Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

DOMÁCÍ TEST NA KVASINKY

OBSAH

Test na kandidózu

Povrchová kandidóza sliznic se diagnostikuje poměrně snadno. Kultivační vyšetření stěrem z postižené sliznice prověří mikroskopický nález, který infekci potvrdí nebo vyvrátí. Někdy se nález špatně diagnostikuje, protože je Candida albicans běžnou součástí sliznic, a s tím je potřeba počítat. Pro diagnostiku kandidózy vnitřních orgánů je nutná biopsie.

Zdroj: Kvasinky na jazyku

Poradna

V naší poradně s názvem KVASINKY NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

zdravím. co mám teda použít na kvasinky.co koupání v řepíku?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Řepík plíseň nevyléčí. Zkuste nejdříve mazat Canesten, který můžete koupit bez předpisu a k tomu na měsíc užívejte probiotika. Pokud tím kvasinky nevyléčíte, tak budete muset sáhnout po silnějších lécích, které jsou již na lékařský předpis a ten vám vystaví kožní lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kvasinky na penisu

Foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět kvasinky ve vlasech.

Zdroj: Kvasinky ve vlasech

Diskuze

V diskuzi KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aleš Bedřich.

Už delší dobu mě nepříjemně pálí v krku hned za mandlema a smeřuje to postupně směrem do hrtanu a k tomu mám bílý jazyk,ale nachlazený nejsem,co mi můžete na to poradit.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta.

Obecně se na kvasinky Wobenzym doporučuje a u mě také dobře zafungoval.

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Test na cukrovku droždí do moči

Test na cukrovku pomocí droždí? Tak tuto metodu praktikovaly naše prababičky. Rozdrobily kvasnice a pomočily je (nebo do moči kvasnice vhodily). Když kvasnice reagovaly, znamenalo to, že je v moči cukr a onen člověk má cukrovku.

Zdroj: Domácí test na cukrovku

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ TEST NA CUKROVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Skomro czeslaw.

mam testovaci prožki ale ne mam navot jako barva je vpožodku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí test na cukrovku

Prodej

Zde můžete koupit Proužky EasyTouch – kyselina močová, určené pro přístroj EasyTouch.

Zdroj: Domácí test na kyselinu močovou

Poradna

V naší poradně s názvem KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aleš Bedřich.

Už delší dobu mě nepříjemně pálí v krku hned za mandlema a smeřuje to postupně směrem do hrtanu a k tomu mám bílý jazyk,ale nachlazený nejsem,co mi můžete na to poradit.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kvasinky způsobují bílý jazyk. Kvasinky se dají dobře léčit. Nejdříve je potřeba zjistit o jaký druh přesně jde. To se prokáže pomocí laboratorního vyšetření stěru z krku. Zastavte se v ordinaci ORL a nechte si tam tento stěr udělat. Za týden budete vědět o co jde a za další týden budete vyléčen.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Cena a prodej

Domácí test na kyselinu močovou provedete pomocí multifunkčního monitorovacího systému EasyTouch. Tento přístroj i náhradní testovací proužky jsou běžně dostupné v síti lékáren po celém Česku. Objednat si je můžete i na internetu, kde obvykle získáte lepší cenu. Zde je odkaz na seznam internetových nabídek včetně aktuální prodejní ceny: Multifunkční monitorovací systém EasyTouch cena.

Zdroj: Domácí test na kyselinu močovou

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ NA DROŽDÍ A KVASINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Ráda peču a hlavně svůj domácí chléb. Teď jsem se dověděla, že mám přísný zákaz droždí. Mohu péct i ze žitného kvásku, který si sama zkvasím nebo by se dalo i ze zkvašené vody, třeba z ovoce, to všechno jde. Jak to prosím vypadá s puriny v těchto případech ? Chleba a rohlíky kupované jsou dovoleny a tam přece droždí je dost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Droždí, když se používá na pečení, tak puriny moc neovlivní, protože ve zkonzumovaném finálním produktu ho je jen malé množství. Jiná situace je například drožďová pomazánka a nebo drožďové noky. U každé potraviny nebo jídla je potřeba zjistit hlavní složky a podle nich se pak orientovat v množství purinů. Droždí není hlavní složkou pečiva, tou je mouka.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dna dieta výše purinů v potravinách

Kvasinky u mužů

Dalším místem, kde se mykóza často objevuje, zvláště pak u mužů, jsou třísla a vnitřní plochy stehen.

Zdroj: Kvasinky na kůži

Diskuze

V diskuzi KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

A kvasinkové infekce svědčí o oslabené imunitě, takže by tady mohl i dobře pomoci wobenzym jako podpůrná léčba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta.

Ano, oslabená imunnita dává prostor celé řadě onemocnění a wobenzym je na podporu imunity skvělý. Kvasinky ovšem mohou být úzce spjaté se stresem a s překyseleným organismem.

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Obsah balení

  1. Měřič EasyTouch
  2. Puncturer (odběrové pero)
  3. Lanceta
  4. Kontrolní proužek
  5. Baterie
  6. Pouzdro na zip
  7. Uživatelská příručka
  8. Kniha měření
  9. Záruční list
  10. Testovací proužky

Zdroj: Domácí test na kyselinu močovou

Diskuze

V diskuzi PES SI VYKUSUJE SRST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Patrik Šihor.

Dobrý den. Náš labrador si vylízava tak srst, že to má až na kůži vylízané. Čím to může být. Alergií,parazity nebo stresem, ale stres nemá. Může to být, že se nudí?? Jaká je na to mast. Jak často ho koupat a co dělat pro zamezení tohoto vylízavani?? A mám ještě jednu otázku. Náš pes sežere úplně vše je to labrador. Je možné jednou sem mu dal pedigree denta stix a on se pozvracel ale až tak za 4 hodiny . Může to být z této tyčinky na čištění zubů,ale pochybuji,že to může z toho být, protože jsem jí to dával docela často a nic nezvracela. Za odpověď předem děkuji Šihor
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Cigáňov.

Mám Schi-tzu, škrábe se,líže kouše,má lupy mastnou srst,červenou kůži. Léčení veterináře na kvasinky prášky a takový průhledný gelový šampón který se ŕedí.Vařím ji domácí stravu.Maso,zelenina,rýže. Dobrý lepšilo se dobrala prášky a za 14 dní znova červená,kousání atd.opět mastná srst,lupy.Léčba už stála 3000 a žádné zlepšení. Ven chodí pravidelně 3x denně. Děkuji za radu.
.

Zdroj: diskuze Pes si vykusuje srst

Kvasinky na kůži

Kvasinková nákaza se na kůži projevuje hlavně obtěžujícím svěděním. Povrch kůže je bělavý a často šupinatý nebo se tvoří malé puchýřky.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ZJISTIT PLODNOST MUŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Holub.

Dobrý den kde ma jít přítel na vysetření plodnosti? Děkují

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Plodnost u muže se dá zjistit buď doma vlastním testem a nebo ve Fakultní nemocnici Ostrava, ulice 17. listopadu 1790, Ostrava - Poruba. Test na domácí otestování mužské plodnosti můžete koupit zde: www.prozdravi.cz/tes…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak zjistit plodnost muže

Funkce přístroje pro domácí testování

  • Přesný a spolehlivý výsledek testování;
  • Rychlé testování kdekoliv a kdykoliv potřebujete;
  • Kompaktní a lehké ochranné pouzdro na přenášení;
  • Multifunkční měřič z kapky krve;
  • G znamená krevní glukózu;
  • C znamená cholesterol;
  • U znamená kyselinu močovou;
  • Testovací funkce: G, C, GU, GCU.

Zdroj: Domácí test na kyselinu močovou

Oční test barvosleposti

Test na barvoslepost se nazývá Ischiharův test. Tento test má odhalit druh a rozsah poruchy barvocitu. Pro diagnostiku se používají obrazy složené z teček různých barevných odstínů. Běžný Ishiharův test je složen až z 38 různých obrazců. Na internetu si můžete vyzkoušet orientační testy. Ovšem tyto jsou pouze ukázkového typu. Přesné testy musí provádět odborník.

Zdroj: Testy očí

Poradna

V naší poradně s názvem NAHLY CERVENY FLEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mgr. Hana Foltová.

Vloni se mi na břiše objevil naprosto stejný červený flek. Po několika dnech sám zmizel. Po roce mám velké problémy s bolestí kloubů, brněním rukou i nohou. Napadá mě, zda ten flek nemohla být borelioza. Neměla jsem ale klíště, tedy aspoň o tom nevím. Měla jsem však štípance od jiného různého hmyzu a to s velkými alergickými reakcemi ve formě fleků a otoků kolem štípanců.
Děkuji za odpověď, s pozdravem Hana

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte-li podezření na boreliozu, tak není nic jednoduššího, než si udělat test, který ji prokáže. Test uděláte doma za pár minut a hned budete vědět výsledek. Test se dá objednat tady www.prozdravi.cz/tes…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nahly cerveny flek

Babské rady na kvasinky ve vlasech

Možná se vám podaří zbavit se kvasinkové infekce na pokožce hlavy pomocí domácích prostředků. Možnosti domácí léčby nebyly zatím důkladně prozkoumány. Než vyzkoušíte jakýkoli způsob domácí léčby, měli byste se zeptat svého lékaře. Možnosti domácí léčby mohou zahrnovat:

  • jablečný ocet: zkuste jablečný ocet naředit ve stejných částech vodou, abyste pomohli uvolnit odumřelou kůži a snížili zánět.
  • kokosový olej: předpokládá se, že kokosový olej má protiplísňové vlastnosti.
  • esenciální oleje: esenciální oleje mohou mít antimikrobiální vlastnosti, které mohou pomoci v léčbě kvasinkové infekce na pokožce hlavy. Můžete vyzkoušet olej z čajovníku (Tea Tree), levandulový olej nebo olej z citronové trávy. Přidejte 10 kapek esenciálního oleje do 50 ml kokosového oleje nebo olivového oleje a neneste na pokožku hlavy.

Zdroj: Šampon na kvasinky

Domácí test na cukrovku

Krevní test je spolehlivým indikátorem přítomnosti diabetu. Níže uvedený domácí test pro ženy i muže vám ale odhalí možné riziko onemocnění. Nejedná se o žádný test, který nabízí lékárna.

Postup:

  • Dejte ruce v pěst, a pokud jste muž, zvedněte jeden prst. Pokud jste starší šedesáti let, pak zvedněte tři prsty. Dva, je-li vám přes padesát, a jeden, pokud přes čtyřicet let. Zvedněte jeden prst, pokud nejste fyzicky aktivní, nebo žádný, pokud vedete aktivní životní styl.
  • Zvedněte jeden prst, pokud má někdo ve vaší rodině diabetes. Zvedněte jeden prst, pokud máte vysoký krevní tlak. Tři prsty, pokud máte nadváhu, jeden prst, pokud máte normální tělesnou hmotnost.
  • Máte-li na konci tohoto testu zvednutých pět či více prstů, pak je šance, že máte náběh na diabetes, případně jste již pozitivní. Neponechejte to proto náhodě a raději navštivte lékaře, který vám provede potřebné laboratorní testy.

Zdroj: Příznaky cukrovky u žen

Jak probíhá domácí měření glukózy

Cukrovkou trpí jenom v České republice více než 800 tisíc lidí. V prvotní fázi se toto onemocnění neprojevuje jasnými příznaky a lékařskými studiemi bylo zjištěno, že 30–50 % lidí s cukrovkou ani neví, že ji má. Nemoc je však charakteristická vysokou hladinou glukózy v krvi, a tak časem může dojít k vážnému poškození některých orgánů (poškození ledvin či takzvaná diabetická noha). Bohužel k rozpoznání choroby často dochází až po objevení akutních symptomů, kdy už došlo k vážnému a nezvratnému poškození, kterému by se dalo včasným snížením hodnoty glukózy předejít.

Diabetes Test je efektivní test k včasné detekci abnormální hladiny cukru v krvi, která může být příznakem cukrovky nebo jiných zdravotních problémů. Jeho cena se pohybuje okolo 199 Kč za 2 ks.

Zdroj: Domácí test na cukrovku

Kvasinky na žaludu

Kvasinková infekce způsobí, že penis je zarudlý, svědí, pálí a může být dokonce i pokrytý puchýřky. Chronickou kandidózou trpí čtvrtina mužů. Jedná se o systémové onemocnění, což znamená, že je postiženo celé tělo, nejenom pohlavní orgány, a tak je potřeba přistupovat i k léčbě – systémově. Kvasinky mohou přejít v nespecifickou uretritidu (zánět močové trubice) s bolestivým močením.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Kvasinky v krku

Kvasinky milují vlhká a teplá místa (jako jsou například ústa, podpaží nebo genitálie) a ideální potravou jsou pro ně cukry, které jsou v typickém jídelníčku jednadvacátého století zastoupeny v hojné míře. Pokud je kvasinková infekce způsobena oslabeným imunitním systémem, typicky se objeví nejprve v ústech a bude mít podobu bílých skvrn, bude vás bolet polykání a poměrně nepříjemnou záležitostí se stane příjem potravy celkově.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Léky na kvasinkovou infekci bez předpisu

Léčba kvasinkových onemocnění by neměla být pouze lokální. Může být neúčinná a obtíže se dříve nebo později dostaví znova. S kvasinkami je nutné bojovat na všech frontách a dostatečně dlouho. Flukozanol narušuje stavbu buněčné stěny, a tak brání množení kvasinky. Sporanox, Ekonazol a kyselina dodecylbenzensulfonová jsou účinná antimykotika pro muže, mají ovšem mnoho nežádoucích účinků. Zastavují dělení kvasinek anebo je přímo hubí. Na léčbu kvasinkové infekce se používají lokální krémy, čípky a masti, které zahubí kvasinky v intimních partiích. Domácí léčba (léčba doma) je pouze první pomocí a neměla by probíhat bez dohledu lékaře, mast nedokáže zázraky bez vyšetření.

Při léčbě kvasinkové infekce u mužů se klade důraz na současné přeléčení sexuálních partnerů. Pro léčbu jsou vhodná antimykotika, například Canesten, který je bez předpisu. Více se o této problematice můžete dočíst zde.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP