Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

DOMÁCÍ RECEPTY PRO ZHOUSTNUTÍ VLASŮ

OBSAH

Jak na hustotu vlasů

Existují metody, které zaručují zhoustnutí vlasů, ale takové nelze řadit mezi metody přírodní. Věnujme se tedy některým přirozenějším postupům, které přesto mohou (ale nemusí) významně přispět ke zlepšení stavu.

Zdroj: Jak zlepšit hustotu a kvalitu vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem RICINOVÝ OLEJ DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Divoká hříva.

Zkoušela jsem ricinák na zhoustnutí vlasů,ale po měsící mi ještě víc vypadly,čí je to?Už na něj nevěřím.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud se Vám po aplikaci ricínového oleje zhošilo vypadávání vlasů, tak to nejspíše svědčí o tom, že máte dostatečně promaštěnou pokožku a přidaní dalších tuků Vám patrně ucpalo povrch kůže, který pak reagoval uvolněním vlasovývh vláken z fotikul. Zkuste chvíli používat péči pro normální až mastné vlasy a uvidíte, že se ve Vašem případě stav s vypadáváním vlasů určitě zlepší.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ricinový olej diskuse

Lopuchová voda na růst vlasů

Lopuchová voda působí proti vypadávání vlasů a snižuje tvorbu lupů. Ale nepodporuje růst vlasů! Lopuchová voda se vyrábí z lopuchového kořene, který je bohatý zejména na sliz, třísloviny a minerální látky. Extrakt z těchto látek se používá právě pro výrobu lopuchové vody. Vlasová voda se nanáší na vlhkou nebo suchou pokožku. Masáž se provádí po dobu cca 3 minut.

Lopuchová voda je účinná v tom, že zabraňuje vypadávání vlasů a mírní projevy výskytu lupů. Po měsíci používání po každém mytí vlasů (3–4x týdně) lupy vymizí úplně a padání vlasů se o 70 % sníží. Jako bonus při pravidelném používání získáte na pohled lesklejší vlasy. Lopuchová voda vlasy nemastí a ani nevysušuje pokožku. Dobře se vsakuje a také roztírá, krásně voní a po jejím použití se dostaví svěží pocit na pokožce hlavy.

Při používání lopuchové vody berte na vědomí fakt, že lopuchová voda zamezuje vypadávaní vlasů a tvorbě lupů! Nikde není řečeno, že lopuchová voda podporuje či vyvolává růst vlasů!

Zdroj: Lopuchová vlasová voda na zhoustnutí vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem RUST VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Kaiserova.

Dobry den,
Prosim o radu, memu synovi je 16 let. Ma velmi ridke a slabe vlasy. Nevedel by nekdo, jaky pripravek, nebo i domaci recept by mu mohl pomoci? Dekuji za odpovedi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ostříhat na krátko a přestat se tím zabývat. Kluci s chmýřím na hlavě jsou atraktivní stejně jako ostatní. Soustřeďte se na to, aby váš syn aktivně sportoval. Díky tomu bude mít hezké tělo, které přehluší zdánlivé nedostatky s vlasy. Současná medicína a ani domácí recepty stále ještě nedokáží obnovit nebo posílit růst vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rust vlasu

Domácí šampon podle typu vlasů

Doma si můžete vyrobit pochopitelně i jiný šampon než jen kopřivový. Bylinky ale vybírejte s ohledem na typ svých vlasů. Světlovlásky by měly sáhnout po heřmánku, pro lámavé vlasy se zase hodí rozmarýn. Suché vlasy budou vděčné za kostival nebo šalvěj. Podrážděnou vlasovou pokožku uklidní šampon vyrobený z měsíčku lékařského. Výroba vlastního domácího šamponu je sice trochu pracnější, ale vyplatí se, a to nejen po ekonomické stránce. Za přírodní šampon vám poděkují především vaše vlasy.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ VLASOVÉ ZÁBALY PRO POŠKOZENÉ VLAS DOMÁCÍ RECEPTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika.

Ahoj...Mám úplně hrozné vlasy. Strašně husté, suché, polámané konečky, nepoddajné, trochu krepaté. Teď sháním nějaké dobré přírodní domácí recepty na vlasové zábaly. Tak se chci zeptat jaké jsou pro tyto vlasy nejlepší. Nemáte někdo zkušenosti třeba s medem???? Děkuji moc za reakce a odpovědi. ;-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejlepší vlasové zábaly pro poškozené vlas domácí recepty

Kopřivová tinktura proti padání vlasů

2 lžíce listů a kořenů z kopřiv zalijeme 5 lžícemi čistého lihu, uzavřeme a postavíme na 2 týdny na slunečné místo. Poté scedíme a zředíme čtvrtlitrem vody. Touto tinkturou masírujeme vlasovou pokožku vždy po umytí vlasů.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Diskuze

V diskuzi JSOU ZDE DOMÁCÍ PLETOVÉ MASKY? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Filoušová .

Dobrý den,chtěla bych se všech co se sem dívají prosím odpovězte.Jsou zde na tomto webu domácí pletové masky?Předem děkuji za odpověd,kdo bude tak hodný a odepíše mi.Děkuji Petra Filoušová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Jasně, články s recepty na domácí pleťové masky najdete na webu zdravi-lecba.cz. Například pomocí tohoto odkazu: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdroj: diskuze Jsou zde domácí pletové masky?

Kopřivová voda proti padání vlasů

Hrst kopřiv zalijeme 1 litrem vroucí vody a louhujeme 20 minut. Poté přecedíme a přidáme šťávu z 1 citronu. Používáme 1 lžíci denně na masáž vlasové pokožky.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ ŠUNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Nedávno jsem si pořídili bytelnou formu na šunku z webu www.formanasunku.cz a musím říce, že je to skvělé. Invesctice okolo tisícovky se určitě vyplatí. Celá rodina domací šunku milujeme. Jsem ráda, že to chutná i dětem. Vím co jedí, alespoń u něčeho ,) Děkuji za tipy na nové recepty.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí šunka

Výroba domácího bylinkového šamponu

K přípravě domácího bylinkového šamponu budeme potřebovat nastrouhané olivové nebo tekuté marseillské mýdlo, dále také 150 mililitrů vody, esenciální olej a hrst sušených bylinek vybraných podle typu vlasů (například kopřiva, heřmánek, listy břízy). Ve 150 ml převařené vody necháme rozpustit dvě lžičky olivového nebo marseillského mýdla, přidáme dvě kapky esenciálního oleje a necháme do druhého dne odstát. Druhý den přidáme do směsi vybrané bylinky a necháme alespoň 2 hodiny louhovat. Poté domácí šampón přecedíme do čisté lahvičky a můžeme začít používat.

Tip: Vhodnými bylinkami jsou například heřmánek, který zklidňuje pokožku hlavy a zvyšuje lesk vlasů, kopřiva podporující růst, lesk a zamezující vypadávání, nebo bříza, která omezuje tvorbu lupů, mastnoty a brání vypadávání vlasů.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Diskuze

V diskuzi TIPY A TRIKY PRO KRÁSU DOMÁCÍ RECEPTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka001.

Skvělé rady a tipy, já přidám svůj: studio Epilla, modeláž nehtů, gelové nehty apod. téměř za poloviční ceny. Detaily na www.zapakatel.cz/cs/…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tipy a triky pro krásu domácí recepty

Kopřivová vlasová voda

1 hrst sušených kopřiv přelijeme čtvrtlitrem vroucí vody, přidáme 1 lžíci vinného octa a necháme odstát 10 minut. Používáme na oplach vlasů po umytí. Potlačuje svědění a tvorbu lupů, pomáhá proti padání vlasů. Používat alespoň 14 dnů. Odvar vydrží 2–3 dny, poté připravíme čerstvý. Světlé vlasy po této kůře tmavnou a tmavé získají lesk.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Diskuze

V diskuzi WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Obdobný problém jsme řešili se švagrovou. Po asi 1,5 měsíčním používání šamponu s doma vyrobeným extraktem z konopí má už asi 2 cm podrůsty nových vlasů. Nic jiného jí nezabíralo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vaclav.

zdravim mohl bych poprosit o recept na domaci sampon z konopi? dekuji

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Domácí šunka a rychlosůl

Rychlosoli se přidávají do uzenin. Rychlosůl je označení pro dusitanovou směs, která se používá k nakládání masa určeného k dalšímu zpracování (na výrobu salámů, klobás, konzerv a tak dále). Rychlosůl stabilizuje chuťové vlastnosti a vůni výrobků a je zodpovědná za růžové zbarvení uzenin. Rychlosůl je dusitan draselný s dusičnanem sodným v poměru 2 : 5.

Zdroj: Domácí šunka - recepty

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ HOUBA NA LÉČEBNÝ DOMÁCÍ KEFÍR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Novotná.

Nabízím kvalitní Tibetskou houbu/velké hrudky ,krásně bílé/ zašlu na dobírku i s návodem na jednoduchou přípravu a další recepty z ní. Dojde v pořádku, kvalitně zabalím, v Č. Budějovicích možný osobní odběr, cena 1 dávky 100kč+ poštovné.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ing Jaroslav Hrabec.

Pokiud vše nabídka je stále aktuální mám zájem o koupi jedné dávky v souladu s vaší cenovou nabídkou . Oznamte mi situaci emailem. Předem děkuji

Zdroj: diskuze Tibetská houba na léčebný domácí kefír

Přírodní zhoustnutí vlasů

Sedativní masáž hlavy a obličeje slouží spíše k uvolnění organismu než zvýšení hustoty a zlepšení kvality vlasů. Nabízí ji mnoho masážních salonů. Navíc uvolňuje krční páteř a ramena a „otevírá“ hrudník. Na obličeji a hlavě se touto masáží účinně stimulují akupresurní body vnitřních orgánů, provádí se při ní tzv. šamponování vlasové části pokožky (tj. krouživé uvolňující pohyby) a jiné speciální hmaty. „Šamponováním“ pokožky se uvolní kůže, zvyšuje se průtok krve cévami a rozproudí se lymfatický systém. K mozku se tak lépe dostává potřebná výživa a rychleji jsou z něj odváděny toxiny. Obličej i vlasy se krásně prokrví, proteplí, a člověk se vnitřně zklidní. Z těla se uvolní stres.

Doporučuje se používání bylinek, jako je čaj z kopřiv, nebo používání cibule, která obsahuje síru. Další možností je trojkombinace kalcium-magnezium-zinek k dlouhodobému užívání. Potravinové doplňky je vhodné konzultovat se svým lékařem.

Dají se také použít šampony z lékárny, např. Alpecin, nebo vodička Biohar. Tyto výrobky by měly vyživovat vlasy. Dále se doporučují oleje – a to kokosový, olivový, nebo speciální olejíčky. Nezapomínejte také pravidelně zastřihovat konečky vlasů.

Zdroj: Jak zlepšit hustotu a kvalitu vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem SVEDENI KUZE KOLEM OKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dada.

Dobry den ,uz dlouho me svedi kuze kolem oka hlavne v koutku,uz nevim co na to pouzit ,pani doktorka zkousi ruzne masticky,na tyden mam treba pokoj,ale opakuje se to ,nekdy se mi k tomu prida modry flek jak ,kdyz mam modrinu,prosim porad te mi,dekuji Bilkova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pomoc hledejte jen u lékaře, protože domácí mističky nebo domácí kapky můžou výrazně zhoršit stav oka. Sama si můžete pomoci tím, že zcela vyřadíte male-up v oblasti očí a začněte používat desinfekční gel na ruce během dne, jak si vzpomenete. Účinné léky dostanete od lékaře, který nejdříve musí zjistit důvod potíží. Jednou z metod je metoda pokus/omyl, proto i když lék nezabere, tak nerezignujte a dále respektujte rady a recepty lékaře. Je to nejrychlejší způsob, jak si pomoci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svedeni kuze kolem oka

Domácí šunka z králíka

Ingredience: 1 kg mletého králíka, 1 kg vepřové krkovičky, sůl nebo 40 g rychlosoli, 1 dcl mléka, 2 dcl vody, umělá střeva na tlačenku

Postup: Králičí maso důkladně odblaníme, nameleme (na sekanou), přimícháme krkovičku, nakrájenou na mini kostičky, přidáme sůl, mléko, vodu a pořádně promícháme, alespoň 20 minut. Necháme 2 dny uležet, poté naplníme do tlačenkových střev. Dáme vařit na 3 hodiny při 70 °C. Vyjmeme z vody, zatížíme a necháme vychladnout.

Zdroj: Domácí šunka - recepty

Poradna

V naší poradně s názvem WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Chtěla bych se prosím zeptat jak se vyrábí taková domácí maska na vlasy z konopí? Koupené šampony atd. mi také nepomáhají, a vlasy stále padají...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Lucie, po konopí to nebude s padáním tvých vlasů lepší! Zajdi raději do nějakého vlasového centra, například HairCentrum Praha. Tam ti vlasy prohlédnou, prozkoumají také vlasovou pokožku a jen tak se dozvíš, proč ti padají vlasy. Držím palce!

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Domácí recepty na vypadávání vlasů

Vyzkoušejte několik ověřených domácích receptů pro podporu růstu vlasů a proti plešatosti. Pamatujte, že výsledky uvidíte až po několika měsících.

  • Kefír proti vypadávání vlasů.
  • Cibule na vypadávání vlasů.
  • Velmi účinná jsou semena a listy rostliny pískavice řecké seno. Smíchejte listy a semena této rostliny s vodou a směs aplikujte na vlasovou pokožku na dobu 40 minut, poté umyjte vlažnou vodou. Masku aplikujte minimálně jednou měsíčně.
  • Černý pepř podporuje prokrvení vlasové pokožky a tím i růst nových vlasů. Koření smíchejte s troškou vody a připravte směs, kterou pečlivě vetřete do vlasové pokožky, nechejte působit 15 minut, poté opláchněte.
  • Smíchejte 4 lžičky bílého jogurtu se 4 lžičkami kafrové vody. Aplikujte na vlasovou pokožku a nechejte působit 2–3 hodiny, poté opláchněte vlažnou vodou.
  • Speciální směs připravena z černého pepře, cibule a soli působí jako výborný očistný prostředek na vlasovou pokožku. Současně pokožku desinfikuje a podporuje růst vlasů.
  • Velmi výživná je pro vlasovou pokožku směs medu a vaječných bílků. Vmasírujte do vlasové pokožky, nechejte působit 30 minut a opláchněte.
  • Na holá místa bez vlasů můžete použít i čerstvou cibuli. Vtírejte do pokožky až do jejího zčervenání. Poté aplikujte med. Tato kombinace výborně zabírá proti plešatosti.
  • Gel z aloe vera příznivě ovlivňuje stav vlasové pokožky a podporuje růst nových vlasů. Aplikujte do vlasů a nechejte působit alespoň 30 minut, poté umyjte bylinkovým šamponem. Vhodná je biologicky aktivní aloe vera jako např. ACTIValoe. Výsledky můžete zaznamenat už po několika měsících.
  • Rozmarýn a šalvěj – v nádobě s vodou nechejte vřít obě bylinky a nálev použijte k omývání vlasové pokožky po šamponové lázni. Používejte po každém umytí. Tento nálev stimuluje vlasové kořínky a podporuje růst vlasů.

Další tipy proti vypadávání vlasů najdete na portálu Vlasy.cz

Zdroj: Přírodní receptury proti vypadávání vlasů

Domácí šunka bez šunkovaru

Ingredience: 1/2 kg vepřové kýty, trocha pepře, trocha mletého kmínu, 10 g Pragandy, půl deci vody

Postup: Maso nakrájíme na kostky, přimícháme vše ostatní a necháme 2 dny v chladnu odležet. Potom řádně prohněteme, aby se narušila struktura masa, maso tak bude lépe držet pohromadě. Natlačíme do střeva na tlačenku (po vrstvách, opravdu každou pořádně upěchovat), zavážeme a vaříme v hrnci s vodou 2 hodiny na 80 °C. Vytáhneme, necháme vychládnout a dáme ztuhnout do ledničky asi na hodinu.

Zdroj: Domácí šunka - recepty

Černý čaj na vyšísované vlasy

Slunce může zvýraznit světlejší pruhy ve vlasech. Pokud se vám zdá toto šísování vlasů příliš viditelné, tak ho můžete změkčit pomocí čajového přelivu vyšísované vlasy. Nejprve si umyjete vlasy šamponem a poté teprve černým čajem, který jste si nechali vychladnout na příjemnou teplotu. Čaj necháte působit po dobu 5 minut a následně vymačkáte čajovou tekutinu z vlasů, neoplachujte ho a vlasy nechte přirozeně uschnout. Vlasy budou po čajovém přelivu znatelně, ale jen dočasně, tmavší a lesklejší. Výsledky barvení vlasů čajem záleží na druhu čaje, například čínský čaj udělá barvu tmavou, a cejlonský čaj zase spíše zlatavou. Čaj na vlasy by se dal nazvat také jako přírodní domácí barva na vlasy.

Zdroj: Léčivé účinky čaje v kosmetice

Kopřivový šampon pro muže

K výrobě kopřivového šamponu budeme potřebovat jeden hrnek destilované nebo pramenité vody, tři polévkové lžíce sušených kořenů z kopřivy anebo 1/4 hrnku čerstvého kořene z kopřivy, dále 1/3 hrnku tekutého mýdla Kastilie, na špičku lžičky mandlového oleje, 25 kapek oleje z levandule (levandulový olej), jednu polévkovou lžíci Aloe vera gelu. Ve skleněném hrnci přivedeme vodu k varu. Poté stáhneme z plotýnky, přidáme bylinky, přikryjeme hrnec pokličkou a necháme směs louhovat 20 minut, scedíme a necháme kapalinu zcela vychladnout. Až bude odvar z kořene kopřivy chladný, smícháme ho s přírodním tekutým mýdlem Kastilie. K tomu přidáme mandlový olej, levandulový olej a gel z aloe vera. Po důkladném smíchání se šampon slije do skleněné nádoby, kterou dobře uzavřenou skladujeme v chladničce. Tento domácí šampon z kopřivy neobsahuje žádné konzervační látky, takže nemusí být stabilní jako kupovaný šampon, proto ho skladujeme v temnu a chladu bez přístupu vzduchu. Na mytí si vždy trochu odlijeme do malé skleněné lahvičky a používáme nejvýše tři až čtyři dny. Domácí kopřivový šampon je třeba před každým použitím dobře protřepat. Šampon účinkuje jemně a nevytváří příliš pěny. Podporuje silný a rychlý růst vlasů. Také oddaluje plešatění a vypadávání vlasů u mužů. Kořen z kopřivy totiž brání přeměně DHT na testosteron v okolí vlasových cibulek a tím přímo bojuje proti vypadávání vlasů u mužů.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Domácí šunka s medem

Ingredience: 1 kg vepřové kýty, 100 ml vody, 1 lžíce medu, 20 g soli, 5 g Pragandy

Postup: Maso omyjeme a co nejvíce jej odblaníme. Dvě třetiny nakrájíme na malé kostičky (menší než na guláš) a jednu třetinu masa rozmixujeme v mixéru. To proto, aby se šunka po uvaření nerozpadala. Přidáme zbylé ingredience a pořádně rukama promícháme, dokud maso nepustí bílkovinu. Uložíme na dva dny do chladu. Přitom dvakrát denně promícháme. Poté vložíme do šunkovaru čistý sáček, stlačíme dle návodu a vaříme v hrnci s vodou, která nepřesáhne 80 °C, přibližně 2 hodiny.

Zdroj: Domácí šunka - recepty

Péče začíná zevnitř

Doporučuje se jíst co nejvíce ovoce a zeleniny a pít hodně tekutin, které pomáhají k celkové hydrataci vlasů (a nejen vlasů). Dále se doporučuje používání balzámů, vlasových masek a jiných prostředků určených k léčbě poškozených vlasů. A nezapomeňte, že přípravky se mají používat jen na konečky nebo na poškozenou část vlasů.

Zdroj: Péče o suché vlasy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP