kadeřnice, když přijdu od ní domů, musím si hned umýt vlasy několikrát a blbě to jde. Kadeřnice je šikovná, ale jde vždy jak indián.Prosím o radu čím to?
Děkuji

Zdroj: diskuze Čím umýt barvu na vlasy z kůže

Domácí šampon podle typu vlasů

Doma si můžete vyrobit pochopitelně i jiný šampon než jen kopřivový. Bylinky ale vybírejte s ohledem na typ svých vlasů. Světlovlásky by měly sáhnout po heřmánku, pro lámavé vlasy se zase hodí rozmarýn. Suché vlasy budou vděčné za kostival nebo šalvěj. Podrážděnou vlasovou pokožku uklidní šampon vyrobený z měsíčku lékařského. Výroba vlastního domácího šamponu je sice trochu pracnější, ale vyplatí se, a to nejen po ekonomické stránce. Za přírodní šampon vám poděkují především vaše vlasy.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, moje přírodní barva vlasů byla vždy tmavě plavá, tak sem se chtěla trochu zvíraznit. Obarvila jsem si hlavu na tmavě hnědo, z čehoš mi vyšla skoro černá ( fotky na krabičce moc neodpovídají ). Chtěla bych zpátky světlejší odstín, ale nic mi nechce chytit.Mám vždy jenom nazrzlé odrostlé vlasy a zbytek černý...
Bojím se větších zásahu ( úplné odbarveni a ještě barva!), abych vlasům nedala moc zabrat... poraďte mi co s tím....
díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Extra TIP:

Pečující kosmetiku pro krásnou barvu vlasů seženete v kadeřnických salonech anebo v internetových prodejnách.

Redken Color Extend - péče o barvené vlasy Kérastase - péče o barvené vlasy

Redken Color Extend - pro péči o barvené vlasy

Kérastase Chroma Riche - pro barvené vlasy, brilantní lesk a ochranu vlasů před poškozením.

Doporučujeme e-shop s nejširší nabídkou na trhu: www.zbozi-vlasy.cz anebo jeho slovenskou verzi www.vlasy.com.

Více se o barvení vlasů můžete dozvědět na Vlasy.cz.

Zdroj: Barvení vlasů - kam pro novou barvu vlasů?

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE DÁ VYROBIT CHLOROFORM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.

Nevíte někdo jak se dá doma vyrobit chloroform?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Chloroform se doma dá vyrobit tak zvanou haloformovou reakcí. Haloformová reakce vzniká při smísení acetonu, chlornanu a vody. Použít se dá normální aceton (ředidlo na barvy) a chlorové vápno nebo lépe chlorový prášek do bazenů. Při mísení je třeba chlorové vápno chladit v misce s ledovou tříští a jen pomalu se přikapává aceton. Poté se vzniklá tekutina předestiluje, aby se oddělil chloroform. Další možnost je místo chlorového vápna použít chlornan sodný, který se přítomen například v Savu. Po přidání acetonu se směs chlornanu a acetonu zakalí a začne se zahřívat, takže je také třeba během výroby chladit. Nakonec na dně nádoby zbyde surový cloroform, který je nutno předestilovat.
Chloroform je těkavá látka s jemně nasládlým zápachem. Chloroform se používá k uspávání lidí. Chloroform se také používá pro výrobu chemické zbraně - válečného plynu fosgen, který vzniká při smísení chloroformu a některého oxidačního činidla. Účinky chloroformu na lidský organizmus jsou fatální a je třeba při jeho výrobě řádně větrat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se dá vyrobit chloroform

Botox na vlasy cena

V domácích podmínkách je možné použít sérum Loreal serie Expert Fiberceutic sérum, což je intenzivně posilující sérum na vlasy, které ovlivňuje přímo struktury vlasových aminokyselin a obsahuje 15 ampulí s 15ml botoxového séra. Cena za domácí botox na vlasy je zde: Botox na vlasy doma cena.

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem SPÁLENÉ VLASY OD BARVENÍ, CHYTNE NA TO BARVA ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simiska.

Zdravím :) mám takový problém, stahovala jsem černou barvu z vlasů a vlasy jsou teď úplně spálené, při mytí jsou gumové a natahují se jako žvýkačka... Když jsem po té dala na vlasy barvu jsou strakaté, jelikož někde peroxid působil více, někde méně... Jsou to 3 týdny co se mi tohle stalo a zajímalo by mě, co se stane když si vlasy znovu nabarvím na tmavě hnědou... Jestli mi barva chytne i na ty spálené vlasy a zda mi neupadají, prosím o rady nemůžu chodit s flekatou hlavou... Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dalším barvením se vlasy zničí ještě více. Ve stavu, který popisujete se vám vlasy stejně postupně ulámou, takže než nové barvení, bych raději volila krátký sestřih a barvu doladit přelivem. Barvení vlasů je lepší nechat na odborníkovi, kdy pak nemusíte řešit tyhle katastrofy s vlasy. To teď určitě už sama víte. Držím vám palce, ať vám to co nejrychleji doroste.

Zdroj: diskuze Spálené vlasy od barvení, chytne na to barva ?

Z čeho se dá vyrobit škrob

Domácí škrob, který má podobu prášku bez chuti a vůně a jenž není rozpustný ve vodě, se dá vyrobit z brambor. Škrob se dále vyskytuje například v kukuřici a v obilí.

Zdroj: Jak vyrobit domácí škrob

Výroba domácí vagíny

Nemáte dostatek peněz a chtěli byste mít svou osobní umělou vagínu? Pak vám můžeme pomoct, návod je trošku složitější a je zapotřebí mít zručné ruce. Výsledkem však bude kvalitní pánský masturbátor, který vám zpříjemní intimní chvilky.

Zdroj: Jak vyrobit doma vagínu

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ LÉČBA SEBOROICKÉ DERMATITIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viera.

Mám aspoň dvanácť šamponov nenastalo zlepšenie mám svrbenie nánosy lupín
prosím poradte ako sa z tohoho dostáť bez chémie. Padajú mi vlasy.
ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marika.

Viem vám skúsiť na padanie vyrobiť vlasovú vodu nárastu aj vlasy kde vypadli pokiaľ sú cibuľky

Zdroj: diskuze Domácí léčba seboroické dermatitidy

Recept na výrobu domácí vagíny

Jak tedy vyrobit umělou vagínu a co k tomu budeme potřebovat: 50 mm širokou odpadní rouru, cyklistickou duši (vhodný ventilek si zvolíte sami) a samozřejmě nářadí. Umělou vagínu můžete vylepšit vložením pružného kroužku, který umístíte do roury, čímž vytvoříte užší, ale pružný prostor pro penis. Náročnější bude vytvořit jakési vakuum, díky němuž bude vznikající podtlak působit mnohem realističtější pocity masturbace. Takto zhotovenou vagínu můžete zdokonalit 12 V motorkem (ze stěrače, autíčka na ovládání) a to vše uložit do další odpadní roury, která bude o něco větší. Pokud se vám povede zhotovit umělou vagínu pomocí přiloženého videa, získáte tak vagínu, která dokáže pracovat zcela sama bez použití rukou.

Zdroj: Jak vyrobit doma vagínu

Diskuze

V diskuzi BOROVÁ VODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Jak doma vyrobit borovou vodu. Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Borová voda

Rovné vlasy natrvalo

Nebaví-li vás si doma několikrát v týdnu vlasy pracně rovnat, žehlit či foukat, pak můžete vyzkoušet technologii, která umožňuje narovnání vlasů na principu chemických přípravků. S touto technologií si ale těžko poradíte doma, tady je potřeba navštívit odborníka a nechat si vlasy upravit v kadeřnictví. Na co se musíte připravit, je, že tato změna nebude krátkodobá, takže pokud si za tři dny rozmyslíte, že chcete své kudrliny zpět, budete mít smůlu. Ani tato technologie však není na věky. Musí se obnovovat, ale to později sama poznáte, kdy vám úprava zabírá více času a je dobré kontaktovat svého kadeřníka.

Možná vás napadá, že jste v drogérii nebo u své kadeřnice viděla různé přípravky, šampony, kondicionéry pro narovnání vlasů, ano, je dobré tyto přípravky používat a jít cílenému výsledku naproti, ale ten pravý a dlouhotrvající výsledek narovnaných vlasů by měl být z rukou zkušené kadeřnice, abyste vlasům neublížila natolik, že pak místo rovnání vlasů budete vybírat účes s krátkými vlasy a dlouho se zlobit sama na sebe, že jste se do takových kroků pouštěla. Pokud se vám tedy krátké vlasy nezalíbí...

Zdroj: Jak mít rovné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem NÁVOD JAK OSTŘÍHAT VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Video s návody, jak si ostříhat vlasy doma, jsou zde: www.youtube.com/resu…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Návod jak ostříhat vlasy

Jak si vyrobit doma svoji šunku?

Šunkovar je zařízení, které umožňuje vaření zdravé domácí šunky. Domácí šunka neobsahuje průmyslová plnidla a nezdravé chemické příměsi. Domácí šunka se musí sice rychle zkonzumovat, ale její domácí příprava a skvělá chuť za to opravdu stojí! K výrobě šunky se používá kvalitní libové vepřové maso nebo lze také použít králičí, či kuřecí. Vše se v šunkovaru zpracuje snadno a bez průmyslových plnidel a příměsí. V domácím šunkovaru budete mít okamžitě čerstvou a chutnou šunku, vhodnou i pro děti.

Zdroj: Recept na domácí vařenou šunku

Kdy je vhodné použít botox na vlasy

Kadeřníci říkají, že je botox na vlasy je zvláště vhodný pro klienty/ky s velmi dlouhými vlasy, protože tyto dlouhé vlasy, tím jak dlouho rostly, tak jsou často suché a mají roztřepené konečky. Dále je botox na vlasy vhodný pro ty, jejichž vlasy se staly krepaté nebo křehké kvůli poškození teplem z natáčení, z rovnání a z fénování anebo také pro vlasy po opakovaném barevní. Odborníci k botoxu na vlasy tvrdí, že na rozdíl od jiných pěstících látek, jde botox rychle použít, a opravené vlasy mohou být hned po aplikaci ostříhány do požadovaného střihu. Protože molekula proniká hluboko do vlasu, tak chrání vlasy před jejich budoucím poškozením a významně je tím posiluje. Ti, kteří již tuto léčbu zkusili, tak pozorovat fyzickou změnu ve svých vlasech, které byly jakoby tlustší. Profesionální léčebná řada, známá jako L'Oreal Professionnel Fiberceutic, byla tak úspěšná, že firma se uvedla do prodeje i řadu s botoxovými šampony a kondicionéry, které si zákazníci mohou zakoupit v kadeřnických salonech k použití na doma.
 

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů

Med na zesvětlení vlasů

Med má v sobě přírodní peroxid vodíku, který dokáže odbarvit barvu ve vlasech. Med se na zesvětlení vlasů používá zředěný destilovanou vodou v poměru 1:6. Použití destilované vody je důležité, protože voda z kohoutku obsahuje různé minerály, které slabý peroxid v medu neutralizují. Po rozředění medu se tato medová pasta okamžitě aplikuje na vlhké čisté vlasy, nejlépe štětečkem nebo kartáčkem a nechá se působit 1 hodinu. Zesvětlovací účinek se může podpořit nasazením koupací igelitové čepice. Během působení medového odbarvovače udržujte vlasy chladné, protože teplo ničí přírodní peroxid v medu. Nejlepší je aplikovat medový odbarvovač v zimě a celou hodinu udržet hlavu na venkovním studeném vzduchu. Po tomto zesvětlení je třeba vlasy dobře opláchnout a aplikovat výživnou masku na vlasy z avokáda.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Kondicionér na suché vlasy

Máte-li suché vlasy, využijte kondicionér regenerační, hydratační či s keratinem. Vhodné je alespoň jedenkrát za jeden až dva týdny doplnit ke kondicionéru vyživující masku, která vlasy zregeneruje i uvnitř, ne jen na povrchu. Současně bývá kondicionér pro suché vlasy určen také pro vlasy barvené nebo poškozené častým používáním fénu či žehličky, nebo dlouhodobým vystavováním slunci.

Zdroj: Kondicionér

Efassor

Efassor je speciální odbarvovač na vlasy z drogerie DM, určený pro odstranění nežádoucí barvy z vlasů. Účinně odstraňuje nežádoucí barvu z vlasů a rychlého a efektivního odstranění barvy docílíte bez poškození. Přípravek je vhodné použít pro korekci stávající barvy nebo pro její úplné odstranění. Lze aplikovat na celou hlavu nebo na jednotlivé partie.

Použití:

Aplikujte vždy na suché, neumyté vlasy. Potřete vlasy směsí nebo aplikujte pomocí štětce jen na jednotlivé partie. Po dobu působení vlasy masírujte.

Pro odstranění barvy:

Smíchejte 1 sáček přípravku Efassor a 60 ml teplé vody, naneste a nechte působit 5 až 20 minut.

Pro zesvětlení až o 1 tón:

Smíchejte 1 sáček přípravku Efassor a 60 ml teplé vody, naneste a nechte působit 10 až 20 minut.

Pro zesvětlení až o 2 tóny:

Smíchejte 1 sáček přípravku Efassor a 75 ml 6% oxidačního krému, naneste a nechte působit 15 až 40 minut (jen na jednotlivé partie!).

Tmavé odstíny překryté barvou:

Smíchejte 1 sáček přípravku Efassor a 75 ml 9% oxidačního krému, naneste a nechte působit 35 až 60 minut (jen na jednotlivé partie!).

Oxidační krém není součástí balení, je nutné jej dokoupit zvlášť. U oxidačního krému nepřekračujte doporučenou koncentraci. Nejdříve vlijte vodu nebo oxidant do nekovové misky a poté přidejte Efassor. Vyhněte se kontaktu s čelní a temporální částí hlavy.

Dle recenzí je přípravek Efassor při domácím použití jako odstraňovač barvy z vlasů dobrý pro menší zesvětlení nebo odstranění nevymytého šamponu, ale vlasy po něm vyžadují vyživující péči. Odbarvení vlasů na původní barvu při domácím postupu nedocílíte, to nedokáže žádný nejlepší odbarvovač na vlasy, pokud si dlouhodobě barvíte vlasy.

Zde můžete vidět cenu produktu Efassor.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Recept na šampon pro rovné vlasy

Dáte-li na babské či domácí rady, pak tu pro vás mám doporučení. Vyčleňte si asi hodinu času sama pro sebe, kdy vás nebude nikdo rušit, kdy nikomu nebude vadit, že po bytě pobíháte s ručníkem omotaným kolem a hlavy a nebudete se vystavovat zbytečnému stresu a tlaku. Poté smíchejte v misce dva hrnky mléka a jedno celé vejce. Důkladně směs promíchejte a naneste na suché, neumyté vlasy. Nechte působit asi deset minut, poté vlasy zabalte igelitovým sáčkem nebo potravinářskou fólií, převažte ručníkem, aby vám fólie nepadala, a nechte působit další půlhodinu. Mezitím si můžete uvařit kávu nebo jen relaxovat s nohama nahoře. Po půlhodině si vlasy umyjte šamponem, jak jste zvyklá.

Další rada, která by vás mohla zajímat, je jak si připravit doma masku, která vám vlasy oživí a rozzáří. Budete potřebovat malou misku nebo šálek, kondicionér, který běžně používáte, a mandlový nebo kokosový olej. Smíchejte jednu dávku kondicionéru se dvěma lžičkami oleje a naneste směs na umytou hlavu. Nechte působit jednu až dvě hodiny a pak důkladně vypláchněte vodou. Pak už můžete upravit vlasy dle zvyku.

Zdroj: Jak mít rovné vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Nina Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP