Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

CO JE MICELÁRNÍ VODA

OBSAH

Micelární voda Lirene

Lirene micelární voda na obličej a oči bez alkoholu 3v1 je určena pro efektivní čištění, jemně odstraňuje make-up, představuje hloubkově hydratační tonikum a velmi jemně čistí bez použití vody.

Zde zjistíte, jaká je cena Micelární vody Lirene.

Zdroj: Micelární voda

Poradna

V naší poradně s názvem VODA NA PLICÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Horáčková.

Jakým vyšetřením se pozná voda na plicích?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pleurální výpotek, někdy označovaný jako „voda na plicích“, je nahromadění přebytečné tekutiny mezi vrstvami pleury mimo plíce.
Voda na plicích nemusí mít žádné příznaky a často se zjistí až z rentgenového snímku. U některých pacientů ale byly hlášeny příznaky jako bolest na hrudi, suchý, neproduktivní kašel, dušnost nebo obtížné, namáhavé dýchání, ortopnoe (neschopnost snadno dýchat, pokud osoba nesedí vzpřímeně nebo nestojí vzpřímeně).
Jak se diagnostikuje pleurální výpotek?
Mezi testy, které se nejčastěji používají k diagnostice a hodnocení pleurálního výpotku, patří:
- Rentgen hrudníku,
- Počítačová tomografie (CT) skenování hrudníku,
- Ultrazvuk hrudníku,
- Thoracentéza (jehla zasunutá mezi žebra pro získání biopsie nebo vzorku tekutiny),
- Analýza pleurální tekutiny (vyšetření tekutiny odebrané z pleurálního prostoru).
Pokud pleurální výpotek zůstal nediagnostikován navzdory předchozím, méně invazivním testům, lze provést torakoskopii. Torakoskopie je minimálně invazivní technika, při které se využívá malé kamerky zasunuté do pleurálního prostoru. Provádí se v celkové anestezii. Tato metoda umožňuje nejen vizuální hodnocení pohrudnice, ale často umožní i léčebný zásah.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Voda na plicích

Micelární voda Avene

Micelární voda Avene odličuje a odstraňuje nečistoty pleti, kterou účinně čistí, viditelně zjemňuje a zklidňuje. Bez parabenů. Používá se ráno a/nebo večer. Není třeba oplachovat.

Zde se můžete podívat, jaká je cena Micelární vody Avene.

Zdroj: Micelární voda

Poradna

V naší poradně s názvem VODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Voda.

Dobry den, mam hrozny problem chodim asi tak 40krat za den na wc. Trva to jiz 3 den ze zacatku sem si myslel ze to je klasicky prujem, ale co jsem zjistil me prekvapilo tekla ze mne jen zluta voda.. Ted uz tece i bezbarva voda.. Vubec to ani nezapacha.. Co to je?? Prosim pomozte mi nejak co mam delat??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte průjem. Žlutá voda, která se pak změní na bezbarvou je pořád ještě normální průjem. Je potřeba bedlivě dodržovat pitný režim a každou návštěvu WC zapít sklenkou vody. Zároveň si naordinujte lék Endiaron a přípravek Smecta. Oboje koupíte v lékárně bez předpisu a užívejte to podle návodu, než vymizí příznaky průjmu. Také se snažte sníst netučná, ale vydatná jídla, například rýži s libovým masem. Můžete i běžné pečivo a ovoce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Voda

Micelární voda Bioderma Sensibio

Micelární roztok Bioderma Sensibio je speciálně nakomponovaný pro citlivou, normální až suchou pokožku, jemně čistí tvář a oblast očí.

Zde můžete vidět, jaká je cena Micelární vody Bioderma Sensibio.

Zdroj: Micelární voda

Diskuze

V diskuzi PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radek.

Podlahové vytápění
Podlahové topení je nejlepší topení, co znám. Máme patrový domek, v přízemí je zmiňované teplovodní podlahové a v patře ústřední topení s deskovými radiátory Radik.Vše napojeno na plynový kotel na dva okruhy. V přízemí je všude keramická dlažba, jen obývací pokoj má plovoucí podlahu. Všem doporučuji. Do budoucna uvažuji přidat do systému tepelné čerpadlo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JIndřich.

Taky si myslím, že tepelné čerpadlo je pro podlahové vytápění dobrá volba. Dokáže totiž dodávat stabilní mírně teplou vodu, která je pro topení v podlaze dostačující. Jakou variantu tepelného čerpadla uvažuješ? Voda>voda nebo vzduch>voda, nebo máš u sebe možnost geotermálního vrtu?

Zdroj: diskuze Podlahové vytápění

Micelární voda Kaufland

Tato odličovací voda je dle obalu vhodná pro všechny typy pleti, je dermatologicky testována, hypoalergenní a obsahuje kyselinu hyaluronovou. NEŠTÍPE v očích.

značka: Blanchette B (Kaufland), cena: 30 Kč, objem: 200 ml

Zdroj: Micelární voda

Diskuze

V diskuzi ZPUSOB ZALEVANI ORCHIDEJÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Krsková.

Mám dotaz, pokud se orchideje zalévají ponořením do vody, tak jak vysoko má sahat voda na květináči. Předpokládám, že se neponořuje tak, aby vrchem vtekla voda do květináče. Děkuji za informaci. Lidka Krsková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zpusob zalevani orchidejí

Micelární voda Eucerin

Micelární voda Eucerin spojuje v sobě účinnost čisticího pleťového mléka, odličovače očí a čisticí pleťové vody. Jde o velmi účinný, ale extra šetrný čisticí komplex, který pleť důkladně čistí a přírodně identické hydratační složky ji chrání před vysoušením. Je bez alkoholu, barviv a parfemace. Tato voda je vhodná i při používání kontaktních čoček (oftalmologicky testováno a schváleno). Je vhodná pro všechny typy pleti.

Zde můžete vidět, jaká je cena Micelární vody Eucerin.

Zdroj: Micelární voda

Poradna

V naší poradně s názvem BOJOVNICE PESTRÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila .

Dobrý den, jak často měnit vodu pokud nemáme filtraci? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

V nádobě bez filtrace je třeba vodu obměňovat každý den. Voda se nemění všechna, ale jen 1/4. Vodu nejdříve odeberte a pak dolijte čerstvou se stejnou teplotou jaká je v nádobě s rybou. Voda pro betu musí mít teplotu 25,5 až 26,5°C.

Zdroj: diskuze Bojovnice pestrá

Co je micelární voda

Micelární roztoky jsou poslední dobou stále oblíbenější a není divu. Bez přehánění se dají nazvat tím „nejvychytanějším“ odličovacím přípravkem. Micelární vody mají oproti jiným druhům kosmetických prostředků jednu velkou výhodu, jsou vhodné pro každý typ pleti, včetně té nejcitlivější. Pokožku navíc díky svému složení nezanechávají mastnou. Micelární vody po velkém komerčním úspěchu do své nabídky zařadila spousta kosmetických značek, které jsou dostupné v drogériích a lékárnách.

Zdroj: Micelární voda

Diskuze

V diskuzi MOŘSKÁ VODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Terezie.

Na ucpaný nos či na pročištění je skvělá mořská voda!
Používám nejraději Quixx sprej, dávkování ve spreji mi vyhovuje a opravdu mi nos uvolní. Zvlášť v sychravém počasí nosím stále v kabelce a nos čistím - jako prevenci před rýmou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Kopeček.

Hledal jsem dávkování šaratice, je to pro mne dost důležité. Po dlouhém hledání jsem našel honosný, výrazný nadpis: ŠARATICE, MINERÁLNÍ VODA - DÁVKOVÁNÍ. A ve "stati" pod nadpisem je dávkování bramboříku, něco březové vodě, a jiné, v tomto případě nesmysly. Tak chaotické informování je navzdory zázračné digitalizaci "n-té generace" informačních technologií, či jak to ještě honosněji nazvat, pro kočku. Bůh nás chraň před "digitalizací státní správy", tak propagované Pirátskou stranou. To by to asi dopadlo.
Kop.

Zdroj: diskuze Mořská voda

Micelární voda složení

Micelární voda obsahuje micely, ty si můžete představit jako shluk mikromolekul ve vodní suspenzi, které ve styku s pokožkou vytahují nečistoty. Obličej při odličování navíc nemusíte drhnout, micely fungují, aniž byste musely pleť třít silou. Proto je odlíčení s micelárním roztokem tak šetrné k pleti. Přípravky navíc neobsahují alkohol, takže se nemusíte bát ani vysušování. Spousta vod je proto doporučována také k čištění citlivé dětské pleti.

Zdroj: Micelární voda

Diskuze

V diskuzi ČERNÝ NEHET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hančí.

Mám už asi rok černý nehet na palci u nohy a nemohu se toho zbavit.Ví někdo, co by to mohlo být a jak s tím zatočit? Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel PODHÁJČAN.

nojo, ja to chytim vzdy na Podhájskej termál, voda vyzerie nechty a potom sa tam usadi kadejaka plesen - ucinne, lacne na znicenie po par tyzdnoch PITRALON prip. zelená voda 378

Zdroj: diskuze Černý nehet

Micelární voda Nivea

Micelární voda Nivea s micely funguje jako magnet, který přitáhne a obklopí zbytky make-upu, nečistoty a mastné částečky. Je vysoce šetrná, ale zároveň maximálně efektivní. Díky technologii micel účinně čistí, aniž by bylo nutné drhnutí, které by mohlo mechanicky narušit ochrannou vrstvu pleti. Micely skutečně fungují jako magnet, který přitáhne a obklopí zbytky make-upu, nečistoty a mastné částečky, které zůstávají na vaší pleti. Potom je lze snadno a šetrně odstranit vatovým tampónem, není nutné oplachovat. Současně pleti dodává potřebnou hydrataci.

Zde můžete vidět, jaká je cena Micelární vody Nivea.

Zdroj: Micelární voda

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý deň,
mám dotaz k vajíčkovému šampónu pre lámavé vlasy. Koľko ide do zmesy tej minerálnej vody?
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Micelární voda Dermacol

Dermacol Čisticí micelární voda (Elixir micellar lotion) 200 ml dokonale odličuje a vypíná pleť. Obsahuje tyto aktivní látky: kyselinu hyaluronovou, která zpevňuje, vypíná a hydratuje pleť, a extrakt z okurky, který má osvěžující a adstringentní účinky, zanechává pleť jemnou a vláčnou.

Účinky: tonizuje pleť, šetrně čistí a odličuje v jednom kroku tvář, oči i rty bez nadměrného tření pokožky, vysoce účinně odstraňuje make-up (i voděodolný) a nečistoty.

Výhody: bez parfemace, neobsahuje mýdlo a alkohol, nedráždí a nevysušuje pleť, pro všechny typy pleti včetně citlivé a zralé, dermatologicky testováno.

Jak používat: Ráno a večer aplikujte na pleť pomocí vatového tampónu. Nejprve odličte oči a rty, poté zbytek obličeje. Při odlíčení tváře postupujte vždy směrem od středu obličeje do stran a jemně stírejte. Nakonec nezapomeňte vyčistit také krk a dekolt. Neoplachujte!

Zde můžete vidět, jaká je cena Micelární vody Dermacol.

Zdroj: Micelární voda

Diskuze

V diskuzi BŘEZOVÁ VODA NA PITÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Draha.

Jak uchovat březovou vodu na delší dobu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Březová voda na pití

Cena

Na trhu jsou standardně dostupné dvě velikosti balení: 200 ml a 500 ml. Chcete-li Jarischův roztok používat pouze na malé plochy pleti nebo žádáte verzi bez parabenů, zakupte raději menší variantu. Naopak při použití roztoku jako micelární vody nebo k ošetření velkých ploch postižené kůže je vhodné investovat do balení většího. Doma vždy dodržujte zásady skladování. Menší množství roztoku přelijte do čisté plastové nádobky nebo přímo do rozprašovače, zbytek uchovejte v lednici. Jakmile vám začne roztok v nádobě docházet, nikdy k němu nedolévejte čerstvý! Naopak, spotřebujete ho do maxima, nádobu důkladně vyčistěte a vysušte a teprve poté dávku doplňte.

Internet

Jarischův roztok je velmi levnou a účinnou alternativou kosmetických doplňků užívaných při pravidelné péči o pokožku na celém těle. Aktuální cenu naleznete zde.

Dr.Max

V kamenných lékárnách Dr.Max počítejte u Jarischova roztoku s touto cenou.

Zdroj: Jarišova voda

Poradna

V naší poradně s názvem BOROVA VODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

mozem umyt ocka aj jeden a pol rocnemu synovi touto vodou? dakujem Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Borovou vodu můžete bez obav použít.

Zdroj: diskuze Borova voda

Destilovaná voda pH

Destilovaná voda má neutrální pH, které je rovno číslu 7. K měření tohoto pH se používají univerzální indikátorové papírky, které se prodávají v krabičce s barevnou stupnicí označující pH.

Zdroj: Destilovaná voda

Březová voda – cena

Zde je seznam nejnižších cen březové vody.

Zdroj: Březová voda

Voda v koleni – obrázky

Zde se můžete podívat, jak vypadá voda v koleni.

Zdroj: Voda v koleni

Destilovaná voda výroba

Destilovaná voda je taková voda, která prošla alespoň jednou z možných destilací a byla změnou skupenství na vodní páry zbavena rozpuštěných minerálních látek. Změna skupenství se provádí nejčastěji zahříváním k bodu varu nebo probíhá volně na slunci. Během destilace se voda zbaví všeho, co se v ní nachází, a zůstane nám opravdu čistá, bezbarvá kapalina bez chuti a zápachu.

Zdroj: Destilovaná voda

Je Jarischova voda bez parabenu?

Jarichův roztok je k dostání v lékárně v jakémkoli množství a na přání vám jej namíchají i bez parabenů.

Zdroj: Jarišova voda

Jarischova voda pro kojence

Jarischův roztok je možné použít k potírání nebo obkladům mokvavých kožních lézí či ekzému i u kojenců. Bez porady s lékařem jej ale nepoužívejte dlouhodobě a na rozsáhlé plochy.

Zdroj: Jarišova voda


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP