Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

DLOUHÉ VLASY PO PADESÁTCE

OBSAH

Účesy pro ženy po padesátce

Ženám po padesátce sluší spíše kratší nebo polodlouhé střihy. Je těžké popsat jednotlivé střihy a typy účesů, proto si raději prohlédněte přímo fotografie žen daného věku a možnosti různých střihů. Takto mohou vypadat účesy pro ženy po padesátce, zde je foto pro ženy: účesy žen po adesátce.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Jemné vlasy v padesáti

V pozdějším věku mají vlasy tendenci se více lámat, ztrácet svou pružnost a řídnout. S blížící se padesátkou je proto lepší upustit od dlouhých vlasů a zkrátit je alespoň na délku po ramena. Účesy a střihy ze středně dlouhých vlasů se dají nosit jak rozpuštěné, tak vyčesané, takže jsou naprosto ideální i pro jemnější či poškozené vlasy. Šik jsou účesy a střihy po padesátce.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Diskuze

V diskuzi ZBYTEČNĚ ZNIČENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olivka.

prosím, prosím o radu :) mám vlasy dlouhé přibližně pod lopatky a problém je ten, že vždycky když si je nechám, třeba jen na chvilku rozpuštěné, začnou se mi zespoda zacuchávat, někdy vypadají jako dredy, takže když to rozčesávám vlasy se potrhají, ulámou, zničí.. :/ jinak myslím že jsou vcelku pěkné a zdravé :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zbytečně zničené vlasy

Účes pro padesátileté muže

Účesy pro padesátileté pány jsou závislé na množství vlasů daného muže. Nutno podotknout, že v dnešní době spousta mužů umí své nedostatky nosit. Níže předložené fotografie jen dokládají toto tvrzení. Takto mohou vypadat účesy pro muže po padesátce, zde je foto muži: muži po padesátce foto.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Diskuze

V diskuzi POZKOZENE NEVIRAZNE VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

dobry den mam stesne malo vlasu jsou takovi slaby roztrepany proste hrozny co mam delat poradtemi ma dlouhe vlasy a jsou nevirazne dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pozkozene nevirazne vlasy

Nejoblíbenější účesy pro dlouhé vlasy

Zde je k dispozici přehled fotografií s aktuálně nejoblíbenějšími účesy pro dlouhé vlasy.

Zdroj: Účesy pro polodlouhé a dlouhé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem NEROSTOU MI VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat je možné aby se zastavil rust vlasu?Snažím se už delší dobu si nechat narust dlouhé vlasy a přijde mi že vubec nerostou.Měla bych proto něco udělat.Už si nevím rady.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Někdy se může skutečně stát, že vlasy přestanou růst. Bývá to způsobeno stresem, léky například při chemoterapii, po přestěhování a přivykání si na jinou vodu a podobně. Ovšem ani jeden z těchto důvodů se nebude týkat Tebe, Hanko. Tvoje příčina ve zdánlivém přerušení růstu vlasů bude spíše spočívat v tom, že nemáš geneticky dáno, abys měla dlouhé vlasy. V takovém případě totiž ať se snažíš, jak se snažíš, tak vlasy delší nebudou, protože buď samovolně vypadnou, než mohou narůst do delší délky a nebo se zlomí a tím se samy přirozeně zkrátí. Je třeba poslouchat své tělo a chtít od něho jen to, co Ti dokáže dát. Přizpůsob svůj účes pro polodlouhé vlasy a smiř se s tím. Jen tak budeš moci být šťastná se zdravými vlasy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nerostou mi vlasy

Módní účesy pro ženy po padesátce

I po padesátce můžete z vlasů vytvářet mnoho různých účesů. Tyto by měly být přiměřené věku, jinak bude celkový vzhled působit v lepším případě staře, v horším pak směšně až infantilně. Lichotivě vypadá pár delších špiček ponechaných v krátkých vlasech, které nejsou náročné na údržbu, nebo delší vlasy po stranách obličeje a na temeni. U takto ostříhaných polodlouhých vlasů lze snadno obměňovat styl: jednou je můžete nechat volně padat do tváře, jindy je zase můžete sčesat za uši a podtočit.

Zde je několik tipů na účesy po padesátce.

Zdroj: Účesy pro padesátileté

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ester.

Já jesm si nejvíce k prodloužení vlasů oblíbila clip-in.Nakupuji u vlasy-levne.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Soni.

Ahoj :) já mám svoje vlasy celkem dlouhé, ale na společenské akce si je často zahušťuju. Určitě se dívej na to, aby byly pravé lidské.. moje kadeřnice mi hnědé lehce promelírovala a nikdo tak nepozná, že si dopomáhám clip in příšeskama. Koupila jsem je taky tady jak zmiňují holky. www.vlasy-levne.cz

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

Svatební účesy pro dlouhé vlasy

Tady nabízíme přehled fotografií s moderními svatebními účesy pro dlouhé vlasy.

Zdroj: Účesy pro polodlouhé a dlouhé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem RADA NA MYTI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondra.

jak mam umejit hlavu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Normálně si namoč vlasy pod tekoucí vodou nejlépe pomocí sprchy. Pak si dej do dlaně šampon, který rozetři do vlasů. Až vznikne pěna, tak postupně konečky prstů promasíruj celou pokožku hlavy. Máš li dlouhé vlasy, tak je ještě po celé jejich délce protahuj skrz přivřenou dlaň od hlavy ke konečkům. Až tě to přestane bavit, tak vlasy dobře spláchni, zas nejlépe pomocí sprchy. Vlasy po chvíli sprchování přestanou klouzat a to znamená, že všechen šampon je pryč. Vlasy nech okapat a jemně je vysuš ručníkem. Vlhké vlasy nechej doschnout volně na vzduchu. Jestli chceš mít vlasy jemné a lesklé, tak do nich rozetři trochu kokosového oleje.

Zdroj: diskuze Rada na myti vlasu

Moderní účesy pro dlouhé vlasy – foto

Tady si můžete prohlédnout fotografie s nejmodernějšími trendy v účesech pro delší vlasy.

Zdroj: Účesy pro polodlouhé a dlouhé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČESY PRO PADESÁTILETÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA HOMOLKOVÁ.

prosím o pomoc a radu.jak se zbavit padání vlasů.už mně bude 55.a vlsy řídnou.mám vlasy už rovné.mírně prošedivělé.ale hodně zeřidly.čím to je.dříve v dětství jsem mněla dlouhé po zadek a nyní je mám na mikádo.asi 3x za rok je barvím.větčinou u kadeřnice.ale nyní nestačím po sobě vlasy sbírat.oblčení a mo mytí v koupelně je plná vana.už nevím co s tím.brala jsem jen békomplex.dříe mně pomáhal,i na nehty,ale na vlasy to nefunguje.prosím o pomoc.zatím naschladanou.JANA.H.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Účinná látka, která zbrzdí vypadávání vlasů u žen i mužů je Minoxidil. Koupíte ho běžně v lékárně i na internetu. Jde o roztok, který se vmasíruje do vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účesy pro padesátileté

Účesy s ofinou – foto

Zde je přehled moderních účesů pro dlouhé vlasy s ofinou.

Zdroj: Účesy pro polodlouhé a dlouhé vlasy

Krátké účesy po padesátce pro muže

Muži v každém věku se chtějí líbit a i ve vyšším věku mohou být pánové atraktivní a sexy. Dnešní doba přeje upraveným mužům, kteří o sebe dbají. Velmi moderní a trendy jsou pánské účesy sestříhané na bocích a na temeni delší, zvlněné či vyfoukané do hladka směrem dozadu. Takto upravený účes ještě zvýrazní jejich sexy šediny. K doladění stylu si muži velice často nechávají dorůst vousy, které jsou pečlivě zastřižené do požadovaného tvaru. Pánské účesy na bokách sestříhané dají vyniknout sexy šedinám.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Diskuze

V diskuzi VLASY PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den. Po chemoterapii mi vlasy začaly růst až po 7 týdnech, hrozně pomalu a ne po celé hlavě. Nyní jsem 16 měsíců po chemu a na temeni mám hodně prořídlé vlasy. Říká se, že pak rostou vlasy jak o závod a jsou lepší a pevnější. Mám jich sotva polovinu a někde mi prosvítá hlava. Dřív jsem měla hodně husté vlasy. Obočí mám poloviční. Od kožního jsem dostala Methionin a 2x týdně Alpicort. Léčbu jsem absolvovala s toxickou ablací nehtů a po čtyřech posledních dávkách jsem měla i teploty. Mám šanci, že se cibulky obnoví po tak dlouhé době? Zatím žádný náznak, že by přibývaly, jen obočí se stále snaží? Vím, že důvodů může být víc - menopauza, štítná žláza (je léčená), stres.
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Dobrý den,dávejte si obklady z ricínového oleje.Mně vyrostli vlasy husté,pevné a bez šedin.Ale cca o dva až tři odstíny tmavší.Tak vydržte.Ala

Zdroj: diskuze Vypadavani vlasu po chemoterapii

Účesy celebrit s polodlouhými vlasy

Zde jsou vidět fotografie současných slavných dlouhovlásek a jejich účesů.

Zdroj: Účesy pro polodlouhé a dlouhé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem VYPADAVANI VLASU PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra 23 let.

Dobry vecer, chtela jsem se vas zeptat. Jsem 11 dní po chemoterapii,byla celkem silná, 4-denní. Mám dlouhe vlasy a zadna chemoterapie me uz neceka. Kdyz si prohrabnu vlasy zacinaji padat, pokazde kdyz vlasy procesu rukama. Myslite ze uz je mam oholit? jeste jich mam celkem dost. Jen se bojim,abych je neoholila predcasne,oni pak zacly rust a pak zase vypadaly. Jak rikam uz me zadna chemoterapie neceka. Dekuji za odpoved.Krasny vecer.:)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nechte tomu volný průběh. Zatím můžete vlasy jen trochu zkrátit, aby nebyly tak těžké a vydržely na hlavě co nejdéle. Nelamte si s tím příliš hlavu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vypadavani vlasu po chemoterapii

10 triků na účes pro polodlouhé vlasy

Zde přinášíme video s návody, na kterých je velmi pěkně vidět rychlý postup na úpravu dlouhých vlasů.

Zdroj: Účesy pro polodlouhé a dlouhé vlasy

Účesy pro dlouhé vlasy online

TAAZ je online nástroj pro tvorbu účesu na vlastní fotografii. Jak postupovat při online návrhu účesu? Jednoduše si stáhněte vlasy, stoupněte si zády před bílou stěnu a s bleskem se vyfoťte, třeba mobilem. Pak nahrajete tuto svoji fotku na web s online účesy a hrajte si s různými variacemi a barvami svého účesu. Zde je odkaz na zmiňované stránky.

Zdroj: Účesy pro polodlouhé a dlouhé vlasy

Účesy pro ženy staršího věku

I u žen staršího věku se z vlasů dá vytvářet mnoho účesů, ty by ovšem měly být úměrné věku, jinak by celkový vzhled mohl působit neadekvátně věku, nebo dokonce i směšně. Pár let vám dokáže ubrat například účes, kdy se ponechá pár delších špiček v krátkých vlasech, které jsou nenáročné na údržbu, nebo delší vlasy po stranách obličeje a na temeni. S takto ostříhanými polodlouhými vlasy můžete snadno obměňovat styl – jednou si nechat vlasy padat volně do tváře, jindy je zase sčesat za uši a podtočit. I s barvou se dá čarovat. Stříbrné vlasy, které jsou v tomto období normální, sice mohou být velmi sexy, avšak většina žen staršího věku přirozenou barvu svých vlasů zrovna nevyznává. Chcete-li si vlasy nabarvit, vybírejte ze světlých teplých barev. Působí elegantně a mladistvě. Můžete sáhnout buď po barvě blond, nebo po přírodní hnědé. V žádném případě nezkoušejte černou barvu, budete vypadat přísně a staře.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Péče o chemlonové vlasy

I chemlonové vlasy je třeba pěstit. Chemlonové vlasy jsou suché mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk. Takže hlavní péčí o chemlonové vlasy bude jejich pravidelné promašťování kokosovým olejem. Kokosový olej je na chemlonové vlasy vhodnější než olivový olej, protože nezanechává po sobě typický olivový zápach a zanechává vlasy jemně hydratované a nezplihlé.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Účesy pro ženy středního věku

Padesátka už dávno není žádný vysoký věk, což dokazuje řada hereček a zpěvaček! Vlasy v tomto období již nejsou možná tak kvalitní jako před 15 lety, ale co na tom. Stačí zvolit jen vhodnou péči a účes. Co se střihu týče, osvědčuje se délka přibližně v úrovni čelistí nebo kratší, pokud však máte kvalitní vlasový porost, klidně jej můžete nechat i delší − rozhodně už neplatí, že po padesátce se musejí vlasy ostříhat nakrátko. Pro barvu pak platí, že by se měla co nejvíce podobat vaší původní, přirozené. Pozor na všelijaké barevné melíry a podobně, jež tak často vídáme na hlavách některých starších žen. Většinou totiž nepůsobí nijak elegantně. Vlasům věnujte náležitou péči, investujte do kvalitních kondicionérů a masek. Naopak opatrně se žehličkami, kulmami a fény, ty mohou vlasům hodně uškodit. Ve středním věku (a nejen v něm) by měla volba účesu záviset na charakteru vlasů. Máte-li zdravé lesklé vlasy, můžete si je klidně nechat dlouhé. Předpokladem je, že vaše vlasy padají přes ramena jemně a stupňovitě a nevytvářejí tak temnou a strnulou siluetu, jež zdůrazní váš stárnoucí krk.

Pokud máte v tomto věku jemné a řídké vlasy a výrazný obličej, uděláte nejlépe, když se s dlouhými vlasy rozloučíte a rozhodnete se pro lichotivý kratší sestřih. Slušivé je například krátké mikádo s třásňovitě sestříhanými pramínky vlasů, které něžně rámují obličej. Obecně volte přirozeně vypadající účes s mírně stupňovitým sestřihem. Ideální jsou účesy sahající po bradu, jež se dají snadno upravit několika pohyby ruky. Nepoužívejte příliš laku, aby se vlasy mohly pohybovat podle pohybů vašeho těla. To vypadá mladistvě a energicky. V tomto věku není úplně vhodná hustá ofina, vyfénované natupírované účesy, příliš krátké střihy a různé ozdoby do vlasů (čelenky, ozdobné sponky a podobně). Zářivě blonďatá barva nebo barva sytě černá dělají obličeji tvrdé rysy, přirozeněji působí hnědé tóny, například barva mědi nebo karamelu. Jestliže jste blond, prosvětlete se. Tmavší přírodní vlasy můžete zdůraznit o tón světlejším odstínem. Jemné proužky v odstínech podobných vaší přirozené barvě opticky dodají vlasům objem a jas. Vybírejte vždy raději tóny teplejší než studené.

Pokud máte šediny a sluší vám, můžete si vlasy nechat odbarvit na módní stříbrnou. Taková radikální změna ovšem vyžaduje kromě větší dávky odvahy, zdravého sebevědomí a vyhraněného stylu i dobrou kvalitu vlasů. Přestože mohou být stříbrné vlasy pro někoho velmi sexy, většina žen po padesátce nechce přirozenou barvu svých vlasů přiznávat a raději si vlasy barví. Chcete-li si vlasy nabarvit, vybírejte ze světlých teplých barev. Působí elegantně a mladistvě. Můžete sáhnout buď po barvě blond, nebo po přírodní hnědé. V žádném případě nezkoušejte černou barvu, ta přidává roky.

Zdroj: Účesy pro padesátileté

5. Syndrom polycystických ovarií

Syndrom polycystických ovarií (vaječníků) se vyskytuje, když na vaječnících často rostou cysty. Tento syndrom může ovlivnit hladiny hormonů a plodnost.

Příznaky polycystických vaječníků:

  • nepravidelná menstruační období;
  • výraznější ochlupení;
  • přibývání na váze;
  • řídnoucí vlasy na hlavě;
  • akné;
  • nová kožní znaménka;
  • ztmavnutí kůže kolem krku, třísel a prsou.

Zdroj: Dlouhé špinění po menstruaci


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP