Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

BODAVÁ BOLEST POD PRAVÝM ŽEBREM

OBSAH

Existuje mnoho léků, které poskytují úlevu od bolesti zubů. My se ale zkusíme podívat na ty, které nemají vedlejší účinky a chovají se k vašim ústům šetrně. Od koření po ledové kostky!

Zdroj: Bolest zubů

Poradna

V naší poradně s názvem BODAVÁ BOLEST PŘI NÁDECHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Draha.

při nadechnuti bodavá bolest pod žebry vlevo

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bodavou bolest pod žebry vlevo může zapříčinit nemocná slezina, žaludeční vředy, braniční kýla a nebo i nemocná slinivka nebo srdce. Bližší určení příčiny prokáže až ambulantní vyšetření, popřípadě vyšetření ultrazvukem, či jinými metodami. Jsou-li bolesti snesitelné a nevedou ke křečím, tak v nejbližších dnech zajděte ke svému praktickému lékaři. Pokud je bolest silná, tepavá, vedoucí ke křečím a omezující schopnost dýchání, tak na nic nečekejte a jděte rovnou na pohotovost.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bodavá bolest při nádechu

Bolest na hrudi vpravo

Bolest hrudi od hrudní páteře vpravo je nejčastější příčinou bolesti. Bodavá bolest vystřeluje z oblasti hrudní páteře do hrudníku. Tato bolest není nijak nebezpečná, ale je dosti nepříjemná pro pacienta, protože tento typ bolesti hrudi závisí na pohybech a poloze trupu. Bolest hrudi se při hlubokém dýchání může zhoršovat. Pacient dokáže ukázat přesné místo bolesti.

Zdroj: Co může znamenat bolest na hrudi

Diskuze

V diskuzi SLOŽENÍ INFUZE NA BOLEST ZAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Ječmenová.

prosím o vypsání složení infuze při chronických bolestech od krční páteře, přes bederní až bolest a slabost nohou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel D. Pavlíčková Ing..

"stenoza PK v úrovni L4/5 na podkladě hypertrofie ligamenta flavA"Bolest v kříži, vystřeluje dnes již do obou nohou od shora po vnější straně ´až ke kotníkům. Zejména po delším sezení je silná bolest bodavá do lýtek a to mi značně znesnadňuje chůzi. Jsem po obstřiku páteře, který se nepovedl, a 2 infuze se salicylátem celk,ový stav zhoršily, proto přerušeno. Dnes tedy nevím jaká infuse. A také, zda si ji platí pacient.
ěkuji

Zdroj: diskuze Složení infuze na bolest zad

Bolest mezi lopatkami po jídle

Bolest mezi lopatkami po jídle může signalizovat žlučníkový záchvat. Při žlučníkovém záchvatu (biliární kolice) je nemocný také bledý a opocený. Bolest bývá velmi krutá. Vzniká většinou náhle po dietní chybě, vychází z pravého nadbřišku (pod pravým žeberním obloukem), odkud se šíří do okolí a vystřeluje do oblasti lopatek. Bolest trvá 15 minut až 3 hodiny a během ní pacient nemůže najít žádnou úlevovou polohu. Záchvatu často předchází konzumace tučných jídel (kachna, řízky, majonézové saláty a podobně). Provokujícím momentem může být i fyzická námaha, prochladnutí a rozrušení. Záchvaty při nemocech žlučníku (kamenech, zánětech) se obvykle objevují dvakrát do roka. Bolest mezi lopatkami je typická pro vředovou chorobu žaludku a dvanácterníku.

Zdroj: Bolest mezi lopatkami a nevolnost

Bolest jater po mononukleóze

Infekční mononukleóza je onemocnění projevující se především horečkou, angínou (bolest krku) a zvětšením lymfatických uzlin (hlavně krčních, ale někdy i v dalších lokalitách). Infekce také často postihuje játra a slezinu. U pacientů se správnou funkcí imunitního systému má dobrou prognózu, probíhá bez závažných komplikací a končí úplným uzdravením. Pacient je nakažlivý od prvních příznaků onemocnění až do vymizení horečky.

Onemocnění mononukleózou se mimo jiné projevuje bolestí břicha. V oblasti levého horního kvadrantu se může vyskytovat bolest v důsledku zvětšení sleziny, protože velké zvětšení sleziny může někdy vést k jejímu prasknutí. Je tedy třeba tomuto příznaku věnovat náležitou pozornost. Slezina se rychle zvětší během 1. týdne (někdy až 3. týdne) a trvá následujících 7–10 dní, dokud nezíská svoji původní velikost. Zvětšení jater bývá časté, s citlivostí na poklep, ale žloutenka se vyskytuje zřídka. Postižení jater bývá téměř pravidelné. Zvýšené hodnoty jaterních enzymů v séru se vyskytují u 95 % pacientů. Mezi příznaky postižení jater patří nechutenství, nadýmání a citlivost pod pravým žeberním obloukem. Zvýšené jaterní testy se obyčejně upraví do 3–4 týdnů.

Zdroj: Bolest jater

Diskuze

V diskuzi BILIRUBIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý deň. Na krvných testoch mi zistili nedostatok bilirubínu a nedostatok železa.Mám problémy začali mi rednúť vlasy,svrbenie okolia konečníka a pošvy,návaly tepla,únava,svrbenie tela, niekedy bolesť pod pravým rebrom vystreľujúca do alebo z chrbtice,nechuť.
Vyšetrenia: sono,fibro,citologia v poriadku,chrbtica skolioza.
Poraďte mi čo to môže byť?
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Fifi.

Dobrý den
Mala som podobne príznaky ako vy a konecne mi zistili celiakiu, dajte si urobiť testy aj na štítnu žľazu, spoločne lebo to spolu úzko súvisí , želám pekný den Petra

Zdroj: diskuze Nizka hladina bilirubinu v krvi

Bolest jater v těhotenství

Cítíte-li bolest v oblasti jater v těhotenství, je to nejčastěji při napínání pouzdra, což je spojeno se zduřením či zvětšením jater. Bolest to bývá většinou neurčitá, tupá, s typickou lokalizací. Když cítíte játra, jedná se o bolest vyskytující se v pravém horním kvadrantu břicha, což znamená na pravé straně těsně pod úrovní žeberního oblouku. Bolesti ve zmíněné lokalizaci mohou být ale způsobeny i jinými onemocněními. Jedná se o poruchy spojené s orgány, které se nacházejí v těsné blízkosti jater, nebo se může jednat o záměnu se spíše celkovou bolestí břicha. Proto potíže s pravým horním kvadrantem břicha mohou způsobovat i další příčiny: žlučníkové kameny, gastritida (zánět žaludku), zápal plic lokalizovaný v dolní části pravé plíce, pankreatitida (zánět slinivky břišní), střevní poruchy, ascites (označení pro volnou tekutinu v dutině břišní).

Problémy s játry mohou být spojeny s dalšími příznaky, které nemusí být vždy na první pohled rozpoznány, ale mohou napovědět při určování diagnózy. Může se jednat o: zežloutnutí kůže a očního bělma, nadměrné pocení, ztrátu chuti k jídlu, ubývání tělesné hmotnosti, nadýmání, nevolnost a zvracení, tmavou barvu moči, zvýšenou tělesnou teplotu, bolest kloubů a další.

Je zřejmé, že bolest jater není nic jasného a jednoznačného. Proto je jistě namístě dle naléhavosti příznaků vyhledat lékaře, který je schopen díky různým laboratorním a zobrazovacím vyšetřením zjistit pravou příčinu a na tu pak následně zaměřit léčbu.

Zdroj: Bolest jater

Diskuze

V diskuzi UMÍSTĚNÍ SLINIVKY BŘIŠNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

T
bolest pod levým žebrem hlavě po jídle a pití,stolice, bolest zad kolem plotýnek, nepravidelná,ale tuhá bez bolesti břicha. Je to slinivka nebo jiný orgán?? děkuji za odpoved,

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Umístění slinivky břišní

Bolest hlavy vzadu

Bolest hlavy vzadu je tenzní bolest (propagace obtíží z krční páteře): bolest na vrcholu hlavy, ztuhlá šíje a zkrácené trapézové svaly, pocit tlaku v hlavě, někdy nevolnost a zvýšená citlivost na světlo.

Zdroj: Bolest hlavy

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA ŽILEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Pod pravým okem mám prasklou žilku, když jsem byla malá chodila jsem na leasery a mamku to stálo docela hodně. Zhruba po 10 letech se mi žilka objevila na tom stejném místě. Mám jít znova na leasery nebo funguje i něco účinnějšího??Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Nikolo, pokud Ti na prasklé žilky pod okem laser pomohl před deseti lety, tak Ti pomůže i teď. Takže, chceš-li se toho zase zbavit, běž zase na laser. Za uplynulých deset let ceny laserových zákroků klesly a kvalita laserů naopak stoupla, takže žádný strach. Klidně můžeš ještě zařadit mezi své doplňky stravy Ascorutin, který preventivně brání vzniku nových prasklých žilek. Ascorutin užívej podle přibaleného návodu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba žilek

Slivovice na bolest ucha

Z babských rad můžete zkusit na bolest ucha použít smotek vaty namočený ve slivovici, který vložíte do ucha, převážete šátkem a pěkně to zaspíte. Dle zkušeností tato metoda vždy to pomůže.

Zdroj: Bolest ucha

Diskuze

V diskuzi KREV VE STOLICI A ŽLUTÁ STOLICE HLEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Lietavová.

Už týden mám žlutou stolici , nikdy jsem to neměla mám v žlučníku dva kameny a všechny popisované věci i bolest pod žebrem lék na močák, urulog mi nezabral blokoval plíce.Co mám dělat...KAMARÁDKA JE PO ŽLOUTENCE II.ST.nemohla jsem od ní chytnout bacil? Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krev ve stolici a žlutá stolice hlen

Bolest nohy ze strany

Tato bolest může být podmíněná nevhodným zatěžováním chodidel, nevhodnou obuví, patologií v oblasti nožní klenby.

Zdroj: Bolest chodidla

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE ZBAVIT PODKOŽNÍHO TUKU NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vasca.

Dobry den, mam na obliceji podkozni bulku o velikosti male boruvky asi 2cm nad pravym rtem. Muzete me poradit jak se toho muzu zbavit prirozenou cestou?
Dekuji predem
S Laskou Jezise
Vasca

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takové bulky na tváři se dají přirozeně odstranit pouze s pomocí chirurga. Ten nejdříve zjistí strukturu a druh objektu a potom provede buď odsátí injekční jehlou nebo bulku vyřízne kožní excizí. Ostatní pokusy o odstranění v domácích podmínkách často vedou k nepěkným ranám a jizvám na celý život. Normálně se obraťte na svého kožního lékaře a prokonzultujte sním své možnosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se zbavit podkožního tuku na obličeji

Bolest ucha z větru

Na bolest ucha z větru pomůže teplý zábal, při delší bolesti je nutné navštívit ORL, protože to může být zánět středního ucha nebo zánět zvukovodu.

Zdroj: Bolest ucha

Poradna

V naší poradně s názvem JÁTRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renáta.

Dobrý den.Byla jsem se známýma na chalupě,takže se trochu víc popíjelo.Odnesl to asi žaludek,takže jsem nasadila dietu a bylinky,ale trápí mě mírně zažloutlé oční bělmo a bolest,ne velká,pod pravý žebrem,spíše tlak.Musím nutně k lékaři,nebo se to zlepší při dietě.Děkuji moc za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při těchto příznacích byste měla jít co nejdříve k lékaři. Takto se projevuje omezený odtok žluči, která zůstává v těle a zbarvuje tkáně do žluta. Může jít o nebezpečný stav, který se může zhoršovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Játra

Bolest chodidla v klidu

Bolest chodidla v klidu může signalizovat natažené drobné svaly na chodidle nebo můžete mít začínající ostruhu, případně zánět podélně příčné klenby.

Zdroj: Bolest chodidla

Diskuze

V diskuzi BOULE NAD KLICNI KOSTI. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka.

Mé sestře se objevila bulka pod kliční kostí na levé straně.Bolestivá.Cítila bolest i pod levým žebrem,vystřelující.A ted se k tomu přidal dvě zvětšené uzliny na krku, sucho v ústech.Byla na různých vyšetřeních,neví co to je,jedni to chtěj řezat,druzí zase ne.Je sama s dětmi/jedno vážně nemocné/,takže to chce řešit a ne čekat.Má někdo zkušenost nebo stejný problém!?Předem díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maxim.

Ahoj,mám uplně stejný problém už přes 2 roky.Jedni chtějí řezat,druzí ne ,bojí se,nevím co stím,byl jsem na x vyšetření a stejnak nic každej to ukončí tím že to není tak vážný,aby nemuseli řešit tento závažný problém.

Zdroj: diskuze Boule nad klicni kosti.

Kapky na bolest ucha

Přípravky na bolest ucha dostupné v kamenných či internetových lékárnách můžete vidět zde.

Zdroj: Bolest ucha

Bolest ledvin při nádechu

Bolest ledvin při nádechu anebo bolest ledvin při pohybu mohou být způsobeny zánětem ledvin. S jistotou vám to ale řekne až váš lékař poté, co vás vyšetří a zkontroluje vám moč. Také tyto bolesti mohou být zaměněny za bolesti páteře, které mohou vystřelovat do oblasti ledvin.

Zdroj: Bolest ledvin

Jak na bolest ucha u dospělých

Bolest ucha může mít mnoho příčin, tudíž se liší i léčba. Zánět se léčí nejčastěji antibiotiky. K tlumení případné bolesti lékaři doporučují i teplé obklady. Pokud je ucho poraněno, pomohou naopak obklady studené.

Zdroj: Bolest ucha

Bolest paty v klidu

Bolest paty v klidu může být způsobena v souvislosti s nošením nevhodné obuvi, která postihuje především ženy nosící obuv na vysokých podpatcích. Další možnou příčinou je Haglundova exostóza, což je onemocnění způsobující otok na zadní straně paty. K léčbě se používá podpatěnka – ortopedická pomůcka zmírňující bolest paty.

Zdroj: Bolest paty

Co značí bolest jazyka vzadu u kořene

Bolest jazyka vzadu u kořene může signalizovat počáteční virové nebo bakteriální onemocnění krku a mandlí. Pokud obtíže neodezní, je lépe kontaktovat svého ošetřujícího lékaře.

Zdroj: Bolest jazyka


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP