Informace od zdravotní sestry

HLAVNÍ STRÁNKA

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

BORAX GLYCERIN ROZTOK

Účinky boraxu

Borax a kyselina boritá mají v podstatě stejný vliv na naše zdraví. Borax má antiseptické, protiplísňové a protivirové schopnosti, avšak pouze mírně antibakteriální. Borax je rovněž úspěšně používán při léčení Candidy.

Zdroj: Boraxglycerin

Diskuze: Re: jarischov roztok priprava

V roztoku jarishova voda je použita kyselina boritá s koncententrací 2% a glycerin s koncentrací 3%.

Zdroj: diskuze Jarischov roztok priprava
Počet odpovědí: 1

Jarischův roztok na akné

Jarischův roztok se používá k léčbě akné a jizev po akné. Jarischův roztok má antibakteriální vlastnosti, takže pomáhá se snížením baktérií nacházejících se na kůži a uvnitř akné. Jarischův roztok snižuje množství jizevnaté tkáně.

Zdroj: Jarischův roztok a jeho účinky na pleť

Diskuze: borax n a tvrdé pájení mosazí /kde jej můžu koupit ?/

V okolí Plzně kde bydlím, již rok Borax sháním-a nic. Poraďte

Zdroj: diskuze Borax n a tvrdé pájení mosazí /kde jej můžu koupit ?/
Počet odpovědí: 4

Jarischův roztok na pleť

Jarischův roztok se používá v kosmetice na zklidnění podrážděné pleti, obecně na zklidnění dermatitid, obvykle v kombinaci s mastnou pokožkou. Mírně vysušuje pleť a působí slabě dezinfekčně. Jarischův roztok je vhodný i proti akné.

Jarischův roztok má blahodárné účinky na pleť, používá se zevně. Jedná se o dermatologikum oblíbené i kožními lékaři. Jde o vodný roztok kyseliny borité a glycerinu. Používá se při zahájení terapie akutních mokvajících projevů ekzémů, a to tak, že se na postižené místo přikládají gázové obklady namočené v roztoku, jehož účinkem dochází k vysychání postižené oblasti. Dále se Jarischův roztok používá na zklidnění podrážděné pokožky tím způsobem, že se roztok aplikuje jako běžná voda, to znamená omýváním nebo potíráním postižené oblasti, taktéž se může používat jako obklad. V letním období lze Jarischův roztok použít na unavenou a vysušenou plet v letním období tak, že se roztok přelije do rozprašovače a dle potřeby jím zvláčňujete svou pleť. Neměl by se však používat přímo po peelingu.

Jarischův roztok je vhodný k obkladům obličeje, ale i na jiné plochy těla. Má protizánětlivé a mírně antimikrobiální účinky. Vysušuje méně než borová voda. Hodí se k vysýchavým obkladům na mokvající projevy. Glycerin, bezbarvá, čirá a hygroskopická tekutina obsažená v tomto roztoku, pak zamezuje nadměrnému vysušování.

Zdroj: Jarischův roztok a jeho účinky na pleť

Diskuze: Borax

Je to prosím tohle?
Díky


www.hnojivapraha.cz/…

BORAX 500 g

Kód: 140066

Produktové číslo: 8592213010690

Borax - tetraboritan sodný - ZÁKLADNÍ PRODUKT PRO VÝROBU SLIZU a dále nepostradatelný doplněk v půdě. Jeho nedostatek způsobuje: - sklovitost růžic květáku - sklovitost kedluben a odumírání vegetačního vrcholu semenic - srdéčkovou hnilobu červené řepy - k


Kategorie: Hnojiva

Zdroj: diskuze Borax n a tvrdé pájení mosazí /kde jej můžu koupit ?/
Počet odpovědí: 4

Rozpustnost boraxu

Borax je hůře rozpustitelný, aby se dobře rozpustil, je potřeba roztok důkladně promíchat nebo protřepat.

Zdroj: Borax - použití v domácnosti

Diskuze: jarišova voda

Jarischova voda, nebo také Jarišova voda, či Jarishův roztok je roztok glycerínu a kyseliny borité v destilované vodě.
Glycerín, nebo také glycerol je hygroskopická bezbarvá viskózní kapalina bez zápachu, sladké chuti. Hlavním zdrojem glycerolu jsou přírodní tuky. Například při výrobě mýdla se působením hydroxidu sodného nebo draselného tuky štěpí na glycerol a směs alkalických solí alifatických kyselin, které jsou podstatou kosmetických mýdel.
Kyselina boritá je bílá krystalická látka. Její zředěné vodné roztoky, obvykle 2% až 3% roztok, se používají v očním lékařství pod označením borová voda. Takže obecně se dá říci, že Jarishova voda je vlastně obohacená borová voda o glycerín.

Jarishova voda se používá v kosmetice na zklidnění podrážděné pleti, obecně na zklidnění dermatitid obvykle v kombinaci s mastnou pokožkou. Jarishova voda mírně vysušuje pleť a působí mírně desinfekčně. Jarishova voda je vhodná i proti akné. Typická indikace Jarishovy vody je po vysazení hormonální antikoncepce pro zlepšení pleti, která díky hormonálnímu výkyvu často manifestuje v podobě akné nebo lehčí dermatitidy. Používá se buď jako pleťová voda k čištění pleti a nebo ve formě obkladů. K dostání je v lékárně v balení po 1 litru i v 1/2 litrovém balení. Díky obsahu glycerínu je roztok stabilní pouze do 60 dní ode dne výroby, po této době jej není možné dále používat - skazí se.

Jarishova voda může působit zklidňujícím účinkem na většinu populace, ale přibližně v 5% populace jsou známé opačné příznaky, například hnisavé a bolestivé vyrážky. Proto před prvním užitím vždy otestujte aplikaci Jarishovy vody jen na malý kousek pleti. Neobjeví-li se žádná nežádoucí reakce do druhého dne, tak vřele doporučuji tuto vodu užívat pravidelně, jako pleťové tonikum.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jarišova voda
Počet odpovědí: 0

Kde koupit borax

Borax, dříve též tinkal, má chemický vzorec Na2[B4O5(OH)4]·8H2O (tetraboritan sodný) a je to jednoklonný minerál. Název borax pochází z arabského buraq – bílý. Dřívější název tinkal pochází ze středověku, kdy byl borax do Evropy dovážen z Tibetu. Borax je v léčitelství používán především jako zdroj bóru. Kde lze borax koupit a jaká je jeho cena, je vidět tady: borax cena.

Zdroj: Výroba domácího krému z Aloe vera

Diskuze: Re: plíseň

Kup si borax na fichema.cz, užívej vně i vnitřně. Vygoogluj boraxová konspirace. Zdraví H.

Zdroj: diskuze Plíseň
Počet odpovědí: 1

Borax jako hnojivo

Borax neboli tetraboritan sodný obsahuje stopový prvek bor, který je obecně důležitý pro výživu rostlin. Boraxem se hnojí do půdy i postřikem na list. Borax se užívá na jaře na začátku kvetení – asi 0,5%, neboť zvyšuje odolnost květu před zmrznutím. Další možné použití je i na podzim po opadu listů.

Zdroj: Borax

Diskuze: Re: borax n a tvrdé pájení mosazí /kde jej můžu koupit ?/

koupil jsem ho jako hnojivo -hnojiva Praha www.hnojivapraha.cz/

Zdroj: diskuze Borax n a tvrdé pájení mosazí /kde jej můžu koupit ?/
Počet odpovědí: 4

Boraxglycerinové globule

Boraxglycerinové globule se používají při léčbě mykotické vulvovaginitidy. I v této době jsou stále oblíbené vaginální globule s látkou natrium tetraboricum (boraxglycerin). Jde spíše o vaginální dezinfekci než o antimykotikum v pravém slova smyslu. Aby byla léčba účinná, musí se boraxglycerin užívat 14 dní. V těhotenství je dobré poradit se s lékařem o vhodnosti léčby boraxglycerinovými globulemi. Boraxglycerinové globule jsou volně prodejné v lékárně. Boraxové vaginální kuličky Globulus cum natrio tetraborico 0,6 CSC obstaráte v kterékoliv kamenné lékárně, případně vám budou obvykle nejpozději do druhého dne objednány. Antikoncepce by neměla nijak ovlivnit užívání boraxglycerinových globulí.

Každá lékárna by měla mít Boraxglycerinové globule k dostání.

Cena

Cena vag glb 10X0.6 g je cca 105 Kč. Výrobcem je Vakos XT a.s.

Zdroj: Roztok borax glycerin

Diskuze: Je možné tento roztok používat dlouhodobě?

Je možné při vysoce citlivé pleti tento roztok používat dlouhodobě jako čistící pleťovou vodu?

Zdroj: diskuze Je možné tento roztok používat dlouhodobě?
Počet odpovědí: 2

Kde se dá borax koupit

Cena a prodej boraxu.

Zdroj: Borax

Diskuze: Re: ReBBo: Re: plíseň

No, nevím, jestli odpověď bude ještě k něčemu, ale pokud jste si lupla jak říkáte 'technický borax', tak myslím, že ani ne. Prosím, předtím, než se pustíte do takových závažných experimentů /borax se mimo jiné používá hojně jako prudce jedovatý postřik proti hmyzu/, prostudujte si nemalou škálu poznatků ostatních. Z Vašeho dotazu vyplývá, že o tom nemáte ani malou povědomost.

Zdroj: diskuze Plíseň
Počet odpovědí: 1

Boraxglycerin na afty

Afty jsou oválné bělavé nebo žlutobílé léze/eroze na sliznicích vzniklé prasknutím puchýře (vezikulu). Povrch afty je tvořen fibrinovou masou s neutrofilními granulocyty. Jedná se o mělký vřídek. Afty jsou vždy bolestivé, mohou krvácet nebo mohou být kontaminovány bakteriemi. Afty se tvoří nejčastěji na sliznici dutiny ústní, dále pak na sliznicích genitálií. Často vznikají afty při infekcích herpesviry či viry ze skupiny Coxsackie. Afty vznikají v důsledku stresu a následné imunitní reakce organismu na bakterie, které se běžně vyskytují v ústní dutině.

Solutio boraxglycerin může být 20%, 10%, 3%. Boraxglycerin je dostupný pouze na recept.

Účinky

Boraxglycerin má antiseptické, protiplísňové a protivirové schopnosti, je pouze mírně antibakteriální. Úspěšně se používá při léčení Candidy albicans.

Použití

Boraxglycerin je antimykotikum vhodné především na kvasinkové infekce, soor a podobně. Aplikuje se 2x denně na ložiska výskytu, a to po dobu jednoho týdne.

Zdroj: Roztok borax glycerin

Diskuze: Re: co je hypermangan

hypermangan-:
- dezinficiens, krystalky, které se rozpouští na VODNÝ slabě růžový roztok (fialový už je míc silný)

zelené barvivo-chirurgická zeleň=briliantová zeleň:
- dezinficiens (roztok vodný nebo s lihem)
- nebo to může být Novikův roztok, který obsahuje toto barvivo a zároveň kolodium, které zasychá v takový film+ další složky, často se tím potírá čerstvá řezná rána, odřenina, apod.

Zdroj: diskuze Co je hypermangan
Počet odpovědí: 1

Použití boraxu

Své využití nachází borax v chemickém a potravinářském průmyslu, sklářství, papírenství, v zemědělství jako hnojivo a při kovářském svařování a tvrdém pájení jako tavidlo. Pro tyto účely je též připravován uměle. Ve zdravotnictví se používá borax v podobě bílého prášku, který je bez zápachu a je rozpustný ve vodě. Je používán jako kloktadlo při infekcích dutiny ústní (například afty, angíny).

Zdroj: Borax

Diskuze: Re: Re: Jaké hrozí nebezpečí při vnitřním požití?

Jaké hrozí nebezpečí ? Obrovské ! Ovšem né pro dotyčného který tuto fenomenální látku požije, nýbrž pro zisky farmaceutického průmyslu, pro to je to obrovské nebezpečí.

Jestli můžete poradit. Co je tetraboritan sodný dekahydrát, ve srovnání o tom jedu o kterém mluvíte ? Slyšel jsem že i soda bicarbona nebo kuchyňská sůl je "toxičtější" než borax.. Co vy na to ? Borax užívám vnitřně, prozatím mám velmi málo zkušeností ale ty jsou více než skvělé.

Zdroj: diskuze Jaké hrozí nebezpečí při vnitřním požití?
Počet odpovědí: 1

Prodej a cena

Borax je možné zakoupit v internetových obchodech nebo kamenných prodejnách, jako jsou lékárny, drogérie, zahradnictví či hypermarkety. Jeho cena se pohybuje kolem 40 korun za 500 g.

Zdroj: Borax - použití v domácnosti

Holtova mast a Jarischův roztok

Holtova mast se používá pro léčbu chronických forem atopického ekzému, lupénky a hlavně seboroické dermatitidy. Holtova mast podporuje tvorbu nových buněk pokožky, používá se jako doplněk péče při povrchových zarudnutích kůže a ekzémech. Holtova mast obsahuje kyselinu stearovou, ichtamol, lanolin, kakost, tetraboritan sodný (borax), mentol.

Účinky a způsob společného použití je vhodný z toho důvodu, že Jarischův roztok čistí pokožku a Holtova mast je účinná při léčbě ekzémů a dalších forem kožních problémů. Proto je léčba snadnější a doba hojení kratší.

Zdroj: Na co se používá Jarischova voda

Co je to borax

Chemický vzorec je Na2[B4O5(OH)4]•8H2O, tedy tetraboritan sodný. Název borax označující jednoklonný minerál pochází z arabštiny, ale ve středověku se mu říkalo tinkal, jelikož byl do Evropy dovážen z Tibetu. Borax pochází z ložisek evaporitů, vzniká vysrážením ve slaných jezerech a jako výkvět na půdách aridních oblastí. Na Mohsově stupnici tvrdosti má hodnotu 2. Borax může být šedobílý, šedý, bezbarvý, zelený nebo modrý, často obsahuje uzavřeniny jílu. Na vzduchu rychle dehydratuje a potahuje se kalným bílým škraloupem. Nejčastěji tvoří zrnité nebo sypké agregáty, nálety, kůry. Rozpustný je ve vodě a v kyselinách. Hojně je využíván v homeopatii.

Zdroj: Borax

Borax

Pro použití boraxu při likvidaci svrabu nejsou potřebná data. Ve zdravotnictví se používá borax v podobě bílého prášku, který je bez zápachu a je rozpustný ve vodě. Je používán jako kloktadlo při infekcích dutiny ústní (například afty, angíny).

Zdroj: Léčba bez receptu

Jarischova voda

Nebo také Jarišova voda, či Jarishův roztok je roztok glycerínu a kyseliny borité v destilované vodě.


Glycerín, nebo také glycerol je hygroskopická bezbarvá viskózní kapalina bez zápachu, sladké chuti. Hlavním zdrojem glycerolu jsou přírodní tuky. Například při výrobě mýdla se působením hydroxidu sodného nebo draselného tuky štěpí na glycerol a směs alkalických solí alifatických kyselin, které jsou podstatou kosmetických mýdel.

Glycerinový olej použití: Glycerol se používá pro ošetření gumy a kůže v kosmetických výrobcích, zejména jako přísada v hydratačních krémech a mýdlech, jako přísada do zubních past, při výrobě plastických hmot zejména jako změkčovadlo, léčiv, žvýkaček, past, barviv a výbušnin. Glycerinový olej se používá také přii výrobě bezvodého ethanolu pro odstranění příměsi vody. Glycerin je součástí nemrznoucích směsí, většinou v kombinaci s ethylenglykolem. V potravinářském průmyslu se glycerinový olej užívá jako přísada pro úpravu nápojů a méně kvalitních vín, jako sladidlo například ve šlehačkách v bombičkách, jako změkčovadlo želé a jiných cukrovinek. Glycerin jako součást potravin má označení E 422. V lékařství se glycerin užívá při léčbě otoku mozku jako přísada infuzí, ke snižování nitroočního tlaku, při zácpách ke změkčení stolice ve formě glycerinových čípků nebo jako součást klystýrů.

Kyselina boritá je bílá krystalická látka. Její zředěné vodné roztoky, obvykle 2% až 3% roztok, se používají v očním lékařství pod označením borová voda. Takže obecně se dá říci, že Jarishova voda je vlastně obohacená borová voda o glycerín.

Zdroj: Jarišova voda a jak si ji připravit

Roztok hypermanganu

Slabý roztok hypermanganu se používá na omývání či výplachy při kondylomatech (lékař by měl poradit, jak koncentrovaný by měl roztok být).

Zdroj: Léčba kondylomat

Roztok podofylinu

Jde o 20–25% roztok podofylinu. Ošetření provádí lékař 1–2x týdně (názory se liší). Roztok podofylinu je méně účinný než krém, roztok obsahuje podofylotoxin – účinnou látku podofylinu (Wartec). Navíc podofylin obsahuje kromě účinné látky podofylotoxinu také mutagenní sloučeniny.

Zdroj: Léčba kondylomat

Účinky

Obecně se toaletní mýdlo vyrábí z jádrového mýdla, které se po vysušení mísí s barvivem a dalšími surovinami (plnidly a jinými kosmetickými přísadami a parfémy). Po dokonalém promíchání se hmota tvaruje na tyče, které se rozřezávají a v menších kusech se na lisech razí do typických obchodních tvarů.

Medicinální mýdla obsahují speciální přísady a používají se hlavně k léčení některých kožních onemocnění. Prodávají se mýdla boraxová (proti akné), sírová (hojení kožních onemocnění, jako je lupénka a ekzém, jsou nažloutlá), síro-dehtová, dehtová (v těchto mýdlech je obsažena síra a dehet například z borovicového dřeva, který napomáhá hojení ekzémů, lupénky a dalších kožních onemocnění). Zvláštními mýdly jsou mýdla antialergická, která jsou vhodná pro osoby s kožními ekzémy a podobnými potížemi. Jsou prostá chemických látek, které by mohly způsobovat podráždění pokožky, a obsahují větší množství tuků a glycerin pro zvláčnění pokožky.

Schopnosti mýdel:

  • rozpouštěcí síla – schopnost převést nečistotu do rozpustného stavu;
  • smáčivost – uvolnění nečistot od povrchu;
  • emulgační síla – nečistota se převádí do emulzního stavu;
  • pěnivost – částečky nečistoty se spojí s pěnou a nemohou klesnout zpět k povrchu čištěného předmětu nebo k pokožce.

Boraxové mýdlo je v podstatě toaletní mýdlo s léčivou přísadou. Toto mýdlo hubí bakterie, viry, plísně, prvoky. Vyrábí se v pevné, tekuté a pěnové podobě. Boraxové mýdlo obsahuje 1–3 % léčivé látky borax. Borax má antiseptické, protiplísňové a protivirové schopnosti, avšak pouze mírně antibakteriální. Borax je rovněž úspěšně používán při léčení kandidy.

Zdroj: Boraxové mýdlo

Co je to borax

Chemická značka boraxu je Na2B4O5(OH)4 •8 H2O. Borax je bezbarvý, nažloutlý, kalně šedý, často obsahuje uzavřeniny jílu. Na vzduchu rychle dehydratuje a potahuje se kalným bílým škraloupem. Nejčastěji tvoří zrnité nebo sypké agregáty, nálety, kůry. Vzniká především jako recentní minerál bórem bohatých slaných jezer a bažin aridních oblastí, jsou to takzvaná boraxová jezera, ve společnosti dalších borátů, sulfátů, halitu, trony a jiných minerálů v západním Tibetu, Kalifornii a jinde. Je zdrojem bóru pro chemický průmysl. Borax lze zakoupit v lékárnách. Boraxglycerin je past na mykózu, používaná zejména v období těhotenství jako neškodný lék, který neublíží dítěti.

Zdroj: Boraxglycerin

Jarischův roztok cena

Zde je několik obchodů, ve kterých se dá Jarischův roztok koupit: Jarischův roztok cena

Zdroj: Jarischův roztok

Borax globule

Boraxové globule se používají při léčbě mykotické vulvovaginitidy. Příčinou mykotické vulvovaginitidy jsou kvasinky rodu Candida. Asi v 90 % případů je to Candida albicans, asi v 10 % případů C. glabrata. Zachytit se může řada dalších druhů, které však dohromady tvoří jen asi 1 % případů. V České republice jsou stále oblíbené vaginální globule s látkou natrium tetraboricum („boraxglycerin“). Jde spíše o vaginální dezinfekci než o antimykotikum v pravém slova smyslu. Aby byla léčba účinná, musí se boraxglycerin užívat 14 dní.

Zdroj: Borax

Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU

Barnys Effective

Barnys Effective

Cena: 249 Kč