Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

HERPESIN TABLETY

OBSAH

Prodej a cena

Herpesin krém je volně prodejný lék. Jeho cena v lékárnách může být různá. Cena produktu Herpesin krém.

Herpesin tablety jsou pouze na předpis. Herpesin 200 a Herpesin 400 jsou v lékárnách bez doplatku. Cena produktu Herpesin tablety.

Zdroj: Herpesin

Diskuze

V diskuzi GENITALNI PASOVY OPAR A LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabina.

Dobry den,chtela bych se poprosit o radu -pasový opar.Koncem března tohoto roku jsem zjistila,že na zádech pod lopatkou a pak nize těsně vedle levého poprsí se mi utvořil pásovy opar.Doktorka mi předepsala herpesin tabletky a mast.Po léčbě jsem uzivala B-vitamin.Před tim jsem asi pul roku mela problémy s mocovymi cestami a pokaždé jsem brala antibiotika.
Znovu se mi pasovy opar vytvoril začátek června v pravem třísle.Byl zrovna vikend tak jsem navstivila pohotovost a byla jsem hospitalizována na gynekologii,kde mi davali po osmi hodinach kapačky herpesin a mast.Po třech dnech jsem byla propuštěna s pokracovanim léčby,herpesin tablety a mast.Doma zjistila,že se mi utvořil pasovy opar v genitaliich.Chtela bych se zeptat mast herpesin je mozne používat i na genitalie na puchyřky?Poradite mi prosim jak se vyvarovat před dalším pasovym oparem,?S pritelem jsme měli pohlavni styk než jsem zjistila,že mám pásovy opar.Ma přítel navštívit lékaře a zahajit take léčbu i kdyz zatim.nemá příznaky?
Děkuji za odpověd.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Genitalni pasovy opar a léčba

Herpesin a alkohol

Herpesin tablety zvyšují jaterní testy, kromě jater zatěžují i ledviny. Pokud má někdo játra v perfektní kondici, může si dát příležitostně 2 dcl vína, ale z dlouhodobého hlediska to dobré není. Obecně platí, že alkohol by se neměl konzumovat při žádné léčbě.

Zdroj: Herpesin

Diskuze

V diskuzi OTOK HORNÍHO RTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Dobrý den,již dlouhou dobu bojuji s problémem který začne brněním horního rtu a následně přijde otok tváře pod oky.Nemám jiné příznaky předtím a alergolog mi testy nezjistil žádnou alergii.Už 4 roky si hlídám stravu,zapisuji a stejně se to zničeho nic objeví.A tak s otokem chodím k lékaři,sedím v čekárně až na mě příjde řada,lékař mi předepíše dithiaden po kterém to do týdne odezní a samozřejmě nemohu chodit do práce.První dva roky se to objevilo na jaře,teď třeba i 5x do roka.Nikdo mi nedokázal zdělit příčinu.Máte taky někdo takový problém a jak léčíte?Díky Hanka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Dobrý den Hanko,

mám stejný problém, začíná to brněním rtu a poté mi oteče horní i dolní ret a přes celé horní patro aft. U alergologa mi udělali testy a alergie žádná, imunita v pořádku, ale mám v sobě vir herpes. Opar jako takový nikdy nemám. Lékařka mi předepíše Herpesin, ale i když Herpesin nemám tak léčba trvá stejně dlouho, týden. Začínám to přisuzovat spíše stresu.

Zdroj: diskuze Otok horního rtu

Léky na pásový opar

Jak již bylo řečeno, k léčbě pásového oparu se nejčastěji používají virostatika s účinnou látkou aciclovir (Zovirax, Herpesin, Provirsan), jinou možností je látka valaciclovir (Valtrex). Též je k dispozici očkovací látka chránící člověka před planými neštovicemi a pravděpodobně také před pozdějším vznikem pásového oparu. Očkování (jedna dávka) se doporučuje zejména osobám starším 50 let, které prodělaly plané neštovice.

Zde můžete vidět příbalový leták produktu Herpesintablety.

Zde můžete vidět, jak vypadá pásový opar.

Zdroj: Pásový opar

Diskuze

V diskuzi WOBENZYM PŘI LÉČBĚ PÁSOVÉM OPARU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Rusková.

Pomůže Wobenzym při léčbě pásového oparu? Užívám Herpesin 400

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Wobenzym při léčbě pásovém oparu

Formy přípravku

Tablety

HERPESIN 200 či HERPESIN 400 jsou určeny pro léčbu kožních a slizničních forem infekcí vyvolaných virem Herpes simplex I a II, pro potlačování nebo jako prevence opakovaných infekcí u pacientů s normálním stavem imunity, jako prevence infekcí virem Herpes simplex u pacientů se změnou imunitní odpovědi, k léčbě infekcí virem Varicella zoster, léčbě pacientů s výrazným snížením imunitní reakce, zvláště s pokročilým AIDS onemocněním nebo u pacientů po transplantaci kostní dřeně. Přípravek je určen pro použití u dospělých i u dětí. HERPESIN 200, HERPESIN 400 nesmí užívat nemocní přecitlivělí na aciklovir. HERPESIN 200, HERPESIN 400 je nutné zapíjet dostatečným množstvím tekutiny. Těhotné a kojící ženy mohou užívat aciklovir jen tehdy, kdy potenciální prospěch převáží možnost rizika. Zejména nesmí být překročeny maximální i jednotlivé denní dávky. Při předávkování nebo náhodném požití přípravku dítětem se poraďte s lékařem.

Krém

Přípravek Herpesin krém je určen k zevnímu použití při léčbě oparu rtů nebo jiných částí obličeje s výjimkou oka a spojivkového vaku. V případě neúmyslného nanesení masti do oka proveďte výplach oční vodou nebo vlažnou vodou. Při dalších potížích požádejte o lékařské ošetření. Krém není určen k léčbě v ústní dutině. Při vniknutí krému do úst může dojít k podráždění ústní sliznice, avšak v tomto případě není třeba dalších opatření. Nepřekračujte stanovenou dávku. Jestliže je postižení oparem rozsáhlejší, lékař doporučí nejvhodnější léčbu. Přípravek nesmí být nanášen na sliznice (například dutina ústní, oko, pochva), protože by mohlo dojít k místnímu podráždění. Herpesin krém je volně prodejný lék.

Zdroj: Herpesin

Poradna

V naší poradně s názvem PÁSOVÝ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šafaříková.

Dobrý den, mám pásový opar na zádech, k léčbě jsem dostala Herpesin a tekutý pudr, ale nevím zda mohu postižené místo mýt nebo jen obnovovat krytí pudrem. Až vyrážka zaschne a začne se loupat je dobré používat nějakou mast nebo stále pudr?
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pásový opar normálně myjte při sprchování a v prvních dnech aplikujte tekutý pudr. Až vyrážka zaschne a začne se loupat, tak místo pudru používejte Dermo chlorofyl gel, ten pomůže s hojením a zabrání vzniku jizev. Tady je cena dermo chlorofylu www.zbozi.cz/hledani…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pásový opar

Dávkování

Herpesin krém je bílý hladký krém. 1 tuba obsahuje 2 g nebo 5 g krému. Obalem přípravku je hliníková tuba opatřená vnitřním ochranným lakem, s bílým šroubovacím PE uzávěrem s propichovacím hrotem; tuba je uschována v papírové krabičce.

Aby byl účinek léčby co nejlepší, je důležité ji zahájit ihned, jakmile se objeví první příznaky, to je pocit napětí, pálení nebo píchání v místech, kde později dojde k výsevu oparu. Již tehdy naneste malé množství přípravku Herpesin krém na postižené místo 5krát denně ve 4 hodinových intervalech s vynecháním noční dávky. Léčba trvá 5 (výjimečně až 10) dní. Hojení probíhá zpravidla velmi rychle, pokračujte však v nanášení krému alespoň 3 dny po vyhojení oparu.

Krém se nanáší v tenké vrstvě, optimálně již při prodromálních příznacích, na lézi a půlcentimetrový lem okolní zdravé kůže. Obvaz není potřebný. Při nanesení krému na postižené místo i potom je nutné si umýt ruce. Vyloučí se tak zhoršení nebo přenos infekce na jiné místo. Pokud nenastane zhojení ani po 10 dnech, vyhledejte lékaře.

HERPESIN 200, HERPESIN 400 užívejte přesně, jak určí lékař. Při předepsané dávce 200 mg přípravku se užívá 1 tableta HERPESIN 200, při dávkování 400 mg se užívá 1 tableta HERPESIN 400 nebo 2 tablety HERPESIN 200, při dávkování 800 mg se užívají 2 tablety HERPESIN 400 nebo 4 tablety HERPESIN 200.

Léčba infekcí Herpes simplex u dospělých: U infekcí virem Herpes simplex se podává 200 mg přípravku HERPESIN pětkrát denně ve čtyřhodinových intervalech s vynecháním jedné noční dávky. Přípravek se užívá po dobu pěti dnů, u těžce probíhající infekce může být léčba prodloužena. U pacientů s výraznou změnou imunitní reakce (například po transplantaci kostní dřeně) nebo u pacientů s poruchou střevního vstřebávání může být dávka zdvojnásobena na 400 mg pětkrát denně anebo může být nahrazena nitrožilním podáním.

Prevence infekcí Herpes simplex u dospělých: Recidivám infekce virem Herpes simplex lze u pacientů s normální imunitní odpovědí zabránit podáním 200 mg přípravku HERPESIN čtyřikrát denně v šestihodinových intervalech, případně postačí dávka 400 mg dvakrát denně ve dvanáctihodinových intervalech. Dávku je možné postupně snížit na 200 mg třikrát denně v osmihodinových intervalech. Toto preventivní podávání se přerušuje po 6 až 12 měsících, pozorují se změny průběhu onemocnění a zhodnotí se potřeba další léčby. K prevenci infekce virem Herpes simplex u pacientů se změnami imunitní reakce se podává 200 mg přípravku čtyřikrát denně v šestihodinových intervalech. U osob s výrazným snížením imunitní reakce nebo u pacientů s poruchou střevního vstřebávání může být dávka zdvojnásobena na 400 mg čtyřikrát denně nebo nahrazena nitrožilním podáním. Podává se po dobu trvání infekčního rizika.

Léčba pásového oparu: Při léčbě pásového oparu se podává 800 mg přípravku HERPESIN pětkrát denně ve čtyřhodinových intervalech s vynecháním jedné noční dávky po dobu sedmi dní. Léčení je nezbytné zahájit před vytvořením krust.

Dávkování u dětí: Dětem starším než 2 roky se při léčbě a prevenci herpetických infekcí podávají stejné dávky jako dospělým. Přípravek je možno podávat už od novorozeneckého věku ve vhodné formě, tedy rozmělněný v nápoji nebo potravě. Do věku 24 měsíců se podává podle určení lékaře 25–50 % dávky pro dospělé.

Dávkování u pacientů s nedostatečnou funkcí ledvin: U pacientů s infekcí Herpes simplex s vážným poškozením funkce ledvin se obvykle upravuje dávka na 200 mg dvakrát denně ve dvanáctihodinových intervalech.

Při léčbě pásového oparu u pacientů s výrazným snížením imunitní reakce a s vážným poškozením ledvin je obvykle doporučována dávka až 800 mg dvakrát denně ve dvanáctihodinových intervalech. Při mírnějším stupni poškození ledvin je vhodná dávka 800 mg třikrát denně v osmihodinových intervalech.

Přípravek HERPESIN 200, HERPESIN 400 jsou tablety k perorálnímu podání. Tablety užívejte s jídlem a zapíjejte dostatečným množstvím tekutiny (platí zvláště pro starší pacienty).

Zdroj: Herpesin

Poradna

V naší poradně s názvem MŮŽU PANTHENOLOVÉ TABLETY V DOBĚ KOJENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý sen, chci se zeptat, zda mohu užívat panthenolové tablety v době kojení. Mám 5 ti měsíční dítě. děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano, Panthenol je možné užívat doporučenou dávku i při kojení. Obvykle si to maminky berou, protože jim po porodu začnou padat vlasy a Panthenol jim velmi pomáhá rychle vrátit kvalitu vlasů, jako byla v době před těhotenstvím.

Zdroj: diskuze Můžu panthenolové tablety v době kojení

Kofeinové tablety cena

Zde je uveden seznam obchodů, ve kterých lze kofeinové tablety sehnat za nejlevnější cenu: kofeinové tablety cena.
 

Zdroj: Kofeinové tablety

Diskuze

V diskuzi RIMADYL TABLETY PRO PSY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel HEDVIGA.

Dobrý deň, ll ročný briard užíva Rimadyl 1/2 tablety ráno 4.deň, spolu s Amoksiklavom. Zaujíma ma, či môže byť akoby omámený a nechutí mu žrať, len pije.Ďakujem

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rimadyl tablety pro psy

Srovnání Herpesin a Zovirax

Zovirax je měkká bělavá oční mast. Používá se k léčbě a profylaxi infekcí virem Herpes simplex, vedoucím k zánětu rohovky (keratitida). Dávka je u všech věkových skupin totožná. Přípravek se obvykle používá pětkrát denně, přibližně ve čtyřhodinových intervalech, s výjimkou noci. Z tuby se vytlačí asi 10 mm oční masti a toto množství se nanese do spojivkového vaku. Po odeznění příznaků onemocnění se v léčbě přípravkem pokračuje ještě 3 dny. Zovirax ve formě oční masti je kontraindikovaný u pacientů, u nichž je známá přecitlivělost na aciklovir, nebo na valaciklovir. Pacienti mají být upozorněni, že po podání přípravku mohou přechodně pociťovat mírné štípání. V době užívání acikloviru ve formě oční masti se mají pacienti vyhnout používání kontaktních čoček. Přípravek proniká do mateřského mléka, proto je jeho použití v době kojení indikováno pouze tehdy, převáží-li očekávaný terapeutický efekt možná rizika.

Rozdíl mezi Herpesinem a Zoviraxem je v tom, že Zovirax je oční mast. Zovirax lze také použít na léčbu oparů v oblasti obličeje. Zovirax mast je volně prodejný lék. Herpesin se nesmí používat při léčbě oparů v oblasti oka.

Zdroj: Herpesin

Poradna

V naší poradně s názvem TESTOSTERON TABLETY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamil.

Cvičím a rád bych si zvýšil hladinu testosteronu, poradíte mi které tablety na testosteron si mám koupit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Testosteron je hormon, který se vyrábí v našem těle a není možné ho přímo do těla v této formě dodávat ani tabletami a ani injekcemi. Jediná možnost, jak zvýšit hladinu testosteronu je utlumit látky, které regulují, respektive brzdí jeho výrobu v nadledvinkách. Nejběžnější způsob, jak zvýšit sekreci testosteronu v těle je užívat tablety, nebo spíše kapsle s extraktem z bulharské rostliny Tribulus Terrestris. Pokud Kamile skutečně tvrdě cvičíš, tak můžeš Tribulus Terrestis brát v dávce třikrát vyšší, než je doporučená na obalu výrobku, jinak se bere v doporučených dávkách od výrobce. Pro skutečné zvýšení testosteronu v krvi je třeba užívat Tribulus Terrestris alespoň 3 týdny! Bere se v cyklech 4-5 týdnů užívat a pak na 3 týdny vysadit a pak zase hned znovu opakovat užívání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Testosteron tablety

Kofeinové tablety foto

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět různé druhy kofeinových tablet: kofeinové tablety foto.
  

Zdroj: Kofeinové tablety

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Paulovičová.

kde lze zakoupit tablety dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ivermektin

Účinky Herpesinu

Herpesin je určen k léčbě oparu rtů nebo jiných částí těla. Onemocnění opary je přenosné, proto se vyvarujte přímého kontaktu s ložiskem onemocnění (například při líbání) nebo s věcmi společného užívání (ručník a podobně). U pacientů s těžkou poruchou imunity, například u HIV pozitivních pacientů nebo pacientů po transplantaci kostní dřeně, by se mělo zvážit podání acikloviru ve formě tablet. Léčba jakékoliv infekce by měla být u těchto pacientů vedena lékařem.

Přípravek Herpesin krém je určen také pro léčbu dětí a dospívajících. Obsahuje léčivou látku aciclovirum (aciklovir) 5% (50 mg v 1 g krému). Pomocnými látkami jsou: karbomer 934, hydroxid sodný, dimetikon, cetylalkohol, natrium-lauryl-sulfát, methylparaben E 218, propylparaben E 216, čištěná voda. Cetylalkohol může způsobit místní alergickou reakci (například kontaktní dermatitidu).Methylparaben a propylparaben mohou způsobit alergické reakce (pravděpodobně zpožděné).

Jak jsme již uvedli, léčivou látkou přípravku Herpesin je aciclovirum (9-/2-hydroxyethoxymethyl/guanin), což je látka s výrazným virostatickým účinkem zejména proti virům Herpes simplex (I a II) a Varicella zoster (výrazně brání množení těchto virů v lidském organismu). Po průniku do virem infikované buňky je aciklovir postupně fosforylován až na aciklovirtrifosfát, který je vlastní účinnou látkou. První krok tohoto procesu je katalyzován virus specifickou thymidinkinázou. Aciklovirtrifosfát působí jako inhibitor a falešný substrát pro virus specifickou DNA polymerázu a tím brání syntéze virové DNA, aniž by byly významně ovlivněny normální buněčné pochody. Dochází tedy k selektivní inhibici virového enzymu.

Zdroj: Herpesin

Diskuze

V diskuzi TRIBULUS TERRESIS TABLETY PRO ZENY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Stichova.

Chtěla bych tablety které obsahují estrogeny pro ženy byste mi něco doporučit děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena Stichova.

Mohli byste mi doporučit nebo poradit jaké se dají koupit tablety které obsahují estrogeny pro ženy děkuji

Zdroj: diskuze Tribulus terresis tablety pro zeny

Vedlejší účinky

Podobně jako všechny léky, může mít i tento přípravek nežádoucí účinky, které se ale nemusí objevit u každého. Jde především o poruchy imunitního systému a poruchy kůže a podkožní tkáně.

Herpesin krém se nedoporučuje vzhledem k jeho možnému dráždivému účinku aplikovat na sliznice, například na sliznice v ústech, spojivkách nebo vagíně. Zvláštní opatrnosti je třeba věnovat tomu, aby krém nebyl náhodně zanesen do očí. Pacienti s velmi těžkou formou oparu by měli vyhledat lékařskou pomoc. Postižení oparem se musejí vyhnout přenosu viru na jiné místo nebo jinou osobu, zvláště při otevřené lézi. Používat přípravek Herpesin krém se nedoporučuje pacientům s oslabeným imunitním systémem. U těžce imunokompromitovaných pacientů, jako jsou pacienti s AIDS nebo pacienti po transplantaci kostní dřeně, by se mělo zvážit podání perorální formy acikloviru. Léčba jakékoliv infekce by měla být vedena lékařem.

Tento krém obsahuje pomocnou látku cetylalkohol, která může způsobit lokální kožní reakce (například kontaktní dermatitidu). Také obsahuje pomocné látky propylparaben a methylparaben, které mohou způsobit alergické reakce (pravděpodobně zpožděné).

Přípravek HERPESIN 200, HERPESIN 400 je obvykle dobře snášen, ale mohou se ojediněle vyskytnout nežádoucí účinky jako gastrointestinální potíže (nechutenství, zvracení, průjmy, bolesti břicha), mírné a přechodné poruchy jaterních a ledvinných funkcí, snížení počtu bílých krvinek a nedostatek krevních destiček, bolesti hlavy, mírné a přechodné neurologické reakce (třes, záchvaty křečí, neklid) zmatenost, ospalost a únava. U některých pacientů se může po dobu léčby objevit kožní vyrážka. Při případném výskytu nežádoucích účinků nebo jiných neobvyklých reakcí se o dalším užívání přípravku poraďte s lékařem.

Zdroj: Herpesin

Diskuze

V diskuzi HERPES A HLIVA USTRICNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Ja trpela na opary nekolik let. Jak jednou opar vyleze, tak pri snizene imunite zas vyleze. Vyskytoval se hlavne v nose a na rtu, uzivala jsem Herpesin, take naplasti, ale stale se mi vracel..nakonec jsme zacali cela rodina uzivat Hlivu ustricnou s rakytnikovym olejem, ktery zesiluje ucinek hlivy. Od te doby se mi neobjevil, je to take tim, ze hliva resi puvod vzniku herpesu. Da se koupit v lekarnach nebo pres net www.vegi.cz/cz/produ…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Herpes a hliva ustricna

Aulin tablety 100 mg

Tablety jsou umístěné v blistru z Al/PVC, blistr je bílý, neprůhledný, umístěný v papírové krabičce. Velikost balení na našem trhu je 3, 6, 10, 15, 20, 30 tablet. Tablety přípravku AULIN obsahují monohydrát laktosy. Pacienti se vzácnými dědičnými problémy s intolerancí galaktosy, vrozeným nedostatkem laktázy nebo malabsorpcí glukosy a galaktosy by tento přípravek neměli užívat.

Zdroj: Aulin

Doporučení

Pečlivě zkontrolujte, že váš pes tabletu, prášek či sirup skutečně spolkl. Někteří psi se tváří, že lék spolkli, ale ve chvíli, kdy je nepozorujete, lék vyplivnou.

V zájmu správné hygieny si po podání tablety psovi nebo po přidání tablety do potravy pro psa umyjte ruce.

K zajištění správné dávky je třeba co nejpřesněji určit živou hmotnost psa.

Zdroj: Odčervení psa

Entizol čípky

Při léčbě u žen se používají vaginálně Entizol tablety.

Zdroj: Entizol

Použití u psů

U psů se nejčastěji NO-SPA podává při průjmech, zažívacích potížích nebo při problémech s močovým měchýřem.

Zdroj: Tablety NoSpa pro psa

Kofeinové tablety a jejich výhody

Velký přínos při používání kofeinových pilulek je ten, že zostřují mysl, což pomáhá studentům a řidičům nákladních automobilů zůstat vzhůru a ve střehu a zároveň udržet jejich mysl zaměřenou na úkoly, které jsou před nimi. Mnoho lidí také používá kofein pro potlačování chuti k jídlu, které vede k hubnutí. Také pohodlí přitahuje spousty lidí, protože kofeinové tablety jsou levnější, nežli několik láhví s kofeinovým nápojem, a mají stejný povzbuzující užitek.
 

Zdroj: Kofeinové tablety

Metronidazol rozpustnost

Po navlhčení tablety ihned bobtnají a rychle se rozpouštějí.

Zdroj: Metronidazol


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP