Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

ČÍM NAHRADIT WARFARIN

OBSAH

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy se s užíváním Warfarinu nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Vitamín K a Warfarin

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A VPLYV NA SPERMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea Spišiaková.

Dobrý deň,prosím Vás manžel užíva Warfarin 5 mg 2 tabl.denne, chceli by sme mať ešte dieťa. Aký má Warfarin vplyv na kvalitu sperma? Má radšej pri pokusoch o dieťa Warfarin vysadiť a nahradiť ho napr. injekciami Fraxiparin ?
Ďakujem za odpoveď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Warfarin nemá žádný vliv na kvalitu ani na množství spermatu. Rozhodně ho kvůli početí nevysazujte ani nenahrazujte. Na podporu tvorby spermatu použijte zinek. Zinek je nejvíce obsažen v dýňových semínkách.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a vplyv na sperma

Léková náhrada za Warfarin

Nové tabletové léky na ředění krve, jako je například Pradaxa, Xarelto, Eliquis, se mohou v současné době podávat u všech indikací jako Warfarin.

Zdroj: Warfarin – nežádoucí účinky

Poradna

V naší poradně s názvem MEDVĚDÍ ČESNEK A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

dobrý den,užívám warfarin ,dlouhodobě,mám dotaz jestli mohu klasický česnek nahradit medvědím který je naložený v oleji ?srdečně děkuji za reakci na tohle téma.J.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Společně s Warfarinem můžete používat jak normální, tak i medvědí česnek. Tyto česneky se používají jako dochucovadla, respektive jako koření, takže se jich nepotřebovává kvanta a v tak malém množství vůbec neovlivňují funkci Warfarinu.

Zdroj: diskuze Medvědí česnek a warfarin

Čím lze káva nahradit

Pokud vám nevyhovuje konzumace kávy, můžete ji nahradit kávou bez kofeinu.

Zdroj: Káva a Warfarin

Diskuze

V diskuzi NÁHRADA WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga Košťáková.

Dobrý den, slyšela jsem, že warfarin se dá již dnes nahradit jiným lékem, který má o mnoho méně nežádoucích účinků. Je to pravda? Děkuji za odpověď. Košťáková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michaela.

Dobry den
moji mamce doporucily xarellto

Zdroj: diskuze Náhrada warfarinu

Warfarin a citron

Citrony obsahují vitamin C. Vysoké dávky vitaminu C snižují antikoagulační aktivitu účinné látky warfarin. Pacienti užívající lék Warfarin by neměli současně užívat vitamin C v dávkách vyšších než 500 mg denně. Takže klidně citron do čaje lze použít.

Zdroj: Warfarin a ovoce

Diskuze

V diskuzi LÉKY PROTI SRÁŽENÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír.

Můj 83 letý otec užívá přes 2 roky Warfarin, výsledky testů má dobré. Posledních 10 měsíců zažívá svědění různě po těle. Ze začátku to bylo málo a občas, v současné době i několikrát denně a zůstává mu na svědivých místech po těle vyrážka. Po dohodě s kamarády, kteří také užívají Warfarin, zjistil, že zažívají totéž. Jiné zdravotní potíže nemá. Může Warfarin nahradit jiný lék, který by neměl tyto účinky?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den, ve Vašem případě bylo by dobré kontaktovat lékaře, který lék Warfarin nasadil a sdělit obtíže, které Váš otec má.

Zdroj: diskuze Léky proti srážení krve

Warfarin a citrony

Vysoké dávky vitamínu C snižují antikoagulační aktivitu Warfarinu. Proto by pacienti užívající Warfarin neměli současně užívat vitamín C v dávkách vyšších než 500 mg denně.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Poradna

V naší poradně s názvem SERMION POR ČÍM LZE NAHRADIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Na Meinerovu nemoc neexistuje žádný lék, který ji může vyléčit, ale používají se léky, které mohou potlačit nepříjemné projevy této nemoci, jako například závratě. Lék Sermion se ve světě s úspěchem používá k léčbě závratí u lidí již deset let, takže nejde o žádný novodobý nevyzkoušený lék. Lékař, který Vám předepsal Sermion na Menierovu chorobu, Vás bude určitě pravidelně a často kontrolovat, aby při jeho používání nedošlo ke shoršení Vašich kardio-vaskulárních problémů. Pokud svému lékaři důvěřujete, pak věřte i v léčbu lékem Sermion.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Urban.

Děkuji moc, jsem ale ve Štíru a ty nejsou zrovna moc důvěřiví ke všemu co je jim nabízeno.Pravdu máte v tom, že chodím na pravidelnou kontrolu s lékem Warfarin již 11let.Chtěl jsem se ubezpečit i když ošetřujícímu lékaři věřím,zda je to ten správný směr.Ještě jednou děkuji.

Zdroj: diskuze Sermion por čím lze nahradit

Warfarin a chřest

Chřest by pacient, který užívá lék Warfarin, neměl konzumovat ve vyšším množství, jelikož obsahuje velké množství vitaminu K.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Diskuze

V diskuzi XARELTO CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Najman.

Internista mi předepsal Xarelto 20 mg.Je mi 78 let , mám vysoký tlak a cukrovku 2.typu.Na recept uvedl , že si lék hradí pacient.Cena léku je vysoká , mám nárok na úhradu léku ze zdravotního pojištění ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Dobrý den,
je mi 78 let, kardiak a před 10 lety CMP. Celé roky jsem užívala Warfarin. Nyní po návratu z nemocnice (plicní -hamartomy na plicích a zánět plic,chirurgie- zánět a neprůchodnost střev) mi lékař změnil Warfarin na CLEXANE Forte. Lze tyto každodenní injekce, po kterých mám modro-fialové celé břicho (už ani nevím, kam je píchnout) nahradit lékem XARELTO?
Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Xarelto cena

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy s užíváním Warfarinu se nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Poradna

V naší poradně s názvem K ČEMU SE POUŽÍVÁ HOŘKÁ SŮL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Glauberova hořká sůl se dá koupit v lékárně jako síran sodný a nebo na internetu například zde: www.alternamedica.cz…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Muze ji nahradit epsomska sůl? Dekuji

Zdroj: diskuze K čemu se používá hořká sůl

Warfarin a jed na krysy

Warfarin je jedním z léků proti srážení krve. Blokuje koagulační kaskádu a zabraňuje krvi, aby se srážela. Warfarin snižuje množství aktivního vitamínu K, který je potřeba pro tvorbu řady srážecích faktorů. Látky na podobném principu se používají i jako jed na krysy – krysa po jejich pozření zemře na vnitřní krvácení.

Zdroj: Lék warfarin

Diskuze

V diskuzi 28DNI DETOX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Čím nahradit červenou řepu?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze 28dni detox

Warfarin a zázvor

Větší množství zázvoru může zvýšit riziko tvorby podlitin a krvácení.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Diskuze

V diskuzi SUŠENÉ ŠVESTKY A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel KAREL BRABEC.

Prosím o vysvětlení: kolik si mohu dopřát sušených švestek denně , když užívám warfarín 5 mg. ? po ránu...... Už mně bylo 64 let

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olga.

Čím lze nahradit brynzu?

Zdroj: diskuze Sušené švestky a warfarin

Warfarin a červená řepa

Červenou řepu není třeba omezovat, jelikož patří mezi potraviny s nízkým obsahem vitaminu K.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Diskuze

V diskuzi CEREL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vaculík.

Žijí v USA a je zde vše k dostání jen kořen corelu budu mít problém.Čím by se dal nahradit.
Dekuji.
Marcela

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cerel

Čočka a Warfarin

Nízký obsah vitaminu K má zejména červená čočka.

Zdroj: Warfarin a luštěniny

Warfarin a med

Med obsahuje střední množství vitaminu K, tudíž jej můžete konzumovat se střídmostí, aby nedocházelo k výkyvům vitaminu K a byl zajištěn stabilní příjem tohoto vitaminu.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Interakce

Přímé interakce Warfarinu jsou známy s léky obsahujícími tyto účinné látky: cholestyramin, sulfasalazin, amiodaron, flukonazol, fluvastatin, isoniazid, lovastatin, phenylbutazon, sertralin, chinolony, makrolidy, metronidazol, rifampicin.

Nepřímé interakce Warfarinu jsou známy: u nesteroidních protizánětlivých a antiagregačních léků, které při současném podávání s Warfarinem zvyšují riziko krvácení.

Množství léků, u nichž byla dokumentována interakce s účinnou látkou warfarin, se neustále rozrůstá. V klinické praxi je zřejmě nejčastější interakce se skupinou antibiotik, amiodaronem, omeprazolem a hypolipidemiky. Pokud nelze lék ze skupiny nejpotentnějších farmak interagujících s warfarinem nahradit jiným preparátem, měly by se během dní následujících po jeho nasazení či vysazení zvýšit frekvence kontrol INR.

Zdroj: Warfarin s jinými léky

Kešu ořechy a Warfarin

Pistácie ve 100g obsahují 26 mikrogramů vitamínu K. Tudíž se mohou při léčbě warfarinem konzumovat s obezřetností.

Zdroj: Warfarin a ořechy

Warfarin a Paralen

Paralen při léčbě Warfarinem není kontraindikovaný a lze jej užít.

Zdroj: Warfarin s jinými léky

Warfarin a zázvor

Pro zachování čistoty cév bez sraženin je vhodné používat zázvorovité rostliny, protože obsahují látku gingerol, ale opět v přiměřeném množství bez denních výkyvů.

Zdroj: Warfarin a zelenina


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP