Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

CHLOUPKY

OBSAH

Význam depilace

Chloupky na těle žen, ale v neposlední řadě i mužů, jsou dnes nežádoucím jevem. U žen je tomu tak, že pokud si dnes chloupky neodstraňují, bývají často terčem posměchu. V současné době si chloupky odstraňuje zhruba 80 % žen.

Zdroj: Depilace

Diskuze

V diskuzi DOMACI ZESVETLENI CHLOUPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sara.

Dobry den, je mi 14 let a mam tmavou plet a mam male tmave chloupky - zada,ruce,bricho si delam depilacnim kremem chloupku, ale pak mam chloupky i na hrudniku stveme to a slysela jsem neco o zesvetlovan. Chci se zeptat jesti se da zesvetlit i normalnim zesvetlovacem na vlasy a jestli znate nejake metody. Predem dekuji za pozornost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nina.

Chloupky se dají zesvětlit stejně jako vlasy, takže odbarvovač na vlasy se dá použít. Nejlepší je ale chloupky odstranit depilací. Buď krémem Opilca nebo depilační cukrovou pastou, voskem a nebo elektrickým depilátorem.

Zdroj: diskuze Domaci zesvetleni chloupku

Zkušenosti s IPL epilací

Dle recenzí je nejdříve spokojenost – chloupky začnou vypadávat, ale za 2 měsíce po skončení procedur nastává velké zklamání. Chloupky znovu vyrůstají, tmavé a tuhé jako před epilací. Ztráta peněz, času a hlavně naděje, že se toho věčného boje s nadměrným ochlupením zbavíte touto metodou. Dle výrobců je jedinou nevýhodou, že tato metoda epilace je účinná převážně na tmavé, pigmentem zabarvené chloupky. Slabé a šedivé chloupky se IPL epilací neodstraní ani po několika sezeních. Faktem rovněž je, že k dosažení požadovaného efektu musíte absolvovat více sezení, což může výrazně ovlivnit stav vaší peněženky.

Zdroj: Metoda IPL na depilaci

Poradna

V naší poradně s názvem CHLOUPKY POD NOSEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s chloupky pod nosem. Vím,že jsou na to kosmetické salony,ale já jsem si je před 3roky začala holit holicim strojkem a ted mi to roste rychleji a mám pod nosem uplně drsnou kuži. Prosím poradte co s tím. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Chloupky pod nosem u žen je lépe neholit, ale depilovat - vytrhat. Před depilací chloupků pod nosem je potřeba je nechat trochu narůst, aby je bylo za co vzít. Depilace chloupků pod nosem se dělá buď voskem anebo elektrickým depilátorem. Když si budete chloupky pod nosem dále holit, tak se z nich za čas udělají normální vousy. K tomu také svědčí i vaše, jak píšete, drsná kůže. Ne že by po holení zhrubla pokožka pod nosem, ale to hrubé jsou vlastně osekané tvrdé vousky, které budou holením více a více sílit. Depilace je naopak ztenčí a zjemní nově narůstající chloupky pod nosem a celý tento nepříjemný kosmetický problém tak vyřeší.

Zdroj: diskuze Chloupky pod nosem

Doporučení před ošetřením

  • Nemažte si nohy 24 hodin před depilací žádným krémem.
  • Chloupky by měly být dlouhé minimálně 5 mm, proto je nechte růst 10–12 dní. Při kratší délce 1–2 mm je depilace obtížnější, chloupky jsou silnější a výsledný efekt není takový, jakého bychom chtěli docílit.

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou

Diskuze

V diskuzi CHLOUPKY POD NOSEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s chloupky pod nosem. Vím,že jsou na to kosmetické salony,ale já jsem si je před 3roky začala holit holicim strojkem a ted mi to roste rychleji a mám pod nosem uplně drsnou kuži. Prosím poradte co s tím. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Emilie.

Nejlepší a naprosto trvalý efekt je ELEKTROLÝZA depilační el.jehlou. Dostala jsem ji před 20 lety z USA, název Permatweez. Dodnes funkční, ale už se asi neprodává. Dává se přednost laseru, který je rychlejší ale musí se opakovat a nelikviduje světlé chloupky. Nevím proč u nás nikdo elektrolýzu neprovádí, poradil mi to kdysi za socialismu jeden kožní lékař. Je třeba mít grif a velmi dobrý zrak nebo hodně zvětšující zrcadlo.

Zdroj: diskuze Chloupky pod nosem

Depilace cukrovou pastou

Depilační cukrová pasta svým 100% přírodním složením bez obsahu chemických barviv, konzervantů a alergenů vyhovuje všem typům pokožky a má výborné regenerační účinky.

  • cukrová pasta nepůsobí na kůži tak invazivně jako depilační vosk
  • chloupky jsou odstraňovány vždy po směru růstu, a tak nedochází k poranění kůže
  • výsledný efekt je okamžitý a vydrží až 6 týdnů
  • pokožka je po ošetření hladká a bez podráždění
  • chloupky po depilaci cukrovou pastou postupně slábnou a nezarůstají
  • opakovaným depilováním chloupky po čase mizí úplně
  • pasta je hygienická, během ošetření se nepoužívají žádné pomůcky a nástroje

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou

Depilace laserem

Depilace laserem patří k těm nejvhodnějším metodám, pokud se chloupků chcete zbavit natrvalo. Je to nejúčinnější metoda, ale její velkou nevýhodou je finanční náročnost. Touto metodou se vám chloupky neodstraní napoprvé, proto je nutné podstoupit několik zákroků, aby bylo odstranění trvalé. A tím pádem je to drahé. Laser zničí kořínek chloupku dle intenzity pigmentu. Proto je tato metoda vhodná především pro ty, kdo mají tmavé chloupky.

Zdroj: Depilace

Předcházení zarůstání chloupků

Než začnete s depilací, ujistěte se, že máte v holítku ostrou žiletku. Tupou poznáte snadno, protože chloupky se neodstraní jedním tahem a pod žiletkou zůstane podrážděná pokožka. Jen s ostrou žiletkou snížíte riziko drobných poranění kůže na minimum. A pokud vás zarostlé chloupky trápí pravidelně, raději se vzdejte žiletky i epilačního strojku a používejte výhradně depilační krémy. Pokud už zvolíte epilaci, vyberte si kvalitní epilační strojek. I když nástroje udržujete v čistotě, nezapomeňte před každým použitím na jejich dezinfekci. Chloupky odstraňujte vždy po směru jejich růstu. Po depilaci naneste na pokožku zvláčňující krém nebo pár kapek olivového oleje a vmasírujte jej.

Zdroj: Rady proti zarůstání chloupků

Diskuze

V diskuzi CUKROVÁ PASTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

nefunguje... nevim kde ste to vzali že tohle může depilovat... zkoušela sem to, přesně podle návodu a měla sem to řidké .. a ani se to nenalepilo na chloupky... :/

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cukrová pasta

Čich a sluch

Pro králíčky je velmi důležitý čich a sluch. K hmatu mu slouží hlavně chloupky na nose a nad očima. Nejhůře ze smyslů je na tom u králíčků zrak.

Zdroj: Fyziologie zakrslých králíčků

Diskuze

V diskuzi JAK ZAMEZIT RŮST CHLOUPKŮ L''-'--- se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Je mi 34 let.co mne na svém těle trápí Je ochlupeni musim si holit každý den nohy aby byli hladké jsem blondýnka takže chloupky js---ou světlé ale všude stehna lýtka třísla. Co mám dělat nejhorsi je pro mne léto a tak ho mám rada

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak zamezit růst chloupků l''-'---

Odbarvování chloupků peroxidem

Na odbarvování chloupků můžete použít 6% peroxid vodíku, který koupíte v lékárně. Chloupky pravidelně, jednou denně večer, potírejte vatičkou. Za pár dní znatelně zesvětlají. Zesvětlovač chloupků je jistý druh peroxidu, podobný jako zesvětluje naše vlasy, a můžete ho použít v podstatě na všechny chloupky. Existuje více druhů a více značek, jako v podstatě u všeho, a každá je trošku odlišná. Nejznámější jsou ale zesvětlovače Sally Hansen a Jolen. Práce se zesvětlovačem je docela těžká, skoro jako barvení, a zabere to dost času. Záleží i na tom, jak dlouho se krém musí nechat působit. Někdy je to 10 minut, někdy i půlhodina. Vše najdete v návodu. Pokud vás chloupky hodně trápí, tak je možno nechat je trvale odstranit laserem.

Zdroj: Odbarvování vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem KOSTIVALOVÉ OBKLADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Prosím, Udělala jsem si obklad z listů kostivalu a nyní mám koleno červené oteklé až strupovité. Neví někdo jak se toho zbavit. Předem děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Listy kostivalu mohou způsobit vyrážku. Tuhé chloupky na listech a stoncích mohou způsobit podráždění pokožky. Můžete také být na kostival alergická.
Kostival může způsobit vážné alergické reakce. Přestaňte používat kostival a postižené místo ošetřete krémem s obsahem panthenolu. Do dvou týdnů po ukončení léčby kostivalem se pokožka vrátí do normálu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kostivalové obklady

Průběh depilace

Cukrová pasta se nejprve ohřeje ve vodní lázni na teplotu, která je srovnatelná s teplotou těla. Poté se pasta nanese na depilované místo proti směru růstu chloupků, aby se zajistilo, že pasta přilne dokonale na všechny chloupky. Následná depilace probíhá již šetrně po směru růstu chloupků, chloupky se tak nepřetrhnou, pokožka není mechanicky poškozena a samotná depilace není tak bolestivá. Depilace cukrovou pastou je velmi vhodná pro citlivé oblasti obličeje nebo intimní partie.

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Zdravím,rád bych se zeptal,jak se správně oholit žiletkou kolem penisu.
Oholil jsem se nad penisem a docela to svědí a mám to lehce červené,co jsem udělal špatně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Mě dělá holení intimních partií bohužel ten samý problém. Snažím se holit si to opravdu opatrně, ale stejně mě vždycky trápí podráždění a z toho potom ty chloupky zarůstají. Přemýšlím už docela o epilaci laserem epilace-laserem.cz/ Má tady prosím někdo nějakou pozitivní zkušenost? Až zkončí nouzový stav, chtěla bych se na něco takového objednat.

Zdroj: diskuze Holení

Výhody depilace IPL

  • Některé přístroje dle výrobců fungují i na světlé a šedivé chloupky.
  • Ošetření je rychlejší než u laseru.
  • IPL je o něco levnější než laser.
  • Co se týče účinnosti, tak zastánci této metody propagují stejné účinky jako při depilaci laserem a předhánějí se v představování stále novějších a revolučnějších přístrojů IPL.

Zdroj: Metoda IPL na depilaci

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Zdravím,rád bych se zeptal,jak se správně oholit žiletkou kolem penisu.
Oholil jsem se nad penisem a docela to svědí a mám to lehce červené,co jsem udělal špatně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maki.

Spatne si neudelal nic. Ta kuze je tam proste citliva a pokud jsi to holil proti smeru rustu, zacaly chloupky zarustat. Vzdy hol po smeru rustu chlupu a pouzivej vodu po holeni nebo i detsky pudr, pokud by to az moc zlobilo.. Podrobne najdes navod i zde -- www.zvetsenipenisu.c…

Zdroj: diskuze Holení

Přírodní prostředky proti zarůstání chloupků

  • Velmi prospěšné je zahřívání místa zarůstání, protože dochází ke zlepšení krevního oběhu, což urychluje proces hojení.
  • Velmi užitečné je používání koupelových solí a cukrů, protože mohou uvolnit zarostlé chloupky z kůže.
  • Vytrhnutí chloupku pomocí pinzety. Tento postup by měl být použit pouze v případě viditelnosti zarostlého chloupku. Pinzeta by měla být sterilní, aby nedošlo k infekci.
  • Užití homeopatických léků. Homeopatické léky mohou uvolnit zarostlé chloupky. Tyto léky by se měly používat po dobu 3 dnů, protože mohou způsobit nadměrné hnisání jiných částí těla.

Zdroj: Jak zabránit zarůstání chloupků na hrudi

Sally Hansen zesvětlovač

Popis:

Zesvětlovač Sally Hansen je přípravek, který vám napomůže k tomu, aby vaše tmavé chloupky v obličeji, na pažích i nohou zesvětlili a tím se přiblížili vaší barvě pokožky, nebudou pak tak výrazné a viditelné, především co se týče obličeje vám tento přípravek může napomoci k nárůstu vašemu sebevědomí.

Přednosti:

Tento přípravek je vysoce účinný a jeho použití rychlé a bezbolestné, na rozdíl od depilace. Nemusíte navštěvovat kosmetické salóny a nechávat si odstraňovat knírek v obličeji nebo tmavé chloupky na kterékoliv části těla, nyní vše zvládnete v pohodlí domova a to za pár minut. Navíc obsahuje kolagenovou bílkovinu, aby nedocházelo k podráždění vaší pokožky.

Zdroj: Sally Hansen

Depilační spirála

Depilační spirála je vlastně pružina, která se používá především k odstranění chloupků na obličeji. Vhodná je na spodní a horní ret, bradu a strany obličeje. Používat jí můžete klidně denně. Vytrhává chloupky i s kořínkem a zbaví vás i těch nejjemnějších chloupků. Není vhodná pro použití v ostatních partiích těla ani na obočí.

Zdroj: Depilace

Brazilská depilace

Brazilskou depilací se nazývá odstranění chloupků v intimní oblasti cukrovou pastou nebo voskem. Princip depilace pohlaví je tedy stejný. Chloupky kolem genitálií musí mít délku 5–8 mm a pak už nic nebrání jejich odstranění. V dnešní době je oblíbená kompletní depilace rozkroku, dříve se nechávala úzká čárka nad vagínou.

Zdroj: Depilace

Epilace voskem

Epilaci voskem můžeme podstoupit v různých salónech, ale i doma. Vosky se používají teplé či studené. Pokožka po jejich použití zůstává hladká a vydrží tak zhruba šest týdnů. Pokud budete tento druh depilace provádět pravidelně, chloupky zeslábnou, zřídnou a porostou pomaleji. Nahřáté proužky s voskem přiložíme na místo, necháme malinko zchladnout a poté trhneme. Toto opakujeme několikrát za sebou.

Zdroj: Depilace

Doporučení

Koupání

Před každým holením se nejdříve naložte do teplé koupele a žiletku neustále oplachujte v horké vodě. Chloupky budou mnohem měkčí, což usnadní jejich odstranění. Zároveň zabráníte jejich pozdějšímu zarůstání. Neholte se za žádnou cenu na sucho ani pod studenou vodou. Jediné, čeho byste dosáhli, by bylo podráždění pokožky.

Směr holení

Pro dokonalý efekt byste se měli holit proti směru růstu chloupků, ale právě tento způsob je u většiny lidí příčinou následného zarůstání.

Péče o oholené místo

Po depilaci je pokožka mírně narušená a otvory, ve kterých byly chloupky, jsou prázdné. Proto je důležité dbát na to, aby po každé depilaci byla oholená oblast důkladně očištěna (vydezinfikována), aby došlo k odstranění všech nečistot.

Peeling

Nejlepší variantou je peeling daného místa. Můžete si pomoci obyčejnou lufou nebo ručníkem. Místo, které vás trápí zarůstajícími chloupky, je vhodné po každé koupeli důkladně promasírovat. Nedoporučuje se však mačkání pupínků.

Krémy proti zarůstání chloupků

Na trhu je mnoho krémů, které se specializují na tuto nepříjemnou záležitost. Bohužel každému nezabírají stejně. Vždy se snažte najít ten nejvhodnější pro vás.

Zdroj: Jak zabránit zarůstání chloupků na hrudi


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Mgr. Jitka Konášová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP