Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

IONTOVÝ KARTÁČ

OBSAH

Iontový kartáč Panasonic

Iontový kartáč se zdrojem záporných iontů, který dodává vlasům hydrataci přímo do středu vlasu, je zvláště vhodný pro suché a barvené vlasy. Napájení je jednou alkalickou baterií AAA (LR03). Po zlepšení kvality vlasů nabízí firma ionizační hřeben na vlasy. Záporný iont je kombinací záporně nabitého kyslíku a mikroskopických částeček vzdušné vlhkosti. Díky každodennímu používání hřebenu budou vlasy hydratované, zdravé a lesklé.

Výhody:

  • výhodou iontového kartáče je, že je snadno čistitelný, kartáč lze odejmout a opláchnout pod vodou;
  • výrobce uvádí, že je možné jej použít i na vlhké vlasy.
Nevýhody:
  • výrobce udává, že výrobek je zdrojem záporných iontů, nikoliv ionizačního záření, přičemž tato informace byla mylně uváděna společností Panasonic ČR.

Momentálně je tento výrobek nedostupný.

Zdroj: Iontový kartáč na vlasy

Diskuze

V diskuzi ELEKTRIZUJÍCÍ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josefínka.

kde koupím ionizační kartáč na vlasy?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Elektrizující vlasy

Iontový kartáč na vlasy od Lidlu

Je dostupný pouze v akční nabídce. Kartáč pro lesklé a hladké vlasy zabraňuje vzniku statického náboje a odstávání vlasů, má kontrolku provozního stavu, odnímatelný kartáčový nástavec, včetně baterií.

Výhody:

  • výhodou je lehkost výrobku;
  • zabraňuje vzniku statického náboje a odstávání vlasů;
  • má kontrolku provozního stavu a odnímatelný kartáčový nástavec;
  • obsahuje baterie.

Nevýhody:

  • nevýhodou je jeho nedostupnost na trhu

V akční nabídce se cena tohoto kartáče pohybovala okolo 249 Kč.

Zdroj: Iontový kartáč na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem LUPY VE VLASECH - NEJÚČINNĚJŠÍ A NEJLEVNĚJŠÍ RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Když jsem byla malá, dávali mi proti lupům obyčejné máslo na pokožku hlavy. Moc si na to už nevzpomínám, jen vím, že jsem měla na hlavě sáček, aby se hlava zapařila. Opravdu mi to tehdy hodně pomohlo. Bohužel si nevzpomínám, jak dlouho jsem ten igelit na hlavě měla a kolik másla se mi na pokožku hlavy dávalo. Nyní mám opět problémy s lupy a i když použiji dražší šampon z lékárny, nezabírá! Nemáte někdo s tímto zkušenosti? Kolik zhruba másla se dává? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Jano, četl jsem Vaši zkušenost s použitím másla při léčbě lupů. Myslím si, že je to možné použít v případě, kdy je lupovitost vlasové pokožky způsobena nadměrně se olupující suchou pokožkou. Mám na mysli, kdy je kůže ve vlasech natolik vysušená, že její vrchní vrstva popraská, vzniknou malé ostrůvky na povrchu, které se pak mechanickým působením odlupují po vrstvách. Významným indikátorem jsou suché vlasy. V tomto případě bych běžné máslo skutečně doporučil na ošetření takovéto pokožky.
Aplikaci bych doporučoval po umytí vlasů a prosušení ručníkem. Máslo by mělo být změklé, tedy je třeba ho nechat několik hodin při pokojové teplotě. Pak si nabrat zhruba velikost lískového ořechu a rozetřít si ho mezi konečky prstů a takto zamaštěnými prsty si masírovat pokožku hlavy. Je dobré si rozdělit plochu hlavy na několik menších částí, například dva boky, vršek a týlní oblast hlavy a každou z těchto oblastí si pěkně promasírovat. Není třeba se zabývat množstvím spotřebovaného másla, ale spíše se soustředit na přijemné pocity při masírování a máslo průběžně doplňovat na prsty. Pokud byste měla pak problémy s vizuálně mastnými vlasy, tak provádějte masáž navečer, na noc si nasaďte na hlavu pletenou čepici a ráno si jemně omyjte vlasy. Jen vlasy! Pokožku co nejvíce ochraňte před stykem se šampónem. Po umytí a osušení vlasů pak použijte jemný kartáč s přírodními štětinami, kterým své vlasy krásně uhladíte do zářivého lesku.
Máslo vám pomůže doplnit vlasům významný antioxidant vitamin E v přírodní formě a tím předejdete i případnému třepení konečků.
Budu velice rád, když vyzkoušíte můj postup a napíšete mi sem své zkušenosti s touto máslovou terapií pro suché vlasy.

Zdraví Cempírek.

Zdroj: diskuze Lupy ve vlasech - nejúčinnější a nejlevnější recept

Kartáč Bio Ionic

Bio Ionic BlueWave iontový kartáč 33 mm BW-R350 je jediným kartáčem na světě, který využívá zvlněné nylonové štětiny nabité nanoiontovými hybridními minerály vytvářejícími pětkrát vyšší koncentrace přirozených negativních iontů a infračervené energie. S každým tahem kartáče jsou vaše vlasy lesklejší, hedvábnější a bez statického náboje. Nanoiontová technologie hybridních minerálů exkluzivně využívá hybridní minerály k vytvoření vyšší koncentrace přirozených negativních iontů a infračervené energie pro rychlejší a efektivnější rozrušování shluků molekul vody. Výsledkem je hlubší pronikání vlhkosti do středu vlasu, což vede ke zdravým, hydratovaným a hladkým vlasům.

Výhody:

  • pečuje o vlasy a dodávají jim lesk;
  • urychluje narovnávání, sušení i styling vlasů;
  • zabraňuje vzniku statického náboje a odstávání vlasů;
  • je extra lehký;
  • čtyřstranný zaoblený tvar kartáče a vlnité štětiny přispívají k nejlepšímu držení;
  • vyhlazuje vlasy;
  • má hladkou rukojeť;
  • je jemný k vlasům i pokožce.
Vlastnosti:
  • ionizační teplu odolné štětiny;
  • nanoiontové hybridní minerály vlisované přímo do štětin;
  • nanoiontové hybridní minerály zakomponované do rukojeti;
  • nanoiontové hybridní minerály produkující velké množství přirozených negativních iontů a infračervené energie;
  • jedinečný čtyřstranný zaoblený tvar kartáče a štětin;
  • rukojeť z materiálu příjemného na dotek;
  • speciálně zvlněné štětiny;
  • patentu podléhající povrchová úprava konečků štětin;
  • patentovaný systém uchycení štětin.
Nevýhody:
  • dle recenzí je jedinou nevýhodou cena.

Zde můžete vidět, jak vypadá Bio Ionic BlueWave iontový kartáč 33 mm BW-R350.

Zdroj: Iontový kartáč na vlasy

Ionizační kartáč Braun

Braun Satin SB 1 kartáč na vlasy je unikátní kartáč, který každým tahem obnovuje přirozený lesk vlasů. Je jako úplně první kartáč vybaven průlomovou technologií Iontec, která okamžitě uhlazuje vlasy. Kartáč Satin Hair Brush má navíc speciálně vyvinuté hroty, které minimalizují poškození vlasů během česání. Na první pohled obyčejný kartáč s vypínačem na svém těle je zabalen do částečně průhledného obalu, takže si na první pohled uděláte představu o tom, co kupujete. Spolu s ním je v krabici přibalen návod k použití a záruční list, obojí s českou částí provedenou srozumitelně, výstižně a bez chyb v češtině. Přibaleny jsou i dvě baterie typu AAA (mikrotužková), které napájejí generátor ionizační části.

Systém zapínání ionizace současně otevírá krytku ionizační trysky, která zabraňuje poškození například o další předměty v kabelce. Zároveň zapíná zelené indikační LED světlo, které signalizuje výrobu iontů. Protože se ionty vyrábějí pomocí vysokého napětí, je výrobek naprosto bezpečný s minimálním proudem. Kartáč teoreticky může pracovat s ionizací asi 21 hodin a 15 minut. Pokud se budete česat 10 minut denně, vydrží baterie asi 127 dnů.

Výhody:

  • netrhá vlasy, hezky klouže po vlasech, vlasy se méně mastí a lépe drží tvar;
  • pěkný a ergonomický design;
  • je lehký do ruky;
  • kartáčování je příjemné;
  • vlasy se po učesání lesknou;
  • velmi hladké hroty kartáče chrání vlas proti jeho narušení při česání;
  • polštářek s hroty lze z kartáče vyjmout po stisknutí tlačítka na jeho horní hraně, takže je možné jej snadno vyčistit i pod vodou, která by mohla ublížit elektronice v držadle.
Nevýhody:
  • narovnání kudrnatých vlasů do rovna od něj určitě nečekejte, ale na zkrocení mírně zvlněných vlasů stačí;
  • po zapnutí ionizátoru je slyšet jakoby jemné praskání, a pokud si přičichnete nedaleko od zadní části kartáče, můžete cítit vůni ozónu.

Zde můžete vidět, jak vypadá Braun Satin SB 1 kartáč na vlasy.

Zdroj: Iontový kartáč na vlasy

Vyberte si laserový hřeben na internetu

Většina výrobců laserových hřebenů propaguje své výrobky on-line, nebo byly také často propagovány v masmediích, protože laserový hřeben je celosvětově populární zařízení na vlasy. Pokud naleznete prodejce, který má laserové hřebeny, tak se změřte na výkon laseru, na kvalitu a cenu. Některá zařízení jsou levnější, protože nemají dostatečný výkon, kvalitu a nemají záruku vrácení peněz. Většina internetových obchodů má servisní službu. Díky tomu se můžete informovat o daném produktu. Ale ne každá společnost má ochotné telefonické operátory, kteří nemusí být dobře proškoleni o produktech.

Kde koupit laserový kartáč na vlasy

Zde je uveden seznam českých internetových obchodů, kde se dá laserový kartáč koupit - laserový kartáč cena.

Mnohem lepší výběr laserových kartáčů proti vypadávání vlasů má zahraniční obchod Amazon, který posílá bez problémů i do Česka - kde koupit laserový kartáč.

Zdroj: Laserový kartáč proti vypadávání vlasů

Kartáč nebo rukavice

Masáž má velmi hlubokou tradici a navazuje na starověké čínské terapie, například akupunkturu, a je to příjemný a jemný způsob léčby celulitidy. Používají se rukavice nebo kartáč. Je v podstatě jedno, jakou pomůcku si vyberete. Je to individuální volba. Z recenzí je zřejmé, že lze masážní pomůcky libovolně střídat. Zdůrazněna je zde především důležitost masáže samotné a stálé promazávání.

Zdroj: Masážní rukavice na celulitidu

Jak funguje iontový kartáč

Iontový kartáč má štětiny nabité nanoiontovými hybridními minerály vytvářejícími pětkrát vyšší koncentrace přirozených negativních iontů a infračervené energie. Tak to je popis výrobce, ale co to v praxi znamená?

Statická elektřina ve vlasech se dá velmi jednoduše fyzikálně vysvětlit. Vlasové vlákno má kladný náboj. V zimě nosíme na hlavách čepice, které mají také kladný náboj. V každém ročním období se setkáváme s částečkami prachu doma, na ulici, které mají taktéž kladný náboj. Částečky prachu nebo vlákna z čepic se usazují na vlasech v místech, kde je povrch vlasu poškozen a kde šupinky povrchu vlasu k sobě nepřiléhají. Tímto způsobem vznikají nové částice s kladným nábojem. Je všeobecně známo, že dva póly se stejným nábojem se odpuzují, a proto se i vlasy začínají odtahovat. V místě, ve kterém se spolu střetnou, se objeví efekt spojení dvou plusů, který se podobá elektrickému náboji. Není žádným tajemstvím, že se častěji a silněji elektrizují narušené (poškozené) vlasy. Děje se tak z důvodu chybějící dostatečné hydratace. Statické elektřině ve vlasech se nevyhneme, ale je mnoho způsobů, jak jí předcházet nebo alespoň zmírnit.

Nejjednodušším a okamžitým řešením je použití spreje na vlasy nebo laku s jemnou fixací. Aplikujte sprej na vlasy ze vzdálenosti alespoň 30 cm, stačí lehce postříkat a je po problému.

Stupeň hydratace vlasů lze kontrolovat i použitím vhodné vlasové kosmetiky. V zimě se doporučuje používat lehce hydratační šampony a kondicionéry, ale hlavním měřítkem jsou potřeby vlasové pokožky.

Je třeba dbát na to, aby měl vlas správné pH, byl uzavřený a neuvolňoval zevnitř vlhkost, zkuste používat například přípravky jako Chi Keratin Mist nebo Biosilk Silk Filler.

Používejte nástroje s funkcí ionizace, tedy takové, které během sušení eliminují záporné ionty, například vysoušeč Chi Turbo, žehlička Chi Nano a nyní tak populární žehlicí kartáč na vlasy.

Používejte správný hřeben nebo kartáč. Nejlepší jsou dřevěné s přírodním vlasem anebo kartáče se zápornými ionty.

Silikony ano, nebo ne? Obecně silikony neškodí a samy o sobě nezpůsobují statickou elektřinu ve vlasech. Většina názorů o jejich škodlivosti jsou nepodložená tvrzení. Pokud však stále váháte, doporučují se přípravky jako například Schwarzkopf Essensity Lightweight – vyživující mléko, Redken Nature´s Rescue Cooling – kondicionér, Chi Silk Infusion – výživa pro vlasy, Biosilk Silk Filler pH 4,5 – vlasová kúra bez oplachování s přírodním hedvábím.

Velmi důležitý je i pitný režim (tekutiny ovlivňují hydrataci ve vlasech), proto je třeba vypít alespoň dva litry vody denně.

Tolik k vysvětlení o statickém náboji ve vlasech i k základnímu doporučení, jak tomuto jevu úspěšně předcházet. Nyní už podrobněji k iontovému kartáči.

Dle recenzí uživatelek stačí, když si vlasy vyžehlíte například v pondělí iontovou žehličkou a až do dalšího umytí je nemusíte dožehlovat, jen každé ráno učesat iontovým kartáčem – a vlasy budou zase krásně rovné.

Iontovým kartáčem stačí vlasy jen několikrát pročesat. Během pročesávání vstupuje ionizovaný vzduch mezi vlasy, které tak učiní svěžími a čistými. Vlasy efektivně upraví a vyrovná, zlepší podmínky pro jejich růst. Pravidelné používání zlepší kvalitu pokožky na hlavě, pomáhá udržet si zdravé a lesklé vlasy.

Karbonový kartáč je antistatický, má vysokou tepelnou odolnost. Je neuvěřitelně lehký, pevný a trvanlivý. Zaoblené zuby jsou jemné k vlasům a pokožce.

Ionizační kartáč na žehlení vlasů zkrotí vaše kadeře během chvíle a váš styling tak bude vždy dokonalý! Kombinace keramické žehličky s antistatickým kartáčem, který odstraňuje statickou elektřinu z vlasů, dodá vašemu účesu perfektní tvar. Digitální nastavení teploty zajistí maximální komfort při žehlení a zároveň umožní použití na všechny typy vlasů. Ochrana proti spálení nepřipustí žádné vlasové katastrofy a vy se tak bez obav můžete radovat z krásně vyžehlených vlasů.

Hlavní výhody ionizačního kartáče:

  • jednoduchá ovladatelnost;
  • vyhlazení vlasů.

Zdroj: Iontový kartáč na vlasy

Věci, které budete potřebovat

  • nůžky;
  • hřeben;
  • fén na vlasy;
  • středně velký kulatý kartáč.

Zdroj: Jak se ostříhat na mikádo

Jak doplnit sodík

Sodík najdeme v jablkách, kuchyňské soli, zelí, žloutcích, luštěninách, mrkvi, jedlé sodě, tuřínu, listové zelenině a banánech. Dále v rybách nebo ve kvašeném pickles.

Denní doporučená dávka sodíku se u zdravého člověka pohybuje kolem 5 gramů. U pacientů s určitým ledvinovým a srdečním onemocněním jsou dávky jiné, mnohem nižší.

Sodík je důležité doplňovat například:

  • pomocí iontových nápojů a jiných sportovních drinků;
  • konzumací něčeho slaného (například posolené rajče);
  • dát si Umeocet, který je bohatý na další řadu minerálních látek a snižuje kyselost organismu;
  • nápoji se sacharidy a ionty (sodík v dávce 400 až 500 mg po každé hodině) při vysokém pocení.

Snažíte se doplnit tekutiny přirozeně vodou? Tak pozor! V některých chvílích může voda nadělat více škody než užitku. V případě dehydratace je vhodné namísto vody použít iontový nápoj, který obsahuje sůl. Voda totiž může hyponatrémii prohloubit.

Zdroj: Nedostatek soli

Před použitím laserového hřebenu na vlasy se ujistěte, že jste si přečetli a pochopili pokyny z návodu. Nejlepšími laserovými hřebeny jsou bateriové, protože u nich není potřeba těžkopádného napájecího kabelu. Na laserový hřeben si nasadíte kartáč na vlasy a pomalu si češete vlasy ve všech oblastech. Toto česání provádíte 10 – 15 minut po dobu 3 dnů v týdnu. Díky tomu dosáhnete nejlepších výsledků, protože vlasy jsou restaurované. Štětiny nebo zuby hřebenu udrží laserový paprsek ve správné vzdálenosti od vaší pokožky. Laserový hřeben by měl být použit na suché vlasy.

Zdroj: Laserový kartáč proti vypadávání vlasů

Použití laserového hřebenu

Tento laserový hřeben má jedno tlačítko pro vypnutí a zapnutí. Také ho můžete používat i jako běžný kartáč. Pohodlí je pravděpodobně pro koupi laserového hřebenu nejdůležitější rozhodující faktor. Jedná se o jednoduché osobní zařízení, u kterého si nemusíte vybírat podle náročnosti ovládání. Pečovat o vlasy pomocí laserového hřebenu můžete i během sledování televize. Je to podobné jako starání se o zuby. Pravidelné používání laserového hřebenu pomáhá udržovat pěkný vzhled vlasů. Dodržujte pokyny od výrobce. Používejte laserový hřeben každý druhý den po dobu 15 minut pro maximální užitek.

Zdroj: Laserový kartáč proti vypadávání vlasů

Masážní kartáč proti celulitidě

Masážní kartáč na celulitidu s oblými výčnělky je určen pro jemnou a bezbolestnou masáž. Dřevěné výčnělky jsou připevněny ke gumovému polštářku, a tak se dokážou perfektně přizpůsobit konturám těla. Dřevěný masážní kartáč padne přímo do ruky a řemínek zabrání vyklouznutí. Dřevěný kartáč je vhodný i pro silnější masážní techniky, jako je masáž proti celulitidě, ale můžete si dopřát i jemnou relaxační masáž.

Výhody masáže:

  • stimuluje prokrvování pokožky
  • má detoxikační účinek – podporuje cirkulaci lymfatického systému
  • rozbíjí shluky tukových buněk a kožní srůsty
  • zpevňuje pokožku
  • má exfoliační účinek – odstraňuje odumřelé buňky
  • navozuje relaxační a uklidňující pocit
  • pomáhá proti stresu, při bolestech hlavy a nespavosti

Druhy masáže:

Jemná masáž ovlivňuje nervový systém a stimuluje vylučování endorfinů, které navozují pocit štěstí a zmírňují bolest.

Silnější masážní techniky stimulují krevní oběh, zlepšují přísun kyslíku a živin. Napomáhají lymfatickému systému vylučovat odpadní látky.

Automasáž je účinná zejména proti celulitidě prvního a druhého stupně. Před a během masáže aplikujte na pokožku krém proti celulitidě. Masáž bude účinnější a zabráníte narušení a poškození pokožky.

Velikost masážního kartáče: 12 x 6,5 cm

Zdroj: Celulitida – masáž na doma

Laserový hřeben je nejlepší technologie

Hřeben nebo kartáč na vlasy je tradičně jednoduchý produkt, ale laserový hřeben na vlasy používá složitou technologii, která u některých lidí může vyřešit problém s jejich vypadáváním vlasů. Laserový hřeben má nízkou úroveň laserové terapie na laserovou technologii ve vlasech. U produktu dbejte na zaručenou výkonnost, odolnost, jednotnost výkonu a konzistenci vlnové délky. Toto jsou klíčové faktory v rozhodování o kvalitě a výkonu laserového zařízení. Měli byste se spolehnout na zařízení, do kterého jste investovali. Mělo by být vyrobené s nejvyšší kvalitou komponent a prodáno tak, aby mělo záruku.

Zdroj: Laserový kartáč proti vypadávání vlasů

Tyčový vysavač s rotačním kartáčem

Tyčový vysavač s rotačním kartáčem je dle výrobců určený pro účinnější vysávání podlah. Kartáč můžete jednoduše vyjmout a vyčistit. Zde je nabídka tyčových vysavačů s rotačním kartáčem.

Zdroj: Výhody tyčového vysavače

Babské rady na elektrizující vlasy

Pokud se zbavíte statické elektřiny z oblečení, budete mít mnohem méně problémů se statickou elektřinou ve vlasech. Vlasy přijímají elektřinu z oblečení. Pokud máte stále vlasy zelektrizované, můžete rozředit 1 lžíci kondicionéru na vlasy v 1 šálek vody a nastříkat na vlasy nebo na kartáč.

Také vyřazení plastového hřebenu na vlasy a přechod na dřevěný kartáč také sníží statickou elektřinu ve vašich vlasech.

Na elektrizující vlasy použijte vlasové oleje

Jedním z důvodů, proč vaše vlasy vedou elektrický náboj, je to, že jsou dehydratované. Během zimy mohou naše prameny vyschnout kvůli nedostatku vlhkosti ve vzduchu. Netřeba dodávat, že chladné zimní větry a teplé vnitřní teplo nedělají vašim vlasům žádnou laskavost. Dopřejte svým vlasům trochu péče zvlhčením pramenů vyhlazujícím vlasovým TLC olejem.

Vyměňte svůj vysoušeč vlasů

Abyste pomohli vyrovnat přirozený náboj vlasů, zkuste při sušení pramenů použít iontový fén. Iontové vysoušeče fungují tak, že emitují záporné ionty, které pomáhají oddělovat molekuly vody. Tento proces pomáhá nejen rychleji vysušit vlasy, ale také pomáhá snížit tepelné poškození, které by mohlo příliš vysušit vaše vlasy.

Antistatická mlha

Bojujte proti krepatění vlasů nastříkáním Redken's Frizz Dismiss Anti-Static Oil Mist na vlasy, abyste je okamžitě vyhladili a zkrotili jejich statickou elektřinu. Řada Frizz Dismiss obsahuje olej Babassu z udržitelných zdrojů pro lepší hladkost, ovladatelnost a lesk.

Vyměňte si klobouk

Je čas upustit od bavlněných nebo akrylových klobouků ve prospěch možností s hedvábnou nebo saténovou podšívkou. Tím, že máte na vlasech hladší látku, mohou vaše prameny ležet rovněji a nebudou zdrsněny materiálem. Místo toho budou vaše vlasy klouzat po materiálu, což pomůže zabránit krepatění a obávaným elektrizujícím vlasům po sundání klobouku.

Hřeben s lakem na vlasy

V zimě nevycházejte z domu bez laku na vlasy a kovového hřebene. Jsou perfektními pomocníky na cesty pro zkrocení vaší hřívy během chladnějších měsíců. Jednoduše nastříkejte na svůj kovový hřeben lak na vlasy a rozčešte od kořínků ke konečkům. Lak na vlasy pomůže zkrotit jakékoli poletování, aniž by vlasy byly hrubé nebo tvrdé. Kovový hřeben sám o sobě také pomáhá odstranit veškerou nahromaděnou statickou elektřinu ve vlasech, protože statická elektřina se přichytí spíše ke kovu než k vašim vlasům.

Bezoplachový kondicionér

Dalším skvělým způsobem, jak dodat vlasům potřebnou vlhkost, je používání bezoplachového kondicionéru po celou zimu. Produkt pomáhá hydratovat prameny vlasů a chránit je před měnícími se teplotami a povětrnostními podmínkami. Jednoduše nastříkejte produkt na vaše vlasy a pročešte, aby se rovnoměrně rozprostřely. Pokud máte vlasy, které jsou spíše hrubé a potřebují intenzivní výživu, můžete také zkusit použít bezoplachové hydratační mléko, které dokáže hydratovat vysušené vlasy, aniž by je zatěžovalo.

Doplňte vlasům vlhkost

Možná zjistíte, že drsné zimní počasí může zbavit vaše vlasy vlhkosti a nechat je suché. Pokud je to váš případ, zkuste použít šampon, který obsahuje arganový olej, který změkčí lámavé vlasy a zanechá je poddajné. Pro vlasy, které jsou velmi suché a hrubé, může pomoci hydratační šampon s obsahem hydratačního gelu z aloe vera, který jim vrátí život a minimalizuje statickou elektřinu.

Zdroj: Babské rady jak na elektrizující vlasy

Jak odstranit propolis z rukou

Propolis se dá odstranit z rukou různými způsoby. Jedním z nich je pomocí mýdla a teplé vody. Teplá voda uvolní propolis a mýdlo jej odstraní. Pokud tento způsob nepostačí, můžete použít kartáč na ruce. Další možností je použití ředidla, alkoholu, písku na ruce, ale všechny tyto prostředky dráždí pokožku, takže je doporučujeme použít až v nejzazším případě.

Zdroj: Jak odstranit skvrny od propolisu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP