Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

HYPERMANGAN KOUPEL NOHOU

OBSAH

Použití roztoku hypermanganu

Koupele z hypermanganu jsou účinné při léčbě ekzémů s hnisavým podkladem. Koupel není náročná na přípravu, stačí rozpustit jednu tabletu manganistanu draselného ve 4 litrech horké vody. Tuto koupel je potřeba opakovat dvakrát denně a měla by vést k zahojení vředů a zklidnění ekzému.

Zdroj: Jak použít hypermangan

Poradna

V naší poradně s názvem HYPERMANGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renáta Růžičková.

Je možné použít hypermangan na dezinfekci dutiny ústní.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Je to možné. Hypermangan se používá jako ústní voda, pomůže na vředy v ústech nebo na bolest dásní, popřípadě při angíně a to tím, že dezinfikuje ústa. Na kloktání se používá velmi zředěný roztok! V jednom litru horké vody se rozmíchá 100 mg hypermanganu. Tekutina se nechá vychladnout a pak se kloktá. Zvláštní pozornost je třeba brát v případě, že jsou v ústech umělé zuby. Hypermangan rozpouští keramické korunky.

Zdroj: diskuze Hypermangan

Hypermangan v lékárně

Hypermangan se v podobě tenkých tmavofialových krystalů prodává v lékárnách. Používá se ve značném ředění vodou jako dezinfekční prostředek (k oplachování nebo koupelovým lázním postižených míst). Hypermangan je dostupný ve všech lékárnách ve volném prodeji.

Zdroj: Jak použít hypermangan

Poradna

V naší poradně s názvem FRANTIŠKOVY LÁZNĚ HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Flegl.

Dobrý den,
léčím se na neuropatii, letos jsem si zaplatil týdenní pobyt v lázních.Byla mi poskytnuta vířívá koupel nohou, suchá koupel CO2, a masáže. Domnívám se ,že pokud by mi byla poskytnuta komplexní léčba ,že by došlo k lepšímu zlepšení,než které jsem získal.O lécích se nerozepisuji.
Můžete mi potvrdit zda moje doměnka je správná.

Děkuji za odpovď

Josef 90 let

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Z vašeho dotazu je zřejmé, že jste přesvědčen o přínosech lázeňské léčby, ale proto, že byla moc krátká, nedosáhl jste plného efektu.
Abyste získal lázně od pojišťovny, tak musíte mít doporučení od odborného lékaře. Musíte tedy přesvědčit svého neurologa a vyprávět mu o svých pocitech z té krátké lécby, kterou jste si zaplatil, aby se vám ulevilo od neuropatie.
Když neurologa přesvědčíte, že lázně povedou ke zlepšení vašeho zdravotního stavu, tak vám může buď vystavit doporučení a nebo rovnou napsat celý návrh na lázně, což je nejlepší a měl byste se o to snažit při vyjednávání.
Pokud dostanete jen doporučení, tak musíte ještě k praktickému lékaři, aby vám napsal návrh na lázně.
Ať už návrh na lázně vytvoří kdokoliv z nich, vždy ho pošle na pojišťovnu, nemusíte se o to starat. Zdravotní pojišťovna má 30 dní, aby se k návrhu vyjádřila.
Do návrhu nezapomeňte uvést lázně, kde jste cítil blahodárné zdravotní přínosy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Narok na lazne pri neuropatii

Hypermangan na nohy

Hypermangan se používá na plísně nohou. Nedoporučuje se používat delší dobu z důvodu zabarvení kůže.

Zdroj: Co je hypermangan

Poradna

V naší poradně s názvem KDE KOUPIT HYPERMANGAN ASI TAK 1KG se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radek Zapletal.

Kde koupit hypermangan asi tak 1 Kg? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Hypermangan koupíte běžně na internetu. Nabídky můžete vidět zde: www.zbozi.cz/dum-byt…
Hypermangan se prodává pod svým správným jménem manganistan draselný.

Zdroj: diskuze Kde koupit hypermangan

Hypermangan na kvasinky

Hypermangan se používá při likvidaci různých plísní, třeba na plísně nohou nebo i gynekologické. Musí se s ním zacházet opatrně. Hodně vysušuje a barví.

Zdroj: Co je hypermangan

Poradna

V naší poradně s názvem HYPERMANGAN POUŽITÍ MOŘENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kočnarová.

Dobrý den,prosím jak dlouhá doba má být v hypermanganovém roztoku česnek na sázení.Děkuji za zprávu s pozdravem Kočnarová R.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Česnek se v hypermangánu máčí krátce, asi tak deset minut. Je dobré do roztoku přidat i jar na nádobí. Ten zaručí, že se hypermangan dostane všude možně.

Zdroj: diskuze Hypermangan použití moření

Hypermanganová koupel

Zde uvedená koupel se dá použít na koupel nohou, při neštovicích, jako sedací koupel, na kvasinky.

Zdroj: Koupel v hypermanganu

Poradna

V naší poradně s názvem KOUPELE V HYPERMANGANU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David.

Dobrý den,
používám hypermangan na opruzeniny v tříslech a chtěl bych se zeptat, jak jej správně dávkovat, protože v oblasti třísel nic cítit není a ještě jsem se ani nepopálil.
1. den použití jsem si jej nasypal do koupele, aby byl roztok růžový (byl jsem několikrát lékárníkem upozorněn, že se mohu popálit) a po několika minutách voda byla opět čirá, jako kdybych hypermangan nepoužil.
2. den jsem dal vyšší dávku, kde voda byla spíše fialová a po několika minutách připomínala vodu ze zarezlého vodního řádu.
Takže nevím, zda ho používám správně nebo ne. Protože v oblasti třísel nic necítím při koupeli, že by to desinfikovalo a je ta koupel podobná, jako kdybych jej tam neměl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Hypermangan normálně reaguje tak, že zbarví vodu do fialova. Čím větší koncentrace hypermanganu, tím tmavší fialová barva. Při moc fialovém roztoku skutečně hrozí popálení. Po chvíli, co je roztok na vzduchu, tak reaguje s atmosférickým kyslíkem a mění barvu z fialové na hnědou. Nepíšete jestli vám to nějak pomáhá léčit opruzeniny. Na opruzeniny je vhodné použít isopropylalkohol 60 - 99%, kterým se pokožka potře. Po vyprchání se hned aplikuje mast na opruzeniny s obsahem zinku. Mast se běžně prodává v oddělení s plenami. Takto se opruzenin zbavíte do tří dnů. Pak na postižených místech preventivně 2 krát do týdne provádějte desinfekci pokožky pomocí isopropylalkoholu. A budete mít pokoj. Isopropylalkohol 99% volně koupíte v lékárně za pár korun. Zředit ho můžete vodou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koupele v hypermanganu

Cena hypermanganu

Hypermangan běžně nabízí každá lékárna a nebo jde objednat na internetu. Jeho aktuální cena je vidět zde: hypermangan cena.

Zdroj: Koupel v hypermanganu

Diskuze

V diskuzi HYPERMANGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

Dobry den mam vybouleny nehet a pod nechtem zrejme zanicene luzko. Chtela bych se zeptat muzu delat koupel z hypermaganu dekuji. Hrdinova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hypermangan

Hypermangan na efekty

Hypermangan je jednou z hlavních chemikálií používaných ve filmovém a televizním průmyslu k „stárnutí“ rekvizit a obvazů. Jeho přeměna na hnědý MnO 2 vytváří "sto let staré" nebo "starobylé" vzhledy na tkanině (pytlovina), provazech, dřevu a skle. Využívá se k tomu koupel v koncentrovaném temně fialovém hypermanganu.

Zdroj: Moderní použití hypermanganu

Diskuze

V diskuzi NA CO JE DOBRÝ HYPERMANGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef breza.

je hypermangan aj na liecenie ruzy na nohe

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Na co je dobrý hypermangan

Co je hypermangan?

Hypermangan, chemicky KMnO4, je černofialová lesklá krystalická sůl velmi dobře rozpustná ve vodě, přičemž vzniká růžovofialový až tmavofialový roztok (záleží na koncentraci). Z roztoku se hypermangan dá zpětně odstranit dialyzační blánou. V medicíně se používá jako antiseptikum, k potírání ekzémů a plísní na nohou. Při používání hypermanganu je třeba si dávat pozor, protože roztok zanechává na pokožce hnědé skvrny, které však do 48 hodin zmizí. Z textilu se fleky od hypermanganu čistí octem.

Zdroj: Hypermangan – použití

Co je hypermangán

Hypermangán je manganistan draselný, chemicky KMnO 4, a je to černo-fialová lesklá krystalická sůl. Hypermangán je velmi dobře rozpustný ve vodě, kdy vzniká růžovo-fialový až tmavofialový roztok (záleží na koncentraci). Z roztoku se hypermangan dá zpětně odstranit dialyzační blánou. V medicíně se používá jako antiseptikum , k potírání ekzémů a plísní na nohou. Hypermangan je oxidační činidlo, proto musí být v určité vzdálenosti od rezavějících kovů. Pokud budeme železnou tyč pravidelně namáčet v "čerstvém" vodném roztoku hypermanganu, tak za krátko nám zreziví. Hypermangan je minerál, který má molární hmotnost cca 158 g / mol a hustotu asi 2,7 g / cm 3.
Při použití hypermanganu je třeba si dávat pozor, protože roztok hypermanganu zanechává na pokožce hnědé skvrny, které do 48 hodin zmizí. Z textilu se fleky od hypermanganu čistí octem.

Zdroj: Hypermangan cena

Diskuze

V diskuzi HYPERMANGAN SODNÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

Dobrý den,chci se zeptat na použití u koček,po použití Advete pipetka co se na nanáší za krk zvířete se ušní svrab ztratí cca2dny,a je to drahá záležitost.Kočka se drápe na spáncích do krve.Může se hypermanganem potírat kočce uši,rozdrápané spánky?děkuji za odpověd´ mecová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomas.

Dobrý den,

rozhodně ne, hypermangan není běžná desinfekce. Je jedovatý a neměl by se používat vnitřně, tedy ani na otevřené rány. Použijte standardní desinfekci na bázi jódu atd..

Zdroj: diskuze Hypermangan sodný

Hypermangán použití

Hypermangán, neboli manganistan draselný, se dá použít nejen k léčení a desinfekci, ale může také sloužit jako silná třeskavina. Některé pokusy s hypermangánem jsou vidět na videu tady: hypermangán použití video.

Zdroj: Hypermangan cena

Poradna

V naší poradně s názvem SVEDENI NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

chtela bych se zeptat: Už 3 nebo 4 den me svedi noha a nechce to prestat. Nejhorsi je to v noci. Prosim pomuzete mi?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Petro, svědění nohou, patrně máte na mysli asi chodidla, bývá nejčastěji způsobeno mykotyckým onemocněním kůže. To může vzniknout zapářkou nohy při zpocení nebo při nedostatečném osušení nohou po umytí. Úplně nejrychlejší způsob jak se toho zbavit, je udělat si doma koupel na nohy z léčivého přípravku Cytéal. Je to francouzké desinfekční tělové mýdlo. Cytéal je k dostání v lékárně na lékařský předpis. Použijte ho podle návodu, který je na něm napsán v češtině. To by Vám mělo od svědění jednoduše pomoci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svedeni nohy

Prodej hypermanganu

Zde můžete koupit hypermangan za nejnižší cenu.

Zdroj: Jak použít hypermangan

Hypermangan v těhotenství

Někdy se hypermangan používá ne sedací koupele při mykózách. Zde však hrozí při nesprávném naředění velké riziko popálení zevních rodidel. Pokud si v těhotenství potřebujete provést pouze koupel nohou, tak použití hypermanganu ve správné koncentraci není škodlivé.

Nebezpečí

Hypermangan je klasifikován jako oxidující, zdraví škodlivý a nebezpečný pro životní prostředí v neředěné formě. S hořlavým materiálem může způsobit požár (jiné oxidující látky a přípravky včetně anorganických peroxidů, které mohou způsobit požár nebo zvýšit nebezpečí požáru při styku s hořlavým materiálem).

Je zdraví škodlivý při požití!

Při akutní toxicitě: při požití (per os) potkan: 200 mg.kg-1 < LD50 < 2000 mg.kg-1; nebo diskriminující dávka při požití (per os) 50 mg.kg-1: 100% přežití, ale toxicita.

Při použití metody pevně stanovené dávky, uvedené ve vyhlášce (zkušební metoda B1 písm. a): méně než 100% přežití při 500 mg.kg-1 < (per os).

Je rovněž vysoce toxický pro vodní organismy, může vyvolat dlouhodobé nepříznivé účinky ve vodním prostředí.

Zdroj: Jak použít hypermangan

Prodává hypermangan lékárna?

Hypermangan je prodejný ve všech lékárnách ve volném prodeji.

Zdroj: Co je hypermangan

Hypermangan na mykózu

Hypermangan je žíravina, kterou je potřeba před použitím velmi dobře rozpustit a hodně naředit. 1–2 zrníčka rozpusťte ve sklenici vody tak, aby skutečně byla dokonale rozpuštěná. Tento roztok pak nalijte do umyvadla nebo vany a připusťte další vodu. Výsledná barva správné koupele je lehce růžová. Výsledným roztokem můžete postižená místa potírat nebo provést koupel ponořením do 5 minut. Rány potírejte maximálně 3x denně po dobu 1 týdne. Určitě ale dávejte pozor, aby se roztok nedostal do úst a očí.

Hypermangan je vlastně taková dezinfekce, používá se pár dní a pak je nutné udělat přestávku. Doporučuje se žehlit si oblečení, které přijde do kontaktu s mykózou, a používat pouze bavlnu.

Zdroj: Kde koupit hypermangan


Hlavní pozitivní znaky a přínosy derivační koupele:

  • Derivační koupel pomáhá poznat sám/sama sebe.
  • Derivační koupel je ztracené starobylé umění.
  • Derivační koupel pomáhá na akné a na pupínky na tváři.
  • Derivační koupel pomáhá na astma.
  • Derivační koupel omezuje tvorbu bílých vlasů.
  • Derivační koupel omezuje bolesti hlavy.
  • Derivační koupel pomáhá při bolesti v krku.
  • Derivační koupel pomáhá na bradavice na ploskách nohou a na výrůstky na kůži.
  • Derivační koupel pomáhá při drogové závislosti.
  • Derivační koupel léčí ekzémy a lišej v obličeji a někdy i lupénku.
  • Derivační koupel pomáhá při inkontinenci moči.
  • Derivační koupel pomáhá při nespavosti.
  • Derivační koupel pomáhá v těhotenství a při porodu.
  • Derivační koupel účině snižuje váhu.
  • Derivační koupel pomáhá proti zácpě.
  • Derivační koupel pomáhá na záda a krk, řeší jejich ztuhlost a bolest.
  • Derivační koupel pomáhá na závislost na tabáku, na závislost na alkoholu, a na závislost na kávě.
  • Derivační koupel pomáhá při bolesti zubů.
  • Derivační koupel posiluje miminka a děti.

Zdroj: Derivační koupel, co o ní víme?

Co je to hypermangan

Hypermangan je sloučenina manganu s černošedými krystalky, která se velmi dobře rozpouští ve vodě za vzniku fialového roztoku. V analytické chemii jsou roztoky KMnO4 jedním ze základních oxidimetrických činidel pro redoxní titrace. V lékařství se využívá pro své oxidační vlastnosti jako antiseptikum k potírání ekzémů a plísní na nohou. Při používání hypermanganu je třeba si dávat pozor, protože roztok zanechává na pokožce hnědé skvrny, které však do 48 hodin obvykle zmizí. Z textilu se fleky od hypermanganu čistí octem.

Někdo používá hypermangan k hubení krys, a to vmícháním krystalků do potravy.

Zdroj: Jak použít hypermangan


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP