Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

ČÍNSKÁ MEDICÍNA NA LÁMANÍ NEHTŮ

OBSAH

Ledviny jsou párový orgán uložený po stranách páteře v břišní dutině. Slouží k filtraci krve, čímž se odstraňují škodlivé produkty metabolismu, které jsou pak jako moč odváděny z těla. Ledvina je krytá vazivovým pouzdrem, na které naléhá řídké pojivo prorostlé tukem, který chrání ledvinu před mechanickým poškozením. K ledvině se přikládá nadledvina, endokrinní žláza.

Zdroj: Potraviny posilující ledviny

Poradna

V naší poradně s názvem MÁM HRUBÝ POVRCH NEHTU CO JE PŘÍČINOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka B..

Mám problémy s nehty už dlouho.Pořád se lámou,fleky taky mám,hrbolaté jsou stále,ale rady jak se stravovat já nemohu prostě využít,mám nemoce u kterých nemohu určité věci jíst,takže už si nevím rady
Poraďte díky Blanka B..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Blanko, bílé skvrny pod nehty svědčí o špatné vitamínové výživě, která ovlivňuje i lámání nehtů. Tvarové anomálie nehtů zase vypovídají o nemocech vnitřních orgánů. Doporučuji Vám užívat multivitamínový doplněk podle návodu, nejlépe ráno při snídani. Tím odstraníte bílé skvrny pod nehty a také tím své nehty zpevníte. Zhruba do 6 měsíců by se to mělo spravit. Hrbolky na nehtech můžete zjemnit opatrným opilováním nehtu a následným nalakováním bioaktivním lakem na nehty.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mám hrubý povrch nehtu co je příčinou

Sedmá kapitola – Čínská medicína a běžné dětské nemoci

Tak zde se dozvíte, jak na koliku, dětskou žloutenku, zvracení mléka, průjem, opruzeniny, potničky, kašel a mnoho dalších onemocnění.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍČINA LÁMÁNÍ ZUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Co je příčinou lámání zubů? Nejčastější příčinou lámání zubů, respektive stoliček, je jejich tvar. Když jsou například stoličky hluboko klenuté, takže do sebe při skusu velmi zapadají, tak se často stává, vlivem nějaké tvrdé stravy, že se zub ulomí. V místě, kde uvízne například kus pepře, se vytvoří při skusu tak velký tlak, že to klenba zubu neudrží a zub praskne.
Přední zuby jsou zase náchylné na nárazy z frontální strany dutiny ústní při pádech nebo při soubojích.
U některých pacientů může být příčinou lámání zubů i nedostatek vápníku. Při nedostatku vápníku v těle se zuby stávají krehčí a náchylnější k lámání zubů. Když byste chtěli vápník doplnit doplňky stravy, tak vápník se nejlépe vstřebává když se podává společně s vitamínem D3 a bere se před spaním.

Zdraví Cempírek!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Příčina lámání zubů

Pátá kapitola – Jak čínská medicína diagnostikuje děti

V této kapitole se dozvíte, jak lékaři tradiční čínské medicíny rozlišují jednotlivé syndromy. K tomu používají tři základní metody. A jaké, tak to se dozvíte v publikaci.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Diskuze

V diskuzi LÁMÁNÍ VLASŮ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Už jsem vyzkoušel několik přípravků i různý vitamíny. Používám teď krátce věci od toppik www.toppik.cz a už mě to trochu pomohlo. Co jste vyzkoušely z přírodních věcí?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lámání vlasů diskuze

Devátá kapitola – Jak najít čínského lékaře

Řeknete si, že jednoduše, ale není to tak jednoduché. Není lékař jako lékař! Důležité jsou jednotlivé prvky, které jsou popsány v této kapitole. Pokud je lékař tradiční čínské medicíny nebude splňovat, tak dostanete jen zlomek toho, co čínská medicína dokáže nabídnout.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Diskuze

V diskuzi CERVIKÁLNÍ DYSTONIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Člověk.

Zkurvena zapicena nemoc na kterou není ani plný invalidního,hlavně že jdou miliardy na Araby.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivca.

Já mám dystonii již několik let. Začátek postupný nenápadný. Botox zabíral a já jsem byla téměř zase znovu zdravá. Bohužel po 3 letech přestal fungovat a dystonie se mi razantne zhoršila. Cvicim, zkouším opravdu cokoli, ani nechci pomyslet co mě tato nemoc stála. Čínská medicína, masáže, bylinky, různá odblokování, akupunktura, fyzioterapeut....Invalidní důchod jsem nedostala. Ale práce a denní starosti mi alespoň částečně dávají zapomenout na tuto nemoc.

Zdroj: diskuze Cervikální dystonie

Desátá kapitola – Vývojové milníky

V této kapitole se dozvíte, zda se vaše dítě vyvíjí správně. Jedná se v podstatě o všeobecného průvodce pro rodiče dítěte.

Co dodat závěrem: Jedná se o velmi zajímavou publikaci, která umožňuje nahlédnout do prastaré čínské medicíny, která je velmi užitečná i pro současné děti. Knihu můžete zakoupit v tomto ověřeném obchodě: Bob Flaws - Dětské zdraví & tradiční čínská medicína.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Poradna

V naší poradně s názvem PRAŠKY NA PŘIBIRANI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bára kulenová .

ahoj jmneuji se bára a mam velkej problem sem strašne hubena a potřebuju poradit jemi 18 let a važim 35 kilo a meřim 156 moc se trapim delam všechno možni abich mohla přibrat skoušlela sem všechno možni a nic mi nepomaha mam přitele a snažimese o miminko a nejdeto protože sem strašne hubena mam strašni depres a uš nevim co mam delat budte tak hodni pane dochtore a pomoctemi moc vas prosim nikdi mam takovi mišlenky že uš me život nikdo nebavi šilene sem natom špatne a bojim sejit k dochtorovi dekuji bára hesky den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Báro, vyzkoušej proteinový koktejl před spaním. Pravidelně každý večer, než půjdeš spát, si rozmíchej jednu odměrku hydlolizované syrovátky do odtučněného mléka. To by Ti mělo pomoci nabrat nějaká kila zdravé svaloviny. Proteinový koktejl na noc je nejlepší od výrobce Extrifit a jmenuje se Long 80. Normálně je to výživa pro sposrtovce, ale i necvičícím lidem, jako jsi Ty, může pomoci. Tento noční koktejl zejména podpoří růst svalové hmoty, růst vlasů, působí proti lámání nehtů a třepení konečků vlasů. Jedno balení obsahuje 2 kilogramy suchého prášku, který vydrží asi na dva měsíce. Zde je seznam obchodů, kde ho mají: www.zbozi.cz/?q=%22l…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prašky na přibirani

Hodnocení knihy

Kniha obsahuje cenné rady pro toho, kdo chce svoji rodinu léčit alternativním způsobem. Kniha je velice dobře napsaná. Jedná se o pomocníka nejen při dětských onemocněních. Opravdu stojí za to si knihu přečíst a dodržovat zásady v knize popsané. Pokud se nad myšlenkami uvedenými v této knize zamyslíte, tak opravdu dávají smysl.

Kniha má 154 stran a je rozdělena do 10 kapitol. Koupit ji můžete v tomto ověřeném obchodě: Bob Flaws - Dětské zdraví & tradiční čínská medicína.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Diskuze

V diskuzi LÁMÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viktorie.

Většinou jsem měla vlassy zdravé a rychle mi rostly ale teď se mi začaly lámat.Myslíte,že na to má vliv i barevný šampon,který si dávám ? Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lámání vlasů

Bylinná čínská patentní medicína

Tímto názvem jsou v Číně označovány standardní bylinné směsi tradiční čínské medicíny, jejichž složení vznikalo po staletí na základě dlouhodobých zkušeností starých čínských lékařů. Jejich účinek je již dlouho znám a prověřen na obrovském vzorku populace. Současně jsou i tyto bylinné směsi (jejich názvy a kódy) chráněny ochrannou známkou, jejímž výlučným vlastníkem je firma TCM Herbs. Často se tyto bylinné směsi v tabletách mezi sebou kombinují kvůli dosažení lepšího efektu.

Zdroj: Tradiční čínská medicína a léčba západních diagnóz

Diskuze

V diskuzi RADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veru.

Já trpím odjakživa ekzémy a popraskanou pokoškou, a jediná spolehlivá medicína je obyčejná VAZELÍNA - doporučuju všem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rada

Osmá kapitola – Případové studie

V této kapitole jsou uvedeny konkrétní případy autora z praxe a jeho postupy v léčbě. Je zde popsáno pět různých případových studií a jejich konkrétní léčba.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Poradna

V naší poradně s názvem NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Král Antonín.

Vážení,bohužel jsem se nedočetl,které jsou všechny příčiny podélného drážkování nehtů.Ve vodě se nemáčím a saponáty vůbec nepoužívám.Držím dietu diabetickou,třeba mi něco chybí.Prosím o radu.

děkuji Král

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den pane Králi, podélné rýhy na nehtech jsou vytvořeny již při vzniku nehtu v nehtovém lůžku a jejich hloubka je přímo úměrná věku, čím jsme starší, tím je někteří máme výraznější. Další překvapivé kritérium, které rýhy ovlivňuje, je alergie. Průzkumy prokázaly, že u alergiků se ve zvýšené míře objevuje toto rýhování na nehtech, ovšem výzkum zatím neprokázal přímou souvislost s konkrétními alergeny, takže zatím nemůžeme nasadit ani přímou medikaci na odstranění rýhování nehtů.

Jak odstranit podélné rýhování na nehtech?
Lékařství zatím nemá přímý lék, který by nám nehty narovnal, takže zbývá jen mechanické upravení povrchu nehtu pomocí pilníčků, kterými se dá nehet vyhladit a dokonce i do lesku vyleštit. Je ale důležité si uvědomit, že toto vyhlazení zároveň i ztenčí samotný nehet, takže je třeba počítat s menší tuhostí odrostlého nehtu, který má pak sklony k lámání, takže je třeba udržovat odrostlé nehty spíše kratší. Ženy si s oblibou nechávají na nehty přilepit umělé nehty, které také tento problém s podélnými rýhy na nehtech úspěšně řeší, ale již něco stojí. Opilování si uděláte sami a zadarmo. :-) Vnitřně můžete pevnost svých nehtů pozitivně ovlivnit některým z multivitamínových doplňků, například Calibrum a zevní péčí se o nehty můžete postarat krémy na ruce a nehty s glycerínem, například Garnier, nebo Kamil.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nehty

Druhá kapitola – Hlavní příčiny většiny dětských nemocí

Tato kapitola je praktická a uvede čtenáře do problematiky vzniku nemocí. Seznámí ho se stravou, zánětem a trávením jako původcem nemocí.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Diskuze

V diskuzi JEDLÁ SODA NA PLÍSEŇ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Kašpar.

Jak použít sodu proti plísni nehtů, nohy

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iva.

Bohužel mám čerstvou zkušenost a dělala jsem si koupele v lavoru se sodou a pak jsem pokapávala tímto www.biomineraly.cz/d… Opravdu to vypadá jako krev :-) Ale je to míza stromu, potírala jsem jí i prsty, záhyby, prostě i vše okolo...

Zdroj: diskuze Jedlá soda na plíseň nehtů

První kapitola – Úvod do tradiční čínské medicíny

Tato kapitola seznámí čtenáře s tradiční čínskou medicínou a odpoví na otázku, co je na čínské medicíně tak výjimečného. Je psaná laickým a srozumitelným jazykem.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ PROUŽKY U KONCE NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Dobrý den,prosím o radu... Je mi 14 let a u konců nehtů na rukou mám takové červené proužky (na každém nehtu jeden) a nevím čím by to mohlo být,jestli to může být větším prokrvováním..
Nevím,zda to jde na fotce zřetelně vidět ale je to u konce nehtu,jakoby tmavší čárka.. Předem děkuji za odpověd. :)

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Tyto nehty jsou zdravé a krásné. Dokonce i celková tělesná výživa se zdá být podle nehtů v pořádku. Vše je jak má být u 14ti letého dorostence.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené proužky u konce nehtů

Čtvrtá kapitola – Prevence nemocí a podpora zdraví

Zde je vysvětleno, proč je důležitý odpočinek a pohyb, čerstvý vzduch, správný oděv. V této kapitole se dozvíte něco o bylinkách, o lásce a disciplíně, o očkování, o antibiotikách o akupunktuře a masážích. Opět poutavá kapitola, která vám v mnohém otevře oči.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Celostní medicína Plzeň

Celostní medicína Plzeň představuje léčbu člověka jako celku, to znamená na úrovni jeho fyzického těla, jeho energetické a regulační úrovni, dále na úrovni psychické a duchovní. Přednosta: prim. MUDr. Jaromír Pelčík.

Více informací o Celostní medicíně Plzeň naleznete zde.

Zdroj: Celostní medicína

Růst nehtů

Plíseň nehtu se vyléčí jedině dorostem zdravého nehtu. Růst nehtů je dlouhodobá záležitost a celý nehet na prstě se obnoví asi tak za rok. Měsíčně nehet naroste přibližně o jeden milimetr. Obecně lze říci, že nehty na rukou rostou rychleji nežli na nohou.

Zdroj: Onychomykóza je nejčastější onemocnění nehtů

Plíseň nehtů a cukrovka

V 60% případů pacientů s plísní nehtů byla také diagnostikována cukrovka. Později se pak prokázalo, že plíseň nehtů skutečně souvisí se zvýšenou hladinou cukru v krvi. Plíseň nehtů více prosperuje při zvýšené hladině krevního cukru. Proto jstli-li při tělě a máte plíseň nehtů, tak je velká pravděpodobnost, že u vás již trvá také onemocnění cukrovkou. A to samé platí i opačně, máte-li cukrovku, tak vám vážně hrozí onemocnění plísní nehtů.

Zdroj: Lék na plíseň nehtů

Třetí kapitola – Léčba dětí pomocí stravy

Tato kapitola se zaměřuje na kojení, kde doporučuje odlišný model, než je v současné době doporučovaný pediatry. Zaměřuje se na komerční náhražky mateřského mléka, zavádění pevné stravy. Na to, co by děti neměly jíst. Jak předcházet nemocem dítěte. Jak zacházet se sladkostmi a cukrovinkami. Co dělat, když má dítě špatné stravovací návyky, jde o velmi zajímavou pasáž v této knize.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP