Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

BAREVNÁ TYPOLOGIE JARNÍ TYP

OBSAH

Online test barevné typologie

Zde můžete vidět online barevnou typologii.

Zdroj: Barevná typologie

Diskuze

V diskuzi PRIMULUS RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Roman.

Ďalšie tipy podporujúce zvýšenie testosterónu nájdete tu : www.tadalafil.cz/tip…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lukyno.

Taky jsem o tom něco četl imen.cz/primulus-lek… ale pořád nevím, na jarní unavu bych to zkusil

Zdroj: diskuze Primulus recenze

Co je barevná typologie

Barevná typologie je rozdělení lidí do čtyř skupin podle ročního období jaro, léto, podzim, zima. Autorkou tohoto principu je Carole Jackson, která pochází z USA.

Barvy hrají v našem životě významnou roli. Barevnou typologii si můžete otestovat sami, a to tak, že se posadíte před zrcadlo za denního světla, s vlasy staženými z čela, bez make-upu. Střídavě si přikládejte k obličeji barevnou látku nebo papír teplé a studené barvy. Teplou barvu zastupuje například meruňková, studenou barvu zastupuje například neonově růžová. Rozzáří-li se vám obličej a vaše rysy se zjemní, je to ten typ barvy, který hledáte. Pokud to není ono, potřebujete typ opačný. Nyní rozlišíte, zda jste typ jarní, podzimní, letní, nebo zimní. Pokud jste typ teplý, volíte mezi dvěma variantami: jarní a podzimní. Opět přiložte k obličeji dvojici barev, pro jarní typ hráškově teple zelenou, pro podzimní typ tmavě zemitě zelenou s nádechem mechu. Pokud jste typ studený, volíte mezi dvěma variantami: letní a zimní. Přiložte k obličeji dvojici barev, pro letní typ zapudrovanou růžovou, pro zimní typ neonovou růžovou.

Jakmile poznáte svůj barevný typ, budete moci kombinovat ty správné barevné kombinace oděvů a doplňků, zvolíte správný odstín make-upu, barvy rtěnky a očních stínů i laku na nehty.

Zdroj: Barevná typologie

Poradna

V naší poradně s názvem PĚSTOVÁNÍ VINNÉ RÉVY PRO ZAČÁTEČNÍKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iv.

Dobrý den, kdy lze ještě provést jarní řez vinné révy ? děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Teď na konci dubna už je pozdě. Réva by po řezu ronila lepkavou tekutinu, přes kterou by se do dřeva dostala bakterie, která by zahubila celou rostlinu. Řez vinné révy se musí provádět jen v období, kdy rostlina spí. Tedy nejlépe v únoru až do 1/2 března.

Zdroj: diskuze Postřiky vinné révy

Barevná typologie osobnosti

Barevná typologie osobnosti patří k novějším vědním oborům. Zabývá se vytvářením celkového dojmu sladěním barev našeho oblečení s barvou vlasů, ale hlavně s tónem naší pleti. Každý z nás má jedinečný tón pleti, který nás provází od narození po celý náš život a nikdy se nemění. Barvy v našem životě hrají větší úlohu, než si dovedeme představit. Není důležité upoutat vyzývavým oblečením, ale působit přirozeně, upraveně, zdravě a elegantně. Z tohoto důvodu je vhodné navštívit odborníka na barevnost vizáže a nechat si poradit nejen v oblasti barev, ale i typu oblečení. Existují barvy, které dají vyniknout vaší osobnosti, nebo ji naopak zcela potlačí. Postačí jednoduchý test: Pokud vás na jedinci upoutá jeho oblečení a nikoliv jeho obličej, došlo v tomto případě k potlačení osobnosti. U správně použitých barev si naopak zapamatujete, že jedinec měl výrazné oči, husté vlasy a působil velmi příjemně.

Zdroj: Barevná typologie

Diskuze

V diskuzi POSTŘIKY VINNÉ RÉVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Kdy je třeba stříkat vinnou révu a jaké přípravky doporučujete?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

Prosím o radu, jak poznam dvouleté dřevo u vinné révy.

Zdroj: diskuze Postřiky vinné révy

Vlasy podle barevné typologie

Vlasy jsou naší doménou i největším měřítkem v barevné typologii. Rozlišujeme tři základní barvy, a to žlutou, červenou a modrou barvu. Barevné směsi s převahou červené a žluté vnímáme jako teplé. Naopak ty, u nichž převažuje modrá, vnímáme jako studené. V jarních odstínech převládá žlutá, barvy jsou světlejší a veselejší. Pro podzimní odstíny je typická červená, jsou sytější, těžší a zemitější. V letních i zimních odstínech dominuje modrá s tím rozdílem, že v létě je lehčí, tlumená a v zimě zase jasnější a tvrdší.

Zdroj: Barevná typologie

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÉ PROUŽKY NA NEHTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Dnes jsem objevila na svých nehtech vodorovné bílé proužky asi tak v polovině všech nehtů,co je příčina?(jsem 2měsíce po chemoterapii)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bílé skvrny na nehtech i různé bílé čárky nebo bílé měsíčky na nehtech způsobuje výživový šok. Výživový šok nastane například při různých hubnoucích dietách a nebo právě i jako reakce na chemoterapii, jak je tomu ve Vašem případě. Jestliže jsou tyto znaky výživového šoku, u Vás proužky, již v polovině nehtu, tak to značí, že nehty Vám rostou jak mají a tato barevná nedokonalost Vašich nehtů tedy zanedlouho odroste.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílé proužky na nehtech

12 typů podle barevné typologie

Dělení podle barevné typologie na 4 základní skupiny je pouze orientační, každý člověk je originál, a tak se při typologii používají ještě další subtypy. Subtypy jsou u každé skupiny tři, například jaro do léta, jaro do podzimu, jaro do zimy, a obdobně u každého dalšího typu. Každý typ má svou primární barvu, a to studenou nebo teplou barvu, a sekundární barvu. Ta může být stejná jako primární barva, nebo právě naopak zcela opačná. Někdo je podle vlasů a pleti studený typ, ale podle očí teplý. Přestože budete znát svůj typ a subtyp, používejte barevnou typologii pouze jako orientační pomůcku.

Zdroj: Barevná typologie

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA DO MLÉKA NA JARNÍ OČISTU A IMUNITU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Mičianova.

Dobrý den.
Měla bych zájem o kefirovou houbu.
Mičianova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Dobrý den p. Mičianová,
napište mi prosím na email- jasinkocin@seznam.cz, ohledně Tibetské houby, domluvíme se,
děkuji Alena

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba do mléka na jarní očistu a imunitu

Jarní typ

Jarní typ rozkvétá v čirých, jemných barvách s teplými žlutými podtóny. Tyto barvy najdeme v probouzející se jarní přírodě – květiny, nové lupínkyr stromů. Ženy jarního typu mají nazlátlý tón pleti. Jejich pokožka je nejsvětlejší ze všech typů. Je průsvitně bledá s broskvovým nádechem, zlatavá, teple zabarvená, maximálně do růžové. Rty jsou jemně červené, oči modré nebo hnědé. Tyto typy mohou krásně experimentovat s barvami svých vlasů. Přírodně je mají nejčastěji plavé, blond se zlatistým (medovým) podtónem, světle hnědé, někdy až do červena. Pokud chtějí změnu, postačí melír. Dokonce si mohou dovolit i odvážnější proužky, například oranžová, tmavě hnědá, ale i červená a podobně. Z barev se k tomuto typu nejvíce hodí červená, trávově zelená, žlutá, oranžová, broskvová, meruňková a lososová. Všechny barvy musí být ale teplé, veselé, svítivé, světlé.

Zdroj: Barevná typologie

Poradna

V naší poradně s názvem ČERNÝ JAZYK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluse hajkova.

Dobry den .... prosím o radu ... po snědení bramborového salátu a řízku ( Vánoční období) jsem měla napětí a nafouknuti v oblasti podžeberni a rano jsem měla uplne černý povlak jazyka. Napětí a nafouknuti zmizelo ale černý povlak jazyka ne. Je to spojitost s játry a zazivanim?dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vzala jste si nějaké léky proti průjmu? Bismut subsalicylát způsobuje černý jazyk. Bismut subsalicylát je netoxická látka obsažená ve volně prodejných lécích proti průjmovým onemocněním. Další možná příčina černého jazyka by mohla být barevná strava nebo nápoje, jako například červené víno. Také přemnožená candida může zavinit černý jazyk. Vyčkejte ještě několik dní, a když černý povlak na jazyku nezmizí, tak navštivte lékaře na ORL.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti v pravem podzebri a paleni jater

Letní typ

Letní typ vynikne v chladných, pastelových, jakoby zapudrovaných tónech. Chladivé akvarelové tóny nebe a moře, jemně růžové a fialkové květiny. Pleť u těchto typů je bledá, téměř porcelánová s drobnými žilkami, může být až namodralá. Oči jsou modré, šedomodré, zelenošedé nebo hnědé. Rty mají narůžovělý odstín. Barva vlasů má nejčastěji odstíny středně hnědé, popelavé, platiny nebo takzvané myší šedi. Pokud chtějí oživit svou barvu vlasů, mohou volit i výraznější melíry nebo o jeden odstín tmavší barvu. Letním typům sluší chladnější odstíny červené, modré i žluté.

Zdroj: Barevná typologie

Poradna

V naší poradně s názvem STŘÍHÁNÍ ŠVESTEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Kovar.

Dobry den , velice me zajima, kdy je spravna doba na rez/zastrihnuti svestky. Po precteni Vaseho clanku , jsem bohuzel nejak zmaten. V odstavci jak prorezat svestku pisete:Řez švestek doporučujeme provádět hned zjara po vykouknutí prvních pupenů.
A hned pote v nasledujicim odstavci:Stříhání švestek na jaře pisete-Peckovinám nesvědčí časný jarní řez. Měly by se stříhat jen v období, kdy už mají listy. Případně po sklizni.

Je mozne to nejak objasnit , nekolikrat v clanku pisete opakovane, ze se ma strihat/rezat na jare a pak obratem dodavate , ze nejlepsi doba je po sklizni zacatkem zari ..


diky za vysvetleni

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Nejlepší doba na řez švestek je druhá polovina června nebo hned po sklizni. Jarní řez se doporučuje jen začátečníkům, aby jim v orientaci v koruně nebránily listy. U jarního řezu je nebezpečí zanesení infekcí do řezných ran.

Zdroj: diskuze Stříhání švestek

Zimní typ

Zimní typ upoutá mrazivě ledovými barvami a výraznými kontrasty. Inspiruje se barvami zimní, mrazem ojíněné přírody a ve slunci jiskřícím sněhem. Pleť u zimního typu je bledá, porcelánová, béžová, bílá, olivová, světle růžová s chladným namodralým podtónem. Oči často bývají jednobarevné – modré, hnědé nebo zelené. Rty mají narůžovělé nebo namodralé. Vlasy bývají černé, tmavohnědé, hnědočerné až modročerné. Díky tmavým vlasům si zimní typy mohou dovolit více experimentovat s barvami, třeba i s růžovou barvou ve vlasech. Vhodné barvy jsou studené, syté, jasné, zářivé, ledové, kontrastní, ale i čistě bílá a černá, růžová, jasně červená a žlutá barva.

Zdroj: Barevná typologie

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA DO MLÉKA NA JARNÍ ÚNAVU A IMUNITU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Šolarová.

Prosím o zaslání kefírové houbičky: Věra Šolarová Ke Klejnarce 351,Starý Kolín 281 23 Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

P. Šolarová, zaslala jsem Vám Tibetskou houbu, děkuji .

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba do mléka na jarní únavu a imunitu

Podzimní typ

Podzimní typ se rozzáří teplými tóny krásně zbarvených listů stromů. Sytá zeleň, vínová červeň, zlatavě žluté tóny. Pleť tohoto typu je teple béžová, průsvitně světlá, pokožka v tónu slonové kosti nebo šampaňského, s pihami i bez nich. Rty jsou přirozeně sytě červené, oči tmavohnědé, někdy i modré. Vlasy u tohoto typu jsou hodně výrazné rezavé, červené, měděné, blond, hnědé do rezava, barva vždy s červeným nebo zlatým nádechem. Tyto typy mají většinou husté vlasy, a proto účes dobře drží, rozhodující však bude správný sestřih. Nedoporučuje se barvení do světlého odstínu vlasů, jako je platina a světlá blond. Vhodné barvy u tohoto typu jsou teplé, zemité, těžké, tmavší odstíny padajícího listí.

Zdroj: Barevná typologie

Diskuze

V diskuzi ODVODNENI ORGANISMU DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucasice.

Probírám se těmito diskuzemi a já osobně jsem brala na odvodnění přesně tohle www.odvodneni-organi…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Denča Pilchová.

já dělám pravidelně jarní detoxy. Letos zkouším reduxil, má přírodní složení a podoruje hubnutí. Což mi teď vůbec nevadí dát dolů nějaké to kilčo. Fakt by mi to prospělo, tak doufám, že mi to pomůže

Zdroj: diskuze Odvodneni organismu diskuze

Barevná zelenina rozjasní smysly

Zásobí náš organismus různými antioxidanty a pohled na ní potěší naší mysl.

Kde se nachází: rajčata, okurky, papriky, salát atd.

Zdroj: Jak udržet mozek v dobré kondici

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA DO MLÉKA NA JARNÍ OČISTU A IMUNITU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Ano, zašlu dnes, zítra bude u Vás / kefírová Tibetská houba/

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika Mičianova.

Dobrý den.
Měla bych zájem o kefirovou houbu.
Mičianova

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba do mléka na jarní očistu a imunitu

Očista těla aneb odkyselení organizmu.

Jarní očista není na deset dní, ani na týden, ale měla by se dodržovat po dobu 6 až deseti týdnů! Jarní očistu těla může podstoupit nejen člověk, který nepije alkohol, nekouří a má dobrý životní styl, ale zároveň i ten, který nebyl přes zimu příliš aktivní. Očistná kůra přispívá k tomu, že se tělo očistí, a zároveň se může shodit pár kilo. Tělo se během ní očisťuje od toxických - jedovatých látek, které jsou nashromážděny v těle. Spousta lidí právě v zimním období nedodržuje správný pitný režim a díky tomu je jejich organismus po zimě překyselený. Během jarní očisty by se měl organismus takzvaně odkyselit a při tomto odkyselení je také srovnáno Ph v těle. Existují speciální zásadité čaje na odkyselení organismu, přičemž nejlepší je čaj dvoufázový, kdy se jeden čaj pije dopoledne, a druhá čajová směs, která je odlišnější, se pije odpoledne.
 

Zdroj: Jarní očistná kůra

Detoxikace a léky

Když člověk bere léky, tak je musí brát dál i během detoxikace, nesmějí být vysazeny! U diabetiků je to složitější. Každý diabetik má určenou dietu od svého diabetologa, kterou by měl dodržovat.
 

Zdroj: Jarní očistná kůra

Květákové karbanátky s tuňákem

Ingredience

  • 1 květák;
  • 160 g tuňák v oleji;
  • 2 vejce;
  • 30g strouhanky;
  • 50 g tvrdého sýru;
  • 20 g jarní cibulky;
  • půl lžičky soli;
  • půl lžičky černého pepře;
  • půl lžičky sladké papriky;
  • 20 ml oleje na smažení

Postup

Čerstvý květák rozdělíme na růžičky a nahrubo rozmixujeme. Přidáme strouhaný sýr, tuňáka, strouhanku, vejce, jarní cibulku, sůl a pepř a vše důkladně promícháme. Z kompaktního těsta pak vytvarujeme karbanátky. Aby se nám těsto nalepilo na ruce, tak je dobré je namočit v čisté vodě. Karbanátky pak smažíme na mírně rozehřátém oleji z každé strany dozlatova.

Zdroj: Květákové karbanátky podle Pohlreicha

Stříhání švestek na jaře

Peckovinám nesvědčí časný jarní řez. Měly by se stříhat v období, kdy už mají listy. Případně po sklizni. Ale zde také platí, že strom by měl mít ještě listy. Při brzkém jarním řezu hrozí nákaza řezných ran houbovitými chorobami.

Zdroj: Stříhání švestek

Typologie vlasů

Samo slovo typologie má několik významů. Většinou se ovšem pod tímto slovem skrývá nauka o typech, o způsobu zařazování určitých jevů či věcí do širších souvislostí. V souvislosti s vlasy hovoříme o několika různých typech (vzorech, vlastnostech) – podle zralosti a dospělosti vlasů (vývojově), charakteru a tvaru, na základě zbarvení.

Dělení vlasů do skupin:

  • embryonální porost
  • lanugo
  • velusový vlas
  • dospělý (konečný neboli terminální) – zcela vyvinutý vlas

Embrionální porost

Jako první zárodky se vlasy objevují již v devátém týdnu nitroděložního vývoje – na horním rtu, v oblasti obočí a na bradě. Embryonální vlasový porost je hustší než porost, který se vyskytuje v životě po porodu (postnatálním). Původně je ochlupení po celém těle stejné, až později se rozděluje dle genetické informace, dle hormonálních vlivů a zevního prostředí.

Lanugo

Lanugo jsou jemné vlásky, které jsou rozmístěny po celém těle. Mohou se vyskytovat i po porodu. Mají jiné složení. Většinou s minimální pigmentací a jiné složení vrstev (bez dřeně).

Velusové vlásky

Velusové vlásky nastupují po lanugu v novorozeneckém období. Mají též velmi jemnou texturu, stále ještě málo pigmentace a chybí dřeň. Ostatní vrstvy také nemají tloušťku a sílu zralého vlasu.

Terminální vlasy

Terminální vlasy se objevují v prvních několika měsících života. Mají již plně vyvinuté všechny vrstvy, pigmentaci (zbarvení) a dochází k redistribuci (takzvanému urovnání) množství vlasů. Ovšem charakter ochlupení, který je dán v dospělém věku, se tvoří až v období puberty vlivem hormonálním.

Zdroj: Vše o vlasech

Pohled odborníka. Co na únavu říká homeopatie?

Zajímalo mne, jak se k jarní únavě staví například homeopatie. "Na únavu existuje asi 900 léků, nelze tedy doporučit jeden univerzální " říká homeopatka Ing. Alena Mydlová a pokračuje: "Homeopatie je léčba šitá přímo na jednotlivce, pouze tak je možné očekávat výsledky. Nemáte-li čas navštívit homeopata, nechá se vybrat některý z léků, například Arnika Montana (únava, vyčerpání), China (únava po nemocech), Phosphoric acid (duševní vyčerpání s následní fyzickou slabostí), Kali phosporicum (tělesné a duševní vyčerpání). Jestliže léky nezaberou do 2 - 3 týdnů, nečekejte a obraťte se na odborníka.V homeopatii se totiž nevybírá jen vhodný lék, ale také vhodná potence."

Autor: redakce zdravi-lecba.cz

Zdroj: Snadno a rychle proti jarní únavě


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jiří Dvořák

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP