Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

CO DĚLAT SVĚDÍ HLAVA

OBSAH

Calvin Klein Euphoria

Euphoria je opojná orientální vůně, plná exotického ovoce, svádivých květin s bohatým smetanovým podpisem. Design flakonu byl inspirován orchidejí v rozkvětu. Hlava parfému obsahuje granátové jablko, tomel, zelenou nótu. Srdcem Euphorie je černá orchidej, lotosový květ. Základ tvoří jantar, mahagonové dřevo, černá fialka, pižmo, smetanový akord.

Zde můžete vidět cenu vůně Calvin Klein Euphoria.

Zdroj: Nejoblíbenější parfémy pro ženy

Poradna

V naší poradně s názvem PŘENOSNÉ SVĚDĚNI HLAVY VZDUCHEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fanda.

dobry den už asi 2 měsice mě svědi hlava,jako by mi po ni něco lezlo,už jsem snad vyzkoušela všechno,v poslednich dnech mi připada že když jsem vedle někoho,tak se začne škrabat na hlavě,co mam dělat,muže to byt něco važneho?děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Můžou to být vši. Ty sice nejsou vážné, ale za to pěkně otravné. Nechte si od někoho prohlédnout hlavu, jestli tam náhodou fakt nejsou. Klidně použijte i lupu - zvětšovací sklo.

Zdroj: diskuze Přenosné svěděni hlavy vzduchem

Co dělat po vytržení zubu

Pacient by měl vědět, že první den po zákroku má jen minimálně vyplachovat ústa, následně dodržovat zvýšenou hygienu ústní dutiny. Velmi vhodné je instruovat pacienta nejen verbálně, ale také formou psané informace, kterou si může následně v klidu domova pročíst.

Zdroj: Vytržený zub - jak hojit ránu

Diskuze

V diskuzi KOUSNUTÍ OD ROZTOČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobrý večer,problém pokousaná od roztočů strašně to svědí nic mi nepomáhá z čeho to mam.Slzeji mi oči posílám svědí mě nos.Chci poradit co mám stím delat.Dekuji za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kousnutí od roztoče

Kdy za lékařem

Pokud rodiče zjistí, že je jejich dítě mnohem menší než jeho vrstevníci, měli by navštívit lékaře. Možným příznakem jsou také zvláštní rysy postavy, patří mezi ně krátké ruce a nohy, kulatá hlava a velké břicho. Dospělý člověk by měl vždy s lékařem konzultovat určité svalové poruchy a zvýšenou tvorbu tuku v těle.

Zdroj: Co dělat, když moje dítě málo roste

Poradna

V naší poradně s názvem BABSKÉ RADY NA EKZEM MOKVAVÉ STROUPKY KTERÉ SVĚDÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena.

poradte my někdo co zabírá na ekzém .velice mě svědí hlava .už se myji jen vodou.nic nepomáhá.skusila jsem dětský zásyp .svědí to dál.poradte nějakou babskou radu. děkuji zdena.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkuste chvíli umývat vlasy šamponem Nizoral. Mohl by pomoci. A když ne ten, tak pak dehtové mýdlo.

Zdroj: diskuze Babské rady na ekzem mokvavé stroupky které svědí

Blechy u koček

Kočky a blechy. Blechy představují pro kočky problém nejen proto, že jejich kousání svědí, ale zejména proto, že blechy jsou mezihostiteli určitých druhů tasemnic, které na kočku mohou přenést. Spousta koček trpí také alergií na bleší kousnutí, která se projevuje těžkým zánětem kůže. Délka života dospělé kočičí blechy je za neutrálních teplot prostředí (okolo 24 °C) asi 9–12 měsíců, ovšem při nízkých teplotách a periodách hladu se významně prodlužuje. Hlavními zbraněmi blech jsou vysoká produkce vajíček, rychlé množení a velká rezistence vůči antiparazitikům.

Blecha kočičí foto – fotografie.

Zdroj: Co dělat když má kočka blechy

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDÍ MĚ POKOŽKA NA HLAVĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blažková Olga.

Již 2 roky mě svědí pokožka na hlavě a píchá celé tělo. Je to takové bodání na tom nebo onom místě. Padají vlasy a nové rostou jemnější.Vyšetřena jsem snad na vše a žádná změna. Prosím poradte. Prášky na vlasy zapůsobily tím, že mám chlupatější atmavší ruce až k loktum. Hlava stále svědí až jemně pokožka na dotek bolí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den paní Blažková, zkuste ve svém jídelníčku omezit cukry, a to jak přímé (cukr, sladké pití, cukrovinky), tak i cukry nepřímé - sacharidy (mouka, pečivo, rýže, knedlíky, atd.) Na místo toho si dejte každý den pytlíček dýňových semen a ráno berte B-komplex podle návodu. Dále přidejte ještě Lecithin s obsahem 70% phosphaditylcholinu v dávkování 2 mg na každých 10 kg hmotnosti, minimální dávka 8-10 mg za den. A k tomu užívejte rybí tuk v kapslích, zož jsou omega 3 a 6 mastné kyseliny, v dávkování 2 - 4 g těchto mastných kyselin denně (podle tělesné váhy a návodu). Na vlasy si často dělejte odvar z měsíčku lékařského. A na tělo používejte přírodní glycerinové mýdlo obsahující bylinné extrakty, čisté přírodní silice a termální vodu z vřídla Podhájska. Pak si celé tělo promastěte kokosovým olejem.
Do svého životního stylu zařaďte nějakou vhodnou aktivitu, která Vás bude bavit a zároveň trochu zrychlí Váš krevní oběh, například delší procházky svižnou chůzí (musíte se při tom zadýchat a také i spotit).
Toto praktikujte celý měsíc a pak zde spolu zhodnotíme Vaše výsledky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědí mě pokožka na hlavě

Prevence

Růst dětí je do značné míry určen geny a je ovlivněn hormony, výživou a psychosociálními faktory, čímž je předurčena jen malá možnost prevence.

Zdroj: Co dělat, když moje dítě málo roste

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNI NLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

dobry den už si nevim rady svědi mě furt hlava i v noci furt se drbu vši nemam

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svěděni nlavy

Kde bolí žlučník

Příznaky podrážděného žlučníku se dostaví bezprostředně po jídle. Objeví se pocity nafouklého břicha a intenzivní plnosti, prudká bolest vystřelující pod žebro, zvracení nebo pocit na zvracení, říhání a případně i mírné zežloutnutí bělma.

Zdroj: Co dělat s podrážděným žlučníkem

Poradna

V naší poradně s názvem VNITŘNÍ PÁSOVÝ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Co máte dělat? Vzpamatovat se a soustředit se na něco jiného než na své tělo. Zabavte se něčím, co vás baví. Na noc nejezte a čtěte si před spaním. Když se budete nervovat sama sebou, tak si onemocnění skutečně vyvoláte.
Doopravdy jeden pupínek pásový opar není a ani tak rychlé opakování není moc pravděpodobné. Na zádech se vám nejspíš zanítil folikul. To je místo na kůži, ze kterého vyrůstá vlas nebo chloupek. Obvykle se vše zahojí do dvou týdnů. V pupínku bývá výpotek - nažloutlá hustá tekutina. Ten obsahuje bakterie a když vyteče, tak může nakazit další místa na pokožce. Proto je vhodné použít lihovou dezinfekci, k čemuž poslouží vodka nebo lépe 60% pálenka, a puchýř i okolí tím několikrát denně potírat.
Nechte své tělo normálně fungovat a znovu se začněte radovat ze života. Každý den, který prožijete v radosti, vám ukáže, jak je život krásný, i když se tu a tam vyskytnou nějaký ty bolístky. Tak hlavu vzhůru a hurá žít.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dáša.

Děkuji za radu, snažím se, přes den to jde když něco řeším, ale v noci nemůžu spát, záda pálí a na čele mi zůstaly pupinky, které jsou pod povrchem, ale neboli, jen mě svědí hlava. Ale určitě bude líp.

Zdroj: diskuze Vnitřní pásový opar

Doporučení

Rodiče mohou své dítě doma pravidelně vážit a měřit a tyto výsledky předávat lékaři. Velikost a hmotnost dětí je jiná u chlapců a u dívek, každé pohlaví má své vlastí měřítko.

Zdroj: Co dělat, když moje dítě málo roste

Poradna

V naší poradně s názvem PROC SVEDI USI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

Dobry Vecer...chci se zeptat co mam delat...trva to neskutecne dlouho...strasne me svedi usi a hlavne uplne dole vede to az k mandlim ja uz nevim co mam delat...usi si cistim kazdy den...a jak me svedi tak si do.nich delam klidne i hodiny...do te doby nez me prestanou svedit ale to uz mi pak z nich tece takova voda nebo co to je :/...sem hotova z toho..byla sem i u usniho doktora. a pani doktorka mi nato.rekla ze si vymislim ze me svedi az dole usi..a ze mam usi uplne v poradku..taak.ja uz nevim...prosim poradte mii :/ Dekuji Zuzana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takovéto svědění uší vypadá, že souvisí s chronickým zánětem Eustachovy trubice. Je potřeba okamžitě omezit drbání v uchu a jeho časté čištění. Každodenní čištění uší není správné. Každopádně by vaši situaci měl zhodnotit lékař foniatr (ORL). Pokud neuspějete u jednoho, tak běžte k jinému.
Jako nouzovou domácí léčbu vám mohu doporučit výtěr ucha višněvského balzámem 2 krát denně a k tomu klokaní 3 denně lékem Stopangin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Proc svedi usi

Proč mě bolí žlučník

Podrážděným žlučníkem může trpět i mladý člověk. K záchvatům přispívá (či je způsobuje) ostré, kořeněné nebo tučné jídlo a hektický způsob života plný stresu. Svoji roli zde hrají i rodové dispozice. V případě větších problémů a bolestí navštivte okamžitě lékaře.

Zdroj: Co dělat s podrážděným žlučníkem

Diskuze

V diskuzi SVEDENI HLAVY A TELA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereze.

Dobry den svedi me už delsi dobu hlava je to nesnesitelne,a jednou za mesic se mi udělá ma jazyku bily flicek který zcervena a pak se zvetsi s bílým okraj a za par dni zmizi.Dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svedeni hlavy a tela


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP