Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

ENZYMY GGT

OBSAH

Stanovení GGT pomáhá detekovat onemocnění jater a žlučových cest, důležité je také pro diferenciální diagnostiku jaterních a kostních chorob. Hodnoty GGT i ALP jsou zvýšeny u onemocnění žlučových cest a u většiny jaterních chorob, ale pouze hodnoty ALP jsou zvýšené u kostních chorob. Vyšetření GGT se používá i pro vyhledávání (screening) osob nadužívajících alkohol (zvýšené hodnoty GGT lze nalézt asi u 75 % chronických alkoholiků).

Zdroj: Co znamená vysoké GGT

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karolajda.

Jo kvasinky, neznám ženu co ji neměla aspoň jednou. Já osobně vyzkoušela mnho přípravků a babských rad.V lékárně mě doporučili Enzymax V. Zatím pomáhá a doufám, že se vaginální mykóza nebude vracet.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jadranka.

Pokud tedy něco s enzymy, tak jedině Wobenzym.

Zdroj: diskuze Vaginální mykóza

Wobenzym na hubnutí

U některých lidí, kteří pravidelně úžívali Wobenzym v dávce 3  krát denně 4 tablety po dobu jednoho roku se ukázaly úbytky na váze. Z tohoto pohledu by se dalo říci, že Wobenzym může svými enzymy napomáhal lepšímu metabolizmu a umožňuje tak velmi pomalé hubnutí.

Zdroj: Wobenzym, enzymy v tabletě

Diskuze

V diskuzi IMUNITA A ENZYMY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka.

Wobenzym znám už několik let a nezklamal mě. Brala jsem ho i po operaci kýly.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Imunita a enzymy

Wobenzym v těhotenství a při kojení

O užívání Wobenzymu během těhotenství a kojení se vždy poraďte s lékařem, a to i tehdy, otěhotníte-li během léčby.

Zdroj: Wobenzym, enzymy v tabletě

Diskuze

V diskuzi NAMOŽENÉ KLOUBY A SVALY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janli.

V poslední době mě po cvičení ve fitku bolí klouby, v lékarně mě doporučili Enzymax.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.

Hele úplně upřímně je Enzymax k ničemu. Snaží se parazitovat na dobrém jménu enzymoterapie a nahradit Wobenzym, který ale bohužel jako lék s proteolytickými enzymy je v tomto případě nejlepší volbou. Radši si připlatím za osvědčené produkty.

Zdroj: diskuze Sport

Banánové slupky

Předpokládá se, že antioxidanty a enzymy v banánových slupkách pomáhají zmírnit xantelasmata. Není to vědecky podloženo, ale můžete si to vyzkoušet.

Zdroj: Babské rady na xantelasmata

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÁ STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Košutová.

Většinou do 10-20minut po jídle -průjmová stolice (většinou voda) žluté barvy. Někdy tato stolice je i v klidu.(mimo stavu po jídle)
Žlučník mám od 40 let ex. Zůstal mi chronický zánět slinivky.
Je mi 79let.
užívám tyto léky: Betahistin, tezeo, Tenaxum, Digoxin, Betalog, Siofor 2tabl 500ml)Apo Allopurinol, Warfarin, Tootvacard, Verospiron

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste užívat jeden měsíc probiotika. Vyzkoušené jsou Biopron s trávicími enzymy. Do několika dnů by se to mělo zlepšit, ale léčbu po zlepšení neukončujte, ale pokračujte v ní, až do využívání celého balení. Tady můžete vidět jak probiotika vypadají a kolik stojí: www.zbozi.cz/vyrobek…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žlutá stolice

Doporučení

Vyhněte se rafinovaným cukrům, které výrazně přispívají k rozvoji plaku. Některé enzymy obsažené v sýru nebo žvýkačky dokážou inhibovat růst plaku.

Zdroj: Jak přirozeně odstranit plak ze zubů?

Diskuze

V diskuzi ZVYSENE JATERNI ENZYMY ALT,GGT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.

Dobry den,chci se zeptat,mam dlouhodobe zvysene jaterni enzymy alt-1.3,a ggt-1.5,asi pred rokem jsem prodelal infekci ve svalu leve ruky,nejprve lecenou na dnu obvodnim lekarem,ktery me lecil asi mesic antibiotiky a injekcemi,az po neuspesne lecbe jsem byl odeslan na chirurgii,kde odebranim vzorku tekutiny odsavane z otoku zjistili jiz zminovanou infekci,a byl jsem behem tydne uspesne dolecen dalsimi antibiotiky,zrejme temi spravnymi.Je mozne,ze leceni teto infekce ma po roce vliv na jaterni testy?
Dekuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zvysene jaterni enzymy alt,ggt

Wobenzym a jiné současně užívané léky

Nežádoucí interakce Wobenzymu s jinými současně podávanými léky není známa.

Zdroj: Wobenzym, enzymy v tabletě

Diskuze

V diskuzi DISKUZE PROENZI GELADRINK ENZYCOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Míša.

Díky gelactiv.cz můžu konečně zase sportovat a pomáhá mi docela dlouho. I po úrazu kolene nedávno mi pomohl gelactiv s jeho enzymy proti bolesti a zánětu, takže jsem mu fakt vděčná.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef.

Nejlepsi je Alavis triple band pro kone. Ten ma opravdu ucinky. Tyto reklamovane prazdne nahrasky stoji pouze hromadu penez a nic. Ja ho pouzivam a super.

Zdroj: diskuze Diskuze proenzi geladrink enzycol

Charakteristika Wobenzymu

Wobenzym patří do skupiny léčiv pro poruchy muskuloskeletálního systému a enzymy. Wobenzym obsahuje vhodně sestavené enzymy (bílkoviny katalyzující chemické reakce), které mají schopnost účelně ovlivňovat imunitu, tlumit zánět a otoky a do jisté míry i rozpouštět krevní sraženiny. Urychlují průběh zánětu a zmírňují jeho následky, tlumí chorobné projevy způsobené škodlivými imunokomplexy vznikajícími v důsledku protilátkových reakcí. Produkty látkové výměny lidskému tělu škodlivé a odumřelý tkáňový materiál jsou urychleně odbourávány. Otoky a krevní výrony se lépe vstřebávají. Rutin normalizuje propustnost cévní stěny. Wobenzym snižuje vazkost krve a tím zlepšuje krevní oběh v nejdrobnějších cévách. Záněty, bolesti a otoky rychle odeznívají a hojení je tak usnadněno. Dražé jsou odolná vůči žaludeční šťávě.

Zdroj: Wobenzym, enzymy v tabletě

Poradna

V naší poradně s názvem BABSKÉ RADY PO JIDLE KRUČÍ BŘIŠE MAM PRUJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef Meszaros.

Dobry den prosim o radu jak se najím za chvili začně kručet břiše a musim vyhledat vece a mám prujem mužete poradit.pozdravem J Meszaros

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste 10 dní užívat lék na průjem - Smecta. Když to nepomůže, tak doporučuji nechat si vyšetřit žlučník a slinivku. To jsou dva orgány, které vylučují trávící enzymy a jejich nefunkčnost by mohla zapříčinit tyto stavy. Nebraňte se také vyšetření vaší stolice, zdali máte v rovnováze střevní mikroflóru.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Babské rady po jidle kručí břiše mam prujem

Za jak dlouho se upraví testy jaterních enzymů

Zvýšené jaterní enzymy jsou známkou toho, že člověk má zanícená nebo poškozená játra. Mnoho stavů může způsobit zánět nebo poškození jater.

Pokud výsledky krevních testů odhalí, zvýšené jaterní enzymy, lékař prozkoumá základní příčinu. Jakmile stanoví diagnózu, doporučí vhodnou léčbu.

Ztučnění jater je nejčastější příčinou zvýšených testů jaterních enzymů. Lidé se ztučnělými játry mohou svůj stav zlepšit dietou, snížením hmotnosti, pokud je to nutné, nebo snížením spotřeby alkoholu. I ostatní, méně časté, příčiny zánětu jater jsou také léčitelné a jejich léčba povede ke zlepšení výsledků těchto jaterních testů.

Zvýšené jaterní enzymy jsou obvykle dočasným příznakem. Hladiny jaterních enzymů se rychle zlepší k normálu, pokud pacient dodržuje lékařský plán léčby základního onemocnění.

Zdroj: Za jak dlouho se upraví jaterní testy

Diskuze

V diskuzi PROTI RUSTU CHLOUPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den
schanim naky krem proti rustu chloupku na oblicej dekuji a zda se da i koupit v lekarne ci drogerie dekuji pro pripad mi napis te adresu praha dekuji moc s pozdravem.alena kastratova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marek.

ACTIZYM KRÉM - Ajurvédský krém s rostlinnými enzymy k odstranění nežádoucích chloupků (přírodní metoda, účinnější alternativy laseru).

eshop.tarani.cz/acti…

KONTAKTY
Prodejna TARANI
Kollárova 528/1
Kroměříž 767 01

ESHOP a Oddělení péče o koncové zákazníky TARANI (přízemí)
mob.: + 420 775 272 929
email: tarani@tarani.cz

Fakturační adresa
MAX TRADING s.r.o.
Podolská 103/126
147 00 Praha 4 – Podolí

Zdroj: diskuze Proti rustu chloupku

Wobenzym cena

Nejlevnější Wobenzym lze objednat na internetu. Jaká je jeho cena a jaké je k dispozici balení, zjistíte zde: Wobenzym cena.

Zdroj: Wobenzym, enzymy v tabletě

Diskuze

V diskuzi ALAVIS NA KLOUBY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabina.

Blázníte, přípravek pro dostihový koně? Takovou výkonnost určitě
nemám, navíc bych se bál, že tam mají přimícháno něco navíc, aby to koně
žrali, fuj... :) . Mě v lékárně doporučili GelActiv Proteo-Enzyme v
tabletách. Lékárnice říkala, že je to spojení Proenzi a Wobenzymu, teda
výživa pro klouby a k tomu enzymy na záněty. Asi se mi přesně trefila,
protože mi to funguje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

No já bych to taky nejedla. Radši si koupím gelactiv jak říkáš. Ten je přímo pro lidi.

Zdroj: diskuze Alavis na klouby diskuze

Jak a kdy se Wobnezym užívá

Wobenzym se doporučuje užívat na lačno, vždy 1/2 hodiny před jídlem. Nerozkousané tablety se zapijí větším množstvím čisté neperlivé vody - nejméně 1/4 litru. Wobenzym se nesmí zapíjet alkoholem, pivem, ani vínem!

Upozornění: Tento lék nenahrazuje antibiotickou léčbu u infekčního zánětu, zvyšuje však její účinnost!

Zdroj: Wobenzym, enzymy v tabletě

Diskuze

V diskuzi ENZYMY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka.

Často jsem trpěla na kvasinky a záněty, problém tkvěl samozřejmě v imunitě. Na radu lékaře jsem začala užívat wobenzym a výsledek se dostavil téměř okamžitě. Po týdnu užívání jsem se cítila mnohem lépe a nebyla jsem tak unavená. Už ho užívám druhým rokem vždy po dobu cca třech měsíců a chronických zánětů, které mě tolik otravovaly spolu s kvasinkami, jsem se zbavila.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Enzymy

Zkušenosti s Wobenzymem

Lék Wobenzym je určen proti zánětům, otokům a poruchám imunity. Enzymy jsou biologické katalyzátory. V organismu je několik tisíc druhů enzymů. Každý enzym je vyhraněný specialista: působí určitým způsobem pouze na určitou látku. Jen některé enzymy mohou být použity pro léčbu.

Wobenzym obsahuje vhodně sestavené enzymy (bílkoviny katalyzující chemické reakce), které mají schopnost účelně ovlivňovat imunitu, tlumit zánět a otoky a do jisté míry i rozpouštět krevní sraženiny. Urychlují průběh zánětu a zmírňují jeho následky, tlumí chorobné projevy způsobené škodlivými imunokomplexy vznikajícími v důsledku protilátkových reakcí. Produkty látkové výměny lidskému tělu škodlivé a odumřelý tkáňový materiál jsou urychleně odbourávány. Otoky a krevní výrony se lépe vstřebávají. Rutin normalizuje propustnost cévní stěny. WOBENZYM snižuje vazkost krve a tím zlepšuje krevní oběh v nejdrobnějších cévách. Záněty, bolesti a otoky rychle odeznívají a hojení je tak usnadněno. Dražé jsou odolná vůči žaludeční šťávě.

Zdroj: Wobenzym

Testy jaterních enzymů: ALT a AST

Játra filtrují a zpracovávají krev, která obíhá v těle. Také metabolizují živiny, detoxikují škodlivé látky, srážejí krevní bílkoviny a plní řadu dalších životně důležitých funkcí. Buňky v játrech obsahují bílkoviny zvané jako enzymy, které řídí tyto chemické reakce. Když jsou jaterní buňky zničené nebo poškozené, enzymům v buňkách uniká krev, která může být měřena pomocí krevních testů. Jaterní testy kontrolují krev na dvou hlavních jaterních enzymech.

  • Enzym aspartátaminotransferázy (AST), je také enzymem svalů a mnoha dalších tkání kromě jater.
  • Enzym alaninaminotransferázy (ALT), je výhradně v játrech.

Pokud se ALT a AST enzymy nacházejí společně ve vyšším množství v krvi, tak může dojít s největší pravděpodobností k poškození jater.

Zdroj: Funkční jaterní testy

Složení Wobenzymu

Wobenzym obsahuje v každé jedné tabletě:

  • Pancreatinum 300 Protease Ph. Eur.-j.,
  • papainum 90 F.I.P.-j.,
  • bromelaina 225 F.I.P.-j.,
  • lipasum 34 F.I.P.-j.,
  • amylasum 50 F.I.P.-j,
  • trypsinum 360 F.I.P.-j.,
  • chymotrypsinum 300 F.I.P.-j.,
  • rutosidum trihydricum 50 mg.
  • celková proteolytická aktivita: 570 F.I.P.-j.
  • celková amylolytická aktivita: 4030 F.I.P.-j.
  • celková lipolytická aktivita: 4525 F.I.P.-j.

Zdroj: Wobenzym, enzymy v tabletě

Charakteristika mědi

Měď je důležitá pro enzymy, strukturu červených krvinek a pigmentaci. Optimální denní příjem mědi činí 1 až 1,5 mg. Průměrná denní dávka mědi je obsažena v:

  • 10 g čokolády
  • 50 g ořechů
  • 40 g humra
  • 1 kg sýra

Nedostatek mědi způsobuje únavu, selhání tvorby pigmentu, potlačení imunitního systému, poruchy v tvorbě červených krvinek. Zdrojem mědi je čokoláda, ořechy, korýši, játra a luštěniny.

Zdroj: Stopový prvek měď

Nemocný pankreas

U onemocnění slinivky břišní (pankreatu) je potřeba si v první řadě uvědomit, že tento orgán má v lidském těle dvě funkce. Slinivka je tvořena dvěma odlišnými částmi. Zaprvé je to žláza s vnitřní sekrecí (její produkty jsou uvolňovány do krve). Tato část je tvořena Langerhansovými ostrůvky (skupiny zvláštních buněk pankreatu), které vytvářejí a produkují hormony (inzulín, glukagon, somatostatin). Hormony jsou pak uvolňovány a dále ovlivňují různé pochody v organismu.

Druhá část buněk tvoří žlázu s vnější sekrecí (její produkt – trávicí šťáva, je uvolňován do tenkého střeva). Tato část produkuje enzymy: trypsin (štěpící bílkoviny na aminokyseliny), amylázu (přeměňující sacharidy) a lipázu (přeměňující bílkoviny). Všechny tyto enzymy jsou produkovány v neaktivních formách (proenzymech), neaktivní formy (proenzymy) jsou aktivovány až pomocí dalších enzymů, které jsou přítomny ve dvanáctníku (duodenu), kam ústí vývod zevně sekretorické části slinivky (té, která produkuje trávicí šťávu). Tento mechanismus aktivace enzymů zajišťuje kontrolu nad tím, aby se enzymy neaktivovaly dříve, než je třeba, a nepoškodily tak slinivku nebo její vývod.

Zdroj: Dieta na slinivku


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP