Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

DOMÁCÍ MASKA NA SPÁLENÉ VLASY

OBSAH

Avokádová maska

Avokádo se již dlouhou dobu používá v kosmetických procedurách pro své vyživující a hydratační vlastnosti. Tato domácí maska je ideální pro jedince se suchými a lámavými vlasy. Avokádo totiž obsahuje hydratační složky, které oživují mdlé a mrtvé vlasy.

Výroba masky

  • 1 malé zralé avokádo
  • 1 lžíce olivového oleje nebo mandlového oleje
  • ½ šálku mléka

Avokádo se rozkrájí na malé kousky a poté se z něho vytvoří pyré (neměly by se tvořit hrudky). Do tohoto pyré se přidá mléko a olivový nebo mandlový olej a vše se dobře promíchá. Maska se aplikuje od kořínků ke konečkům vlasů. Velmi užitečné je překrýt vlasy buď ručníkem, nebo plaveckou čepicí. Maska by se měla nechat působit po dobu 15 minut. Poté vlasy pořádně opláchněte vlažnou vodou. Abyste odstranili všechny zbytky avokáda, pokožku hlavy důkladně masírujte.

Tip

Při výběru avokáda se doporučuje vybírat jen zralé plody, protože vzniklá směs je tak mnohem účinnější. Při vymývání vlasů nezapomínejte na důkladné odstranění všech zbytků avokáda z vlasů. Při tvorbě pyré můžete do směsi přilít jen ¼ šálku mléka. Po umytí vlasů není třeba používat kondicionér, protože samotné avokádo poskytuje přirozenou aklimatizaci vlasů.

Zdroj: Přírodní masky na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem JAHODOVÁ MASKA NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
používá jahodová maska na vlasy jako šampon nebo jako kondicioner?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jahodová maska se používá jako oboje. Jahodová maska vlasy pěkně umyje a zároveň jim dodá vitalitu jako kondicionér. Pokud chcete i tak aplikovat dodatečnou péči, tak zkuste neoplachovací balzám na vlasy.

Zdroj: diskuze Jahodová maska na vlasy

Keratinové kúry

Hydrolyzovaný keratin umí nádherně vyplnit vlas, aniž by vlasy ztěžkly. Keratinová kúra se většinou skládá z více přípravků: šampon, kondicionér, maska, spreje. Kúru je vhodné pravidelně opakovat. Ideální je, když se vám pravidelnou péčí podaří dospět do stavu, že vám bude stačit provést keratinovou kúru jedenkrát za měsíc až dva. Mezitím můžete používat běžné regenerační přípravky. Většina kadeřnických salónů dnes už keratinové procedury nabízí a můžete tudíž využít jejich služeb anebo si balení koupit na doma.

Zdroj: Domácí recepty na masky pro suché vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Chtěla bych se prosím zeptat jak se vyrábí taková domácí maska na vlasy z konopí? Koupené šampony atd. mi také nepomáhají, a vlasy stále padají...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Lucie, po konopí to nebude s padáním tvých vlasů lepší! Zajdi raději do nějakého vlasového centra, například HairCentrum Praha. Tam ti vlasy prohlédnou, prozkoumají také vlasovou pokožku a jen tak se dozvíš, proč ti padají vlasy. Držím palce!

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Příznaky

Spálené rty od sluníčka se projevují citlivostí, otokem a bolestí. Většinou do druhého dne dojde ke sloupnutí spálené kůže. Jako komplikace spáleného rtu může vzniknout hnisavý vřed, který vyžaduje odborné ošetření lékařem.

Zdroj: Rty spálené sluncem

Domácí přírodní recept proti roztřepeným konečkům

Domácí recept - přírodní medová maska na suché vlasy a konečky: Smíchejte 1 lžíci medu s 1 žloutkem a 1 lžíci olivového panenského oleje a naneste na vlasy, nechejte působit 15 minut, poté opláchněte. Tato domácí přírodní maska je vhodná jak na suché vlasy, tak i na roztřepené konečky.

Olivový olej je přírodním zdrojem důležitých vitaminů a minerálů. Je známé, že pokud každý den udržíte lžíci kvalitního oleje v puse alespoň 4 - 5 minut, zlepší se vám kvalita vlasů, budou pevnější, zdravější, získají lesk a nebudou vypadávat a to všechno přirozenou přírodní cestou.

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ MASKA NA VLASY S KOKOSOVÝM OLEJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý den má někdo zkušenost s kokosovým olejem?Když ho dám na vlasy,nebudou se mi mastit?Nebo raděj jen na konečky vlasu??Nebo zda se dá na masky použít na místo olivového!Děkuji za rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Evca.

Dobry den, ja ho pouzivam na konecky, vzdy po myti a super, prestaly se trepit, driv jsem s nimi mela opravdu problem a potrebovaly zastrihnout kazdy mesic, pouzivam ho pul roku a zastrihovaly jsme dvakrat a spise preventivne, nez ze by byly ponicene. Jinak jednou jsem ho zkusila dat na celou delku vlasu a dost mastne to bylo. Ale na konecky mohu jen doporucit ;-)

Zdroj: diskuze Domácí maska na vlasy s kokosovým olejem

Domácí maska na vlasy proti vypadávání vlasů

Jedním z výborných pomocníků při vypadávání vlasů zvláště u mužů, ale samozřejmě i u žen, je kávová maska na vlasy.

Na její přípravu budete potřebovat:

  • trochu oleje
  • tvaroh
  • kávu

Postup:

Tvaroh a olej dáme do misky, přilijeme hotovou kávu (klidně i instantní) a utvoříme směs. Pokud jsme použili zrnkovou kávu, zbylá zrníčka můžeme vetřít přímo ke kořínkům vlasů. Podpoří nám samotný růst vlasů. Necháme působit minimálně 20 minut, poté opláchneme a pořádně umyjeme. Kávu nepoužívejte na světlé vlasy, protože barví. Jinak ji můžete použít do jakýchkoli jiných doma vyráběných masek, má blahodárné účinky.

Zdroj: Kofeinová maska na vlasy pro růst

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÉ A ROZTŘEPENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kris..

Ten reccept na vlasy mam nanést na suché nebo mokré vlasy?
Děkuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Maska na suché vlasy a na roztřepené konečky se dá aplikovat jak na úplně suché čisté vlasy, tak i na právě umyté a vysušené ručníkem.

Zdroj: diskuze Suché a roztřepené vlasy

Rychlá pomoc

Okamžitě použijte ledové kostky a zchlaďte si spálené rty, dobrým pomocníkem jsou i nachlazené použité čajové sáčky, které si přikládejte na rty. Samozřejmě takto postiženou část těla nevystavujte slunci.

Zdroj: Rty spálené sluncem

Poradna

V naší poradně s názvem SPÁLENÉ VLASY OD BARVENÍ, CHYTNE NA TO BARVA ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simiska.

Zdravím :) mám takový problém, stahovala jsem černou barvu z vlasů a vlasy jsou teď úplně spálené, při mytí jsou gumové a natahují se jako žvýkačka... Když jsem po té dala na vlasy barvu jsou strakaté, jelikož někde peroxid působil více, někde méně... Jsou to 3 týdny co se mi tohle stalo a zajímalo by mě, co se stane když si vlasy znovu nabarvím na tmavě hnědou... Jestli mi barva chytne i na ty spálené vlasy a zda mi neupadají, prosím o rady nemůžu chodit s flekatou hlavou... Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dalším barvením se vlasy zničí ještě více. Ve stavu, který popisujete se vám vlasy stejně postupně ulámou, takže než nové barvení, bych raději volila krátký sestřih a barvu doladit přelivem. Barvení vlasů je lepší nechat na odborníkovi, kdy pak nemusíte řešit tyhle katastrofy s vlasy. To teď určitě už sama víte. Držím vám palce, ať vám to co nejrychleji doroste.

Zdroj: diskuze Spálené vlasy od barvení, chytne na to barva ?

Kávová maska proti vypadávání vlasů a pro suché vlasy

Na její přípravu potřebujete:

  • 1 žloutek
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce mleté kávy

Postup:

Vše pořádně promíchejte, vytvořte kašičku, kterou si natřete na suché vlasy, v případě vypadávání vlasů až ke kořínkům. Nechte působit 20 minut a pak důkladně omyjte. Omývejte vlažnou vodou, aby se žloutek na vlasech nesrazil. Každá maska, která obsahuje vajíčko, se za použití teplé vody totiž změní v „cucky“. Pokud se vám to někdy přece jen stalo, nechte vlasy uschnout a poté je důkladně vyčešte.

Zdroj: Kofeinová maska na vlasy pro růst

Jak to správně použít

Na mytí vlasů nikdy nepoužívejte horkou vodu, protože horká voda by mohla způsobit sražení vajec a pálení pokožky hlavy. Raději vždy používejte studenou vodu. Pro zbavení se zbytků vajec použijte vícekrát oplach hlavy. Nedoporučuje se používat zbytečně vysokou dávku citrónu, opravdu postačí pár kapek.

Tato výživná maska by se měla dělat alespoň jednou měsíčně. Bílky z vajec se používají pro mastné vlasy a vaječné žloutky spíše pro suché a lámavé vlasy. Celá vejce se používají pro normální vlasy.

Zdroj: Maska na vlasy s olivovým olejem, vejcem a medem

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ PEELINGY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Filoušová.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat když nemáte někde kolik minut se to má nechat na pleti jak dlouho by to tam mělo být.Děkuji nashledanou Petra Filoušová.Prosím odepište mě brzy.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Petro, ptáte se jak dlouho nechat působit naše přípravky?
Peeling - masírujte s ním ošetřovanou pokožku po dobu jedné minuty.
Pleťové masky - naneste je na ošetřovanou pokožku a nechte působit alespoň 15 minut.
Masky na vlasy - nechte působit 30 minut od nanesení na vlasy.

Ve všech těchto případech platí časy jako minimálně nezbytné k dosažení účinku. Maximální čas záleží na vás a bude ovlivněn zejména vašimi pocity při aplikaci. To znamená, je-li vám aplikace přijemná (nebolí vás ruce od peelingové masáže, nebo vás neštípe čistící maska do pleti), pak můžete dobu působení prodloužit, dokud vám to bude příjemné.

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Domácí peelingy

Domácí maska na suché vlasy

Rozmarýnový a levandulový olej pro větší lesk

Deset kapek z rozmarýnového a levandulového oleje smíchejte dohromady v misce. Výslednou směs jemně vmasírujte do vlasů a nechte působit aspoň půl hodiny, poté vlasy opláchněte vodou a vymyjte šampónem. Uvidíte, že již po prvním použití budou vlasy zdravější a plné lesku.

Tvaroh a mandlový olej pro suché vlasy

Pokud jsou vlasy mdlé, používejte tuto masku každý týden, dokud zas nebudou krásné a lesklé. Čtyři až pět lžiček obyčejného tvarohu smíchejte s pár kapkami mandlového oleje a vzniklou směs naneste na kořínky vlasů. Nechte působit 20–25 minut a poté vlasy umyjte šampónem a vodou.

Vejce a olivový olej pro vlasy bez života

Nejúčinnější směs na suché a poškozené vlasy. Jednu polévkovou lžíci olivového oleje smíchejte s jedním našlehaným vejcem a vetřete do vlasů. Nechte působit půl hodiny a pak důkladně smyjte.

Zdroj: Suché vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý deň,
mám dotaz k vajíčkovému šampónu pre lámavé vlasy. Koľko ide do zmesy tej minerálnej vody?
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Maska na krepaté vlasy

Doporučuje se používat intenzivní regenerační vlasovou masku Edelstein Young curly, vytvořenou speciálně pro vlnité a krepaté vlasy. Velmi důležité je masku nechat působit několik minut před jejím opláchnutím. Čas od času je dobré zabalit vlasy s maskou do horkého ručníku a nechat působit 5 až 10 minut. Horký ručník ještě účinněji aktivuje účinné látky v masce a hydratuje vlasové vlákno do větší hloubky. Po opláchnutí opatrně vysajte přebytečnou vodu ručníkem. Nikdy netřete mokré vlasy o ručník. Mokré vlasy se drsným třením o ručník nenávratně poškozují.

Zdroj: Suché a krepaté vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem OKURKOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Okurková mast v sobě přináší blahodárné účinky na podrážděnou kůži. Například při spálené kůži od sluníčka, nebo při ekzémech. Okurka totiž předává do masti své obranné látky, které jsou nejvíce obsaženy ve spodní části okurkové slupky a pak také v dužině a v okurkové šťávě. Jak se domácí okurková mast vyrábí, je uvedeno zde: www.zdravi-lecba.cz/…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Okurková mast

Masky pro mastné vlasy

Domácí maska s jahodami

Jahodami lze redukovat produkci mazu, pomáhají k odstranění přebytečného oleje z vlasů. Jahody jsou bohaté na vitamín C, který je nezbytný pro zdraví vlasů. Tuto masku můžete vyrobit jen z jahod nebo je možno přidat další ingredience podle volby. Maska by se měla nechat působit po dobu 10 minut.

Domácí maska s bílkem a citronovou šťávou

Jedná se o jednoduchou domácí masku na vlasy. Postačí jeden vaječný bílek, polévková lžíce soli a šťáva z jednoho citronu. Tuto směs zamícháme a naneseme na pokožku hlavy. Měla by se nechat působit po dobu 30 minut a následně opláchnout vlažnou vodou. Nakonec se doporučuje umýt vlasy šamponem a následně ošetřit kondicionérem.

Domácí maska s modrým nebo zeleným jílem

Zelený nebo modrý jíl je velkou devízou, která může být použita pro výrobu domácí vlasové masky proti mastným vlasům. Tato maska vede k odstranění odumřelých kožních buněk z pokožky hlavy a zároveň odstraňuje veškerý nadbytečný maz. Tento jíl je k dostání v prášku, proto se není čeho bát. K výrobě se používá modrý nebo zelený jíl smíchaný s vodou. Tato maska se aplikuje na vlasy a nechá působit po dobu 10 až 15 minut. Poté se umyje šamponem a kondicionérem.

Domácí maska s hlínou a vaječnými žloutky

Opět bude zapotřebí modrý nebo zelený jíl. Jíly obsahují velké množství minerálních látek a také oxid křemičitý, který podporuje růst vlasů a má příznivý vliv na pokožku hlavy. Dalo by se říci, že všechny typy jílu mají absorpční vlastnosti. K výrobě se smíchá jíl se žloutkem a vodou. Masku naneste na pokožku hlavy a nechejte působit po dobu 30 minut. Poté vlasy opláchněte a umyjte šamponem a kondicionérem.

Domácí maska s jogurtem

K výrobě postačí obyčejný jogurt a jedlá soda. Z těchto ingrediencí vytvořte směs. Můžete rovněž přidat citronovou šťávu nebo vyšlehané vaječné bílky. Tato maska by se měla používat na vlasy jednou týdně, a to po dobu 30 až 40 minut. Po zábalu se vlasy opláchnou a omyjí.

Domácí maska s vaječným bílkem a solí

Postačí vaječný bílek a trocha soli. Přidá se citronová šťáva a vše se dobře promíchá. Poté se maska aplikuje na pokožku hlavy a jemně masíruje. Nechá se působit po dobu 30 minut, pak se opláchne vlažnou vodou. Velmi vhodné je i umytí vlasů šamponem. Nedoporučuje se používání domácích masek, pokud máte pokožku na hlavě podrážděnou nebo poškrábanou, protože tato maska obsahuje sůl, která by vás mohla pálit a způsobit jiné nepříjemné pocity.

Domácí maska s medem, citronem a aloe vera

Smíchejte jednu polévkovou lžíci citronové šťávy se lžící medu a gelu aloe vera. Můžete přidat i vaječný žloutek. Vše důkladně promíchejte a naneste na pokožku hlavy. Nechte masku působit po dobu 20 minut a pak opláchněte vlažnou vodou. Po opláchnutí vlasy umyjte šamponem a ošetřete kondicionérem.

Zdroj: Domácí masky pro mastné vlasy

Doba hojení

Doba hojení je individuální, vždy záleží na rozsahu poškození jemné kůže rtů a na tom, zda nedošlo k bakteriální infekci. Pokožka potřebuje dostatečně dlouhou dobu na svou regeneraci.

Zdroj: Rty spálené sluncem

Domácí recepty na masky

Vaječný šampon

Vaječný šampon je k suchým vlasům velice šetrný a dobře je vyživuje.

Ingredience:1 bílek, 2 žloutky, 1 lžička medu, 2 lžíce olivového leje, šťáva z 1 citronu

Postup: Bílek a žloutek rozkvedlejte, poté do směsi přidejte med, olivový olej, citronovou šťávu a vše důkladně zamíchejte. Hotovou směs pak použijte stejným způsobem jako běžný šampon.

Banánovo-mandlová maska

Banány vaše vlasy krásně zjemní a podpoří jejich přirozenou pružnost, zatímco mandlový olej udrží vlhkost uvnitř vlasového vlákna.

Ingredience: 1 středně velký banán, 1 lžička mandlového oleje

Postup: Banán rozmačkejte vidličkou a promíchejte ho se lžičkou mandlového oleje. Vmasírujte do celé délky vlasů, asi 5 cm od hlavy, a zvláštní péči věnujte hlavně vlasovým konečkům. Nechte působit zhruba 30 minut a poté umyjte šamponem a použijte kondicionér.

Jogurtová maska

Jogurtová maska je rychlá a účinná.

Ingredience: 125 ml plnotučného bílého jogurtu (10 % tuku), 1 vejce, 1 lžíce citronové šťávy

Postup: Smíchejte všechny ingredience v misce a pořádně promíchejte. Poté naneste na šamponem umyté vlasy a důkladně naneste hlavně na pokožku hlavy. Nechte působit 20 minut a poté dobře vypláchněte teplou vodou.

Kávová maska

Kávová maska dodá suchým vlasům krásný lesk.

Ingredience: 1 žloutek, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce mleté kávy

Postup: Všechno důkladně smíchejte a poté vetřete do suchých vlasů. Po 30 minutách smyjte masku studenější vodou.

Maska z kiwi

Ovoce dodá vašim suchým vlasům vitalitu.

Ingredience: 1 kiwi, šťáva z celého citronu

Postup: Vše důkladně smíchejte a vetřete do suchých vlasů. Zabalte vlasy do igelitu a nechte působit přibližně 2 hodiny, poté smyjte masku.

Avokádová maska

Na velmi suché vlasy pomůže zábal z avokáda a medu.

Ingredience: 1 zralé avokádo, 2 lžičky medu, 1 lžička mandlového oleje

Postup: Do našlehaného zralého avokáda přidejte 2 lžičky medu, lžičku mandlového oleje. Směs naneste na vlasy a nechte 20 minut působit. Důkladně opláchněte.

Maska z kokosového oleje

Kokosový olej používají především Thajky a jejich vlasy se již z dálky pyšní leskem.

Ingredience: 1 polévková lžíce panenského kokosového oleje

Postup: Rozpuštěný panenský kokosový olej vetřete do vlhkých vlasů, zabalte do ručníku a nechte co nejdéle působit, ideálně přes noc. Vlasy poté ošetřete běžným způsobem.

Zdroj: Domácí recepty na masky pro suché vlasy

Kofeinový vlasový zábal proti padání vlasů

Kofeinový zábal proti padání vlasů si můžete zakoupit i v obchodě, pokud se s ním nechcete vyrábět doma. Obsahuje lopuch, kopřivu a samozřejmě kofein, který svým dlouhodobým působením aktivuje vlasové kořínky a tím i jejich růst. Zároveň obsahuje tekutý keratin, který dokonale regeneruje a ozdravuje poškozené vlasy. Zábal naneste na umyté vlasy zhruba na 5 minut a poté opláchněte vodou.

Zdroj: Kofeinová maska na vlasy pro růst

Princip olejové kúry po trvalé

Čtyřtýdenní kúra na vlasy, jejímž základem je horkým vlasový olej, se rovná zázračnému elixíru. S její pomocí dosáhnete úžasného efektu, který mnohonásobně převýší účinek běžného vlasového kondicionéru nebo masky na vlasy. Matné, drsné a cuchající se vlasy se promění ve vlasy lesklé, hladké, zdravé a na omak hedvábné, a to za pouhých 30 minut. Vlasová revitalizační maska z horkého oleje je určena především pro suché vlasy nebo vlasy chemicky ošetřené či poškozené tvarováním při vysoké teplotě (to jest fénováním, kulmováním, natáčením, žehlením a podobně). V takových případech může olejová regenerační kúra s hedvábím pomoci při napravování škod na vlasech, jež byly způsobeny uvedenými procesy.

Zdroj: Olejová kúra po trvalé

Domácí recepty: vlasové zábaly a masky

Zdroj: Domácí masky pro vaše vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová

Mgr. Jana Fábryová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP