Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

BLOND MELIR

OBSAH

Blond melír tón v tónu

Blond melír tón v tónu je hustý s tenkými prameny a vynecháváním jedné pěšinky. Provádí se vyplétáním hrotem tupírovacího hřebene a vybrané pramínky jsou poté zabaleny do alobalu. Kvalitní značka melíru je Matrix V-light s 6% vyvíječem. Díky tomu, že je melír tenký a vynechá se jedna pěšinka, není odrost tak patrný a vcelku pěkně splyne s melírovanou částí.

Výsledný efekt blond melírů tón v tónu se projevuje tím, že odrost nedělá ostrou linku, není tak patrný, a i odrostlejší melír vypadá pořád přirozeně.

Zdroj: Blond melír

Diskuze

V diskuzi POSTUP MELIRU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuse krumpova.

Domácí melir dělám ho poprvé tak bych potřebovala pomoc kolik meliru a peroxidu. Dik

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Postup meliru

Obrázky

Zde můžete vidět, jak vypadá melír na vlasech.

Zdroj: Blond melír

Diskuze

V diskuzi JAK ODBARVIT DOMA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bara.

Odbarvila jsem si vlasy doma.mela jsem bordo a uz sem zase chtela blond.byla to hruza pouzila jsem 2krat.odbarvovac.a nechala pusobit hodinu a pak si dala asch light blond. Konecne mam zase blond vyslo me to na 50.dolaru levneji nez v salonu. A moje vlasy nejsou zniceny.tak jsem happy.urcite je potreba si potom udelat olejovi zabal aby vlasy meli osetreni.Tim chci rict ze se nemusite bat si odbarvit vlasy sami jako ja.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Isabelle.

:) Diki za tip!

Zdroj: diskuze Jak odbarvit doma vlasy

Blond melír v hnědých vlasech

Brunetky mají skvělé možnosti, pokud jde o exotičtější probarvování vlasů. Barvy a barevné melíry vypadají na hnědých vlasech elegantně a méně kontroverzně než na vlasech světlých. Pozor také na příliš tmavé odstíny hnědé barvy na vlasy, hraničící téměř s černou. Blond melír se nehodí ani k příliš světlé pleti.

Blond melíry jsou velmi oblíbené, neboť vlasy rozjasňují. V závislosti na tom, kolik proužků či jak hustý melír je, pak vlasy mohou vytvářet dojem blond vlasů. Postupné melírování a stále přidávání blond melírů do stávajících vlasů je pak často používanou cestou, jak se stát bez nárazového „šoku“ blondýnkou.

Výsledný blond melír na hnědé vlasy nemusí být tou pravou volbou, může přidávat věk, nebo pokud vytvořené melíry nejsou dostatečně kontrastní k barvě vaší pleti, mohou vás udělat příliš nevýraznou.

Zdroj: Blond melír

Poradna

V naší poradně s názvem AMERICKÉ BARVENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak se postupuje v případě amerického bavení či melíru a zda se dá touto technikou dosáhnout platinové blond. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Americké barvení je několik přibližně stejných odstínů, například blond, až po plavou. Hodně to dělá Wella Professional. Jde o barvení tón v tónu a lze dosáhnout i vzhledu platinové bold, pokud máte svou přírodní barvu plavou nebo špinavou blond. Tady je obrázek, jak by to mohlo vypadat: files.hotstyle.cz/20…

Důležité upozornění pro americké barvení! Americké barvení si nechte VŽDY udělat u kadeřnice, jinak riskujete nepěkné barevné prameny, jako vodníkovy pentle. Při technice amerického barvení je potřeba jednotlivé prameny nejdříve odbarvit a potom na ně aplikovat vhodnou barvu a k tomu je potřeba zkušenost. Není zde prostor na opravy, protože pak budete mít na hlavě místo amerckého melíru spíše chemlon.

Zdroj: diskuze Americké barvení

Postup při dobarvování odrostu

Až vám melír začne odrůstat, budete si ho muset dobarvit. V sadě na dobarvování najdete jemný aplikátor, pomocí něhož zesvětlovač snadno nanesete pouze na kořínky. Řiďte se pokyny uvedenými na obalu a nenechávejte roztok působit příliš dlouho.

Zdroj: Blond melír

Poradna

V naší poradně s názvem BARVENÍ VLASŮ NA MODRO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobrý den, dcera (hnědovláska) si chce obarvit vlasy na modro. Znamená to nejprve odbarvení na platinovou blond a pak tu modrou. Má s tím někdo nějaké zkušenosti? Špatné vítány také, alespoň jí to dám přečíst a třeba jí to pustí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čau Dani, jsi skvělá máma, když se takhle preventivně zajímáš o to, jak si má tvoje dcera nabarvit vlasy na modro. :-) Je fajn, když je mezi matkou a dcerou fungující kamarádský vztah.
Teď k tomu barvení. Při barvení tmavých vlasů je třeba skutečně nejdříve stáhnout jejich barvu nějakou barvou na vlasy, která odbarvuje na blond. Při odbarvování vlasů postupujte podle návodu, který je u přípravku přiložen a nepřekračujte maximální dobu působení chemie na vlasech. Po tomto odbarvení dosáhnete podkladového odstínu, který umožní dosáhnout temnou ale sytou modrou barvu. Pokud byste chtěli mít vlasy zářivě modré, tak bude potřeba odbarvení ještě jednou opakovat. Takže zářivé modré vlasy budou vyžadovat dvě balení odbarvovací barvy na vlasy. Mezi odbarvováním nechte vždy přestávku alespoň 2 hodiny, aby mohly vlasy pěkně proschnout. Proschlé vlasy pak lépe vztřebávají další barvu. Mezi barveními nedávejte na vlasy žádnou péči, žádný kondicionér! Kondicionér nebo maska by vlasy zalepily a zkazily by následné barvení na modro.
Po nabarvení modrou barvou vlasy ošetřete jedním balíčkem následné péče po barvení vlasů nebo kondicionérem na barvené vlasy. Zbylé balíčky následné péče o vlasy po barvení, které byly součástí barvy na vlasy, postupně vypotřebujte po každém mytí modrých vlasů.
Modrá barva se bude postupně z vlasů smývat a bude také šísovat na sluníčku. Zároveň jí nesmírně bude ohrožovat chlorovaná voda například v bazánu ale i voda z vodovodu bývá chlorovaná. Chlorovaná voda může postupně změnit modrou barvu do ošklivě zelené anebo třeba i jiné :-(.
Je třeba respektovat skutečnost, že barvení vlasů je nebezpečný proces, který by se měl raději pčenechat odborníkům v kadeřnictví. Vlasy se touto barvící procedůrou v každém případě změní. Po takovém barvení se významě sníží životnost vlasů, které se ve zvýšeném počtu začnou postupem času odlamovat, pokud ještě dříve nevypadnou. S těmito následky je třeba po takovém barvení počítat a věnovat vlasům zvýšenou péči. Po barvení je, jako následná péče, dobrá maska na barvené vlasy, kde je jen rozmýchaný olivový olej a žloutek. Tahle maska na barvené vlasy totiž nezmění barevný odstín obarvených vlasů a přesto je vyživí.
Držím palce, ať se obarvení povede a dcera bude moci být za modrou hvězdu! Napište sem pak, jak to celé dopadlo.

Zdroj: diskuze Barvení vlasů na modro

Blond melír v černých vlasech

Černé vlasy, které osvěží stříbrný melír, nemusí vypadat jako prošedivělé. Díky speciální barvicí technice Davines Flamboyage získají černé vlasy zcela jiný vzhled. Právě černá barva bývá velice agresivní, zostřuje rysy obličeje a je zcela nepoužitelná pro příliš světlé typy žen. Jednolité černé barvě ve vlasech také chybí objem a jen samotný lesk nestačí. Proto potřebují černé vlasy speciální řešení v podobě blond melírů.

Stříbrný melír dokonale modeluje hladké dlouhé černé vlasy, které se jen velice decentně vlní na koncích. Jsou pak ukázkou skutečně mistrovského melírování. Melírované vlasy získávají na objemu a metalické odstíny dávají vlasům exkluzivní a luxusní vzhled.

Zdroj: Blond melír

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý deň,
mám dotaz k vajíčkovému šampónu pre lámavé vlasy. Koľko ide do zmesy tej minerálnej vody?
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Melír na tmavé vlasy

Pokud chcete blond melír do černých vlasů, očekávejte, že melíry půjdou obvykle do zrzavé barvy. Tato varianta se tedy odbornicemi moc nedoporučuje. Melír pro hnědé vlasy nebo pro ty černé však již není nic netradičního. Zatímco se vlasy dříve při melíru do tmavých vlasů hlavně zesvětlovaly, teď se barví. Zůstat můžete v přírodních tónech tón v tónu, ale proč si neužít trochu barvy. Vždyť i kobaltová modrá může v hnědých vlasech působit decentně.

Pokud vám melír nevyšel tak, jak jste si představovala, můžete to napravit přelivem, ale jakým, to vám musí poradit kadeřník, který ví, jak melír „ochladit“, aby vlasy nebyly žluté. Neexperimentujte, jinak si poničíte a vysušíte vlasy.

Zdroj: Melír

Cena melíru

  • Melír do čepice (melír, mytí, střih, foukaná, styling) – 730 Kč
  • Melír do alobalu (melír, mytí, střih, foukaná, styling) – od 730 Kč do 880 Kč
  • Melír do alobalu bez střihu (melír, mytí, foukání, styling) – od 600 Kč do 700 Kč
  • Melír do alobalu více barev (melír, mytí, střih, foukaná, styling) – od 800 Kč do 1 000 Kč
  • Melír do alobalu více barev bez střihu (melír, mytí, foukaná, styling) – od 720 Kč do 900 Kč

Ceny jsou pouze orientační.

Zdroj: Melír

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, moje přírodní barva vlasů byla vždy tmavě plavá, tak sem se chtěla trochu zvíraznit. Obarvila jsem si hlavu na tmavě hnědo, z čehoš mi vyšla skoro černá ( fotky na krabičce moc neodpovídají ). Chtěla bych zpátky světlejší odstín, ale nic mi nechce chytit.Mám vždy jenom nazrzlé odrostlé vlasy a zbytek černý...
Bojím se větších zásahu ( úplné odbarveni a ještě barva!), abych vlasům nedala moc zabrat... poraďte mi co s tím....
díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Jak na zesvětlení tmavých vlasů

Je velmi obtížné získat z tmavých vlasů skutečný blond nebo platinový odstín. V tomto případě se musí tmavý pigment nejdříve „stáhnout“ a až poté je možné aplikovat světlejší barvu. Proces zesvětlování je potřeba opakovat i několikrát za sebou, než se dosáhne kýženého efektu. Výsledný efekt však závisí na kvalitě vlasů. Pro zmírnění odrostů je vhodné aplikovat melír. Melír se postupně vymývá a rozdíly nejsou tak vidět. Přesto platí pravidlo, že chemicky ošetřené vlasy musí odrůst. Na zesvětlení tmavých vlasů se dá použít odbarvovací lázeň. Namíchá se melírovací prášek s 6% peroxidem, do kterého se dá stejné množství vody a šamponu. Z této směsi vznikne řídká hmota a ta se nanáší nejprve na barvené části vlasů a pak na zbylé přírodní tmavé vlasy a k hlavě. Tuto lázeň by měl provádět odborník. Odbarvovací lázeň je šetrnější metoda než stahovat barvu melírem.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem JAK VYMÝT BAREVNÝ ŠAMPON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pacáčková Jana.

Můžete mi prosím poradit nějakej fígl jak mohu odstranit barevný šampon z hlavy? sem od přírody blondýnka a nikdy jsem neměla jinou barvu tak jsem si koupila barvící šampon hnědé barvy. Mám ho víc jak měsíc a nic. Už teda né hnědé ale rezavé, ale už bych chtěla svoi barvu. Prosím poraďte! Děkuji!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Barvící šampón nepůjde zcela umýt, vždy na vlasech zbyde malé množství přidaného pigmentu a proto na blond vlasech bude znatelný až do jejich ostříhání. Pro úplné odstranění barvícího šampónu použijte odbarvovač na vlasy a nechte ho působit 1/4 až 1/2 jeho doporučené doby působení. Pak si aplikujte na své vlasy výživnou masku, kterou používejte, než Vám takto odbarvené vlasy neodrostou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak vymýt barevný šampon

Zesvětlení vlasů šamponem

Samotný šampon, který dokáže zesvětlovat barvy, neexistuje. Existují přelivy, pěny nebo šampony, které žluté odlesky potlačují, avšak nedovedou sjednocovat odrosty či barevné odlišnosti ve vlasech (například melír). K zesvětlení vlasů anebo ke sjednocení barvy dojde pouze při chemickém procesu. Rovněž je velmi obtížné získat z černých vlasů skutečný blond nebo platinový odstín. V tomto případě se musí černý pigment nejdříve „stáhnout“ a až poté je možné aplikovat světlejší barvu. Proces zesvětlování je potřeba opakovat i několikrát za sebou, dokud se nedosáhne kýženého efektu. Výsledek pak ale záleží i na kvalitě vlasů. Pro zmírnění odrostů je vhodné aplikovat melír v barvě, která nejvíce odpovídá vlastním vlasům. Melír se postupně vymývá a rozdíly nejsou tak vidět. Přesto platí pravidlo, že chemicky ošetřené vlasy musí odrůst.

Trh samozřejmě nabízí celou řadu výrobků, jako například šampon na zesvětlení tmavých vlasů, zesvětlující šampon na tmavé vlasy, šampon na zesvětlení melíru, zesvětlující šampon Balea, ale všechny tyto „šampony“ vždy obsahují chemické látky pro úpravu barvy vlasů, které můžete vidět zde.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem OPALOVÁNÍ A BÍLÉ MAPY NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Paja.

Dobrý den,
lékař mi předepsal Micetal gel, určil stejnou diagnozu jako vy.
Už druhý den pečlivě myju, každý den večer.Zítra ale odjíždím na dovolenou na Krétu, pomůže tomu moře?Čeho se mám vyvarovat? CLOTRIMAZOL MÁM DOMA, ZAČNU HNED MAZAT.
DĚKUJI MOC.
PETROVÁ

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cesta k moři bude naopak pro vyléčení pityriázy prospěšná, protože kvasinky, které ji způsobují nesnášejí slunce a na přímém slunci, vlivem UV záření, hynou a kůže se dostává do normálního barevného a zdravého stavu. Slunce nevyvolává ani žádné vedlejší účinky u léku Micetal. Slaná mineralizovaná mořská voda v této léčbě také nesmírně a blahodárně pomůže.
Čeho se ve středomoří vyvarovat:
I přesto, že jsou přímé sluneční paprsky v tomto případě na léčbu pityriázy prospěšné, tak ve středomoří je nezbytně nutné používat krémy s ochranným faktorem SPF, podle vlastních zkušeností s vaším fototypem pokožky. Pokud máte blond vlasy, modré oči a pokožku spíše světlejší, která má sklony na sluníčku rychle zčervenat, tak před sluněním použijte ochranný faktor vyšší než 35 a každé dvě hodiny ochranný nátěr opakujte a v době od 10 do 16 hodin se na slunce nevystavujte. Pokud máte pokožku normální, která se dobře opaluje nebo jste již opálená z domova, tak používejte ochranný faktor 16, nejlépe krém DayLong a postupně, jak budete postupně hnědnout, můžete ochranný faktor snižovat až na 8. I pro normální pokožku platí, že není dobré ji vystavovat slunečním paprskům v době od 12 do 14 hodin, kdy svit slunce obsahuje nejvíce UV záření.
Po návratu domů se objednejte v diabetologické poradně a nechte si preventivně změřit krevní cukr, protože výskyt kvasinkových a plísňových onemocnění, se kterými asi máte zkušenosti i z minula, když máte doma běžně Clotrimazol, souvisí se zvýšenou hladinou cukru v krvi, což může být důležitým ukazatelem na počínající rozvoj cukrovky - diabetes mellitus a je nezbytné tuto nemoc buď vyloučit anebo ji začít rychle léčit.
Držím palce, ať se Vám dovča na Krétě bezvadně povede a vrátíte se domů svěží, šťastná a plná krásných dojmů z kolébky antické civilizace :-).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Opalování a bílé mapy na zádech

Melír tón v tónu

Zvýrazňující melíry jsou o kontrastu. Žena v určitém věku by si měla vybírat mezi přirozenými odstíny, které podtrhnou její barvu vlasů. Nejlepší jsou proužky v barvě o několik málo tónů světlejší, než je přírodní barva. Například pokud si necháte udělat velmi okaté a jasné melíry v některých částech vlasů – z důvodu velkého kontrastu –, dojte ke zvýraznění všech linií, tedy i vrásek.

Zde můžete vidět, jak vypadá melír tón v tónu.

Zdroj: Melír

Blond melír ničí vlasy

Jde o melír, jak jej zná asi nejvíce žen. Obvykle jsou do vlastní barvy vlasů přidány jemné světlejší nebo tmavší proužky, které vlasy oživí a zatraktivní. Často je tento způsob melírovaní využíván ženami, které si hnědé vlasy melírují do blond. Je to ideální cesta, jak bez velkého rizika postupně přejít na úplný blond, aniž by došlo k nárazovému šoku. Odvážnější ženy si mohou obarvit jen jeden široký pruh vlasů a získat tak melír, který je velmi výrazný a osobitý. Správnou kombinací barev je možné docílit přirozenějšího nebo naopak extravagantního vzhled. V poslední době je módní i takzvané podmelírování. To znamená, že horní část hlavy je v jedné barvě a spodní část vlasů v barvě druhé. Nejčastější kombinací je blond nahoře a hnědá až černá v dolních partiích účesu. Ale fantazii se meze nekladou a kombinovat je možné i tři a více barev. Výsledkem je pak velmi výrazný a originální účes, ve kterém vás nikdo nepřehlédne. Modrý, zelený, růžový a podobné melíry patří dnes spíše mezi ty extravagantní. Běžně je na ulicích neuvidíte a je to zejména tím, že tyto barvy jsou nestálé a velmi rychle se vymývají. Růžové a tyrkysové melíry se staly symbolem pro takzvaný scene styl, který je stále populárnější mezi mládeží.

Pokud chcete melír, mějte na paměti, že bohužel nejde z vlasů vymýt, protože vlas je kvůli odbarvení bez pigmentu. Melírování vlasů je přirozenější a vlasy se jimi ničí úplně stejně jako barvením. Také záleží na tom, jak kvalitní melír používáte a jak dlouho jej necháváte působit. U melírů se používá peroxid, který při neodborném použití může vlasy trvale poškodit. Melír vlasy vysušuje.

Znakem ombre trendu je postupně světlající barva. V dnešní době je to nejžádanější trend, kterému leží u nohou celý Hollywood. Ombre je technika barvení, která se nanáší ručně; lze ji použít i na kratších vlasech, nejlépe však vyniká na vlasech pod ramena. Musí se však dávat velký pozor, aby vlasy nevypadaly jako melír odrostlý do půlky hlavy. Ombre se provádí nejlépe na přírodních nebarvených vlasech. Existuje mnoho různých způsobů, které je možno použít k vytvoření tohoto vzhledu. Specialista by měl být vždy schopný přijít se správnou technikou k dosažení požadovaného vzhledu tak, aby nejlépe vyhovoval vašemu typu a historii vlasů. Poté můžete očekávat skvělý výsledek.

Pro ženy je velkým lákadlem i skutečnost, že nároky na údržbu jsou velmi nízké. Pokud do salónu nepřijdete půl roku, nikdo nic nepozná.

Zdroj: Blond melír

Postup bio melírování

Pokud si nechcete kupovat chemickou barvu, můžete zkusit některou z přírodních metod. Připravte si jednu z následujících věcí a naneste si ji na vlasy.

Citronová šťáva: Jestliže máte světlejší pramínky, které chcete zvýraznit, smíchejte šťávu z poloviny citronu s vodou a naneste si ji na kořínky vlasů. Potom jděte na chvíli ven na slunce a přibližně po půlhodině si vlasy umyjte.

Heřmánek: Pokud máte světlé pramínky a chcete je ještě trochu zesvětlit, připravte si heřmánkový čaj a malým štětcem ho naneste na kořínky vlasů. Nechejte působit asi 30 minut, potom si vlasy umyjte a upravte tak, jak jste zvyklá.

Skořice vám pomůže zvýraznit rezavé pramínky. Připravte si pastu ze skořice a vody a naneste ji na kořínky vlasů. Nechejte působit asi 30 minut a potom si vlasy umyjte.

Zdroj: Blond melír

Historie melíru

Barvení vlasů je známé již z dob Egypta, kdy se používaly různé přírodní přelivy. Melír je technika barvení vlasů, kdy se barví jen některé prameny nebo partie vlasů (například konečky), aby se tak odlišily od původní barvy. Pokud se použije technika balení do fólie, je možné použít na melír více než jednu barvu (takzvaný americký melír) a dosáhnout například efektu tónování. Stejně tak je možné k odbarvení vlasů používat roztoky peroxidu.

Melír nepatří mezi zastaralé a opomíjené techniky, i když by se to tak někomu mohlo zdát. Melíry dostaly novou podobu a kolorování účesů je dnes velkým hitem. Módní melír je často nenápadný, pouze prosvětluje a barvou modeluje účes. Moderní melíry dokážou být i extravagantní. Nestačí jen část účesu zesvětlit nebo ztmavit. Takový melír však patří do rukou profesionálních koloristů, kteří vám ve vlasech vytvoří doslova umělecké dílo. Nebojte se tedy ani barev. Barevný melír je přesně to, kam vlasové účesy s melírem spějí. Barva je povolena, trendy jsou růžový, oranžový, žlutý, modrý, fialový či třeba zelený melír. Naprostým hitem je pak multibarevný melír.

Zdroj: Melír

Blond melír s přelivem

Na blond melír s přelivem můžete zkusit i Hair Chalk. Hair Chalk je křídování světlých vlasů. Křídou lze dočasně vytvořit velmi podobný vzhled, jaký mají skutečně nabarvené vlasy. Existuje však několik věcí, které byste měli vědět, než začnete s křídováním.

Používejte pouze měkké pastely. Měkké pastely jsou suché barevné křídy, které se vyrábějí z práškového pigmentu, slabě vázaného v roztoku tragantu nebo metylcelulózy. Prodávané pastely mají rozdílnou tvrdost a tvar. Pastely značky Senellier mají nejjasnější a nejintenzivnější pigmenty.

Dávejte si velký pozor, abyste nekoupili olejové pastely (známé jako mastné křídy), protože odstranění olejových pastelů může být noční můrou, nemluvě o tom, jak jsou mastné a lepkavé.

Postupujte tak, že zatočíte pramen vlasů a poté jej důkladně natřete barevnou křídou. Poté pramen řádně rozčešte a vyčešte přebytečný prášek z křídy.

Pokud jste blondýnka, nenanášejte křídu na mokré vlasy. Přidáním vody na čistý pigment vytvoříte barvu, která jde z blond vlasů jen velmi těžko vymýt. Jestliže je vaše barva tmavší než blond, budete naopak vodu potřebovat. Zdvojnásobí se tím sytost pigmentu a barva bude výraznější.

Vyzkoušejte i dvě barvy na jednom prameni, je to opravdu zábavné a vlasy pak vypadají jako batikované.

Oblečení si chraňte pláštěnkou a pod sebe položte igelit na zachycení křídového prachu. Může se stát – pokud máte dlouhé vlasy –, že vám křída během dne bude barvit oblečení. V tom případě se snažte nosit něco v podobné barvě.

Před mytím vlasů si vezměte měkký kartáč s přírodními štětinami a důkladně vlasy vyčešte, tímto by se měla většina pigmentu odstranit. Existují i speciální šampony po křídování, které doplní vlasům vlhkost, kterou křída vysála.

Křídu nepoužívejte na konečky příliš často, protože pastel do sebe nasaje přirozenou vlhkost z vlasů a konce poté budou suché. Je velmi vhodné používat speciální olejíčky pro suché konečky.

Nejlepší na křídování je styling. Vyzkoušejte cop nebo různé vyčesané účesy – vypadají efektně a oblečení nezašpiní.

Zdroj: Blond melír

Melíry - fotogalerie

Zde vám přinášíme fotogalerii melírů: melíry foto.

Zdroj: Melír

Jarní typ

Jarní typ rozkvétá v čirých, jemných barvách s teplými žlutými podtóny. Tyto barvy najdeme v probouzející se jarní přírodě – květiny, nové lupínkyr stromů. Ženy jarního typu mají nazlátlý tón pleti. Jejich pokožka je nejsvětlejší ze všech typů. Je průsvitně bledá s broskvovým nádechem, zlatavá, teple zabarvená, maximálně do růžové. Rty jsou jemně červené, oči modré nebo hnědé. Tyto typy mohou krásně experimentovat s barvami svých vlasů. Přírodně je mají nejčastěji plavé, blond se zlatistým (medovým) podtónem, světle hnědé, někdy až do červena. Pokud chtějí změnu, postačí melír. Dokonce si mohou dovolit i odvážnější proužky, například oranžová, tmavě hnědá, ale i červená a podobně. Z barev se k tomuto typu nejvíce hodí červená, trávově zelená, žlutá, oranžová, broskvová, meruňková a lososová. Všechny barvy musí být ale teplé, veselé, svítivé, světlé.

Zdroj: Barevná typologie


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP