Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

EXODERIL ROZTOK ZKUŠENOSTI

OBSAH

Jarischův roztok na akné

Jarischův roztok se používá k léčbě akné a jizev po akné. Jarischův roztok má antibakteriální vlastnosti, takže pomáhá se snížením baktérií nacházejících se na kůži a uvnitř akné. Jarischův roztok snižuje množství jizevnaté tkáně.

Zdroj: Jarischův roztok a jeho účinky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem KOLIK STOJÍ ROZTOK BATRAFEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Šárová.

Je v současné době koupit na recept v lékárnách Batrafen roztok na nehtovou plíseň?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Výdej léčivého přípravku Batrafen je v současné době možný. Jeho výdej je vázán na lékařský předpis a je běžné k dispozici v celé síti lékáren.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kolik stojí roztok batrafen

Boraxglycerin roztok

Boraxglycerin roztok se používá při léčbě zánětu spojivek, při bolesti ucha a při ušních infekcích. Také je vhodný antiseptický krém, který se používá v oftalmologii a při záškrtu.

Zde můžete koupit Boraxglycerin roztok.

Zdroj: Boraxglycerin

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ NEHTU U PALCE NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

Dobry den,
doktor mi diagnostikoval plíseň nehtu a předepsal mi Exoderil. Po 14 dnech pravidelného používání nevidim změny. Znáte nekdo jine metody k uzdraveni? Diky. K.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana z Brna.

Ahoj, vyrábím domácí mast ze smrku, která je na plíseň na nehtech velmi účinná. Mimo jiné bezvadně funguje na bolavé klouby, bolesti hlavy, ucpaný noc či uvolnění hlenů při nachlazení. Pokud máš zájem, ozvi se mi na E-mail: ivana.uhrova@seznam.cz

Zdroj: diskuze Plíseň nehtu u palce nohy

Exoderil – příbalový leták

Zde si můžete přečíst příbalový leták produktu Exoderil.

Zdroj: Exoderil

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ NA NEHTU NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marek josef.

Zkoušel jsem všechny léky od kožaře a stalo mě to hodně peněz na doplatcích ale plíseň se stále drží.Nehet si ubrušují malou frézou až na krev kapu si za svoje peníze EXODERIL už druhou skleničku a plíseň se stále drží asi je nezničitelná.Je mi 69 let

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Adam.

Na nehty - Biodeur Chytrá houba Pythie Nail
Mají např zde:
www.drmax.cz/chytra-…

Dle diskuzí na netu účinkuje a lidé jsou spokojeni.

Zdroj: diskuze Plíseň na nehtu nohy

ZkušenostiExoderilem

Přípravek se používá k léčbě plísňových onemocnění kůže nebo kožních záhybů, meziprstových plísňových onemocnění, plísňových onemocnění nehtů, kandidových onemocnění kůže, k léčbě pytiriasis versicolor, která je vyvolána kvasinkou Pitysporon orbiculare, a k léčbě mykóz způsobených druhotnou bakteriální infekcí. Dále se Exoderil užívá u zánětlivých kožních plísňových onemocnění (se svěděním i bez svědění). Exoderil roztok je zvláště vhodný při léčbě mykóz ve vlasové části hlavy, přípravky jsou vhodné pro dospělé i děti.

Zdroj: Exoderil

Diskuze

V diskuzi CO JE HYPERMANGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Fojtová.

Dobrý den,chěla bych se zeptat,jaký je rozdíl mezi červeným a zelenomodrým hypermangánem? Já jsem totiž dostala v lékárně zelenomodrý.Děkuji a s pozdravem.Fojtová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika.

hypermangan-:
- dezinficiens, krystalky, které se rozpouští na VODNÝ slabě růžový roztok (fialový už je míc silný)

zelené barvivo-chirurgická zeleň=briliantová zeleň:
- dezinficiens (roztok vodný nebo s lihem)
- nebo to může být Novikův roztok, který obsahuje toto barvivo a zároveň kolodium, které zasychá v takový film+ další složky, často se tím potírá čerstvá řezná rána, odřenina, apod.

Zdroj: diskuze Co je hypermangan

Cena Exoderilu

Zde se můžete podívat, za jaké ceny lze zakoupit Exoderil dermální roztok.

Zde se můžete podívat, za jaké ceny lze zakoupit Exoderil dermální krém.

Zdroj: Exoderil

Diskuze

V diskuzi JE MOŽNÉ TENTO ROZTOK POUŽÍVAT DLOUHODOBĚ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Baboubart.

Je možné při vysoce citlivé pleti tento roztok používat dlouhodobě jako čistící pleťovou vodu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka.

Já jaryše používám už pátý rok, jinou pleťovou vodu si nekupuju. Pleť mám zdravou. A ušetřila jsem spoustu peněz.

Zdroj: diskuze Je možné tento roztok používat dlouhodobě?

Varianty Exoderilu

Kožní roztok s protiplísňovým a protizánětlivým účinkem určený k zevnímu použití. Exoderil dermální roztok se používá pouze k lokální léčbě a aplikuje se pouze 1x denně. Pouze v případě nehtové plísně se doporučuje aplikovat 2x denně a nehet lehce narušit pilníčkem, aby účinná látka mohla dobře nehtem pronikat. Exoderil roztok je vhodný na léčbu plísňových onemocnění kůže, mezi prsty a nehty, a na zánětlivá kožní onemocnění. Po doléčení aplikujte ještě 14 dnů, aby nedošlo k opětovnému návratu plísně. Exoderil roztok je zvláště vhodný k léčbě mykóz ve vlasové části hlavy, přípravky jsou vhodné pro dospělé i děti.

Kožní krém s protiplísňovým a protizánětlivým účinkem určený k zevnímu použití. Exoderil dermální krém se používá pouze k místní léčbě a aplikuje se pouze 1x denně. Pouze v případě nehtové plísně doporučujeme aplikovat 2x denně a nehet lehce narušit pilníčkem, aby účinná látka mohla dobře nehtem pronikat. Exoderil krém je vhodný k léčbě plísňových onemocnění kůže, mezi prsty a nehty, a na zánětlivá kožní onemocnění. Po doléčení aplikujte ještě 14 dnů, aby nedošlo k opětovnému návratu plísně.

Někdy se laicky zaměňuje mast za krém. Exoderil je zaregistrovaný v české republice jako Exoderil dermální krém a Exoderil dermální roztok.

Zdroj: Exoderil

Poradna

V naší poradně s názvem KOLIK STOJÍ ROZTOK BATRAFEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel BrezikovaPatricie@seznam.cz.

Dobrý den, můj syn má placaté nehty ale nejsou zažloutlé vypadá to jako by mu chyběl nějaký vitamín .Pomohl by roztok batrafen?A kolik stojí děkuji Březíková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vážená paní Březíková, Batrafen je v tomto případě neúčinný. Zkuste stav synovo nehtů zkonzultovat s dětským lékařem. Pro správné stanovení diagnózy je nezbytné projevy na jeho nehtech vidět.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kolik stojí roztok batrafen

Roztok hypermanganu

Slabý roztok hypermanganu se používá na omývání či výplachy při kondylomatech (lékař by měl poradit, jak koncentrovaný by měl roztok být).

Zdroj: Léčba kondylomat

Poradna

V naší poradně s názvem JE MOŽNÉ TENTO ROZTOK POUŽÍVAT DLOUHODOBĚ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Baboubart.

Je možné při vysoce citlivé pleti tento roztok používat dlouhodobě jako čistící pleťovou vodu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jaryšův roztok obsahuje borovou vodu, která má skvělé léčivé účinky na pleť. Jaryšova voda pleť regeneruje a léčí, například když je na ní ekzém. Pro dlouhodobé (několikaleté) používání není Jaryš příliš vhodný, neboť borová voda má i své nežádoucí účinky, které by mohly při dlouhodobém používání zbytečně škodit. Rovněž jaryšovou vodou se nedá dobře odlíčit. Jaryšův roztok je lék a jako k léku by k němu mělo být přistupováno.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Je možné tento roztok používat dlouhodobě?

Roztok podofylinu

Jde o 20–25% roztok podofylinu. Ošetření provádí lékař 1–2x týdně (názory se liší). Roztok podofylinu je méně účinný než krém, roztok obsahuje podofylotoxin – účinnou látku podofylinu (Wartec). Navíc podofylin obsahuje kromě účinné látky podofylotoxinu také mutagenní sloučeniny.

Zdroj: Léčba kondylomat

Poradna

V naší poradně s názvem CO TO JE ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Malý.

Dobrý den,mohu se zeptat jestli někdo nevíte co jsou tyhle červené tečky .Je mi 12 let a jsem blondýna .Maminka mi říká ,že jsou to popraskane žilky a ,že jako malá je taky měla ale zmizeli ji a já je mám několik let . A za to mohu nějak vyléčit.Děkuji za odpověď
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Kup si v lékárně Jarischův roztok (jarišův) za 90 Kč a každý den před spaním si s ním vyčisti svojí pleť na celém obličeji, krku a taky ušní boltce. Když to po měsíci nepomůže, tak se stav u lékaře na kožním a nech si to vyšetřit. Tam ti přesně řeknou co to je a jak se toho můžeš nejlíp zbavit. Tady je odkaz, kde je vidět jak vypadá jarischův roztok a kde se dá koupit: www.zbozi.cz/vyrobek…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co to je ?

Jarischův roztok – recept na výrobu

Potírací roztok předepisují na kožní potíže i lékaři. Bezbarvá vodička zklidní pokožku lépe než kterákoliv pleťová voda. Působí protizánětlivě a poslouží především těm, kteří špatně snášejí obyčejnou vodu (vysušuje). Díky své všestrannosti je vhodný pro všechny typy pleti.

Potřebujeme:

  • Acidi borici 20 ml
  • Glycerini 40 ml
  • Aqua destilati 1 000 ml

Jarischův roztok se používá 2x denně.

Zdroj: Jarischův roztok a jeho účinky na pleť

Diskuze

V diskuzi JAK POUŽÍT HYPERMANGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

Dobrý den, mám na noze kuří oko. V babských radách je návod, že se má na postižené místo přiložit tampon namočený v hypermanganu.
Koupila jsem v lékárně, jen nevím, jak ho naředit. Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie mackerlová.

Roztok má mít barvu masové vody. Tj. Několik zrnek, .roztok může nevypratelně zabarvit okolí a oblečení. Kdyz bude tmavší, nic se neděje, ale budete mít hnědou nohu. Ale podle mne to nepomůže. V lékárně vám prodají změkčovací mast, která místo rozmočí a oko se vyloupne. Někdy nutno opakovat.

Zdroj: diskuze Jak použít hypermangan

Jarišova voda - použití

Jarischův roztok se používá zevně. Jedná se o dermatologikum. Jarischův roztok je vodný roztok kyseliny borité a glycerinu. Používá se pro zahájení terapie akutních mokvajících projevů ekzémů ve formě vysychavých obkladů. Nanáší se bud omýváním, nebo potíráním postižené oblasti, taktéž může být použit jako obklad. Neměl by se používat po peelingu nebo na podrážděnou pokožku.

Zdroj: Jarischův roztok

Poradna

V naší poradně s názvem PRASKLÝ BUBÍNEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den, vím s naprostou jistotou, že mám prasklý bubínek ( není to poprvé) jde o to, že je to už tři týdny a sluch se zlepšil pouze částečně a chvílemi přetrvává mírná bolest. Tudíž se chci zeptat, zda by se mohlo jednat o infekci, nebo jen o proces hojení?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Při opakovaném prasknutí bubínku se tkáň stává méně hojitelnou a může docházet k prodloužení rekonvalescence. S hojením může pomoci speciální roztok, který se aplikuje na konec zvukovodu. Roztok může aplikovat jen lékař na ORL. Doporučuji navštívit ušního lékaře, protože jde o důležitou věc - hrozí ztráta sluchu a to není nic příjemného.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prasklý bubínek

Jarischův roztok cena

Zde je několik obchodů, ve kterých se dá Jarischův roztok koupit: Jarischův roztok cena

Zdroj: Jarischův roztok

Jarischův roztok – cena

Výrobce: Vakost, množství/cena: 250 ml/cca 60 Kč

Zde můžete přehledně vidět ceny Jarishova roztoku.

Zdroj: Jarischův roztok a jeho účinky na pleť

Složení jarišova roztoku

Roztok obsahuje 0,067 % methylparabenu, propylparabenu 0,033 %, glycerolu a kyseliny borité 2 %. Jedná se o koncentraci parabel – kyseliny 4-hydroxybenzoové a 2,3 dihydroxy se 4-hydroxybenzoáty.

Zdroj: Jarischův roztok

Vzorec

Lugolův roztok se skládá z 5 g jódu (I2) a 10 g jodidu draselného (KI), smíšených s 85 ml destilované vody. Vzniká hnědý roztok s celkovým obsahem jódu 130 mg/ml. Český lékopis uvádí 10 g jódu, 25 g jodidu draselného a 965 g vody. Jodid draselný umožňuje rozpuštění jódu ve vodě tím, že vznikají ionty I3-. Vzniklý roztok nelze zaměňovat s jednoduchými roztoky jodové tinktury, která vzniká rozpuštěním jódu v etanolu. Lugolův roztok totiž neobsahuje žádný alkohol. Další názvy pro Lugolův roztok jsou IKI (anglicky Iodine-Potassium Iodide) Markodine, Solutio Lugoli, Solutio iodi aquosa, Iodii solutio aquosa.

Zdroj: Lugolův roztok

Kde se dá Jarischův roztok koupit

Jarischův roztok je běžně k dostání v lékárně v balení po 1 litru i v 1/2litrovém balení. Díky obsahu glycerinu je roztok stabilní pouze do 60 dní ode dne výroby, po této době jej není možné dále používat – zkazí se. Zde je vidět aktuální nejnižší cena Jarischova roztoku.

Zdroj: Na co se používá Jarischova voda

Jarischův roztok

Jarischův roztok je kombinací kyseliny borité s glycerinem, rozpuštěné v demineralizované vodě. Jeho pH je mírně kyselé.

Jarischův roztok je dermatologikum, které má toto složení: 0,067 % methylparabenu, 0,033 % propylparabenu, a glycerolu a kyseliny borité 2 %.

Používá se na mastnou, problematickou a citlivou pleť se sklonem k akné, na ekzémy a pro celkové zklidnění pokožky. Je běžně k dostání v lékárně bez předpisu v balení 0,5l nebo 1l. Do dvou měsíců po otevření se musí roztok spotřebovat.

Zdroj: Na co se používá Jarischova voda


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP