Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

BYLINKY NA ČÍSTĚNÍ PLETI

OBSAH

Bylinky na čištění pleti

Popenec: Má jemné, ale velmi silné svíravé (adstringentní) účinky, proto se využívá především k ošetření nečisté pleti (včetně citlivé).

Heřmánek: Má hojivé vlastnosti a široké uplatnění v kosmetické péči. Používá se na kontrolu akné, zklidnění kožních podráždění a na čištění kůže od nečistot.

Máta: Má chladivé, zklidňující a hojivé účinky a projasňuje skvrny. Používá se v pleťových tonikách k  čištění, tonizaci a osvěžení mastné pleti.

Fenykl: Zklidňuje záněty a je vhodný k hloubkovému čištění pórů.

Tymián: Stahuje a pročišťuje pleť.

Ženšen: Má silný čisticí účinek, hodí se tudíž k hloubkovému čištění pórů. Kromě toho uchovává acidobazickou rovnováhu kůže.

Zdroj: Účinné bylinky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem KOSMETYKA UPLNE VYBELENI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga .

mam zajem o vas pridukt na vybeleni pleti jak si je mam objednat. dekuji P horvathova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Bělící krémy se dají objednat tady: www.krasa.cz/pigment…

Zdroj: diskuze Kosmetyka uplne vybeleni pleti

Zelený čaj a pleť

Zelený čaj obsahuje více než 400 účinných látek, jež mají pozitivní vliv na naše tělo. Podstatnou skupinu představují polyfenoly, které v těle působí jako antioxidanty. Zelený čaj lze považovat za výborného pomocníka při získávání zdravé a pružné pleti.

Zdroj: Účinné bylinky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem BYLINKY A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeńka Soldátová.

Mohu bylinky ,když užívám warfarin? Mohu produkty - které obsahují bylinky ? Děkuji Soldátová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když užíváte Warfarin, tak byste neměla vnitřně užívat žádné bylinky ani bylinkové čaje a ani potravinové doplňky s bylinkami. Některé bylinky mohou opravdu výrazně změnit účinky Warfarinu a přivodit tak život ohrožující situaci. Warfarin komplikuje stravování, jak již jistě víte, a u bylinek je to ještě více složitější a laik prostě nedokáže rozhodnout, která bylinka je s Warfarinem bezpečná. Pro váš přehled uvádím seznam nejvíce nebezpečných bylinek.

- Bylinky zvyšující účinky Warfarinu a mohou tak způsobit krvácení:
Děhel
Bedrník anýz
Prha (Arnica)
Ločidlo čertovo lejno
Vachta trojlistá
Brutnák lékařský
Bromelain, nebo také bromelin, je enzym, který najdeme v čerstvém ananasu.
Konopí
Paprika
Miřík celer
Heřmánek pravý
Hřebíček
Dymnivka (Corydalis yanhusuo)
Klikva (brusinky)
Harpagofyt
Pískavice řecké seno
Řimbaba obecná
Česnek
Geum japonicum
Zázvor
Jinan dvoulaločný (Ginkgo biloba)
Jírovec maďal (kaštan koňský)
Lékořice lysá
Libeček lékařský - kořen
Tužebník jilmový
Cibule
Petržel
Mučenka modrá
Topol
Hořkoň obecná
Jetel luční
Routa vonná
Serenoa plazivá
Komonice lékařská
Kurkuma
Vrba

- Bylinky, které snižují účinky Warfarinu a mohou tak způsobit vznik krevní sraženiny:
Koenzym Q10
Šalvěj červenokořenná
Andělika čínská
Zelený čaj
Papája
Jmelí
Řepík
Pampeliška
Třezalka tečkovaná
Vitamin E
Řebříček obecný

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinky a Warfarin

Závěr k exfoliaci pleti

Celá pětinásobná procedura v dnešních cenách vyjde na 5000 Kč. Obvykle bývá exfoliace pleti doplněna ještě injekcemi botulotoxinu, aby se prodloužil efekt vyrovnané pleti. Je-li exfoliace pleti provedena správně a dostatečně intenzivně, tak pak výsledky v některých případech bývají skutečně překvapivé. Lze zde dosáhnout vizuálního omlazení pleti až o několik let.

Zdroj: Co je exfoliace pleti?

Diskuze

V diskuzi JÁTRA A AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Zdravím, je mi 27 a také mám akné hlavně kolem úst, ale i na hrudníku a na zádech.
Kolem úst to údajně je hormonální nerovnováha tak jsem začala cvičit hormonální jógu a objednala si kořen smldince chlupatého na rovnováhu. Doufám, že mi to konečně pomůže, ale pleť mám spíše suchou tak necím kde se ten maz bere.
A nejspíš si pořídím bylinky na na vyčištění jater.
Někdo bere hormonální antikoncepci, ale to pouze přehluší problém a po vysazení se to opět zhorší a to si nemyslím, že je dobré předepisovat kvůli pleti a ne jako ochranu před otěhotněním. Hodně štěsrí v boji s akné

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

Cvičím jógu, ale normální :-) mohu poprosit o doporučení nějakých stránek, nebo kde bych sehnala nejake blizsi info k te hormonalni joze? zkusila bych ji..

Zdroj: diskuze Játra a akné

Nejlepší bylinky na pleť

Níže uvedené bylinky dokážou omladit a rozzářit pleť, jsou proto účinným a dostupným pomocníkem v péči o pleť.

Levandule: Regeneruje kožní buňky a pomáhá omlazovat pokožku. Její vůně má hluboké relaxační účinky. Prospívá jak problematické pleti, tak pleti suché a dehydratované, jíž navrací vlhkost. Levandule je nejlepší do koupelí, vyrobit si z ní však můžete i napářky nebo pleťové vody.

Tymián: Prospívá mastné pleti, kterou čistí a zároveň zbavuje přebytečného kožního mazu. Výhodou je, že také hydratuje, takže pleť nezůstává vysušená. Z tymiánu se dají připravit masky, odvary, napářky nebo třeba koupele.

Máta: Osvěžuje a povzbuzuje unavenou pleť. Hodí se hlavně pro mastnou a smíšenou pokožku. Má čisticí a zklidňující účinky, jež mírní projevy akné. Mátu užívejte nejlépe ve formě čajů, odvarů nebo koupelí.

Meduňka: Meduňku nejvíce ocení citlivá pleť, kterou tato bylinka posílí a uvolní. Také zpomaluje stárnutí a brzdí vznik vrásek. Hodí se do koupelí, čajů a odvarů.

Rozmarýn: Pomáhá zklidnit mastnou a zčervenalou pleť, jež se díky němu přestává mastit. Výborně se hodí do koupelí.

Šalvěj: Pomáhá při nadměrném pocení a při parodontóze, rozpouští tuky, podporuje metabolismus pokožky a pomáhá čistit ucpané póry. Ocení ji zejména lidé s mastnou a smíšenou pletí. Pokud chcete zlepšit stav své pleti, připravte si čaj nebo odvar.

Bazalka: Zklidňuje a tonizuje pokožku celého těla, má hydratační a posilující účinky. Skvěle se hodí i na vlasy, uzavírá totiž jejich povrch a hříva je tak výrazně lesklejší. Z bazalky lze vyrobit pleťovou vodu či napářku, populární jsou i nálevy a čaje.

Zdroj: Účinné bylinky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem CO JE EXFOLIACE PLETI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Terka.

Můžete mi prosím někdo popsat co je exfoliace pleti a jestli si to můžu udělat sama doma? Slyšela jsem, že se s tím prý vyrovnávají vrásky na obličeji. Je topravda? Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co je exfoliace pleti? Exfoliace pleti je chemický pleťový peeling. Jeho působení spočívá v nanášení kyseliny glykolové na ošetřovanou pokožku. Tím, jak kyselina glykolová působí, dochází k tak zvané exfoliaci pleti - odstraní se povrchové buňky kůže a to téměř až na živou tkáň!!! Pak následuje proces hojení, kdy se odstraněné buňky přirozeně nahradí novými. Proces přestavby pleti se na venek projevuje zčervenáním, které vybledne do 2 dnů po aplikaci kyseliny glykolové. Během této doby se mohou na ošetřených místech objevit také drobné puchýřky, stroupky, šupinatění nebo jemné olupování pokožky. Všechny tyto projevy většinou vymizí do 5 dnů. Pleť má po zhojení viditelně lepší srukturu a dochází k postupnému vyhlazení vrásek. Pleť je vyrovnaná, jemnější, hydratovaná a odstraňují se i předchozí projevy akné a některých pigmentových skvrn. Domácí exfoliace pleti kyselinou glykolovou nebo i kyselinou mandlovou nemohu doporučit, protože při nesprávné aplikaci může dojít k neodstranitelnému popálení pokožky a vzniku rozsáhlých svráštělých jizev. Určitě chymický peeling svěřte do rukou odborníků v některém z kosmetických salonů. Obvykle se chemický peeling provádí pět krát po sobě. Mezi jednotlivými aplikacemi je přestávka jeden týden na zhojení pleti. Celá pětinásobná procedura v dnešních cenách vyjde na 5000 Kč. Obvykle bývá exfoliace pleti doplněna ještě injekcemi botulotoxinu, aby se prodloužil efekt vyrovnané pleti. Je-li exfoliace pleti provedena správně a dostatečně intenzivně, tak pak výsledky v některých případech bývají skutečně překvapivé. Lze zde dosáhnout vizuálního omlazení pleti až o několik let.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co je exfoliace pleti?

Co je exfoliace pleti?

Exfoliace pleti je chemický pleťový peeling. Jeho působení spočívá v nanášení kyseliny glykolové na ošetřovanou pokožku. Tím, jak kyselina glykolová působí, dochází k tak zvané exfoliaci pleti - odstraní se povrchové buňky kůže a to téměř až na živou tkáň!!! Pak následuje proces hojení, kdy se odstraněné buňky přirozeně nahradí novými. Proces přestavby pleti se na venek projevuje zčervenáním, které vybledne do 2 dnů po aplikaci kyseliny glykolové. Během této doby se mohou na ošetřených místech objevit také drobné puchýřky, stroupky, šupinatění nebo jemné olupování pokožky. Všechny tyto projevy většinou vymizí do 5 dnů.

Zdroj: Co je exfoliace pleti?

Diskuze

V diskuzi DOMACI PLETOVA MASKA PRO OKAMZITE VYPNUTI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Kdo mi poradí pleťovou masku doma vyrobenou pro vypnutí pleti . Díky za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Já používám na okamžité vypnutí pleti a vyhlazení vrásek masku z vaječného bílku, citrónu a špetky soli. Připravuju si ji tak, že oddělím vaječný bílek z jednoho vajíčka do misky, k němu přes sítko naleju lžičku citrónové šťávy, přidám špetku soli a dobře rozmíchám. Pak si to prsty nanesu na obličej a nechám působit. Tím, jak to postupně působí, tak to schne a na kůži se z toho tvoří stahující se tenký film, který kůži dokonale vypne a vyhladí.

Zdroj: diskuze Domaci pletova maska pro okamzite vypnuti pleti

Barevné kontaktní čočky podle pleti

Správná barva kontaktních čoček záleží také na barvě vlasů a pleti. S barevnými kontaktními čočkami je to podobné, jako u obrouček brýlí, aby vám co nejlépe seděli a ladili s vámi.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Poradna

V naší poradně s názvem BYLINKY NA SKLIVCOVÉ ZÁKALKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drahomíra.

Dobrý večer,prosím jaké bylinky mám používat na odstranění zákalků? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Neexistují žádné bylinky, které by přímo odstraňovaly zákalky. Zákalky se dají odstranit pouze operativně u očního lékaře. Pokud ale chcete, můžete užívat bylinky navozující dobrou náladu, jenž vám pomůžou na to nemyslet a užívat si života i se zákalkami. Například odvar z dobromysli, šafránu a třezalky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinky na sklivcové zákalky

Prevence proti zaníceným pórům

Hovoříme-li o péči o pleť a o čištění pórů, tak je důležité mít na paměti několik jednoduchých triků, které pomáhají udržovat zdravou pokožku.

  • Nedotýkejte se své tváře příliš často, a pokuste se udržet bakterie co nejdál od své pleti. Bakterie se na pleť mohou dostat například při telefonování z telefonu a dalších nástrojů, které by se mohly dotýkat vašeho obličeje. To trochu ochrání vaše póry od hromadění špíny a bakterií.
  • Ujistěte se, že vaše brýle, i sluneční brýle, jsou čisté a bez mastnoty v místech, kde se dotýkají obličeje.
  • Odstraňte svůj make-up před ulehnutím do postele. Pro čistění pleti si vyberte produkty, které jsou bez oleje, a které jsou nekomedogenní.
  • Máte-li aktuálně problém s póry, například když jsou rozšířené nebo je v nich akné, tak bývá běžné napatlat si na pleť všechno možné, čím dražší tím lepší. To pak vede k úplnému odstranění přirozené tukové ochranné vrstvy pokožky, která se pak paradoxně ještě více zanítí a akné nebo rozšířené póry jsou ještě více vidět. 


Zdroj: Ošetřující péče na velké póry a na akné

Poradna

V naší poradně s názvem NA ČERNE PIGMENTY MASTIČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

porat temi jak se mám zbavit černých fleku na obličejí

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Heleno, černé flíčky se dají dobře a rychle zakrýt pudrem nebo makeupem. Zajděte do drogérky, kupte si tam Dermacol krycí pudr nebo krém v odstínu vaší pleti a pak to s ním zakryjte. Trvale se dají různé barevné odlišnosti pleti odstranit například laserem a nebo přípravky na bělení kůže. Více o přírodním bělení pleti je napsáno zde: www.ceskenemoci.cz/s…

Zdroj: diskuze Na černe pigmenty mastička

Účinky exfoliace pleti

Pleť má po zhojení viditelně lepší srukturu a dochází k postupnému vyhlazení vrásek. Pleť je vyrovnaná, jemnější, hydratovaná a odstraňují se i předchozí projevy akné a některých pigmentových skvrn. Domácí exfoliace pleti kyselinou glykolovou nebo i kyselinou mandlovou nemohu doporučit, protože při nesprávné aplikaci může dojít k neodstranitelnému popálení pokožky a vzniku rozsáhlých svráštělých jizev. Určitě chemický peeling svěřte do rukou odborníků v některém z kosmetických salonů. Obvykle se chemický peeling provádí pět krát po sobě. Mezi jednotlivými aplikacemi je přestávka jeden týden na zhojení pleti.

Zdroj: Co je exfoliace pleti?

Křečové žíly

Ocet je velmi vhodný při léčbě křečových žil, protože snižuje a zmírňuje výskyt a bolestivost otoků.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÁ PLEŤ Z NEDOSTATKU ŽELEZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Melania.

Neviete prosím, či možem mať červenú pleť z nedostatku železa? Jedná sa hlavne pred menzesom. Ď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nedostatek železa způsobuje naopak vybledlou pleť, takže u vás bude příčina asi v menstruaci. V období blížící se menstruace má mnoho žen problémy s pletí. U některých se objevuje akné, u jiných zas podráždění na pokožce, suchost pleti a u vás zas červenání pleti. Jestli vás to moc obtěžuje, tak běžte v době, kdy je to dobře vidět, ke svému gynekologovi a prodiskutujte s ním možnosti zmírnění těchto potíží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červená pleť z nedostatku železa

Využití bylinek v kosmetice

Bylinky jsou léčivky, které mají velmi široké využití. Pozitivně ovlivňují naše zdraví, krásu i psychickou pohodu. Používají se buď samostatně, nebo jako součást různých směsí. Na našem trhu je bylinek mnoho, ale především – spousta jich roste všude okolo nás. Bylinky se mimo jiné využívají v kosmetice jako složky bylinných krémů, mastí, olejů. Ve formě bylinných koupelí pak pomáhají ulevit od bolesti a prohřát organismus.

Zdroj: Účinné bylinky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem VIDEO ČIŠTĚNÍ SUCHÉ PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

chci se zeptat,jaká masáž obličeje,je nejlepší púro zralou plet.A jaký je vhodný pletový krém na zralou,suchou plet.Děkuji .Maruška.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Marie. Na zralou suchou pleť je nejlepší krém s obsahem Koenzymu Q10, který zbržďuje další stárnutí pleti a omezuje prohlubující se vrásky. Krém naneste na pleť a krouživými pohyby prstů ho rozmasírujte od nosu směrem k okrajům obličeje. Pro domácí čištění suché pleti je vhodné postupovat podle návodu, který popisujeme v tomto článku: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Video čištění suché pleti

Bylinky vhodné pro detoxikaci

Některé byliny a potraviny obzvlášť napomáhají trávení, proto jsou vhodné pro spalování toxinů. Je to zázvor, pepř, fenykl, římský kmín, česnek, koriandr, lněné semínko, kopr, muškát, ricinový olej, Guduchi, Neem, Puškarmul, Punarnava, Tulsi, Vacha, Guggul, koření Trikatu.

Zdroj: Bylinky pro detoxikaci

Omlazovač pleti

Smíchejte šťávu z cibule a ocet a potřete jí stařecké skvrny. Výsledky se dostaví za několik týdnů. Tato směs má stejné účinky jako komerční produkty. Zároveň se doporučuje namáčet si do octové vody ruce, chcete-li je mít jemné a nevysušené. Ocet se používá i k čištění kůže, protože má neutrální pH. Zároveň je vhodný pro oplachování obličeje, ale jen ředěný. Nalijte asi ⅛ šálku do vody v umyvadle a opláchněte si obličej, neutírejte se ručníkem, raději nechte vodu s octem zaschnout.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Čisté póry ve třech snadných krocích

  1. Prvním krokem při čištění pleti je použití mírného čistícího prostředku pro konkrétní typ pleti. K omývání pak použijte teplou vodu, ne horkou.
  2. Použijte páru k relaxaci své pleti. Můžete buď použít páru ve sprchovém koutu, nebo svůj obličej naklonit na hrnec s horkou pářící vodou. Toto napařování obličeje provádějte po dobu několika minut.
  3. Kromě pravidelného čištění oblíbeným pleťovým čističem, můžete také zkusit jednoduchou masku pro domácí čištění pórů. Tyto domácí čistící masky jsou obvykle vyrobeny ze surovin, které máte v kuchyni, a můžou být překvapivě efektivní. 

 

Zdroj: Ošetřující péče na velké póry a na akné

Péče o nehty

Ocet slouží k čištění nehtů a napomáhá k hladšímu vzhledu laku a jeho déletrvajícímu efektu.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Čistič brýlí

Ocet je skvělým čističem brýlí. Zejména směs z bílého octa a vody, tuto směs můžete mít stále u sebe, když si ji přelijete do lahvičky s rozprašovačem.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Vitamín E

Vitamín E stimuluje regeneraci buněk a buněčných membrán. Obsahuje velké množství volných radikálů, které zabraňují poškození kůže vlivy životního prostředí, a regeneruje poškození pleti. Vitamín E je obsažen v olejích, ořeších, listové zelenině a avokádu. Velmi účinnou výživnou pleťovou masku, která vyhladí vaši pokožku, si můžete připravit z avokáda. Rozmačkejte ¼ avokáda tak, aby vznikla hustá kaše, tu pak naneste na obličej a nechejte působit po dobu 20 minut, poté ji opláchněte teplou vodou.

Zdroj: Vitamíny pro nápravu pleti


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP