Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

DOMÁCÍ MASKY NA ŘÍDKÉ VLASY

OBSAH

Výtažky z hedvábí

Hedvábí má schopnost regenerovat a hydratovat vlasové vlákno. Můžete vyzkoušet přípravky ve formě šamponů, kondicionérů, masek i olejíčků s hedvábím. Vlasy budou pěkně hydratované, začnou se lépe rozčesávat a dozajista se i jemně promastí.

Zdroj: Domácí recepty na masky pro suché vlasy

Diskuze

V diskuzi SPÁLENÁ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobrý den, prosím Vás, co si mám dát na spálenou kůži? tak aby mi to co nejdříve zhnědlo, nejlépe zítra? :-) Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucasice.

Pro příště se hlavně snažit nespálit a vybrat opravdu dobrý opalovák, každopádně pokud už se stane tak jogurt je fajn.

Zdroj: diskuze Spálená kůže

Řídké vlasy – foto

Tady je možné vidět fotografie řídkých vlasů.

Zdroj: Řídké vlasy

Diskuze

V diskuzi LUPY A SVĚDÍCÍ POKOŽKA HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

S lupy mám potíže už moc dlouho a nic na ně nepomáhá, ale poslední rok mě šíleně svědí pokožka hlavy - tak hrozně, že se i v noci budím bolestí rozdrápané pokožky hlavy....
Vyzkoušela jsem už spoustu šamponu proti lupům, i šampon od kožní i nějaké babské rady (oliv olej a vajíčko, acylpyrin do šamponu) ale nic nezabralo na delší dobu. Vše funguje tak týden dva a pak sjem na to stejně, ba ještě hůře. nyní je to opravdu hrozné!!! Nespím půl noci,protože se budím tím, jak si drápu hlavu. Poradí někdo něco, co mám doma a co půjde použít ihned, bez nákupu drahých prostředků? I tak jsem už v těch speicálních šamponech nechala hromadu peněz a ty nemám....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LucyB.

Já mám velice dobrou zkušenost s tuhým šamponém z alpiku. Dlouho jsem řešila problém se svěděním hlavy a toto mi moc pomohlo.

Zdroj: diskuze Lupy a svědící pokožka hlavy

Domácí recepty: vlasové zábaly a masky

Zdroj: Domácí masky pro vaše vlasy

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ MASKY PRO VAŠE VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Mám vyzkoušeno pleťovou masku Vichy Aqualia Masque Nuit, nejlepší je asi 75 ml. Pokud neznáte, můžete si o tom více pročíst zde www.chytryvyber.cz/n…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí masky pro vaše vlasy

Arganový olej

Ve vlasové kosmetice se arganový olej používá pro své hydratační účinky a zároveň se o něm říká a píše, že je přírodním UV filtrem. Takže vlasy nebývají tak zatížené slunečním zářením. Arganový olej má ve své nabídce pečujících přípravků o vlasy snad každá kosmetická firma. Obvykle vlasy po arganu nebývají ztěžklé a pěkně si drží objem. S arganovým olejem zakoupíte už vše od šamponu přes kondicionér a masku až po olej, podobný tekutým krystalům.

Zdroj: Domácí recepty na masky pro suché vlasy

Diskuze

V diskuzi JSOU ZDE DOMÁCÍ PLETOVÉ MASKY? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Filoušová .

Dobrý den,chtěla bych se všech co se sem dívají prosím odpovězte.Jsou zde na tomto webu domácí pletové masky?Předem děkuji za odpověd,kdo bude tak hodný a odepíše mi.Děkuji Petra Filoušová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Jasně, články s recepty na domácí pleťové masky najdete na webu zdravi-lecba.cz. Například pomocí tohoto odkazu: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdroj: diskuze Jsou zde domácí pletové masky?

Příčiny suchých vlasů

Vlasy lze poškodit velmi snadno, a to především nevhodnou permanentní barvou, odbarvením či zesvětlením, trvalou ondulací, nadměrným používáním tepla (žehlení vlasů, foukání vlasů), nedostatečnou péčí o vlasy, které byly vystaveny slunci a mořské soli, a také nevhodnou mechanickou manipulací, například spaní na natáčkách. Všechny tyto vlivy vlasy oslabují tak, že se začnou lámat, třepit, jsou více porézní, ztrácejí elasticitu a měkkost, na dotyk mohou být drsné a špatně se rozčesávají. Velmi zničené vlasy působí opticky jako chemlon.

Zdroj: Domácí recepty na masky pro suché vlasy

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ MASKA NA VLASY S KOKOSOVÝM OLEJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý den má někdo zkušenost s kokosovým olejem?Když ho dám na vlasy,nebudou se mi mastit?Nebo raděj jen na konečky vlasu??Nebo zda se dá na masky použít na místo olivového!Děkuji za rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Evca.

Dobry den, ja ho pouzivam na konecky, vzdy po myti a super, prestaly se trepit, driv jsem s nimi mela opravdu problem a potrebovaly zastrihnout kazdy mesic, pouzivam ho pul roku a zastrihovaly jsme dvakrat a spise preventivne, nez ze by byly ponicene. Jinak jednou jsem ho zkusila dat na celou delku vlasu a dost mastne to bylo. Ale na konecky mohu jen doporucit ;-)

Zdroj: diskuze Domácí maska na vlasy s kokosovým olejem

Domácí maska pro barvené vlasy

Tato domácí maska je vyrobena z medu, který je velmi prospěšný našemu celkovému zdraví a dokáže vyloženě zázraky. Proto se také používá v kosmetických procedurách. Med obsahuje aminokyseliny, které pomáhají udržovat pleť hebkou. Je rovněž ideální přísadou pro tvorbu domácích vlasových masek. Takovouto masku můžete smíchat i s mlékem, které má hydratační účinky. Mléko a med používala i sama Kleopatra, v těchto dvou ingrediencích spočívalo tajemství její krásy. Před každou výrobou masky se ujistěte, zda jsou veškeré suroviny čerstvé, zejména mléko a mléčné výrobky.

K výrobě masky budete potřebovat:

  • dvě lžíce medu
  • dvě lžíce mléka

Med a mléko smíchejte dohromady. Tuto masku naneste na vlasy a překryjte ji koupací čepicí nebo ručníkem, aby byly pokožka hlavy a vlasy v teple. Masku nechte působit po dobu 30 minut. Poté se vlasy omyjte šamponem, můžete je i ošetřit kondicionérem.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Chtěla bych se zeptat jestli maska s bílky a medem opravdu zabírá a po jaké době je videt rozdil? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Terezo, domácí masky na vlasy účinkují u každého jedince individuálně. Zejména proto, že u každého z nás je struktura vlasu jiná a každému chybí nebo přebývá něco jiného. Když se pustíte cestou domácích masek na vlasy, tak si vlastně tak trochu hrajete se svými vlasy a objevujete co je posílí. Pokud byste chtěla jednoznačné řešení pro své vlasy, tak můžete zajít do některého vlasového centra, kde Vám vlasy prozkoumají pod mikroskopem, udělají chemickou a proteinovou analýzu a podle toho určí vhodnou značkovou péči. Celá procedura Vás pak vyjde na několik tisíc korun. V případě domácích masek na vlasy je cena z tohoto pohledu zanedbatelná, ale je třeba zase trochu více času na experimentování. Když se to s domácí maskou nepovede, tak o moc nepříjdete, tyto masky vlasy nepoškozují a nestojí moc peněz. Doporučuji, experimentujte, hrajte si se svými vlasy a pozorujte účinky a buďte šťastná :-).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Padání vlasů

Regenerační maska z avokáda

Maska z avokáda je dobrá pro zvláště suchou a zralou pleť. Recept na avokádovou masku: polovina pyré z avokáda, 1 lžička medu a 1 lžíce tvarohu či smetany. Přidáním několika kapek citronové šťávy docílíte světlejšího tónu masky.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi JSOU ZDE DOMÁCÍ PLETOVÉ MASKY? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Filoušová .

Dobrý den,chtěla bych se všech co se sem dívají prosím odpovězte.Jsou zde na tomto webu domácí pletové masky?Předem děkuji za odpověd,kdo bude tak hodný a odepíše mi.Děkuji Petra Filoušová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mila šprtová.

Ano jsou zde pletove masky i jine kosmeticke produkty ale nenasla sem nic bez lanolinu na ktery mam alergii

Zdroj: diskuze Jsou zde domácí pletové masky?

Možnosti nápravy extrémně poškozených vlasů

Poškození vlasů se dá rozdělit do dvou skupin:

  • Poškození chemické: špatné barvení (použití špatné barvy), časté a nešetrné zesvětlování, více služeb v krátkém čase (trvalá, melír)
  • Poškození mechanické: nešetrné rozčesávání, časté přehřívání vlasového vlákna, přežehlování/kulmování vlasů ošetřených stylingovým přípravkem, časté používání gumiček do vlasů, spaní s mokrými vlasy (vlas se přeleží, uschne ve zlomeném tvaru a hned více inklinuje k poškození)

Zdroj: Domácí masky pro extrémně poškozené vlasy

Keratinové kúry

Hydrolyzovaný keratin umí nádherně vyplnit vlas, aniž by vlasy ztěžkly. Keratinová kúra se většinou skládá z více přípravků: šampon, kondicionér, maska, spreje. Kúru je vhodné pravidelně opakovat. Ideální je, když se vám pravidelnou péčí podaří dospět do stavu, že vám bude stačit provést keratinovou kúru jedenkrát za měsíc až dva. Mezitím můžete používat běžné regenerační přípravky. Většina kadeřnických salónů dnes už keratinové procedury nabízí a můžete tudíž využít jejich služeb anebo si balení koupit na doma.

Zdroj: Domácí recepty na masky pro suché vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ PEELINGY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Filoušová.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat když nemáte někde kolik minut se to má nechat na pleti jak dlouho by to tam mělo být.Děkuji nashledanou Petra Filoušová.Prosím odepište mě brzy.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Petro, ptáte se jak dlouho nechat působit naše přípravky?
Peeling - masírujte s ním ošetřovanou pokožku po dobu jedné minuty.
Pleťové masky - naneste je na ošetřovanou pokožku a nechte působit alespoň 15 minut.
Masky na vlasy - nechte působit 30 minut od nanesení na vlasy.

Ve všech těchto případech platí časy jako minimálně nezbytné k dosažení účinku. Maximální čas záleží na vás a bude ovlivněn zejména vašimi pocity při aplikaci. To znamená, je-li vám aplikace přijemná (nebolí vás ruce od peelingové masáže, nebo vás neštípe čistící maska do pleti), pak můžete dobu působení prodloužit, dokud vám to bude příjemné.

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Domácí peelingy

Výživná maska

Smíchejte žloutek, polévkovou lžíci ricinového oleje, lžíci medu a aplikujte na vlasy. Na masku by se měla dát koupací čepice a hlavu zabalit do ručníku. Nechat působit asi 30 minut. Pro lepší účinek se doporučuje finální oplach jablečným octem. Tato maska by se měla nanášet na vlasy alespoň 3x týdně pro dosažení vynikajících výsledků.

Zdroj: Masky pro suché a mdlé vlasy

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ SÉRA/OLEJE/MASKY NA ŘASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kris.

Dobrý den, neznáte nějaký domácí recept na sérum, olej či masku na prodloužení a zhuštění řas ? Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí séra/oleje/masky na řasy

Avokádová maska

Vyjměte dužinu z avokáda a přidejte dvě lžíce majonézy. Avokádo patří mezi jeden z nejlepších vyhlazujících přírodních prostředků pro suché a mdlé vlasy. Naneste směs do vlasů a nechte ji působit po dobu 30 minut, poté ji důkladně opláchněte.

Zdroj: Masky pro suché a mdlé vlasy

Variace masky na vlasy z majonézy

Do své majonézové masky můžete také přidat další přírodní ingredience, jako je olivový olej, avokádo nebo vejce. Ve skutečnosti můžete pomocí majonézy, za přidání mandlového oleje a octa, zbavit vlasy vší přírodní cestou. Celkově bude léčba majonézou obnovovat hydrataci a vitalitu vlasových kořínků bez vysokých nákladů na salony nebo škodlivé účinky výrobků s nízkou kvalitou. Jedná se o skvělý způsob na přírodní péče, která po jednom měsíci pravidelného používání vám umožní být skutečně okouzlující. Kdo z vás věděl, že vypadat dobře, může být tak snadné?

Zdroj: Majonéza na vlasy

Banánová maska

Banány jsou skvělé plody, které jsou dostupné v kterémkoli ročním období. Banány jsou neuvěřitelné ovoce, jsou velmi chutné, a navíc bohaté na draslík, vitamíny, antioxidanty, obsahují přírodní oleje a hydratační složky. Domácí banánové masky jsou velmi výživné, posilují vlasy a zabraňují jejich poškození a třepení. Zároveň udržují přirozenou pružnost vlasů, životnost a zdraví. Banánové masky obsahují draslík důležitý pro regeneraci suchých vlasů, vitamín A posilující vlasové folikuly, vitamín E podporující zdravé vlasy a pokožku hlavy, vitamín C pro regulaci mazu ve vlasech.

Výroba masky

  • 2 přezrálé banány
  • 1 polévková lžíce kokosového oleje
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu

Oloupeme zralé banány a rozmixujeme je. Po rozmixování se musí banány míchat a přitom přidávat med, kokosový a olivový olej. Tuto směs aplikujeme na pokožku hlavy po celé délce vlasů a necháme ji působit po dobu 5 minut. Poté se vlasy důkladně opláchnou vlažnou vodou. Nezapomeňte odstranit všechny kousky z vlasů. Konečné opláchnutí je účinné i bez použití organických šamponů.

Tip

Pro tvorbu směsi je vždy lepší vybírat jen zralé banány. Doporučuje se při přípravě směs stále míchat. Vyrobenou směs si můžete dokonce zmrazit, protože po rozmražení se účinky této masky dokonce zlepšují.

Zdroj: Přírodní masky na vlasy

Čistící maska z oleje a medu

Čisticí masku si také můžete udělat sami. Tuto masku stačí dělat jen jednou týdně. Je důležité, aby byla kůže čištěna pomocí čisticí masky pravidelně. Na výrobu čisticí masky vám stačí: 25 g umletých slunečnicových semínek, polévková lžíce horké vody, 2 lžíce rostlinného oleje a lžička medu. Aplikujte masku na obličej, nechte ji zaschnout a poté ji setřete. Tvář důkladně opláchněte teplou vodou.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Co není možné

Pokud chcete dostat vlasy do původního stavu, tak zapomeňte na obarvování, melírování, fénování a žehlení. Pokud již není zbytí a upravit je musíte, nikdy nezapomeňte na ochranu proti teplotě, která zabrání většímu vysušování. Pro každodenní potřebu dejte před úpravami horkým vzduchem přednost uhlazujícím balzámům nebo sprejům. Účinné je Kérastase Vyhlazující sérum na suché a nepoddajné vlasy. Oléo-Relax vyhlazující sérum napomáhá dostat poškozené vlasy znovu do formy. Vlasy uhladí a obohatí o cenné složky. Také každodenní mytí vlasů je ještě více vysušuje. Dejte si pozor na to, aby šampony neobsahovaly silikony, které vlas navenek obalí a ten nebude mít možnost dýchat. Zapomeňte na levné šampony a balzámy běžných značek.

Zdroj: Domácí masky pro extrémně poškozené vlasy

Banánová maska

Rozmixujte dva banány, přidejte dvě lžíce majonézy a jednu lžíci olivového oleje. Masku naneste a nechte působit po dobu jedné hodiny. Poté vlasy omyjte vlažnou vodou. Banány jsou známy svými zvláčňujícími účinky, tato maska je tedy vynikající pro dámy, které mají rovné a hrubé vlasy.

Zdroj: Masky pro suché a mdlé vlasy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP