Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

DOMÁCÍ MASKA NA MASTNÉ VLASY

OBSAH

Mastné vlasy po umytí

Vlasy, které vypadají mastné ihned po umytí, mohou mít příčinu ve špatném umytí šampónem. Vlasy se pak zdají trochu mastné až ošklivě mastně lesklé. Nejúčinnějším lékem na mastné vlasy po umytí je pivo! Po umytí je ideální nalít si 250 ml piva na vlasy a nevymývat.

Zdroj: Mastné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem JAHODOVÁ MASKA NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
používá jahodová maska na vlasy jako šampon nebo jako kondicioner?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jahodová maska se používá jako oboje. Jahodová maska vlasy pěkně umyje a zároveň jim dodá vitalitu jako kondicionér. Pokud chcete i tak aplikovat dodatečnou péči, tak zkuste neoplachovací balzám na vlasy.

Zdroj: diskuze Jahodová maska na vlasy

Zábal z bílého jogurtu na mastné vlasy

  • bílý jogurt
  • 1 lžička medu

Bílý jogurt smíchejte společně se lžičkou medu. Masku vetřete na vlasovou pokožku a nechte působit alespoň 20 minut. Jogurt výborně čistí pokožku a vyrovná pH. Dobře hydratuje.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Chtěla bych se prosím zeptat jak se vyrábí taková domácí maska na vlasy z konopí? Koupené šampony atd. mi také nepomáhají, a vlasy stále padají...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Lucie, po konopí to nebude s padáním tvých vlasů lepší! Zajdi raději do nějakého vlasového centra, například HairCentrum Praha. Tam ti vlasy prohlédnou, prozkoumají také vlasovou pokožku a jen tak se dozvíš, proč ti padají vlasy. Držím palce!

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Recepty pro péči o mastné vlasy

Můžete zkusit otestovat tyto domácí prostředky na mastné vlasy.

Jílová maska

Smíchejte 3 polévkové lžíce zeleného práškového jílu s ½ šálku octu a ½ šálku vody, až vznikne hustá kaše. Na vlasy naneste tuto domácí kapilární masku a nechte ji působit 10 minut. Pak ji opláchněte teplou vodou a poté si umyjte vlasy šamponem.

Esenciální oleje

Přidejte 3 – 4 kapky esenciálního pomerančového, levandulového nebo šalvějového oleje do vašeho šamponu. Tyto oleje jsou ideální pro mastné vlasy, pro jejich tonizační a antiseptické účinky.

Oplachovací koupel na vlasy

Smíchejte 2 kapky tymiánového nebo rozmarýnového oleje s polévkovou lžící octa nebo citronu. Tuto směs zřeďte v litru minerální nebo pramenité vody a opláchněte si s ní hlavu.

Zdroj: Péče o mastné vlasy

Domácí recept na šampón

Domácí šampon je dobrá volba pro správné domácí experimentátorky. Domácí šampon se dá vyrobit jak pro vlasy suché, tak i pro vlasy mastné. Suché vlasy se dobře myjí domácím šamponem z Castilie a mastné vlasy zase ze šampónu z jedlé sody. Recept, jak si připravit domácí šampon z jedlé sody a šampon z Castilie, je tady: recepty na domácí šampony.

Zdroj: Recept na domácí šampon

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ MASKA NA VLASY S KOKOSOVÝM OLEJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý den má někdo zkušenost s kokosovým olejem?Když ho dám na vlasy,nebudou se mi mastit?Nebo raděj jen na konečky vlasu??Nebo zda se dá na masky použít na místo olivového!Děkuji za rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Evca.

Dobry den, ja ho pouzivam na konecky, vzdy po myti a super, prestaly se trepit, driv jsem s nimi mela opravdu problem a potrebovaly zastrihnout kazdy mesic, pouzivam ho pul roku a zastrihovaly jsme dvakrat a spise preventivne, nez ze by byly ponicene. Jinak jednou jsem ho zkusila dat na celou delku vlasu a dost mastne to bylo. Ale na konecky mohu jen doporucit ;-)

Zdroj: diskuze Domácí maska na vlasy s kokosovým olejem

Jak to správně použít

Na mytí vlasů nikdy nepoužívejte horkou vodu, protože horká voda by mohla způsobit sražení vajec a pálení pokožky hlavy. Raději vždy používejte studenou vodu. Pro zbavení se zbytků vajec použijte vícekrát oplach hlavy. Nedoporučuje se používat zbytečně vysokou dávku citrónu, opravdu postačí pár kapek.

Tato výživná maska by se měla dělat alespoň jednou měsíčně. Bílky z vajec se používají pro mastné vlasy a vaječné žloutky spíše pro suché a lámavé vlasy. Celá vejce se používají pro normální vlasy.

Zdroj: Maska na vlasy s olivovým olejem, vejcem a medem

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÉ A ROZTŘEPENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kris..

Ten reccept na vlasy mam nanést na suché nebo mokré vlasy?
Děkuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Maska na suché vlasy a na roztřepené konečky se dá aplikovat jak na úplně suché čisté vlasy, tak i na právě umyté a vysušené ručníkem.

Zdroj: diskuze Suché a roztřepené vlasy

Domácí přírodní recept proti roztřepeným konečkům

Domácí recept - přírodní medová maska na suché vlasy a konečky: Smíchejte 1 lžíci medu s 1 žloutkem a 1 lžíci olivového panenského oleje a naneste na vlasy, nechejte působit 15 minut, poté opláchněte. Tato domácí přírodní maska je vhodná jak na suché vlasy, tak i na roztřepené konečky.

Olivový olej je přírodním zdrojem důležitých vitaminů a minerálů. Je známé, že pokud každý den udržíte lžíci kvalitního oleje v puse alespoň 4 - 5 minut, zlepší se vám kvalita vlasů, budou pevnější, zdravější, získají lesk a nebudou vypadávat a to všechno přirozenou přírodní cestou.

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky

Diskuze

V diskuzi VITAMÍNY A MINERÁLY PRO VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

B komplex je pro vlasy základ. Ale mně kromě vymenovných dost pomohly i omega 3 mastné kyseliny.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vitamíny a minerály pro vlasy

Jak na mastné vlasy?

Neměl by se používat kovový hřeben na vlhké vlasy. Lepší je použít dřevěný nebo plastový hřeben. Zuby hřebenu by měly být kulaté a hladké, aby nepoškodily vaše vlasy. Nepoužívejte plastový hřeben nebo kartáč na vlasy s jemnými nebo těsnými zuby, protože ty stimulují tvorbu kožního mazu. Vyhněte se stylingovým gelům, které dělají vlasy matné a mastné. Používejte stylingové vlasové přípravky, které dělají vlasy lesklé a objemné.

Zdroj: Péče o mastné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ PEELINGY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Filoušová.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat když nemáte někde kolik minut se to má nechat na pleti jak dlouho by to tam mělo být.Děkuji nashledanou Petra Filoušová.Prosím odepište mě brzy.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Petro, ptáte se jak dlouho nechat působit naše přípravky?
Peeling - masírujte s ním ošetřovanou pokožku po dobu jedné minuty.
Pleťové masky - naneste je na ošetřovanou pokožku a nechte působit alespoň 15 minut.
Masky na vlasy - nechte působit 30 minut od nanesení na vlasy.

Ve všech těchto případech platí časy jako minimálně nezbytné k dosažení účinku. Maximální čas záleží na vás a bude ovlivněn zejména vašimi pocity při aplikaci. To znamená, je-li vám aplikace přijemná (nebolí vás ruce od peelingové masáže, nebo vás neštípe čistící maska do pleti), pak můžete dobu působení prodloužit, dokud vám to bude příjemné.

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Domácí peelingy

Použití domácího kondicionéru z lopuchu

Domácí kondicionér na vlasy si dáme do rozprašovače. Vlasy si nejdříve umyjeme oblíbeným šamponem a trochu je vysušíme ručníkem. Pak pomocí rozprašovače aplikujeme kondicionér k pokožce hlavy, ke kořínkům vlasů. Až to budeme mít hotové, tak postříkáme také všechny vlasy, řasy a obočí po celé jejich délce a jemně je promneme. Tento kondicionér zajistí pěkný a rychlý růst silných vlasů a řas a pomůže odstranit případné lupy ve vlasech nebo také uzdravuje mastné vlasy. Kondicionér z lopuchu používáme dvakrát týdně.

Zdroj: Domácí kondicionér

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý deň,
mám dotaz k vajíčkovému šampónu pre lámavé vlasy. Koľko ide do zmesy tej minerálnej vody?
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Jak zabránit mastným kořínkům a suchým koncům?

Barvení, trvalá ondulace, zesvětlení a nešetrné sušení vlasů může způsobit, že vaše vlasy nebudou hebké a nebudou ani rovnoměrně mastné po celé své délce.

Zdroj: Péče o mastné vlasy

Diskuze

V diskuzi CO NA KREPATÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Darina.

já bych použila na vlasy něco, co obsahuje olivový a avokádový olej, hydrolyzovaný keratin, hedvábné aminokyseliny, vitamin B5, esenciální mastné kyseliny. tyto látky zlepšují stav vlasů doplněním ztracených proteinů a napravením poškozených míst. Vytváří hladké a silnější vlasové vlákno. Na trhu je dnes řada výrobků. Já vyzkoušela masky a šampony od Aloxxi. Vlasy se změnily k nepoznání.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co na krepaté vlasy

Jak by měla být léčena mastnota vlasů?

Mezi první kroky patří použití speciálního šamponu pro mastné vlasy nebo použít velmi šetrný šampon, který má neutrální pH. Tímto způsobem můžete umýt vlasy, kolikrát chcete a jakmile máte pocit potřeby, bez obav to můžete udělat znovu.

Zdroj: Péče o mastné vlasy

Diskuze

V diskuzi ZKOUŠKA Č. 1 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobrý den, po hledání na internetu a snaze najít co nejjednodušší recept na domácí šampon jsem se rozhodla vyzkoušet tuto variantu:
- 3 lžíce nastrouhaného 100% olivového mýdla
- hrst sušených kopřiv, hrst sušené meduňky a špetka dubové kůry

po rozvaření mýdla ve 200ml vody z kohoutku jsem přidala suroviny a cca 5min dohromady povařila. Nechala odstát a louhovat do druhého dne. Po umytí byly moje vlasy ještě mastnější než před tím a byly suché a zároveň mastné, jakoby křehčí a lámavé. Možná je to typem vlasů či použitím nevhodných ingrediencí, ale tento recept na domácí šampon totálně zklamal. V hodně receptech je základní surovina povařené mýdlo - nicméně po umytí vlasů pouze mýdlem (dětským) je to velmi podobné - vlasy suché a zároveň mastné, křehké a bez lesku. Přemýšlím jak to dělávaly naše pra pra pra babičky, kdy snad ještě nebyla žádná chemie. Buď měly nějakou speciální vychytávku a nebo si nezakládaly na vzdušných a perfektně umytých vlasech bez mazu...
Zde bych se ráda zeptala, co jsem mohla udělat špatně, či co v mém pokusu chybělo za ingredience? předem děkuji, a přeji všem experimentátorům hodně zdaru!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Herbateka.

Dobrý den,
možná po umytí ještě vlasy propláchnout. Obecně si myslím, že recept je určen spíše pro velmi suché a poškozené vlasy. Nevím, ale nesedí mi kombinace meduňka/dubová kůra.

Zdroj: diskuze Zkouška č. 1

Péče o mastné kořínky a suché konečky

  • Používat jílovou masku jen u kořínků a ne na konečcích!
  • Umyjte si celé vlasy čistícím šamponem.
  • Pomocí hydratačních olejů a masek vyživujte své vlasy po celé jejich délce.
  • Nemasírujte vlasovou pokožku. Čím více se stimuluje krevní oběh, tím více mazu je produkováno na povrch pokožky hlavy.

Zdroj: Péče o mastné vlasy

Kondicionér na mastné vlasy

Pro každý typ vlasů byste měla volit vhodný šampon i kondicionér. Pokud se vám vlasy hodně mastí, je opravdu vhodné používat přípravky tomu určené. Kondicionér pro mastné vlasy by měl obsahovat například extrakt z arktické maliny, která obnovuje rovnováhu pokožky hlavy, další vhodnou látkou je borovice zakrslá, která je bohatá na aminokyseliny a obnovuje poškozené vlasy. Co je ale mnohem důležitější než používat přípravky pro mastné vlasy, je si do vlasů co nejméně sahat a prohrabovat se jimi.

Zdroj: Kondicionér

Jaké jsou příčiny mastných vlasů?

Mastné vlasy jsou s největší pravděpodobností genetického původu, ale také to může způsobit stres, úzkost, nevyvážený nebo vysoký obsah tuku, vyčerpání, různé šampony a nadměrné používání chemických barviv.

Zdroj: Péče o mastné vlasy

Masky pro mastné vlasy

Domácí maska s jahodami

Jahodami lze redukovat produkci mazu, pomáhají k odstranění přebytečného oleje z vlasů. Jahody jsou bohaté na vitamín C, který je nezbytný pro zdraví vlasů. Tuto masku můžete vyrobit jen z jahod nebo je možno přidat další ingredience podle volby. Maska by se měla nechat působit po dobu 10 minut.

Domácí maska s bílkem a citronovou šťávou

Jedná se o jednoduchou domácí masku na vlasy. Postačí jeden vaječný bílek, polévková lžíce soli a šťáva z jednoho citronu. Tuto směs zamícháme a naneseme na pokožku hlavy. Měla by se nechat působit po dobu 30 minut a následně opláchnout vlažnou vodou. Nakonec se doporučuje umýt vlasy šamponem a následně ošetřit kondicionérem.

Domácí maska s modrým nebo zeleným jílem

Zelený nebo modrý jíl je velkou devízou, která může být použita pro výrobu domácí vlasové masky proti mastným vlasům. Tato maska vede k odstranění odumřelých kožních buněk z pokožky hlavy a zároveň odstraňuje veškerý nadbytečný maz. Tento jíl je k dostání v prášku, proto se není čeho bát. K výrobě se používá modrý nebo zelený jíl smíchaný s vodou. Tato maska se aplikuje na vlasy a nechá působit po dobu 10 až 15 minut. Poté se umyje šamponem a kondicionérem.

Domácí maska s hlínou a vaječnými žloutky

Opět bude zapotřebí modrý nebo zelený jíl. Jíly obsahují velké množství minerálních látek a také oxid křemičitý, který podporuje růst vlasů a má příznivý vliv na pokožku hlavy. Dalo by se říci, že všechny typy jílu mají absorpční vlastnosti. K výrobě se smíchá jíl se žloutkem a vodou. Masku naneste na pokožku hlavy a nechejte působit po dobu 30 minut. Poté vlasy opláchněte a umyjte šamponem a kondicionérem.

Domácí maska s jogurtem

K výrobě postačí obyčejný jogurt a jedlá soda. Z těchto ingrediencí vytvořte směs. Můžete rovněž přidat citronovou šťávu nebo vyšlehané vaječné bílky. Tato maska by se měla používat na vlasy jednou týdně, a to po dobu 30 až 40 minut. Po zábalu se vlasy opláchnou a omyjí.

Domácí maska s vaječným bílkem a solí

Postačí vaječný bílek a trocha soli. Přidá se citronová šťáva a vše se dobře promíchá. Poté se maska aplikuje na pokožku hlavy a jemně masíruje. Nechá se působit po dobu 30 minut, pak se opláchne vlažnou vodou. Velmi vhodné je i umytí vlasů šamponem. Nedoporučuje se používání domácích masek, pokud máte pokožku na hlavě podrážděnou nebo poškrábanou, protože tato maska obsahuje sůl, která by vás mohla pálit a způsobit jiné nepříjemné pocity.

Domácí maska s medem, citronem a aloe vera

Smíchejte jednu polévkovou lžíci citronové šťávy se lžící medu a gelu aloe vera. Můžete přidat i vaječný žloutek. Vše důkladně promíchejte a naneste na pokožku hlavy. Nechte masku působit po dobu 20 minut a pak opláchněte vlažnou vodou. Po opláchnutí vlasy umyjte šamponem a ošetřete kondicionérem.

Zdroj: Domácí masky pro mastné vlasy

Jak správně mít vlasy?

Vždy byste měli používat malé množství dobře zředěného šamponu. Šampon by neměl být příliš dlouho na hlavě a vlasech. Čím rychleji je odstraněn, tím je to lepší.

Zdroj: Péče o mastné vlasy

Mastné vlasy v těhotenství

V těhotenství bývá změna kvality vlasů a nehtů velmi častá. Mnohé matky uvádějí, že jejich vlasy byly v průběhu těhotenství mastnější nebo změnily strukturu či barvu. V průběhu těhotenství se může zvýšit nárůst ochlupení na tvářích, břiše nebo kolem bradavek. S nehty je to podobné jako s vlasy. Jejich kvalita se často výrazně mění.

Zdroj: Mastné vlasy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Nina Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP