Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

AZITROMYCIN ACTAVIS

OBSAH

Třídenní antibiotika

Mezi třídenní antibiotika patří Sumamed a Azitromycin Sandoz, Actavis nebo Mylan. Tato antibiotika patří do skupiny makrolidů a jedná se o totožné léky, přičemž Sumamed je originálním lékem a Azytromycin Sandoz či Mylan jsou generické přípravky.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Poradna

V naší poradně s názvem BETAHISTIN ACTAVIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ROMANA TOTHOVA.

dobrý den
muze se pit alkohol-vino,pri užívání leku betahistin actavis 8mg

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, při užívání léku betahistin actavis je možné konzumovat během dne i víno, ale v rozumném množství, které by nemělo přesáhnout půl litru denně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Betahistin actavis

Azitromycin Sandoz a Paralen

Současné užívání léků Azitromycin Sandoz a Paralen se nevylučuje. Je možné užívat i probiotika. Probiotika užívejte minimálně 2 hodiny od požití antibiotik.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi AZITROMYCIN MYLAN 500 MG ZKUŠENOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luděk Rosenbaum.

dotaz - třídenní dávka. Lze používat společně s Eliquist 5 mg?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Kadlecova.

Dobrý den, je tento lék dobrý i na zánět a bolest dásní a zubů či paradentozu. Děkuji

Zdroj: diskuze Azitromycin Mylan 500 mg zkušenosti

Azitromycin Mylan 500 mg

Azitromycin Mylan 500 mg je také generické antibiotikum a má stejnou účinnou látku s originálním lékem Sumamed. Generické léky Azitromycin Mylan, Azitromycin Sandoz, Azitromycin Actavis jsou totožné léky. Držitelem rozhodnutí o registraci je firma Generics [UK] Ltd, Potters Bar, Velká Británie.

Azitromycinpříbalový leták.

Zdroj: Lék Azitromycin

Azitromycin a antikoncepce

Při antibiotické léčbě se má žena chránit po dobu užívání antibiotik a ještě následujících 7 dní po poslední tabletě. Účinek antibiotik na snížení vlivu kontracepčního účinku hormonálních tablet je hodně přeceňován. Nemusíte se ničeno obávat. Pokud hormonální antikoncepční tablety užíváte pravidelně, nic se nestane.

Problém by mohl vzniknout v případě, že by se při léčbě antibiotikem vyskytl průjem či zvracení a antikoncepční tableta by se řádně nevstřebala.

Účinnost antikoncepce mohou snižovat penicilinová antibiotika (Ospen, Augmentin, V-PNC, Curam...), některá cefalosporinová antibiotika (Zinnat, Xorimax...), přípravky s obsahem doxycyklinu (Doxybene, Deoxymykoin, Doxyhexal...). Zde je při léčbě vhodné použít i nehormonální kontracepční metody.

Sumamed, Azitromycin Actavis, Azitromycin Mylan, Azitromycin Sandoz, což jsou totožné léky, účinnost při správném dávkování a užívání hormonální antikoncepce neovlivňují.

Zdroj: Lék Azitromycin

Diskuze

V diskuzi MENIEROVA CHOROBA A JEJÍ LÉČENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mlenská Věra.

Dobrý večer. Mám na Vás dotaz lze kombinovat lék Betahistin Actavis 24 mg současně s lékem Prestarium Neo Forte? Děkuji za odpověď Mlénská

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Menierova choroba a její léčení

Azitromycin Mylan v těhotenství

Azitromycin patří mezi antibiotika volby v těhotenství.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi MODRE SKVRNY NA TELE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Mam malu holcicku a ma fialovy tecky a krvacani pod kuzi. Chtela by som jse zeptat ci je to smrdelne ji je dve mesice a je v nemocnici na jip ke prosim poradte mi jsem zufala a mam oni strach dekuju .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Květa Panošková.

Jinak beru prášky na cukr----METFORMIN 500 g----na tlak RAMIPRIL ACTAVIS 5 mg

Zdroj: diskuze Modre skvrny na tele

Azitromycin na chlamydie

Pokud užíváte perorálně Azitromycin Sandoz, tak působí systémově, to znamená na všechna místa, kde by chlamydie mohly být přítomny.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE ZBAVIT PLÍSNĚ NEHTŮ NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Pišingr.

Chtěl bych se zeptat na lék Terbinafin kolik stojí a jeli k dostání.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék TERBINAFIN ACTAVIS je k dostání v lékárně na lékařský předpis a pacient na něj doplácí cca 73 Kč za 28 tablet. Ovšem za podmínky, že předpis vystaví kožní lékař. Recept od jiného lékaře znamená vyšší doplatek a to až 160 Kč. O dostupnosti tohoto léku se informujte ve své lékárně, kde vám sdělí i přesnou výši doplatku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se zbavit plísně nehtů na nohou

Je lepší Azitromycin Mylan nebo Sandoz

Azitromycin Mylan, Actavis a Sandoz jsou generická antibiotika k originálnímu léku Sumamed od firmy PLIVA. Účinnost je shodná. Liší se pouze výrobcem. Generický lék obsahuje stejnou léčivou látku ve stejném množství jako příslušný původní originální lék, má stejnou lékovou formu. Výrobce generika prokázat, že generické léčivo je „bioekvivalentní“ k originálnímu léčivu. Znamená to, že se do krevního oběhu dostane stejné množství účinné látky jako v případě léku originálního a rovněž jeho vylučování z organismu je stejné, tedy že se dané léčivo chová v organismu stejně jako originální lék. Pro prokazování této shody jsou stanoveny přísné předpisy, ve všech případech ale platí, že tento postup je mnohem levnější než opakování všech klinických studií, které předcházely uvedení originálního léku na trh.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Hulová.

Dobrý den,
chci se zeptat na lék actapril. Je to lék na vysoký krevní tlak, ale tady ho nemůžu najít. Je vůbec v ČR v lékárnách k dostání? Je to lék na lékařský předpis a je velice účinný.
Děkuji za odpověď.
Anna Hulová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Actrapril 0,5 mg, 2 mg, 4 mg - tvrdé kapsle nejsou v naší republice zaregistrované, na Slovensku ale ano. Výrobce je Pharmaten International S. A. (GRC). Držitel registrace na Slovensku je firma Actavis s. r. o.
Lék Actrapril patří do skupiny ACE inhibitorů. U nás je stejná účinná látka k dostání pod názvem Gopten nebo Trandolapril Mylan.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Azitromycin a antikoncepce

Azitromycin patří mezi antibiotika, která účinnost hormonální antikoncepce neovlivňují. Problém by mohl vzniknout v případě, že by se při léčbě vyskytl průjem či zvracení a antikoncepční tableta by se řádně nevstřebala. V tomto případě se doporučuje ještě minimálně 7 dní po dobrání antibiotik používat kondom.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA VYSOKÝ TLAK BEZ ŽÁDNÉHO DOPLATKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludvík Mráz.

Jaké léky , bez doplatku, mohu žádat u svého lékaře?
Patří tam i lék Amprilan 10 Děkuji předem Mráz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na lék Amprilan se vždy doplácí. Ale existují alternativy k tomuto léku, které jsou zcela bez doplatku a je jich více, takže je potřeba prokonzultovat s lékařem nejvhodnější náhradu.
Zde je seznam podobných léků jako Amprilan bez doplatku:
- PIRAMIL
- RAMIPRIL ACTAVIS
- TRITACE

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na vysoký tlak bez žádného doplatku

Azitromycin a alkohol

Při užívání Azitromycinu se konzumace alkoholu nedoporučuje. Také se doporučuje abstinence cca týden po doužívání antibiotik, mohlo by vám být po alkoholu špatně. Malé množství alkoholu by nemělo být na škodu.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi VYSOKÝ KREVNÍ TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie crhová pohořelice.

Vážený otče,prosím vás o radu je mě 74 let ,před půl rokem mě zemřel manžel,léčím se z vysokým tlakem již 5let ,ted mě začal zlobit mám přez den po léku beru ramipril actavis 5mg přes den je to v pořádku ,a večer užívám polovinu někdy je tlak v pořádku ale umí být i po léku vyšší 150 -95 ,mohla bych k tomu užívat nějaké bylinky.Moc vám děkuji a zdravím Crhová Marie

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vysoký krevní tlak

Cena

AZITROMYCIN MYLAN 500MG TBL FLM 3

  • průměrná aktuální cena v lékárně: 70,94 Kč
  • doplatek: 0 Kč

AZITROMYCIN SANDOZ 500MG TBL FLM 3

  • průměrná aktuální cena v lékárně: 56,06 Kč
  • doplatek: 0 Kč

AZITROMYCIN SANDOZ 500MG TBL FLM 6

  • nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept: 112,15 Kč
  • doplatek: 0 Kč

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi ZTRÁTA EREKCE. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hipokrat12.

Dám Vám jednu velmi cennou radu. Nevyhazujte peníze za různé Claviny, není to k ničemu. Před pár lety uběhla 10 letá lhůta od vynálezu Viagry. Na trhu jsou různé Sildenafily. Předepíše Vám to urolog, pokud nemáte moc vysoký tlak a neužíváte nitráty. Mně pomohl Sildenafil Actavis,beru si na předpis Sildenafil, co je v akci. Sildenafil Actavis běžně kupuji na předpis v lékárně v Maxu a za 16 tablet dám 800 Kč. Jedna tableta se dá rozdělit a pokud si vezmete jen čtvrtku tak Vám to pomůže. Vyjde to na pakatel, z těch 16 tablet si uděláte 64 dávek. Sildenafil podporuje erekci a oddaluje vyvrcholení. Určitě budete spokojen. Mně je 69 roků. Po užití tablety potřebujete ale stimulaci partnerky, abyste se vzrušil. Pak mi dejte vědět na můj email Hipokrat12@seznam.cz jak jste dopadl. S pozdravem Honza.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Straka.

Já 66 let a mám třičtvrtě roku po operaci, před tím jsem neměl problém se sex sem, nyní jsem na tom ještě lépe používám Modrasil nebo Sildenafil Mylan a pomáhám si Erogen - X nebo Comfort Silk. Tablety jsou na vzrušení a Erogen se jen tršku namázne na penis a pořádně rozetře je to lepší od ženy, Comfort je lepší pro vagínu jestli je suchá může i na penis, to je paráda jak já vnikám do pochvy.Možná Tvou odpověď očekává Honza ze Zlína. P.S.: Odkud jsi Ty?..

Zdroj: diskuze Ztráta erekce.

Azitromycin a alkohol

Alkohol v kombinaci s jakýmikoliv léky může způsobit těžké a trvalé poškození organismu, a proto při užívání antibiotik požívání alkoholu rozhodně vynechejte.

Zdroj: Lék Azitromycin

Azitromycin Mylan a slunce

Při užívání Azitromycinu Mylan nebo Sandoz či Sumamedu se nedoporučuje slunění. Fotosenzitivní reakce se dle dokumentace vyskytuje maximálně u jednoho procenta uživatelů.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Azitromycin Sandoz a mléčné výrobky

Běžným nežádoucím účinkem antibiotik je porušení střevní mikroflóry a následné průjmy. Tento problém lze řešit užíváním probiotik. Kromě toho může mít lék i jiné méně běžné nežádoucí účinky. Kombinace vitamínu C a s tímto antibiotikem nevadí.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Azitromycin a angína

Angína je zánětlivé onemocnění způsobené bakteriemi, které se obvykle léčí antibiotiky. Angíny jsou časté především u dětí a znovu přibývají s tím, jak stárneme. U některých jedinců se často opakují a mohou přecházet do chronického stavu. Lék Azitromycin se používá k léčbě mnoha typů infekcí způsobených bakteriemi, jako jsou respirační infekce, kožní infekce, ušní infekce a sexuálně přenosné nemoci. U dětí a dospělých se používá k léčbě slabých ušních infekcí, zápalu plic, angíny a streptokokových onemocnění.

Zdroj: Lék Azitromycin

D

DACEPTON 5MG/ML INF SOL 5X20ML

DAILIPORT 0,5MG CPS PRO 30X1

DAILIPORT 1MG CPS PRO 60X1

DAILIPORT 3MG CPS PRO 30X1

DAILIPORT 5MG CPS PRO 30X1

DAIVOBET 50MCG/G+0,5MG/G GEL 60G

DALACIN C 150MG/ML INJ/INF SOL 1X4ML

DALACIN C 300MG CPS DUR 16

DARUNAVIR ACCORD 600MG TBL FLM 60

DARUNAVIR ACCORD 800MG TBL FLM 30

DARUNAVIR MYLAN 600MG TBL FLM 60 I

DARUNAVIR MYLAN 800MG TBL FLM 30 I

DARUNAVIR TEVA 800MG TBL FLM 30 II

DARZALEX 20MG/ML INF CNC SOL 1X20ML

DASSELTA 5MG TBL FLM 10

DASSELTA 5MG TBL FLM 30

DASSELTA 5MG TBL FLM 50

DASSELTA 5MG TBL FLM 90

DEGAN 10MG TBL NOB 40

DEGAN 5MG/ML INJ SOL 50X2ML

DEPREX 20MG CPS DUR 30

DERIN 25MG TBL FLM 50

DERIN PROLONG 200MG TBL PRO 60

DERIN PROLONG 400MG TBL PRO 60

DESCOVY 200MG/10MG TBL FLM 30

DESCOVY 200MG/25MG TBL FLM 30

DESLORATADIN +PHARMA 5MG TBL FLM 90 I

DESLORATADINE ACTAVIS 5MG TBL FLM 50

DESLORATADINE ACTAVIS 5MG TBL FLM 90

DIAREG 1000MG TBL FLM 60 II

DICLOFENAC AL 50MG TBL ENT 100

DICLOFENAC AL 50MG TBL ENT 20

DICLOFENAC AL 50MG TBL ENT 50

DICLOFENAC AL RETARD 100MG TBL PRO 100

DICLOFENAC AL RETARD 100MG TBL PRO 20

DICLOFENAC AL RETARD 100MG TBL PRO 50

DIFFERINE 1MG/G GEL 30G

DIGOXIN LÉČIVA 0,250MG TBL NOB 30

DIPHERELINE 0,1MG INJ PSO LQF 7+7X1ML

DOBUJECT 50MG/ML INF CNC SOL 5X5ML

DOLYXAN 60MG CPS ETD 28

DONEPEZIL ACTAVIS 10MG TBL FLM 28

DONEPEZIL ACTAVIS 5MG TBL FLM 28

DOSTINEX 0,5MG TBL NOB 8 I

DOSTINEX 0,5MG TBL NOB 8 II

DOTAREM 279,32MG/ML INJ SOL 1X20ML

DOVATO 50MG/300MG TBL FLM 30

DOXORUBICIN MEDAC 2MG/ML INF SOL 1X100ML

DOXORUBICIN PHARMAGEN 2MG/ML INF CNC SOL 1X50ML

DOXORUBICIN TEVA 2MG/ML INF CNC SOL 100ML

DOXYHEXAL 200MG TBL NOB 20

DULOXETIN +PHARMA 30MG CPS ETD 10

DULOXETIN +PHARMA 60MG CPS ETD 30

DULOXETIN BELUPO 60MG CPS ETD 28

DULSEVIA 60MG CPS ETD 90

DYSPORT 300SU INJ PLV SOL 1

DYSPORT 500SU INJ PLV SOL 1

Zdroj: Léky bez doplatku

Seznam antibiotik předepisovaných na angínu:

Ospen 1000

Xorimax 500

Fromilid 500

Penbene

Klacid 250

Ospamox

Augmentin

Azitrox 500

Zinnat

Torimax

Cefzil

Xorimax

azitromycin

Zdroj: Antibiotika


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP