Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

HEADLINES OBJEMOVÁ TRVALÁ WELLA

OBSAH

Co je to gelová trvalá

Gelové trvalé jsou jemné, některé obsahují rostlinné extrakty, jako jsou třeba výtažky z pšeničných klíčků, a vlasy po takové trvalé získají na viditelném zdraví. Jsou potom lesklé a dobře se rozčesávají. Jsou to však trvalé jemné, vymývají se tedy asi za tři měsíce, u někoho dříve, u jiného později, a vlasy pouze lehce provzdušní. Pomocí těchto přípravků se také docílí dotrvalení odrostů. Mají hodně společného s headlines a některé kadeřnice je ani nerozlišují.

Zdroj: Ondulace vlasů

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Druhy vln u trvalé ondulace

Headlines: Je jemná trvalá na vlasy. Jde vlastně jen o jemné, přirozené zvlnění. Deklarovaná doba, po kterou vám vydrží na vlasech, je asi 8 týdnů. Zkušenosti uživatelů však ukazují, že na kratších či polodlouhých vlasech vydrží podstatně déle, někdy dokonce až do úplného odrostu a odstříhání. Kratší dobu vydrží samozřejmě na vlasech dlouhých, protože vlas je těžký.

Gelová, vymývací trvalá: To jsou další dva pojmy, se kterými se můžete setkat. Gelové trvalé jsou jemné, některé obsahují rostlinné extrakty, jako jsou třeba výtažky z pšeničných klíčků, a vlasy tak po této trvalé získají na viditelném zdraví. Budou lesklé, budou se dobře rozčesávat. Jde však o jemné trvalé, takže se vymývají asi za 3 měsíce, u někoho dříve, u jiného později, a vlasy pouze lehce provzdušní. Těmito přípravky se také provádí takzvané dotrvalení odrostů. Mají hodně společného s „Headlines“, a tak je některé kadeřnice ani nerozlišují. Jejich cena se pohybuje okolo 700 Kč, záleží na ceníku každého salonu.

Trvalá ondulace: U klasické trvalé existuje ještě jedna možnost, jak získat vlasy, které nebudou kudrnaté, ale pouze provzdušněné. Kadeřnice vám může vlasy natočit stylem „jeden pramen natočíme, jeden necháme volný“.

Je úplně jedno, zda zvolíte normální trvalou, či gelovou, nebo jemnou, či nejjemnější. Stále se jedná o chemický prostředek, který vlas ovlivní. Naruší jeho strukturu a změní jeho vlastnosti. Nepreparované vlasy jsou vždy sušší, takže vyžadují speciální péči. Někteří tvrdí, že výhodou trvalé ondulace je, že udělá z mastných vlasů konečně normální vlasy, což však není úplná pravda. Pokud péči o suché a přesušené vlasy zanedbáte, budete mít brzy na hlavě suchý, nevzhledný porost.

Zdroj: Trvalá ondulace – studená vlna

Trvalá ondulace

Dříve se pro dodání objemu doporučovala trvalá ondulace. Ta ovšem vlasy poměrně zatíží a naruší. Hlavně při odrostech jsou pak vlasy zplihlé u kořínků a celkový efekt nepůsobí příjemně.

Zdroj: Střihy pro jemné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem TRVALÁ ONDULACE – STUDENÁ VLNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na které natáčky se natáčí tzv. volná trvalá?? Děkuji moc, s pozdravem Voňková Monika

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jestli máš jemné vlasy a chceš to pro objem, aby nebyly splihlé, tak je nejlepší to dát na velké natáčky 7 cm v průměru. Při vysušení použít tužidlo a difuzér.

Zdroj: diskuze Trvalá ondulace – studená vlna

Trvalá ondulace

Zde je vidět trvalá ondulace.

Zdroj: Trvalá ondulace

Poradna

V naší poradně s názvem TRVALÁ ONDULACE – STUDENÁ VLNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Jestli máš jemné vlasy a chceš to pro objem, aby nebyly splihlé, tak je nejlepší to dát na velké natáčky 7 cm v průměru. Při vysušení použít tužidlo a difuzér.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika.

děkuji

Zdroj: diskuze Trvalá ondulace – studená vlna

Trvalá na vlasy cena

Slovo trvalá má mnoho lidí spojeno s „hlavou jako beránek“. V dnešní době však technologie trvalých pokročila. Slovo zůstává stejné, avšak význam je odlišný. Pod slovem trvalá si můžete představit hned několik druhů vln a kudrlin.

K-PAK Waves: Je první rekonstrukční trvalá na trhu. Joico exkluzivní Quadramine komplex působí na negativně i pozitivně seřazené keratinové proteiny vlasů, které mají vliv na poškozené strany vln a kortexu za účelem optimalizace vln. Quadramine komplex pracuje ve dvou směrech: zaprvé chrání pokožku, zabraňuje krepatění a zajišťuje lesklý povrch, zadruhé prolíná kortex, natahuje a zpevňuje vnitřní strukturu vlasů a poskytuje dlouhotrvající odolné výsledky.

Objemová trvalá: Doporučuje se na vlasy obzvlášť jemné. Natáčí se na velké natáčky, doba působení je minimální a slouží k získání většího objemu. Vlasy jsou minimálně zvlněné, zato maximálně nadzvednuté od pokožky hlavy. Tuto trvalou můžete u krátkých vlasů opakovat 3x ročně. U vlasů delších je lepší minimálně 6 měsíců počkat.

Přibližná cena: od 600 Kč

Lehké zvlnění: Vlasy se natočí na pěnové papiloty. Tyto natáčky mají tu výhodu, že se na ně může natočit pramen o libovolné tloušťce. Vlasy jsou jemně zvlněné a vypadají opravdu přirozeně. Po necelém roce se dá trvalá opět dotočit tak, aby nebyl znát odrost.

Přibližná cena: od 750 Kč

Normální zvlnění: Pro tento způsob trvalých se používají klasické natáčky s větším průměrem. Vlny jsou opět přirozené, jen nejsou tak volné. Zhruba po 6 měsících je možné trvalou doplnit.

Přibližná cena: od 700 Kč

Pevná trvalá: Je právě ona trvalá, kterou si vždy vybavíme ve spojení s tímto slovem. Natáčí se na malé klasické natáčky.

Přibližná cena: od 650 Kč

Spirálová trvalá: Tato trvalá se může natočit na jakékoli natáčky. Rozdílný je způsob natáčení, a to do spirálky. Pokud toužíte po těchto exotických vlnách, počítejte s dostatkem času. Natáčení je pracné a časově dost náročné. Také se spotřebuje větší množství preparační vody.

Přibližná cena: od 900 Kč

Přípravky trvalé od firmy Joico se časem nenatahují, vlny zůstávají stále pružné, dokud neodrostou. Vyžadují jen určitou péči. Preparační roztok se volí podle stavu vlasu, kterému pak odpovídá i délka působení preparační vody. Automatickou součástí každé trvalé je intenzivní hloubkové ošetření. Ať už zvolíte jakoukoli trvalou, krásně bude vypadat jen na zdravých vlasech.

Ceny jednotlivých trvalých jsou pouze orientační. Konečnou částku ovlivní délka vlasů, náročnost natáčení vlasů a spotřeba materiálu. K uvedeným cenám je potřeba přičíst částku za střih a foukání.

Zdroj: Vlnité vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem SLABÁ TRVALA NA VLNITÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav.

Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat, jestli je možné si dát jemnou trvalou na vlnité vlasy jelikoš je mám hřitčí,tak bych je chtěl objěmově zvětčit. Dělá se mi také malá pleš,ale používám Alpecin šampon a Toniku a docela mi to pomáha. Tak jsem se chtěl jen zeptat jestli je ta trvala možná v mém případě, předem Děkuji s pozdravem. Míra
p.s. dělal jsem si byt zhruba před 3 měsíci.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkus to a uvidíš. Když se to nepovede, tak za chvíli ti vlasy narostou nový. Máš pěkně vlnité vlasy i bez trvalé. Jsi moc hezký sympatický klučina.

Zdroj: diskuze Slabá trvala na vlnité vlasy

Trvalá ondulace Schwarzkopf

Trvalá ondulace Schwarzkopf je tvarovací roztok s recepturou Hydrowave, která má s pomocí hydrolyzovaného keratinu vlasy mimo jiné hydratovat. Nejen díky němu vytváří Natural Styling Classic dokonale tvarované, dlouhotrvající kadeře a vlny a vlasy jemné na dotek až po dobu 12 týdnů. Hydrolyzovaný keratin obsahuje kratší stavební bloky vlasového keratinu, a proto ho vlasy velmi dobře přijímají. Menší částice jsou schopny proniknout do vlasů, poskytnout jim potřebnou regeneraci a posílit je. Používejte s neutralizérem Schwarzkopf Natural Styling Neutraliser, který se prodává zvlášť.

Zdroj: Trvalá ondulace

Poradna

V naší poradně s názvem SLABÁ TRVALA NA VLNITÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zkus to a uvidíš. Když se to nepovede, tak za chvíli ti vlasy narostou nový. Máš pěkně vlnité vlasy i bez trvalé. Jsi moc hezký sympatický klučina.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miroslav.

Moc děkuji za komliment. Tak asi zůstanu u klasických nátáček. :-)

Přeji hezkej den, Míra

Zdroj: diskuze Slabá trvala na vlnité vlasy

Fotografie

Zde je fotogalerie vlasů po trvalé ondulaci.

Zdroj: Trvalá ondulace – studená vlna

Postup

Postup na domácí trvalou naleznete zde.

Zdroj: Trvalá ondulace – studená vlna

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO TRVÁ CCA OPERACE ANEURYZMA MOZKU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Gajdziok,JUDr..

Prosím o informaci, viz. nadpis, děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna.

Moje operace trvala 7 hodin

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá cca operace aneuryzma mozku?

Návod na domácí trvalou naleznete zde.

Zdroj: Trvalá ondulace – studená vlna

Vodová trvalá

Vodová ondulace je tvarování vlasu za mokra. Vlas se musí dát do požadovaného tvaru, poté se natočí na natáčku a usuší. Vlas si ponechá tento tvar jen do dalšího mytí vlasů. Vlas se ale nezničí.

Zdroj: Vlnité vlasy

Diskuze

V diskuzi DEXAMETHAZON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindřiška Tichá.

Dobrý den, ukončila jsem biologickou léčbu MM, součástí které bylo užívání dexamethazonu 40mg/1x týdně. Léčba trvala 6 měsíců. Chtěla bych vědět za jak dlouho odezní účinky tohoto léku. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dexamethazon

Trvalá ondulace – cena

Zde je seznam cen trvalé ondulace.

Zdroj: Ondulace vlasů

Co když vypadne dočasná korunka

Pokud není možné dostat včas finální korunku, zubař obvykle nejprve nainstaluje dočasnou korunku. Představte si to jako náhradní řešení. Je to vyplnění místa v ústech, kde bude nakonec nainstalována vaše trvalá korunka. Dočasnou korunku můžete mít i na několik týdnů.

Vzhledem k tomu, že dočasné korunky jsou obvykle připevněny pouze s dočasným cementem, budete muset být obzvláště opatrní. Váš zubař vám pravděpodobně doporučí vyhýbat se tvrdým, žvýkacím a lepkavým potravinám.

I při péči a pozornosti je možné, že dočasná koruna vypadne. Určitě to řekněte svému zubaři a požádejte o pokyny. Mezitím dodržujte stejný základní protokol, jaký byste dělali, kdyby vypadla trvalá korunka.

Zdroj: Lepidlo na zubní korunky

Cena

  • Vodová ondulace − krátké vlasy: cca 60 Kč.
  • Vodová ondulace − dlouhé vlasy: cca 90 Kč.

Zdroj: Trvalá ondulace

Účinky

Jak již bylo řečeno, vodová ondulace je dočasné tvarování vlasů za mokra. Vlas upravený tímto typem ondulace se neničí a získaný tvar si ponechává jen do dalšího mytí. Při vodové ondulaci tudíž nedochází k trvalému zvlnění vlasů. Naopak při trvalé ondulaci má vlas získaný tvar tak dlouho, dokud neodroste. Vlasy se naruší, ale nejsou zplihlé a nemastí se.

Zdroj: Trvalá ondulace

Vodová ondulace versus trvalá ondulace

Vodová ondulace je dočasné tvarování vlasů. Při technice vodové ondulace se využívá přirozených kvalit a vlastností vlasů. Vlasová struktura se nemění, dochází pouze k dočasnému zploštění průřezu vlasu, a to prostřednictvím tlaku, tahu a usušení. Po namočení vlas nabobtná, ztrácí pružnost a stane se tvárným. Po usušení se mu vrátí pružnost, ale ponechá si dočasně tvar, který mu byl dán za mokra.

Možnosti vodové ondulace: kroužkování vlasů přes prsty, natáčení vlasů přes prsty, pokládaná vlna, foukaná čili sušení vlasů do vln.

Při natáčení musí být vlasy rovnoměrně rozdělené a rozčesané dohladka. Pramínek držíme v levé ruce. Pravou rukou přiložíme ke konečku pramínku natáčku a konce vlasů palcem přidržíme. Poté natáčíme pramínek na natáčku (vlas přidržujeme palcem a ukazováčkem). Když jsou všechny vlasy natočené, usedá zákaznice na 20 minut pod sušák. Po vysušení se vlasy upraví do požadovaného účesu.

Zdroj: Trvalá ondulace

Co znamená studená vlna

Trvalá ondulace „Studená vlna“ od firmy Valea (pro domácí použití) je s rostlinnými výtažky a používá se na normální vlasy. Balení obsahuje studenou vlnu (100 ml), fixatér (100 ml) a jednu molitanovou houbičku.

V dnešní době se nemusíte obávat obrovských loken ve stylu vaší babičky. Kadeřnice vědí, co se nosí a co je právě v kurzu, takže kudrlinky, které měly krásky z osmdesátých let, by vám hrozit neměly. Existují dva druhy trvalé, a to teplá a studená vlna. Studená dělá menší kudrlinky a údajně méně škodí vlasům. Každopádně dříve než se rozhodnete dát si trvalou, poraďte se se svou kadeřnicí.

Při trvalé ondulaci dochází k tomu, že vlasy změní svou strukturu a kopírují takový tvar, jaký mají natáčky. Jedná se o proces, který vlasy trošku zatěžuje, proto je nutné vyhnout se trvalé hlavně na odbarvované a zesvětlené vlasy nebo na zničené vlasy. Trvalá ondulace je vhodná jak na dlouhé, tak krátké vlasy.

Studené vlny sice mají stoupající kvalitu, ale jakákoliv chyba při aplikaci může způsobit právě to, co nechcete – poškozené vlasy a nerovnoměrné vlny. Umění není jenom v kvalitě přípravku, který vlas nepreparuje, ale také v šikovnosti a umu natočit na natáčku vlas přesně tak, jak je třeba.

Zdroj: Trvalá ondulace – studená vlna


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP