Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

CO ZNAMENÁ PUSA NA ČELO

OBSAH

Význam pusy na čelo

Pusa na čelo se řadí k takzvaným nepartnerským polibkům. Takovýto polibek se užívá pro vyjádření určitého citu či náklonnosti. Pokud se kupříkladu chlapec ještě neodváží děvče políbit na pusu, učiní tak jemněji, sladce – na čelíčko. Stejnou formu vyjádření lásky často praktikují i maminky se svými batolátky. Najít by se daly jistě i další příklady. Co pro někoho také znamená pusa na čelo? Jde o projev nadřazené přízně a požehnání například dítěti. V podstatě pusa na čelo znamená ochranu jedince. Takže pokud vás přítel líbá na čelo, buďte si jistí, že vás vždy ochrání. Polibek na čelo má své kouzlo, nezapomínejte na něj!

Zdroj: Pusa na čelo

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ NOSU A KOLEM NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Machucova.

dobry den uz delší dobu mě svědi kolem nosu uz nevim co stim mam dělat občas i telo pusa a hlave můžete mi prosim poradit co mam dělat děkuji machucova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mezi stavy, které mohou způsobit svědění na vnějším povrchu nosu, patří kožní onemocnění, jako je ekzém a dermatitida. Oba stavy patří do kompetence kožního lékaře. Protože onemocnění spojená se svěděním nosu jsou různorodá, je důležité nalézt správné léky, které mohou tento stav vyřešit nebo zmírnit. Toho lze dosáhnout identifikací příčiny, která tento stav způsobuje, a jednat podle toho. Bez pomoci kožního lékaře se neobejdete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění nosu a kolem nosu

Polibek do vlasů

Polibek do vlasů jsme mohli vidět v romantických filmech. Jde o emotivní vyjádření citů a znamená lásku. Představte si historický film a zamilovaný pár, kdy milenec vtiskne své vyvolené srdcervoucí polibek do vlasů. No není to nádhera? To jsou okamžiky, pro které stojí za to žít.

Zdroj: Pusa na čelo

Diskuze

V diskuzi CO TO ZNAMENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobry večer lékař mi do zprávy napsal fw 22/44 jako diagnóza,muzere mi říct co to znamená dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mohelnice.

To může být kinetóza. Říká se tomu také mořská nemoc, cestovní nevolnost nebo nemoc z pohybu. Není to přímo onemocnění, ale stav, který způsobuje přesun těla jinak než chůzí nebo během. Tento stav se vyskytuje jen u některých jedinců a v určitých situacích. Nejedná se o nijak vážný případ, spíše postiženou osobu obtěžuje.
Kinetóza je způsobena dvěma faktory. Za prvé, když se v rovnovážném ústrojí nacházejícím se uvnitř ucha při zvláštním pohybu přelévá tekutina a dává mozku nejisté signály. Za druhé takto může reagovat samotný centrální nervový systém. Tento jev se děje, pokud se tělo hýbe a oči fixují jeden bod. To se děje například při jízdě autobusem, když oči sledují nehybnou sedačku před sebou, nebo naopak je tělo v klidu a oči sledují pohyb, například při pohledu z mostu na plynoucí vodu.
Kinetóza se nejčastěji projevuje jako nevolnost při jízdě autobusem, v letadle nebo na lodi.

Zdroj: diskuze Sedimentace

Co prozradí polibek

  • Polibek na krk – Patříme k sobě.
  • Polibek na rameno – Chci tě.
  • Polibek na rty – Miluju tě a chci tě.
  • Smích během polibku – Cítím se s tebou příjemně a přirozeně.
  • Polibek na vlasy – Láska.
  • Polibek na čelo – Ochrana.
  • Polibek na oči – Věrnost.
  • Polibek na šíji – Vášeň.
  • Polibek na ňadra – Žárlivost.
  • Polibek na rameno – Touha.
  • Polibek na ruku – Ctím tě.
  • Polibek na tvář – Chtěl bych být pouze kamarád.
  • Polibek na ucho – Jen si s tebou hraju.

Zdroj: Pusa na čelo

Poradna

V naší poradně s názvem KDYZ JE HODNOTA FERITINU 219 CO TO ZNAMENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MARIE.

chtela jsem se zeptat byla mi namereno feritin 219 nevim co to znamena ma nekdo s touto hodnotou zkusennosti

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle hladiny feritinu se posuzuje množství železa v lidském organismu. Ženy mají rozpětí feritinu 12 až 150 nanogramù na 1 ml krve. Pokud máte naměřenu hodnotu 219, tak máte přebytek železa, což může ohrozit játra a přispět k tvorbě nádorů. Další informace o tom co znamená přebytek železa se dočte tady: www.ceskaordinace.cz…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kdyz je hodnota feritinu 219 co to znamena

Co znamenají polibky

Polibek není jen lidský projev, podobné chování nebo alespoň jeho náznaky byly mnohokrát pozorovány i u zvířat (savců, ptáků i hmyzu). Na původ polibku jsou dva pohledy:

  • Podle Sigmunda Freuda má líbání přímou souvislost s pocity, které prožíváme jako kojenci při sání mléka z matčiných ňader. Protože jde o nejranější slastný pocit, je mimořádně silný.
  • Podle německé vědkyně Ingelore Ebberfeldové se líbání vyvinulo ze vzájemného očichávání zvířat. Když se pak předchůdce člověka naučil vzpřímenému postoji, obrátil svoji pozornost k horním partiím těla.

Polibek je sociálním projevem moderní společnosti. Starší společnosti jako lovci a sběrači jej téměř nepoužívají. Polibek se používá jako přátelský pozdrav při uvítání i při loučení zpravidla jako polibek na tvář, zpravidla současně, často oboustranně a postupně na obě tváře, případně ještě potřetí. V tom se liší zvyky podle zemí a zejména zemské šířky – jižní národy se zpravidla zdraví více polibky. Také se polibek naznačuje do vzduchu a posílá na dálku.

Zdroj: Pusa na čelo

Poradna

V naší poradně s názvem OTOK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Terezie.

Dobry den ziji GB a byla sem tady u zubarky vytrhla my koren z zubu uplne vzadu nahore a za par dni me to porad bolelo to sem sla spatky pani zubarka my dala antibiotik ze mam infekci a po tydnu my z te rany vysel kousek korene a ja ho vytrhla a tet po 2 tydnech me to zacalo trochu pobolivat asi tak 2 dny po bolesti sem zjistila ze my zala otykat pusa ne pod okem ale dole vzadu vedle pusi na levy strane tam kde my vytrhl ten koren moc se omlovam za moje chybny psani

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zajděte ještě jednou za svou zubařkou, aby vám zkontrolovala stav po léčbě antibiotiky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otok

Typy polibků

Vlhký polibek: Je všechno možné, jen ne romantický! Určitě by vás rád něžně a dobře líbal. Ale chybí mu ještě cit a zkušenosti. Berte to jako výzvu a naučte ho líbat tak, jak to máte ráda!

Kousavý polibek: Je to ohňostroj citů. Oběma se vám jeho jemné hryzání rtů líbí, je to sexy. Oba chcete víc. Jeho polibek prozrazuje, že je mezi vámi velká porce vášnivosti. Je z vás rozechvělý a chce vás mít jen sám pro sebe. Člověk musí být opravdu talentovaný na líbání, aby se mu při jemném okusování nestala nehoda. Ale cvičením se člověk učí a zlepšuje.

Veřejný polibek: Okolní pozorovatelé jsou mu ukradení. Jeho polibek prozrazuje, že se nestydí ukázat celému světu, že je zamilovaný. Chce se s vámi před kamarády taky trochu vytáhnout: to je moje holka! Body pro něj! Je otevřený a extrovertní. Jen pozor, jestli také nejde o majetnický tah – trošku z toho zavání žárlivost.

Polibek na uši: Prozrazuje, že neustále při líbání odbíhá od vašich rtů. Chce vás ochutnávat a poznávat, na kterých místech jste nejcitlivější. Je zvědavý, vynalézavý a opravdu ho zajímáte.

Francouzský polibek: Je to klasika, není nikdo, kdo by tuhle milou a někdy velmi vášnivou hru jazyků neznal. Jde o elektrizující a velmi intimní polibek, který ukazuje, že od vás chce víc, než se jen držet za ruce. To ale neznamená, že touží po vztahu. S někým se líbat pro něj nemusí být ničím zvláštním.

Sání rtů: Udělá z líbání hru na kočku a myš. Začne vám jemně sát horní ret. Jeho polibek prozrazuje, že je to hravý milenec. Je empatický, líbí se mu jen tak se mazlit a užívat si vzájemnou lásku.

Zdroj: Pusa na čelo

Poradna

V naší poradně s názvem KYSELINA CITRONOVA JAKO DEZINFEKCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Kyselina citrónová se dá použít jako desinfekce všude tam, kde je potřeba likvidovat bakterie a plísně. Bohužel kyselina citrónová neúčinkuje na viry - vůbec. Dezinfekční roztok proti bakteriím a plísním se připraví v poměru 1 sáček kyseliny citrónové a 1 litr vody ohřáté na 20°C, přičemž dezinfekční účinky se projeví při úplném ponoření desinfikovaného předmětu na dobu 30 minut a více. Pro lepší smáčivost dezinfekčního roztoku je možné přidat lžičku Jaru.
Sůl, jedlá soda, ocet mají jen omezené dezinfekční účinky proti malému počtu bakterií, na viry neúčinkují vůbec.
Nejspolehlivější způsob desinfekce povrchů proti virům je mýdlová voda, líh a chlór - to vše zabíjí viry a je to snadno dosažitelné. Nejúčinnější desinfekce, která bezpečně zabije viry, se provádí omýváním povrchu ovoce, zeleniny, ale i obalů balených potravin mýdlovou vodou po dobu 40 sekund. Další způsob je využití lihu 60% a více, do kterého se ponoří desinfikovaný předmět na dobu 20 sekund. Chlór se nehodí k desinfekci potravin. Poslední možnost desinfekce je úplně bez chemie a spočívá v izolaci desinfikovaného předmětu mimo dosah možného hostilete viru po dobu minimálně 2 dny. Po dvou dnech na povrchu nepřežije žádný vir.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin T..

Dobrý den, co znamená sáček v jednotkách hmotnosti ? Co znamená mimo dosah hostitele v praxi ? Mrazák :-) ?
Dekuji.
M.T.

Zdroj: diskuze Kyselina citronova jako dezinfekce

Význam polibků

Polibek na znamení úcty: Jako pozdrav na přivítání se v Evropě vyvinulo políbení podané ruky nadřízeného, milostpána, vladaře. Z toho vznikl i slovní (nyní již zastaralý) pozdrav „Ruku líbám“. Políbení podané ženské ruky mužem je v Česku spíše výjimečným a vysoce zdvořilým pozdravem, ale například v Polsku naprosto běžným, rozšířeným až závazným. V křesťanských církvích se používá podobný polibek na znak společenské (například církevní) hodnosti – papežský, biskupský nebo kardinálský prsten. Rovněž se takto uctivě líbají a zdraví i jiné symboly, například kříž jako znak víry, vojenské zástavy, zem a podobně.

Milostný polibek: Jako výraz romantického citu a sexuální přitažlivosti bývá polibek delší a intenzivnější, například francouzský polibek nebo hlazení rty. Takové líbání je obvyklou součástí pettingu a milostné předehry. Po zvláště intenzivním polibku na kůži mimo úst zůstává modřina, zvaná lidově cucflek. Francouzský polibek je akt, při němž se do líbání zapojí i jazyk, který vnikne do (pootevřených) úst partnera. Bývá považován za analogii pohlavního styku. Pro francouzský polibek existoval koncem středověku i výraz florentinský polibek, a byl katolickou církví i v manželství považován za závažný hřích. V pohádkách má (zejména milostný) polibek, obvykle zpravidla příznivý, zázračný účinek, například políbením žáby se zlomí kletba a promění se v krásného prince nebo spící Růženka procitne z věčného spánku.

Svatební polibek: Polibek je také součástí svatebního obřadu, je jeho vrcholem, kdy po potvrzení vůle snoubenců uzavřít manželství se novomanželé – zpravidla na výzvu sezdávajícího po jeho potvrzení vzniku svazku – políbí poprvé jako manželé.

Polibek smrti: Formou polibku se v legendách a pohádkách přenášelo zlé kouzlo, prokletí, často způsobující smrt políbeného. Polibek smrti zavedli také v mafii – gangsteři tak dávali člověku najevo, že se ho budou snažit zabít všemi možnými prostředky. Je odvozen z Nového zákona, kde zrazuje Jidáš Ježíše Krista biřicům právě polibkem.

Zdroj: Pusa na čelo

Poradna

V naší poradně s názvem BERU WARFARIN, CO PŘI NĚM NESMÍM JÍST? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

Dobry den udelal se mi vaček na dasni a mam nateklou pusu jak nejrichleji se toho zbavit dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Váček na dásni, kdy je již viditelně nateklá celá pusa, je nejlepší řešit v ordinaci zubního lékaře. Pro případ opakování je důležité důsledně provádět čištění mezizubních prostor a vyplachovat ústa ústní vodou po každém jídle. Když se i přes tato opatření váček začne vytvářet, tak existuje roztok s názvem Herbadent, který se nanáší štětičkou na postižené místo 3 krát denně. Herbadent je volně prodejný a mají ho běžně v každé lékárně. Všechny tyto postupy nijak neovlivňují účinky Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a medvědí česnek

Jak poznat dvojčata podle hCG

Vícečetné těhotenství je poznat i podle hladiny hormonů hCG v těle, hladina je totiž výrazně vyšší.

Zdroj: Co znamená hCG

Diskuze

V diskuzi CO ZNAMENÁ BULKA VE SLABINÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Co znamená tuková bulka ve slabinách ?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co znamená bulka ve slabinách

Co znamená černá stolice u dětí

K tmavé stolici může u dětí dojít například při zácpě. Zde je důležité především řešit zácpu, aby dítě netrpělo.

Zdroj: Tmavá stolice

Diskuze

V diskuzi MŮŽE SE PĚSTOVAT ZAMIOKULKAS V HYDROPONII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PRÁGER RUDOLF.

mohu pěstovat zamiokulkas v hydroponii

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Co to znamená že je zimokulkas trochu jedovatý

Zdroj: diskuze Může se pěstovat zamiokulkas v hydroponii

Hodnoty a norma

  • Obecná norma: 0,05–0,72 μkat/l
  • Muži: 0,14–0,84 μkat/l
  • Ženy: 0,14–0,68 μkat/l

Zdroj: Co znamená vysoké GGT

Krvavý průjem u psa

Krvavý průjem může být důsledkem podrážděného řitního otvoru psa. Při tomto problému je krve ve stolici menší množství. Psa určitě nechte vyšetřit veterinárním lékařem, který stanoví diagnózu a psa bude léčit.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici u psa

Diskuze

V diskuzi NEINFORMOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

To je fakt. Neměl jste nikam chodit a už jste mohl být po smrti a mohl jste mít klid.
Přála bych vám vidět pomalé umírání na rakovinu.....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jirka.

A já bych Vám přál co prožívám každý den, víte vůbec co znamená pro chlapa když z něj doktoři udělají impotentního věčně počuranýho mrzáka ?

Zdroj: diskuze Neinformování

hCG v moči po oplodnění

Hormon hCG není hned po oplodnění vajíčka v těle žádný, až v průběhu několika dní se začíná vylučovat nejprve do krve a následně do moči. U žen se může objevit od jedenáctého dne, ve většině případů se v moči objevuje až kolem čtrnáctého dne těhotenství.

Zdroj: Co znamená hCG


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Michal Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP