Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

BORAXOVÉ MÝDLO

OBSAH

Ájurvéda je slovo složené ze slov „áju“ – věk, délka života, „r“ – týkající se a „véda“ – vědění, znalost. Přeložíme-li tato tři slova společně, znamená to „věda o životě“. Ájurvéda vznikla v Indii a je považována za nejstarší a nejucelenější léčebný systém na světě. Její podstatou je celistvost, jelikož se nezaměřuje pouze na nemoc a odstraňování jejích příznaků, ale především jejímu předcházení. Ájurvédská kosmetika je ceněna pro svou jemnou a přirozenou péči o tělo. Ájuverské mýdlo je 100% přírodní a je vhodné i pro tu nejcitlivější pleť. Zanechává kůži regenerovanou a hladkou.

Zdroj: Ájurvédské mýdlo

Diskuze

V diskuzi JAKÉ PH MÁ MÝDLO S JELENEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Benediktová.

Jaké PH obsahuje mýdlo s jelenem a jaké PH obsahuje mýdlo, které si vytvořím a to je soda a mýdlo s jelenem. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jaké ph má mýdlo s jelenem

Boraxové mýdlo v lékárně

Boraxové mýdlo není v lékárně běžně dostupné.

Zdroj: Boraxové mýdlo

Diskuze

V diskuzi BLEACHING se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hans.

Prosím jaký přípravek na bělení kůže pro Indickou či Romskou pleti je doporučující. S pozdravem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hans.

Mýdlo ke zbělení pleti byla vyzkoušena, to první mýdlo mělo barvu oranžová, pak jedno mýdlo černá a 6ks bílé mýdlo gluthatione vše nezabíraly, celkem všechny druhy zboží na zbělení pleti mně již více než 10 let ani jedna zmínka změny nezlepšily. Nyní nic nevím, už mně celá obličej poškodila, používám ASDM Beverly Hills, stejně je to platný na nic. Kožní doktorka na mne nemá čas.

Zdroj: diskuze Bleaching

Recept na přípravu

Boraxové mýdlo se vyrábí z rostlinných olejů metodou za studena, takže spousta kvalitních látek zůstává v mýdlu a slouží pokožce. Než se dáte do samotné výroby mýdla, ujistěte se, že skutečně zvládáte teoretické znalosti. Usnadní vám to praktické pokusy a ochrání před omyly a zklamáním ze spousty nekvalitního mýdla.

Zdroj: Boraxové mýdlo

Diskuze

V diskuzi EKZEM MYDLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav.

ekzémy, akné a kožné problémy : www.zdravehuby.sk - mydlo, krém, kapsuly atď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ekzem mydlo

Formy na mýdlo

Forem na mýdlo existuje celá řada. Používají se formy dřevěné, plastové, silikonové (z těchto forem se mýdlo snadno a bez poškození vyklápí), skleněné a podobně. Zde se fantazii meze nekladou a jedinou podmínkou snad je, že by se mělo hotové mýdlo dát z formy snadno vyklopit či vytáhnout. Mýdlo si do připravené formy nalijte a nechte odstát přibližně jeden den. Někdy je mýdlo tvrdé již po 12 hodinách, ale zpravidla to trvá 24 hodin, kdy lze mýdlo vyklopit a dát sušit.

Zdroj: Boraxové mýdlo

Poradna

V naší poradně s názvem MÝDLO S KYSELINOU KOJIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Kde se dá koupit mýdlo s kyselinou kojic v čr?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mýdlo s kyselinou kojovou se dá koupit jen v zahraničí, jak je uvedeno níže. V ČR se kyselina kojová dá koupit jako exfoliační gel tady: www.zbozi.cz/hledani…

Zdroj: diskuze Mýdlo s kyselinou kojic

Vezměte mýdlo, namočte je do teplé vody, vytvoří se tak příjemná pěna. Postiženou pokožku umývejte velmi jemně, pak opláchněte vlažnou vodou. Při akné mýdlo naneste ve větší míře na mastnější část a zbytek obličeje omyjte jen vlažnou vodou. Nepoužívejte žádná tekutá mýdla, protože to nejsou mýdla, ale tenzidy, které vaší pokožce v této situaci nepomohou.

Zdroj: Boraxové mýdlo

Boraxové mýdlo proti akné

Použije se na k tomu roztok boraxu, mýdlo se sírou - například Sano a zinková mast. Nejdříve se nanese zinkový krém po celé léčené ploše a hned na něj mýdlo Sano, které se rozmydlí v roztoku boraxu. Tímto postupem se vytvoří vrstva, která tak po zaschnutí není viditelná, protože se vsákne do pokožky. Při této léčbě je třeba mít na paměti, že dehty reagují na UV záření, které přichází ze slunce a mohou při tom vyvolat alergickou reakci na pokožce. Takže je třeba léčbu použít na noc, ráno pak smýt a ošetřit pleť oblíbeným BB krémem, který má dostatečný ochranný faktor.

Zdroj: MERCO Sano mýdlo s ichtyolem 100g 8%

Diskuze

V diskuzi MAST, MÝDLO, ŠAMPON S DEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Prosím o radu, kde seženu mast, mýdlo a šampon s dehtem? Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mast, mýdlo, šampon s dehtem

Krájení a zrání

Po 24 hodinách mýdlo můžete nakrájet, případně vyklopit ze silikonových forem a nechat jej na dobře větraném místě na dřevěných roštech (rošty nemusí být nutně dřevěné) odpočívat další cca 3–4 týdny (dle velikosti mýdla), dokud mýdlo zcela „neuzraje“ a nezmění své původně vysoké pH na pH okolo 7–9. Mýdlo se takto zbaví přebytečného a žíravého NaOH, který se v průběhu zrání z mýdla zcela vytratí.

Ingredience:

  • 500 g olivového oleje (pro zjemnění možno přidat 50 g ricinového oleje namísto 50 g olivového – mýdlo se velmi zjemní)
  • 310 g kokosového oleje
  • 190 g palmového oleje
  • 125 g hydroxidu sodného
  • 380 ml destilované vody
  • 1–3 % boraxu

SAP (saponifikačná hodnota) olejů určuje, kolik miligramů 100% hydroxidu draselného (KOH) je potřeba na zmýdelnění 1 gramu oleje. Každý olej má jinou hodnotu SAP.

Olivový olej: SAP KOH je 189,7; SAP NaOH je 135,3. Čisticí schopnost je dobrá a výživný efekt na pokožku je výborný.

Palmový olej: SAP KOH je 199,1; SAP NaOH je 142,0. Čisticí schopnost výborná a výživný efekt na pokožku je průměrný.

Kokosový olej: SAP KOH je 268,0; SAP NaOH je 191,1. Čisticí schopnost je výborná, pokožku však vysušuje.

Zdroj: Boraxové mýdlo

Diskuze

V diskuzi HARTOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Palo111.

Dobrý den.Našel jsem na půdě pravděpodobně mýdlo. Celý nápis je HARTOL - odporučujeme Hartol ve spojení s teplou vodou použíti. Nic víc ani výrobce ani co to je ani rok. Velikost je 4 x 7 cm. Dokáže mě někdo říci zda je to opravdu mýdlo nebo něco jiného. Moc děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hartol

Účinky

Obecně se toaletní mýdlo vyrábí z jádrového mýdla, které se po vysušení mísí s barvivem a dalšími surovinami (plnidly a jinými kosmetickými přísadami a parfémy). Po dokonalém promíchání se hmota tvaruje na tyče, které se rozřezávají a v menších kusech se na lisech razí do typických obchodních tvarů.

Medicinální mýdla obsahují speciální přísady a používají se hlavně k léčení některých kožních onemocnění. Prodávají se mýdla boraxová (proti akné), sírová (hojení kožních onemocnění, jako je lupénka a ekzém, jsou nažloutlá), síro-dehtová, dehtová (v těchto mýdlech je obsažena síra a dehet například z borovicového dřeva, který napomáhá hojení ekzémů, lupénky a dalších kožních onemocnění). Zvláštními mýdly jsou mýdla antialergická, která jsou vhodná pro osoby s kožními ekzémy a podobnými potížemi. Jsou prostá chemických látek, které by mohly způsobovat podráždění pokožky, a obsahují větší množství tuků a glycerin pro zvláčnění pokožky.

Schopnosti mýdel:

  • rozpouštěcí síla – schopnost převést nečistotu do rozpustného stavu;
  • smáčivost – uvolnění nečistot od povrchu;
  • emulgační síla – nečistota se převádí do emulzního stavu;
  • pěnivost – částečky nečistoty se spojí s pěnou a nemohou klesnout zpět k povrchu čištěného předmětu nebo k pokožce.

Boraxové mýdlo je v podstatě toaletní mýdlo s léčivou přísadou. Toto mýdlo hubí bakterie, viry, plísně, prvoky. Vyrábí se v pevné, tekuté a pěnové podobě. Boraxové mýdlo obsahuje 1–3 % léčivé látky borax. Borax má antiseptické, protiplísňové a protivirové schopnosti, avšak pouze mírně antibakteriální. Borax je rovněž úspěšně používán při léčení kandidy.

Zdroj: Boraxové mýdlo

Diskuze

V diskuzi MYDLO S DEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den,
Nicméně na trhu se objevila novinka. Mýdlo s dehtem z borovicového dřeva, která nevykazuje toxické karciogenní známky jako uhelný dehet. Kontakt na prodejce WWW.BALINEUM.CZ.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mydlo s dehtem

Tekuté nebo tuhé mýdlo

Do tekutého mýdla se přidává glycerin (pH cca 5), právě kvůli němu je třeba mýdlo konzervovat, což se provádí většinou kyselinou citronovou, takže na rozdíl od tuhého mýdla, které je zásadité, vzniká mýdlo kyselé. Dle výše uvedeného je tedy jasné, že tekuté mýdlo je ke každodennímu používání vhodnější.

Zdroj: pH u mýdla

Diskuze

V diskuzi AKNÉ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Vyzkoušejte www.tepezcohuite.cz/… je to čistě přírodní mexická kosmetika, mám vyzkoušeno a fakt mi pomohla. nejlepší je čistící mýdlo.
M.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akné.

Co je kastilské mýdlo

Kastilské mýdlo je čistě přírodní mýdlo, ve kterém hlavní složku tvoří olivový olej a obecně přírodní oleje. K jeho výrobě se nepoužívají žádné živočišné produkty, ale jen rostlinné oleje. Doma vytvořené kastilské mýdlo není tekuté. Jeho výroba je popsána níže.

Použití

Kastilské mýdlo je vhodné na všechny typy pleti, ale zvláště na citlivou a suchou. Používá se také na výrobu mnoha pracích prostředků, šamponů, čisticích prostředků nebo přípravků pro děti.

Zdroj: Tekuté mýdlo castilie

Diskuze

V diskuzi DRASELNÉ MÝDLO JAKO POSTŘIK NA ŠKŮDCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniel Kaličiak.

ja by som sa chcel priamo opýtať na percentualne obsahy daných látok, nikde som sa nedopátral s akými percentami by som mal pracovať, dalej, spomína sa že konzistencia pri pridaní oleja sa zmení na gel a další ktok je nastrúhať mydlo, keby ste to niako viac rozvinula bol by som vdačnejší dakujem :D

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Draselné mýdlo jako postřik na škůdce

Prodej a cena

Sírové mýdlo vám může na požádání namíchat jen ochotná lékárna. Podle zkušeností to ale není moc obvyklé. Potřebné množství výsledného produktu je 30 gramů. Cena bude v každé lékárně jiná, ale neměla by být vyšší než 150 Kč.

Můžete si ale v lékárně koupit práškovou síru a vyrobit si sírové mýdlo doma.

Zdroj: Sírové mýdlo na svrab

Cena

Sirné mýdlo lze koupit na internetu a zde můžete vidět jeho cenu.

Zdroj: Sírové mýdlo na svrab

Mýdlo s kyselým pH

Kyselá mýdla jsou ideální pro mytí všech typů pokožky. Kyselé mýdlo je pomocný prostředek při léčbě a prevenci bakteriálních vaginóz a recidivujících infekcí močových cest. Jeho používání je obzvláště prospěšné u recidiv a po léčbě antibiotiky. Kyselé mýdlo podporuje růst přirozené laktobacilové flóry, a to i během těhotenství. V neposlední řadě mýdlo s pH 5,5 zabraňuje množení plísní a bakterií na povrchu pokožky.

Zdroj: pH u mýdla

Použití

Sírové mýdlo se řadí mezi tradiční prostředky, které je vhodné používat při nadměrně se mastící pokožce. Sírové mýdlo je vhodné k čištění mastné a aknózní pleti. Uvolňuje a čistí pleťové póry, omezuje tvorbu kožního mazu, snižuje tvorbu bolestivých komedonů. Sírové mýdlo pokožku vyčistí skutečně do hloubky a pleť zůstane čistá a přirozeně jemná.

Lze jej použít jako podpůrnou léčbu při svrabu společně se sirnou mastí. Mýdlo používejte denně a nechte působit několik minut, poté důkladně opláchněte.

Zdroj: Sírové mýdlo na svrab

Mýdlo se sírou – cena

Zde se dá mýdlo se sírou sehnat nejlevněji.

Zdroj: Mýdlo se sírou


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP