Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

DETSKA SEBOREA

OBSAH

Capillus seborea 150 ml

Zde můžete vidět, jak vypadá šampon Capillus seborea 150 ml.

Zdroj: Seborea

Poradna

V naší poradně s názvem MAGNOSOLV CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maja.

prosím vás který lékař specialista předepíše magnosolv bez doplatku..
mívám křeče v nohou.....moc děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U léku Magnosolv je doplatek vždy. Nejnižší doplatek činí 55 Kč za předpokladu, že přípravek předepisuje lékař s touto specializací: psychiatrie, dětská a dorostová psychiatrie, gerontopsychiatrie, klinická onkologie, dětská onkologie a hematologie, radiační onkologie a onkogynekologie, neurologie, dětská neurologie, vnitřní lékařství, gynekologie a porodnictví, dětská gynekologie, geriatrie.
Když lék předepíše lékař s jinou specializací, tak pak je doplatek přibližně 162 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Magnosolv cena

Co je to seborea

Seborea je druh zánětu kůže, jehož příčina není jednoznačně stanovena. Klasická seboroická dermatitida je většinou lokalizována v oblastech kštice, vlasové hranice, čela, v obličeji po stranách nosu, kořen nosu, na bradě a očních víčkách, dále v oblasti hrudní kosti a mezi lopatkami, často také v oblasti zevního zvukovodu a za ušima. Nejčastějšími příznaky jsou olupování, svědění, zarudnutí a dále červená vyrážka v okolí vlasových váčků.

Zdroj: Seborea ve vlasech

Diskuze

V diskuzi PROLACTON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

muzou to i deti??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzka.

jak stare deti? je i detska verze prolactonu, tak kouknete na stranky

Zdroj: diskuze Imunita a probiotika

Příznaky

Seborea má různé formy v dětském i dospělém věku. U kojenců se seborea může objevit v souvislosti s nevhodnou umělou výživou. Onemocnění se projevuje u kojence tvorbou žlutavě růžových ložisek s nánosem mastných šupin na hlavičce, ve vlasech a v místech se sklonem k opruzení. Na rozdíl od atopického ekzému téměř nesvědí a jen zřídka mokvají. Doporučuje se u miminek promaštění vlasové části vhodným olejem a jemné vyčesávání stroupků až do vymizení.

U dětí předškolního věku i u dospělých se seborea projevuje na obličeji a horních končetinách jako bělavá kruhovitá ložiska s jemným olupováním – podobá se vitiligu.

U dospělých se seborea objevuje v kštici, obličeji, obočí, na víčkách, na hrudi a zádech mezi lopatkami. Seborea vytváří ostře ohraničená ložiska, žlutavě růžová, olupující se mastnými šupinkami. Ve kštici se šupinky vrství ve větší nános. Vhodně zvolená speciální kosmetika může seboreu výrazně omezit.

Zdroj: Seborea

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ema.

já jsem taky měla tento problém se synem a nám hned doporučila dětská lékařka laktobacily imunit pastilky, má s němi velice dobrou zkušenost a musím potvrdit nám se taky osvědčili

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Průjem

Co to je seborea

Seborea je chronické neinfekční onemocnění pokožky, které se vyskytuje na místech se zvýšenou funkcí mazových žláz (vlasová pokožka, obličej, hrudník a genitálie). Typickými příznaky jsou zvýšená produkce kožního mazu, nažloutlá lupovitost, svědění, pálení, zarudlá a podrážděná pokožka.

Mezi spouštěcí faktory patří zvýšený stres, nezdravý životní styl (alkohol, strava), změna ročního období (jaro, podzim). Další příčinou může být problém s trávením nebo špatná reakce organismu na vybrané potraviny. Nejdůležitější v boji proti seboroické dermatitidě je udržovat vlasovou pokožku čistou a hydratovanou.

Zdroj: Seborea u miminek

Poradna

V naší poradně s názvem MAGNOSOLV SÁČKY CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Santariusová.

Tomu nerozumím. Mi lékařka dala recept na Magnosolv a v lékárně jsem musela platit plnou cenu 275,-Kč. A tady se píše o podstatně menším doplatku. Tak, jak to je?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Magnosolv je hrazen ze zdravotního pojištění jen pro malou skupinu pacientů. Jde o pacienty s onemocnením hypomagnezémie - chronický nedostatek hořčíku v organismu. Navíc je třeba, aby recept vystavil lékař specialista v oboru: psychiatrie, dětská a dorostová psychiatrie, gerontopsychiatrie, klinická onkologie, dětská onkologie a hematologie, radiační onkologie a onkogynekologie, neurologie, dětská neurologie, vnitřní lékařství, gynekologie a porodnictví, dětská gynekologie, geriatrie, endokrinologie. A to není všechno. Pro získání příspěvku od pojišťovny je oprávněn Magnosolv předepsat pouze lékař, který má pro svou specializovanou způsobilost uzavřenu se zdravotní pojišťovnou smlouvu o poskytování předmětné zdravotní služby, nebo jím písemně pověřený jiný lékař. V takovém případě pak cena za 30 sáčků Magnosolvu činí pouhých 40 Kč. Pro ostatní pacienty je cena za 30 sáčků Magnosolvu ve výši 160 Kč. Pokud jste platila více, tak se obraťte na Ombudsmana pro zdraví, který vám pomůže.
Adresa:
Kancelář Ombudsmana pro zdraví, z.s.
Národní 9 (5. patro)
110 00 Praha 1
telefon: 222 075 103
e-mail: ochrance@ombudsmanprozdravi.cz
Úřední hodiny
středa: 9.00 – 11.30, 13.00 – 17.00

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Magnosolv sáčky cena

Homeopatika na seboreu

Na léčbu seborey se mohou použít tato homeopatika: Lycopodium, Arsenicum Album, Acidum phosphoricum. Staphysagria, Thuja occidentalis, Capillus Veneris.

Zdroj: Seborea ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem CO MŮŽE ZPŮSOBIT NARKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Tyto problémy nejspíš nesouvisí s anestéziemi. Nechutenství může spíše způsobovat zmatenost, strach, rozladěnost vašeho chlapečka z jeho dosavadního vývoje. Poraďte se o jeho chování s pediatrem, protože on nejlépe může zjistit příčiny odmítání a o to rychleji pak můžete reagovat a pomoci mu.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Luky.

Díky za odpověď. Naše dětská dr. radí - vydržet. V nemocnici jsem slyšela názory, že se tohle může stát po narkoze, ale opravdu už je to dost dlouho od té poslední...

Zdroj: diskuze Co může způsobit narkóza

Kypyderm šampon proti lupům

Kypyderm je vlasová kosmetika pro řešení problémů s vlasy a vlasovou pokožkou. Vlasy tímto šamponem myjte s jemností. Šampon působí proti lupům vytvořeným houbami či způsobeným dysfunkcí vlasové pokožky a s tím spojenou mitózou.

Obsah balení: 250 ml

Zdroj: Seborea ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem ELIQUIS A ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena Pešková.

Začala jsem brát lék eliquis,mohu si dát někdy skleničku vína?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S lékem Eliquis to není jednoduché. Krátkodobá léčba po náhradě kyčelního nebo kolenního kloubu je pojišťovnou hrazena jen částečně a po omezenou dobu. Maximální celková doba podávání hrazená ze zdravotního pojištění po elektivní náhradě kolenního kloubu činí 14 dní a po elektivní náhradě kyčelního kloubu činí 28-35 dní. V těchto případech jsou aktuální doplatky následující:
ELIQUIS 2,5 20 tablet - doplatek pacienta 230 Kč.
ELIQUIS 2,5 60 tablet - doplatek pacienta 540 Kč.

Pro dlouhodobou léčbu je Eliquis používán u pacientů, kteří byli dříve na Warfarinu, ale ten u nich vyvolával závažné nežádoucí účinky a nedařila se udržet správná srážlivost krve. Eliquis se u těchto pacientů používá pro prevenci cévní mozkové příhody a systémové embolie nebo u dospělých pacientů s nevalvulární fibrilací indikovaných k antikoagulační léčbě. Pro tyto případy je k dispozici balení 160 tablet, na které pojišťovna přispívá jen částečně.
ELIQUIS 2,5 160 tablet - doplatek pacienta 3 442 Kč.
Dlouhodobá léčba může být předepsána pouze lékařem v těchto oborech: ortopedie a traumatologie pohybového ústrojí, traumatologie, neurologie, dětská neurologie, kardiologie, dětská kardiologie, angiologie, vnitřní lékařství
hematologie a transfúzní lékařství, dětská onkologie a hematologie, chirurgie, dětská chirurgie, cévní chirurgie, hrudní chirurgie, kardiochirurgie, orální a maxilofaciální chirurgie, neurochirurgie, plastická chirurgie, traumatologie.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Eliquis a alkohol

Inkubační doba

Veš dětská vleze do vlasů a pak naklade vajíčka (hnidy), ze kterých se vylíhnou za týden až deset dní larvy, které už nepřehlédnete. Za další týden z nich jsou opět dospělé vši, které žijí asi měsíc.

Zdroj: Jak dlouho žije veš

Poradna

V naší poradně s názvem CONDROSULF 800 DOPLATEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Horackova.

Muze obvodni lekar predepsat condrosulff 800?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Condrosulf 800 je k dostání jen na lékařský předpis. Předepsat ho může i praktický lékař, ale bez nároku na příspěvek od pojišťovny - pacient hradí celou cenu cca 390 Kč za 30 tablet. Pojišťovna přispěje 160 Kč jen za podmínky, že předpis vystaví lékař se specializací v oborech revmatologie, dětská revmatologie, ortopedie a traumatologie pohybového ústrojí, traumatologie.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Condrosulf 800 doplatek

Cannaderm Capillus seborea šampon

Cannaderm Capillus seborea šampon je speciální ošetřující šampon proti projevům seborey s čistým konopným proteinem, solí z Mrtvého moře, s účinnými výtažky z grepových semínek, hřebíčku a yzopu pro mytí a ošetřování vlasů a pokožky hlavy. Účinné výtažky rychle působí proti příčinám vzniku seborické dermatitidy, omezují tvorbu kvasinek a upravují mazotok, zmírňují tvorbu lupů, svědění i podráždění skalpu. Šampon jemně a šetrně myje pokožku hlavy i vlasy bez podráždění, vlasy jsou po umytí čisté, lesklé a dobře ošetřené. Doporučujeme po každém mytí nebo mezi mytími ošetřovat skalp také vlasovým sérem Seborea.

Použití: Naneste šampon na mokré vlasy a jemně napěňte zejména na pokožce hlavy a po délce vlasů. Nechte alespoň 3–5 minut působit a pak důkladně opláchněte vodou. Dlouhé vlasy ošetřete balzámem na vlasy.

Složení: Aqua, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate (and) Lauryl Glucoside, Ascorbic Acid, Cannabis Sativa Seed Oil, Eugenia Caryophyllus Oil, Hyssopus Officinalis Extract, Citrus Grandis Extract, Xanthan Gum, Lactic Acid, Salicylic Acid, Cannabis Sativa Seed Extract, Dead Sea Salt, Inositol, Argentum.

Obsah balení: 150 ml

Zdroj: Seborea ve vlasech

Diskuze

V diskuzi VIROVÝ ZÁPAL PLIC. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jircová.

Dobrý den,vnouček ,nyní v únoru 3 roky,je ode dneška s dcerou na jip s virovým zápalem plic.Včera začala horečka 39',předevčírem kašel a rýma,dnes v noci dušný.Od listopadu skoro 2 měsíce dráždivý kašel,dětská lékařka dávala jen sirupy na odkašlání,Rtg neudělala,malý několikrát v noci i přes den při spaní zvracel,prý je to zadní rýma.Myslím si,že vnouček už před tím prodělal zápal plic.Co si o tom myslíte?Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Virový zápal plic.

Přírodní léčba

Při použití přírodní léčby seborey se nejčastěji používají bylinné nebo tkáňové soli. Používání bylin je bezpečné. Byliny neobsahují agresivní a chemické látky. Například jetel má širokou škálu léčebných výhod a účinků, které působí jako čisticí tonikum. Tkáňové soli, jako je sodík a draslík, pomáhají s udržováním zdravé kůže a podporují hydrataci pleti.

Zdroj: Seborea ve vlasech

Diskuze

V diskuzi ČERVENÝ FLÍČEK NA NOŽIČCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daška.

Dobrý den,
neteři se před čtyřmi týdny narodila holčička. Na nožičce na prstíčku vedle malíčku má zespod červený flíček. Je docela velký a sytě červený, no protože prstík je malý, tak to má téměř přes celou peřinku.
V porodnici nevěděli co to je a dětská doktorka si myslela že je to nějaký flíček, který po nějaké masti zmizí... nezmizel a nyní řekla, že to bude asi znamínko. To se nám ale nezdá...
Nemá někdo podobný problém, nebo radu kam se obrátit? Neradi bychom něco zanedbali.

Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Červený flíček na nožičce

Šampony na seboreu

Na seboroickou dermatitidu se obecně doporučuje šampon proti lupům, kolagenová emulze a tonikum Fungi Activ. Pokud se nevyskytuje u onemocnění lupovitost ani svědění, tak se používá Normalizační šampon, kolagenové emulze a tonika podle stavu pokožky.

Účinky podle ohlasů z diskusí

Zde můžete posoudit účinky šamponů na seboroickou dermatitidu.

Zdroj: Seborea ve vlasech

Diskuze

V diskuzi PERORÁLNÍ DERMATITIDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana .

Já jsem s tím také bojovala několik měsíců.krém od kožní to jen zhoršil. Nakonec zabrala nulová léčba- omývat kupovanou vodou, ŽÁDNÉ krémy, make up ani balzám na rty, dětska Zubní pasta s minimem fluoru. Pít zelený čaj. Po dvou dnech znatelne zlepšení, kůže kolem pusy byla tak suchá ze bych dala cokoliv za jakýkoliv krém ale vydržela jsem, a za 4 dny už mi bylo mnohem líp. na zahraničních diskuzích jsem nasla informace o krému 'Elidel 1%krém '. S tímto kremem jsem úspěšně zakončila léčbu. přeju všem hodně sil a zdraví!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Perorální dermatitida

Seborea u kojenců

Seborea u miminka se často vyskytuje v prvních měsících života, jedná se o onemocnění kůže, které není nakažlivé. Nejčastěji je způsobeno oslabeným imunitním systém, špatnou výživou a genetickou dispozicí. Seborea u miminka se může také objevit v souvislosti s nevhodnou umělou výživou.

Projevy

Charakteristickým znakem seboroické dermatitidy u miminka jsou drobné bílé, nažloutlé až nahnědlé lupínky nebo krustičky, které obvykle nesvědí a seskupují se v ložiska, která mohou být začervenalá, popřípadě mohou i krvácet, a to hlavně po rozškrábání.

Zde můžete vidět seboreu u miminka.

Léčba

Seborea u miminka se obvykle hojí spontánně po několika týdnech. Pokud ne, tak se na změkčená ložiska jemně nanese buď šampon proti seboroické dermatitidě anebo mastný krém. Pomocí hustého kartáče na vlasy nebo hřebínku se mohou několikrát denně vlásky se šupinkami vyčesávat. Zasažená místa s ložisky seborey se u miminka také mohou namazat různými oleji, jako je olivový, kokosový, mandlový. Olej se nechá na místě ložiska působit alespoň 15 minut anebo i přes noc a poté se opět kartáčkem na vlásky šupinky vyčešou. U této metody je zapotřebí vlasy pořádně vymýt šamponem, aby nedošlo k ucpání pórů olejem a ke zhoršení situace. Pokud šupinky i přesto drží a jejich vrstva je silná, mohou si maminky pořídit speciální olejíček obsahující kyselinu salicylovou. Není-li seborea u miminka klasická, tedy umístěna jen na hlavičce dítěte, nebo pokud ložiska krvácejí nebo se nějak rozšiřují, je vhodné, spíše nutné, vyhledat lékaře. To samé platí i v tom případě, kdy se stav seborey nezlepšuje po několik týdnů.

Zdroj: Seborea ve vlasech

BIODERMA zklidňující a čisticí krém Sensibio DS+ 40 ml

Je zjemňující krém, který efektivně zklidňuje seboroickou a podrážděnou pokožku. Nemastná konzistence krému je přizpůsobena pro použití na šupinatou a zarudlou pokožku.

Účinky:

  • snižuje lokální zarudnutí;
  • upravuje šupinaté stavy na pokožce a obnovuje rovnováhu pokožky.
Výhody:
  • bez parfemace;
  • hypoalergenní (minimalizuje alergické reakce).

Použití:

Naneste 1–2x denně na očištěnou a osušenou pokožku.

Zdroj: Seborea v obličeji

Dětská seborea

Seboroická dermatitida je onemocnění kůže, které není nakažlivé ani infekční a postihuje hlavně pokožku hlavy, obličeje a trupu, protože to jsou oblasti lidského těla, u nichž dochází ke zvýšenému maštění zásluhou mazových žlázek. Jedná se o onemocnění typické hlavně u kojenců, a protože má sklony k recidivě (návratu), může se objevit i v pozdějším věku (puberta nebo dospělost), hlavně pak u mladých mužů. V kojeneckém věku ve většině případů dochází k jeho samovolnému vymizení, v pozdějším věku je zapotřebí léčba.

Ve vlasech začíná seborea tak, že se na povrchu hlavy začnou vytvářet žlutohnědá až hnědočervená ložiska, ze kterých se uvolňují bílé, mastné lupínky. Občasným poškrábáním nebo pročesáním vlasů dochází k narušení ložiska, které může začít krvácet. Tím, že je ložisko podrážděno, se jeho nános šupin zvyšuje a samotné ložisko se dále rozšiřuje, a to i na jiná místa na těle (ramena, uši, krk a podobně). Seboreickou dermatitidu má po narození drtivá většina novorozených dětí. Její vliv na zdraví dítěte není žádný, spíše se jedná jen o kosmetický problém, za kterým stojí nadměrná funkce mazových žlázek, která se časem sama upraví. Seborea není nakažlivá, děti nijak nebolí, obvykle ani nesvědí, nemají pocit pálení zasažené oblasti. Ve vzácných případech intenzivního výskytu seborey na těle může mít dítě pocit, že se musí neustále škrábat, protože ho krustičky svědí, tím se mohou infikovat, a to již problém je.

Lékařskou pomoc vyhledejte v situaci, kdy ložiska mají tendenci ke krvácení, nebo se rozšiřují i mimo vlasovou část hlavy. Jinak postačí jemná masáž vlasové části pokožky prsty, aby se ložiska změkčila. Na změkčená ložiska naneste mastný krém (například Excipial) nebo speciální šampon na seboreu (prodává se v lékárnách). Několikrát denně češte dítěti vlásky hustým hřebenem, který šupinky vyčeše. Můžete vyzkoušet domácí olejovou kúru, kdy nanesete malé množství olivového nebo mandlového oleje na postiženou pokožku a necháte působit alespoň 15 minut. Potom začnete opět vyčesávat. Po olejové kúře je nutné dítěti důkladně umýt hlavu šamponem, protože zbytky oleje ucpou póry dětské pokožky a situace by se tak zhoršila.

Riziko seborey zvyšuje i časté šamponování dětských vlásků, které pokožku zbytečně vysušuje.

Zdroj: Strupy na hlavě u dítěte

Balzám na vlasovou pokožku

Recept na výrobu tohoto zázračného elixíru vyžaduje několik cenných komponent.

  1. Výtažek z kopřivy dvoudomé cena a nákup
  2. Měsíčkový olej cena a nákup
  3. Olej Tea Tree cena a nákup
  4. Rozmarýnový olej cena a nákup
  5. Konopný olej cena a nákup
  6. Brutnákový olej cena a nákup

Postup

Do skleničky od dětské výživy odměřte po jednom dílu od všech komponent vyjma rozmarýnového oleje, kterého odměřte jen půl dílu. Uzavřete a dobře protřepejte. Potom směs nalijte do aplikační nádobky a ihned naneste na pokožku. Pomocí prstů to vmasírujte do pokožky.

Zdroj: Seborea a barvení vlasů

Jak poznat vši

Veš dětská se týká pouze vlasů. Jiné druhy se mohou vyskytovat v ochlupení. Veš není přenašečem závažných chorob. Místa napadená vší nepříjemně svědí, dochází k podráždění pokožky. U citlivých jedinců může nastat i alergická reakce na vší trus zanesený do rozškrábaných míst. Ve výjimečných případech může dojít i ke zvýšení teploty.

Zde můžete na fotografiích vidět, co jsou vši a co lupy.

Zde můžete na fotografiích vidět, jak vypadají vši a hnidy.

Zdroj: Jak dlouho žije veš

Rady pro barvení vlasů

  • Seborea má své fáze, v době erupce je pokožka citlivá a v druhé zklidněná. Proto barvení vlasů naplánujte vždy na dobu po erupci.
  • K přípravě pokožky hlavy před barvením používejte intenzivní kondicionační ošetření pomocí balzámu na vlasovou pokožku (recept na výrobu je k dispozici níže). S aplikací začněte dva dny před barvením vlasů.
  • K barvení vlasů si vyberte barviva, která neobsahují fenylenediaminy, amoniak a peroxid vodíku.
  • 24 hodin před nabarvením celé hlavy vždy vyzkoušejte malý bod barviva na kůži za uchem
  • Než začnete barvit, chraňte pokožku pomocí kalciové masti cena a nákup. Naneste ji na uši, čelo, krk a kolem vlasové linie.
  • Pracujte velmi šetrně, aby nedošlo k poškození pokožky; žádné silné tření ručníky nebo kartáčování.
  • Při barvení a oplachování použijte vlažnou a ne horkou vodu.
  • Vlasy samy o sobě netrpí barvením, je to vaše kůže, která bude pravděpodobně reagovat. Takže barvěte vlasy ve vzdálenosti 3 mm od pokožky hlavy - nebo nejlépe jen na koncích.
  • Na mytí barvených vlasů používejte šampony, které neobsahují Dodecylsíran sodný, jenž může podněcovat riziko zánětu pokožky jejím nadměrným odmašťováním.
  • Zkuste barvit přirozeně. Zkuste hennu nebo podobná 100% přírodní barviva namísto syntetických látek.

Zdroj: Seborea a barvení vlasů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP