Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

DOMÁCÍ ZÁBALY NA RUCE

OBSAH

Domácí peeling na ruce

Po této proceduře můžete mít neuvěřitelně jemné a mladistvé ruce, a to za jednu minutu! Nevěříte? Pak ji sami vyzkoušejte.

Ingredience: bambucké máslo, 1 lžíce organického peelingového cukru, 1 lžička hrubě namletých mandlí a půl lžičky sušených hroznových zrníček

Postup: Vše smíchejte a 1 minutu vtírejte do rukou. Organický peelingový cukr odstraňuje odumřelé buňky a masíruje ruce. Oleje (bambucké máslo, sladké mandle a hroznová zrníčka) ruce zjemňují a vyživují. Poté ruce opláchněte pod vlažnou vodou.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ VLASOVÉ ZÁBALY PRO POŠKOZENÉ VLAS DOMÁCÍ RECEPTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika.

Ahoj...Mám úplně hrozné vlasy. Strašně husté, suché, polámané konečky, nepoddajné, trochu krepaté. Teď sháním nějaké dobré přírodní domácí recepty na vlasové zábaly. Tak se chci zeptat jaké jsou pro tyto vlasy nejlepší. Nemáte někdo zkušenosti třeba s medem???? Děkuji moc za reakce a odpovědi. ;-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejlepší vlasové zábaly pro poškozené vlas domácí recepty

Domácí parafínový zábal na ruce

Parafínové zábaly jsou velmi prospěšné a jejich účinky působí na pokožku i tělo velmi příznivě. Parafín dokáže absorbovat a udržet velké množství tepla, čehož se využívá právě při parafínových terapiích. Parafín je obvykle pevného skupenství a při zahřívání na teplotu 40–50 °C dochází k jeho tání, přičemž se přemění v teplou tekutou lázeň. Čistý parafín je bezbarvý. Dodává se v deskách nebo perličkové konzistenci (cca 3–5 mm), které usnadňují tání. Parafín pro kosmetické a terapeutické použití je dodáván čistý nebo parfemovaný. Díky nižšímu bodu tání je procedura příjemná a nedochází k popálení.

Ve chvíli, kdy se například noha, loket, ruka či jiné oblasti ponoří do parafínu, je teplo předáváno do postižené oblasti. Jakmile je část těla ponořena do parafínové lázně, začne parafín okamžitě měnit skupenství z kapalného na pevné a v tuto chvíli je účinek parafínu nejefektivnější. Teplo, které bylo použito k roztavení parafínu, je takto předáváno do postižené oblasti, a to v době tuhnutí parafínové vrstvy.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁBALY Z KOPŘIV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva T..

Dobrý den,
Můj muž trpí záchvaty dny v kotníku,kdy už ho má delší dobu oteklý z obou stran,tak jsem hledala,jak bych mohla vyrobit po domácku kopřivový zábal z čerstvých mladých kopřiv.Děkuji a zdravím.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejdříve je potřeba vyléčit dnu a tím zmizí i otok kotníku. Zábaly v tomto případě nic nevyřeší. Dna se vyléčí dodržováním diety a užíváním léků na dnu na předpis od lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zábaly z kopřiv

Mandlovo-medový krém

  • 2 polévkové lžíce mandlového oleje
  • 1 polévkové lžíce medu

Smíchejte včelí med a mandlový olej a jemnou masáží aplikujte na ruce. Ráno si umyjte ruce vlažnou vodou. Na noc použijte lehké bavlněné rukavice, abyste neznečistili prostěradlo. Směs má výborné regenerační účinky domácí masky na suché ruce nebo popraskné ruce. Je-li potřeba, můžete recept použít i následující noc.

Zdroj: Domácí krémy na ruce

Diskuze

V diskuzi SKOŘICOVÝ KRÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mat.

Souhlasím, na celulitidu je třeba jít komplexně, je třeba upravit celou životosprávu, ale jsou prostředky, které proti celulitidě mohou pomoci. Já doporučuji skořicový olej, resp. skořicový krém pro skořicové zábaly a lymfodrenáž. Skořicový krém zakoupíte např. zde: www.siladoteku.cz/si… Je vhodný i pro domácí použití, seženete tam i balení, které vystačí na celou kúru, vyjde podstatně levněji než skořicové zábaly v salónech a efekt je stejný.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Skořicový krém

Bohatý růžový krém na ruce

  • ¼ hrnku růžových lístků
  • 1 polévková lžíce růžových šípků
  • ½ hrnku horké (ne vroucí) destilované vody
  • 1 polévková lžíce strouhaného včelího vosku
  • 1 polévková lžíce kakaového másla
  • ½ hrnku mandlového oleje
  • 1 polévková lžíce vitaminu E v tekuté formě
  • 6 kapek růžového esenciálního oleje

Nejdříve nás čeká výroba růžové vody, která se udělá takto: v malé misce rozdrťte lístky růže a šípek za pomocí dřevěné lžíce. Zalijte horkou vodou a nechejte odstát přes noc. Druhý den ze směsi vymačkejte šťávu do skleněného hrnku. Tímto postupem si vytvoříte růžový extrakt, známý také jako růžová voda. Dále smíchejte včelí vosk a kakaové máslo a za stálého míchání je zahřejte na střední teplotu (asi 50 °C). Pak přimíchejte mandlový olej a hned odstavte z ohně a pomalu vychlaďte. Poté to pomocí mixéru smíchejte s připraveným růžovým extraktem, vitaminem E a esenciálním olejem. Míchejte, dokud nebudou suroviny dobře promíchány. Poté výslednou směs vychlaďte a uzavřete ji ve skleněné nádobě. Postupně ji pak používejte jako domácí masku na své ruce a nebo jako své domácí zábaly na nehty. Tento domácí krém na ruce také účině pomůže bojovat proti třepení nehtů.

Foto: fotolia.com

Zdroj: Domácí krémy na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem ZABALY NA POPRASKANÉ NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

prosím o radu,dcera má cukrovku a ted v letním počasí má velmi suché a hodně popraskané nohy až do krve.je na to nějaký domácí zábal?děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Firma Scholl dodává speciální krém určený přesně pro tyhle problémy diabetiků s rozpraskanými patami. Je to Krém na rozpraskané paty s keratinem K+, který zaceluje rozpraskanou kůži na patách již za 3 dny. Lanolin a urea, které jsou obsaženy v krému, intenzivně hydratují a zvláčňují pokožku. Keratinový komplex urychluje samoregenerační proces kůže. Krém ulevuje od bolesti a zabraňuje infekci. Krém má jemné složení, které je vhodné i pro diabetiky. Tady je cena přehled obchodů, kde se dá tento krém na rozpraskané paty koupit: www.zbozi.cz/?q=Kr%C…
Nebo ještě taky funguje léčivý krém na rozpraskanou kůži Just krém na nohy. Jeho cena je zde: www.zbozi-kosmetika.…

Zdroj: diskuze Zabaly na popraskané nohy

Domácí maska na suché ruce

Pokožka na rukou i samotné nehty jsou každý den velmi namáhané, proto jim dopřejte aspoň jednou za týden omlazující rituál a minimálně půl hodiny je hýčkejte. Připravte si výbavu správných pomůcek, velký měkký ručník a pohodlně se usaďte do křesla a pusťte se do toho. S touhle pravidelnou půlhodinkou byste už navždy měla počítat.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Diskuze

V diskuzi VYPADÁVÁNÍ VLASŮ U ŽEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karin.

Ano, důvody k padání vlasů jsou rozmanité třeba stres, životospráva nebo špatná péče o vlasy a vlasovou pokožku, tohle jsem se dozvěděla u doktorky. Změnila jsem kvůli vlasům životosprávu s výživovým doplňkem Wecare hair, docházela do kadeřnictví na zábaly a masáže hlavy. Byl to dlouhodobý proces, ale vyplatil se, vlasy nepadají a přirůstají nové. Při domácí péči vlasy netřu ručníkem, ale jen lehce vymačkám. Foukání jsem taky na nějakou dobu vyřadila a používání laků a jiných stylingových produktů mi kadeřnice doporučila taky vynechat.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vypadávání vlasů u žen

Několik rad před použitím zábalů:

  • Zábal musíte mít na hlavě minimálně 20 až 25 minut, jinak postrádá smysl.
  • Vlasy zabalte do igelitu a poté ještě obalte ručníkem, aby byl zábal v teple a účinnější, pro urychlení ho můžete zahřát trošku fénem.
  • Vlasy musí být pořádně umyté a hlavně bez kondicionéru.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem SVEDENI KUZE KOLEM OKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dada.

Dobry den ,uz dlouho me svedi kuze kolem oka hlavne v koutku,uz nevim co na to pouzit ,pani doktorka zkousi ruzne masticky,na tyden mam treba pokoj,ale opakuje se to ,nekdy se mi k tomu prida modry flek jak ,kdyz mam modrinu,prosim porad te mi,dekuji Bilkova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pomoc hledejte jen u lékaře, protože domácí mističky nebo domácí kapky můžou výrazně zhoršit stav oka. Sama si můžete pomoci tím, že zcela vyřadíte male-up v oblasti očí a začněte používat desinfekční gel na ruce během dne, jak si vzpomenete. Účinné léky dostanete od lékaře, který nejdříve musí zjistit důvod potíží. Jednou z metod je metoda pokus/omyl, proto i když lék nezabere, tak nerezignujte a dále respektujte rady a recepty lékaře. Je to nejrychlejší způsob, jak si pomoci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svedeni kuze kolem oka

Zábal z bílého jogurtu na mastné vlasy

  • bílý jogurt
  • 1 lžička medu

Bílý jogurt smíchejte společně se lžičkou medu. Masku vetřete na vlasovou pokožku a nechte působit alespoň 20 minut. Jogurt výborně čistí pokožku a vyrovná pH. Dobře hydratuje.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Diskuze

V diskuzi MASTIČKY NA RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Neznámá.

Dobrý den chtěla sem se zeptat, moje maminka má hrozně zdevastované ruce má tam puchíře .Tak sem myslela že jí nějaký krém zakoupím (na ty ruce) takže jestli mi poradíte.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin Dvořák.

Doporučuji Tepezcohuite pomádu, koupíte zde: tepezcohuite.g6.cz

Zdroj: diskuze Mastičky na ruce

Zábal z avokáda na suché vlasy

  • avokádo
  • 1 lžička olivového oleje
  • 2 lžičky medu

Zralé avokádo rozmixujte na kašičku, přidejte lžičku olivového oleje a 2 lžičky medu. Vše společně promíchejte, vetřete do vlasů a nechte působit alespoň 20 minut. Poté pořádně opláchněte.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Diskuze

V diskuzi SUCHÉ RUCE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzka.

Za mě úplně super krém Chaganela. Hezky voní a nezanechává pocit suchých rukou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lili25.

Já objednávám z Naturbites krém na ruce s olivovým olejem, lepší jsem nikdy neměla. Ruce mám krásně vláčné i v zimě.

Zdroj: diskuze Suché ruce diskuze

Peeling na ruce

Nezapomínejte také na peeling rukou. Opět využijte k přípravě svůj oblíbený krém na ruce, jen do něj přidejte namleté ořechy. Opět platí, že čím více jich v krému bude, tím bude jeho účinek silnější. Po krátké masáži ruce opláchněte. Ořechy obsahují spoustu vitamínů a výživných látek, které namáhané pokožce rukou velmi prospějí!

Zdroj: Recepty na domácí peeling

Diskuze

V diskuzi JAK NA SUCHÉ A ROZPRASKANÉ RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristyna.

Me hodne pomohlo kdyz jsem si na noc namazala Vitaskin gold a dala si na ruce rukavice. Hlavne ted na podzim ma i mala dcera hodne vysusene ruce zimou a take ji to pomohlo. ale opravdu ruce zabalit do rukavic. Vitaskin gold je hodne mastny a krasne ruce zjemni

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ina.

Předražený šunt obsahující škodlivé látky! Mnohem lepší přípravky a především levnější najdete lehce.

Zdroj: diskuze Jak na suché a rozpraskané ruce

Koupel na ruce

Po základním ošetření nehtů, základní manikúře, může následovat další péče – zaměřená již na ruce. Ještě před lakováním nehtů vám manikérka nanese na ruce jemný peeling, kterým odstraní odumřelé buňky pokožky rukou a případnou zhrublou kůži. Poté vám ruce umyje a nechá je ponořené v lázni, následně nanese na ruce vrstvu výživné masky, která dodá pokožce potřebnou výživu a vláčnost. Nakonec se ruce s maskou namočí do parafínu nebo do speciálních tepelných rukavic. Teplo totiž pomáhá lepšímu vstřebání výživných látek a vitamínů. Vaše ruce budou po této proceduře krásné a hebké. Kompletní manikúru je vhodné podstoupit minimálně 1x za měsíc.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem NARAŽENÁ ŽEBRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Šinkmajerová.

Dobrý den.
Žiju už sama, nemá mi kdo pomoci. Narazila jsem si žebro vzadu nad pasem. Co mi O P R A V D U pomůže od bolesti? Mám mast IBALGIN, ale zdá se mi, že vůbec nepomáhá. Od naražení žebra uplynul ZHRUBA TÝDEN. Prosím, pomozte mi, DĚKUJI.
Marcela Šinkmajerová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na zmírnění silné bolesti je lepší použít léky, které se polykají, nejbezpečnější je paracetamol (Paralen 500) maximálně 2 tablety po 4 hodinách. Stěžujete si, že nemáte nikoho k ruce. Pro tyto případy je zde hojně rozšířená domácí péče, kterou hradí pojišťovna. Domluvte se se svým praktickým lékařem, aby vám ji na měsíc předepsal. V rámci návštěv vás zdravotní sestra zkontroluje a provede masáž postiženého místa. To napomůže rychlejšímu zhojení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mast na naražené žebra

Doplňky stravy na suchou pokožku

Z doplňků stravy lze užívat Colafit (kolagenové kostičky). První měsíc je vhodné užívat 2 kostičky ráno, poté postačí 1 kostička denně.

Z času na čas doporučujeme aplikovat parafínové zábaly, tuto službu provádějí vybrané kosmetické studia, cena se pohybuje kolem 250 Kč.

Ruce by se dále neměly namáhat chemickými čisticími prostředky – myti nádobí přenechte jiným členům rodiny.

Zdroj: Vrásčitá pokožka rukou

Zábal z banánu pro vlasy bez lesku

  • 1 banán
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička olivového oleje

Banán pořádně rozmixujete na kašičku. Důležité je, aby v ní nebyly kousky, protože ty se obtížně z vlasů vymývají. Poté přidejte lžíci medu a olivový olej. Vše pořádně promíchejte a naneste na vlasy. Nechte působit alespoň 20 minut.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Zábal z kiwi na křehké vlasy

  • 1 kiwi
  • šťáva z jednoho citronu

Kiwi oloupejte a pořádně rozmixujte do hladka. Poté přidejte šťávu z jednoho citronu. Pořádně smíchejte. Masku naneste na vlasy, zabalte igelitem a přes to ručníkem. Nechte působit alespoň jednu hodinu. Pak vlasy pořádně propláchněte.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Zábal z majonézy

  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce olivového oleje

Umíchejte majonézu spolu s olivovým olejem na hladkou kašičku. Poté vetřete do vlasů a nechte působit alespoň 30 minut. Pro lepší působení přikryjte igelitem a na něj ještě přidejte ručník. Krásně se vám zábal zahřeje a vlasy budou nádherně lesklé a zdravě vypadající.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Bylinkový krém z habru obecného

  • 2 lžíce pivovarských kvasnic
  • 5 lžic extraktu habru obecného
  • Tinktura benzoinu ¼ pol. lžíce

Smíchejte pivovarnické kvasnice, habr obecný - extrakt a tinkturu benzoinu dohromady a vymíchejte do jemné pasty, nechejte zchladit 20 minut a poté aplikujte jako svůj domácí zábal na ruce. Asi po 30 minutách opláchněte teplou vodou.

Zdroj: Domácí krémy na ruce

Zábal z vaječného žloutku pro suché a lámavé vlasy

  • 1 žloutek
  • 1/2 lžíce kokosového oleje
  • 1/2 nebo celá lžíce olivového oleje
  • 1–2 lžíce kávy

Vše společně smíchejte a naneste na vlasy. Nechte působit alespoň 20 až 25 minut. Poté vlasy pořádně opláchněte, ale pozor, jen vlažnou vodou, vajíčko by se mohlo srazit. Pokud by k tomu přece jen došlo, nechte ho zaschnout a poté vyčešte.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy


Autoři obsahu

Gabriela Štummerová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP