Téma: 

aulin 100 mg tablety recenze


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

POUŽITÍ AULINU

Aulin a alkohol

Aulin, je-li kombinovaný s alkoholem, může poškodit játra.

Detail odstavce: Aulin a alkohol
Zdroj: Použití Aulinu
Zveřejněno: 13.6.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: aulin nežádoucí učinky

Dobrý den. Včera jsem od neurologa dostala tablety Aulin tablety na bolest. Do rána se me objevily na těle červené fleky a na některých se tvoří vodnatelne pupínky. Lék jsem si už nevzala. K lékaři se nemůžu dovolat a momentálně nemám se ani jak dostat. Lékaře mám daleko. Prosím co mám dělat? Je možnost se něčím natřít? Děkuji. Stružková Marie

Zdroj: diskuze Aulin nežádoucí učinky
Odesláno: 29.3.2017 uživatelem Stružková Marie
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

AULIN V PRÁŠKU

6. DALŠÍ INFORMACE

Co přípravek Aulin obsahuje

Léčivou látkou je nimesulidum. Pomocnými látkami jsou:

Aulin, tablety: sodná sůl dokusátu, hyprolosa, monohydrát laktosy, sodná sůl karboxymethylškrobu, mikrokrystalická celulosa, hydrogenovaný rostlinný olej, magnesium-stearát.

Aulin, granule pro perorální suspenzi: sacharosa, kukuřičný škrob, tekutá glukosa usušená rozprášením, cetomakrogol 1000, bezvodá kyselina citronová, pomerančové aroma.

Jak přípravek Aulin vypadá a co obsahuje toto balení

Aulin, tablety: bílé či světle žluté kulaté tablety v PVC blistrech tepelně uzavřených hliníkovou fólií. Krabičky obsahují 6, 9, 10, 15, 20 nebo 30 tablet. Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.

Aulin, granule pro perorální suspenzi: žlutý granulovaný prášek v sáčcích po 2 g. Vrstvy sáčku jsou papír/Al/PE nebo papír/PE/Al/Surlyn. Krabičky obsahují 6, 9, 14, 15, 18 nebo 30 sáčků. Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.

Držitel rozhodnutí o registraci a výrobce

Pro jakékoliv informace o přípravku kontaktujte místního zástupce držitele rozhodnutí o registraci.

Držitel rozhodnutí o registraci

Angelini Pharma Česká republika s.r.o., Brno, Česká republika

Výrobce

Aulin, 100 mg, tablety:

Helsinn Birex Pharmaceuticals Ltd., Damastown, Mulhuddart, Dublin 15, Irsko Boehringer Ingelheim Ellas A.E., 5th km Paiania - Markopoulo, Koropi, Attiki 19400, Řecko Mipharm S.p.A., Via Bernardo Quaranta, 12, 20141 - Miláno, Itálie Patheon Italia S.p.A., Viale G.B. Stucchi 110, 20900 Monza (MB), Itálie Angelini Pharma Česká republika s.r.o., Páteřní 7, 635 00 Brno, Česká republika Pharmasearch Ltd., Dublin Road, Loughrea, Co, Galway, Irsko

Aulin, 100 mg, granule pro perorální suspenzi:

Helsinn Birex Pharmaceuticals Ltd., Damastown, Mulhuddart, Dublin 15, Irsko Mipharm S.p.A., Via Bernardo Quaranta, 12, 20141 - Miláno, Itálie Patheon Italia S.p.A., Viale G.B. Stucchi 110, 20900 Monza (MB), Itálie Angelini Pharma Česká republika s.r.o., Páteřní 7, 635 00 Brno, Česká republika

Detail odstavce: 6. DALŠÍ INFORMACE
Zdroj: Aulin v prášku
Zveřejněno: 19.11.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Re: Náhlé pocení,bez příčiny?jdu do čtvrtých antibiotik.

Pane léčiteli Cempírku,dodal jste mě odvahu,dnes jsem začala brát Furolin 100 mg tablety,mám využité dvě tablety po 6 hodinách a mám silné a nepříjemné pálení,štípání palčivost jazyka.Koupila jsem si Pantenol na cucání,trochu to zabírá na cvíli.Nevím co bude.Bojím se,abych si neublížila .poraďte prosím.Děkuji.

Zdroj: diskuze Náhlé pocení,bez příčiny?
Odesláno: 15.3.2016 uživatelem Věra 123
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

AULIN V PRÁŠKU

3. JAK SE PŘÍPRAVEK AULIN UŽÍVÁ

Přípravek Aulin vždy užívejte přesně dle instrukcí lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Riziko výskytu nežádoucích účinků lze snížit užitím nejnižší účinné dávky po co možná nejkratší dobu dostatečnou pro zvládnutí příznaků.

Obvyklá dávka je jedna tableta s obsahem 100 mg účinné látky nebo 1 sáček se 100 mg účinné látky dvakrát denně po jídle.

Přípravek Aulin užívejte co nejkratší dobu a ne déle než 15 dní během jednoho léčebného cyklu.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Aulin, než jste měl(a)

Pokud jste užil(a) nebo se domníváte, že jste užil(a) více přípravku Aulin, než jste měl(a) (předávkování), kontaktujte neprodleně svého lékaře nebo nejbližší nemocniční zařízení. Přineste s sebou zbylé léky. Pokud došlo k předávkování, pocítíte pravděpodobně jeden z následujících příznaků: ospalost, pocit na zvracení, bolest žaludku, krvácení do žaludku či dýchací potíže.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Aulin

Nezdvojujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku.

Detail odstavce: 3. JAK SE PŘÍPRAVEK AULIN UŽÍVÁ
Zdroj: Aulin v prášku
Zveřejněno: 19.11.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

AULIN

Aulin tablety 100 mg

Tablety jsou umístěné v blistru z Al/PVC, blistr je bílý, neprůhledný, umístěný v papírové krabičce. Velikost balení na našem trhu je 3, 6, 10, 15, 20, 30 tablet. Tablety přípravku AULIN obsahují monohydrát laktosy. Pacienti se vzácnými dědičnými problémy s intolerancí galaktosy, vrozeným nedostatkem laktázy nebo malabsorpcí glukosy a galaktosy by tento přípravek neměli užívat.

Detail odstavce: Aulin tablety 100 mg
Zdroj: Aulin
Zveřejněno: 20.10.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: aulin v prášku užívání

Dobrý den, jak se aulin v prášku ředí?

Zdroj: diskuze Aulin v prášku užívání
Odesláno: 3.1.2017 uživatelem Hanka
Počet odpovědí: 0

AULIN ROZPUSTNÝ

Dávkování

Dospělí a mladiství od 12 do 18 let: 1 sáček (100 mg nimesulidu) dvakrát denně po jídle.

Starší pacienti: U starších pacientů není třeba snižovat denní dávku.

Upozornění: Lék nesmí užívat děti mladší 12 let.

Obvyklá dávka je jedna tableta s obsahem 100 mg účinné látky nebo 1 sáček se 100 mg účinné látky dvakrát denně po jídle.

Přípravek Aulin užívejte co nejkratší dobu a ne déle než 15 dní během jednoho léčebného cyklu.

Detail odstavce: Dávkování
Zdroj: Aulin rozpustný
Zveřejněno: 9.6.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: warfarin a aulin da se uzivat soucasne

Aulin (nimesulidum) nijak neovlivňuje účinky Warfarinu. Společné užívání je možné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a aulin da se uzivat soucasne
Odesláno: 13.10.2018 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

AULIN

Co jsou léky s názvem aulin

AULIN patří do skupiny nesteroidních antirevmatik. AULIN je nesteroidní protizánětlivý léčivý přípravek („NSAID“) tišící bolest. Používá se k léčbě akutní bolesti a k léčbě menstruačních bolestí. Před předepsáním přípravku AULIN váš lékař zhodnotí možné přínosy tohoto léku oproti rizikům rozvoje nežádoucích účinků.

Detail odstavce: Co jsou léky s názvem aulin
Zdroj: Aulin
Zveřejněno: 20.10.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: aulin v prášku

Aulin si můžete objednat u svého praktického lékaře. Ten vám vystaví lékařský předpis a lék vám pak bude vydán v lékárně. Aulin je k dostání jen na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Aulin v prášku
Odesláno: 27.11.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

ANTIBIOTIKA FUROLIN

Cena

Tablety Furolin 50 mg

Tablety Furolin 50 mg nejsou v České republice dostupné.

Tablety Furolin 100 mg

  • Maximální úhrada pojišťovny tablet Furolin je 88,10 Kč.
  • Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept je 120,35 Kč.
  • Nejvyšší možný doplatek pacienta za tablety Furolin činí 32,25 Kč.
  • Průměrná aktuální cena v lékárně je 120,35 Kč.
  • Průměrný aktuální doplatek pacienta je cca 31,90 Kč.
  • Výše doplatku započitatelného do ročního limitu představuje u tablet Furolin 32,25 Kč.

Detail odstavce: Cena
Zdroj: Antibiotika Furolin
Zveřejněno: 10.8.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: periferní osteoartridida

....dostala jsem na to Colchium dispert a celebrex. Dokou pila rybí olej a Caltrate.
Bolesti mám stále. A velké.

Dále užívám :


Ráno: trittico 150mg
Flector EP Rapid 50mg
Vesicare 5mg
Pirabene 1200 mg
Caltrate
Avamys


Odpoledne: Magnoslov


Večer: Protamin 25mg
XYZAL – na alergie na léky
Lenzetto spray 2krát, Ovestin mast ( hormony)



Podle potřeby: Degan, Elenium, Indometacin 100 čípky,
VERAL gel, brufen, Aulin, Nimesil, Paralen 2ks


Prosím , které léky se asi nesnášejí?

Děkuji. Hudečková Jana

Zdroj: diskuze Dna co jíst Omega 3 ???
Odesláno: 27.3.2018 uživatelem Hudečková Jana
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

AULIN ROZPUSTNÝ

Aulin při dně

Jestliže užíváte kortikosteroidy (léčiva užívaná k léčbě zánětlivých stavů) nebo methotrexát (lék užívaný k léčbě revmatoidní artritidy nebo k léčbě nádorů), jejich účinky se mohou navzájem ovlivňovat s přípravkem Aulin.

Detail odstavce: Aulin při dně
Zdroj: Aulin rozpustný
Zveřejněno: 9.6.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: co obsahuje nejvic kalcia

Je to tak. Mák je skutečně bohatý na obsah vápníku. Přesné vyjádření průměrného obsahu vápníku na 100 gramů semen máku je 1438 mg. Dále uvádím kompletní přehled nutričních hodnot ve 100 gramech makových semen.
Kalorie (kcal) 524
Tuky 42 g
Nasycené mastné kyseliny 4,5 g
Polynenasycené mastné kyseliny 29 g
Mononenasycené mastné kyseliny 6 g
Trans-nenasycené mastné kyseliny 0 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 26 mg
Draslík 719 mg
Sacharidy 28 g
Vláknina 20 g
Cukr 3 g
Bílkoviny 18 g
Vitamín A 0 IU
Vitamín C 1 mg
Vápník 1 438 mg
Železo 9,8 mg
Vitamín D 0 IU
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0 µg
Hořčík 347 mg

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co obsahuje nejvic kalcia
Odesláno: 6.12.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

POUŽITÍ AULINU

Na co je dobrý Aulin granulát

Aulin granulát je rozpustný ve vodě, je tedy vhodný i na cesty, pro pacienty, kteří obtížně polykají tablety, a pro děti od 12 let, navíc má příjemnou chuť. Používá se při akutní bolesti (například zubů, hlavy, zad, svalů, kloubů), u bolestivých příznaků osteoartrózy (onemocnění kloubů) i při bolestivé menstruaci.

Detail odstavce: Na co je dobrý Aulin granulát
Zdroj: Použití Aulinu
Zveřejněno: 13.6.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: potraviny nevhodné při dně

Jáhly patří mezi potraviny s nízkým obsahem purinů. 100 gramů jáhel vyprodukuje 62 mg kyseliny močové. Potraviny do 100 mg kyseliny močové jsou při dně optimální a je možné je normálně konzumovat, tedy i jáhly.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Potraviny nevhodné při dně
Odesláno: 24.10.2017 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

AULIN ROZPUSTNÝ

Aulin na zuby

Aulin je výbornou léčebnou alternativou při bolestech zubů, jelikož je vyráběn ve formě rozpustných sáčků, které se dobře užívají. Má rovněž protizánětlivé účinky, které napomáhají při léčbě zubů.

Detail odstavce: Aulin na zuby
Zdroj: Aulin rozpustný
Zveřejněno: 9.6.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Který lékař mi může předepsat Aulin

Dobrý den.chci se zeptat na kterého lékaře se můžu obrátit aby mi mohl napsat Aulin.Jsem po zlomeninách dolních končetin a jedině Aulin mi pomáhá od bolesti.Děkuji za odpověd Jiřina Millerová

Zdroj: diskuze Který lékař mi může předepsat Aulin
Odesláno: 4.1.2016 uživatelem Jiřina Millerova
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

AULIN

Aulin cena

Pokud vás trápí akutní bolesti, jde o jednu z běžných voleb, kterou vám předepíše lékař. AULIN sáčky se proto používají třeba po úrazech. Konkrétní cena, kterou za přípravek dáte v lékárně, závisí od toho, jak na něj přispívá vaše zdravotní pojišťovna. Obsahem balení 100 mg je 15 granulí rozpustných ve vodě. Slouží tedy k přípravě perorálního roztoku. Balení vás vyjde asi na 200 Kč. AULIN sáčky tedy nestojí nejméně, ale na druhou stranu cena nepatří zase k nejvyšším. Použití pečlivě konzultujte se svým lékařem, zda nemáte přecitlivělost na některou složku přípravku. Přípravek obsahuje protizánětlivé složky, které tiší bolest. Používají se pouze na zmírnění projevů bolesti, na léčení jejich příčiny musí lékař předepsat něco jiného než AULIN sáčky. Cena medikamentu se může lišit také podle toho, ve které lékárně jej zakoupíte. Bližší informace vám poskytne lékař.

Detail odstavce: Aulin cena
Zdroj: Aulin
Zveřejněno: 20.10.2014

POUŽITÍ AULINU

Kdy je vhodné použít tablety

Nimesulid obsažený v léčivých přípravcích Aulin, Nimesil, Mesulid má analgetické a protizánětlivé účinky. Používá se zejména při bolestech a zánětech.

Tablety jsou k dostání v blistru z Al/PVC, blistr je bílý, neprůhledný, uschovaný v papírové krabičce. Velikost balení na našem trhu je 3, 6, 10, 15, 20, 30 tablet. Tablety přípravku Aulin obsahují monohydrát laktózy. Pacienti se vzácnými dědičnými problémy s intolerancí galaktózy, s vrozeným nedostatkem laktázy nebo malabsorpcí glukózy a galaktózy by tedy tento přípravek neměli užívat.

Dávkování: 1 tableta po jídle maximálně 2x denně a po dobu nejdéle 15 dní (aby se předešlo možnému výskytu nežádoucích účinků, například poškození trávicí trubice a jater).

Detail odstavce: Kdy je vhodné použít tablety
Zdroj: Použití Aulinu
Zveřejněno: 13.6.2017

AULIN ROZPUSTNÝ

Aulin a alkohol

Lék Aulin by se neměl užívat, pokud pravidelně konzumujete alkohol anebo užíváte návykové látky, nebo se u vás rozvinula závislost na drogách či jiných látkách. Jak Aulin, tak alkohol zatěžují játra, jelikož se přes játra tyto dvé látky metabolizují. Užívat léky na bolest současně s požíváním alkoholu je tedy vždy velkým rizikem.

Detail odstavce: Aulin a alkohol
Zdroj: Aulin rozpustný
Zveřejněno: 9.6.2017

AULIN V PRÁŠKU

5. JAK PŘÍPRAVEK AULIN UCHOVÁVAT

Uchovávejte mimo dosah a dohled dětí. Nepoužívejte přípravek Aulin po uplynutí doby použitelnosti uvedené na obalu za „Použitelné do/EXP“. Doba použitelnosti se vztahuje k poslednímu dni uvedeného měsíce. Tento přípravek nevyžaduje žádné zvláštní podmínky uchovávání.

Detail odstavce: 5. JAK PŘÍPRAVEK AULIN UCHOVÁVAT
Zdroj: Aulin v prášku
Zveřejněno: 19.11.2015

CONDROSULF 800 - RECENZE

Je Condrosulf volně prodejný

Condrosulf 800 mg je pouze na lékařský předpis. U produktu Condrosulf 400 mg je dostupnost bez receptu, pacient však zaplatí platí celou částku. Koupit se dá v jakékoli kamenné i internetové lékárně.

Detail odstavce: Je Condrosulf volně prodejný
Zdroj: Condrosulf 800 - recenze
Zveřejněno: 20.5.2018

AULIN ROZPUSTNÝ

Je Aulin na předpis?

Jedná se o lék na předpis a měli byste s lékařem také konzultovat případné kontraindikace, zejména pak s jinými léky.

Aulin se nesmí užívat během posledních 3 měsíců těhotenství, může způsobit potíže plodu a při porodu. Pokud plánujete těhotenství, informujte o tom svého lékaře, protože Aulin může snížit plodnost. Jste-li v prvním či druhém trimestru těhotenství, nepřekračujte dávkování a dobu léčby, kterou vám lékař určil. Aulin nesmí být užíván v období kojení.

Detail odstavce: Je Aulin na předpis?
Zdroj: Aulin rozpustný
Zveřejněno: 9.6.2017

AULIN V PRÁŠKU

Cena Aulinu

Na našem trhu je volně dostupný pouze Aulin gel.

Zde můžete vidět cenu přípravku Aulin.

Zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů, nedovoluje prodej léků na předpis po internetu. Uvedené léčivé přípravky jsou dostupné pouze v kamenné lékárně na základě lékařského předpisu.

Detail odstavce: Cena Aulinu
Zdroj: Aulin v prášku
Zveřejněno: 19.11.2015

AULIN ROZPUSTNÝ

Ředí Aulin krev?

Jestliže užíváte některé z následujících léčivých přípravků pro ředění krve (antikoagulancia, například Warfarin, nebo přípravky potlačující shlukování krevních destiček, například aspirin nebo jiné salicyláty), jejich účinky se mohou navzájem ovlivňovat s přípravkem Aulin. Aulin by se také neměl užívat, pokud jste prodělali krvácení do mozku (cévní mozková příhoda), máte-li problém s krvácením nebo jakékoliv problémy související se špatnou srážlivostí krve či trpíte poruchou funkce jater.

Detail odstavce: Ředí Aulin krev?
Zdroj: Aulin rozpustný
Zveřejněno: 9.6.2017

ROSUCARD - PŘÍBALOVÝ LETÁK

ŘÍZENÍ DOPRAVNÍCH PROSTŘEDKŮ A OBSLUHA STROJŮ

Většina lidí může v průběhu užívání přípravku Rosucard řídit motorová vozidla nebo ovládat stroje. U některých lidí se může v průběhu léčby objevit závrať. Pokud je to váš případ, poraďte se s lékařem dříve, než budete řídit motorová vozidla nebo obsluhovat stroje.

ROSUCARD obsahuje monohydrát laktózy. Přípravek Rosucard 10 mg potahované tablety obsahuje 60 mg monohydrátu laktózy. Rosucard 20 mg potahované tablety obsahuje 120 mg monohydrátu laktózy, Rosucard 40 mg potahované tablety obsahuje 240 mg monohydrátu laktózy. Pokud vám lékař řekl, že špatně snášíte některé cukry (laktóza, mléčný cukr), informujte o tom lékaře předtím, než začnete užívat Rosucard.

Detail odstavce: ŘÍZENÍ DOPRAVNÍCH PROSTŘEDKŮ A OBSLUHA STROJŮ
Zdroj: Rosucard - příbalový leták
Zveřejněno: 3.7.2017

NIMESIL

K čemu se používá

Nimesil se využívá k léčbě bolesti. Používá se u ortopedických bolestí (akutní záchvaty dny, záněty šlach a kloubů, bolesti zad, revmatoidní artritida, stavy po úrazech a podobně), u bolestí hlavy, při migrénách, bolestivé menstruaci a u bolesti zubů.

Dle recenze vyplývá, že Nimesulid je jedním z nejvíce předepisovaných léků na bolest.

Jeden sáček obsahuje nimesulidum 100 mg. Pomocnou látkou se známým účinkem je sacharóza – 1 805 mg v jednom sáčku.

Velikost balení: 9, 15 nebo 30 sáčků, jeden sáček obsahuje 2 g granulí pro perorální suspenzi. Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.

Detail odstavce: K čemu se používá
Zdroj: Nimesil
Zveřejněno: 16.10.2017

ROSUCARD - PŘÍBALOVÝ LETÁK

Další informace

Léčivou látkou je rosuvastatinum. Jedna potahovaná tableta obsahuje rosuvastatinum 10 mg, 20 mg nebo 40 mg ve formě rosuvastatinum calcicum (vápenatá sůl rosuvastatinu). Pomocnými látkami jsou – jádro tablety: monohydrát laktózy, mikrokrystalická celulóza, sodná sůl kroskarmelózy, koloidní bezvodý oxid křemičitý, magnesium-stearát. Potahová vrstva: hypromelóza 2910/3, makrogol 6000, oxid titaničitý (E171), mastek, červený oxid železitý (E172).

Jak ROSUCARD vypadá a co obsahuje toto balení

  • ROSUCARD 10 mg potahované tablety: světle růžové, potahované, oválné, bikonvexní tablety s půlicí rýhou.
  • ROSUCARD 20 mg potahované tablety: růžové, potahované, oválné, bikonvexní tablety.
  • ROSUCARD 40 mg potahované tablety: tmavě růžové, potahované, oválné, bikonvexní tablety.
  • Velikost balení: 28, 30, 84, 90 potahovaných tablet. Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.
  • Držitel rozhodnutí o registraci a výrobce: Zentiva, k. s., Praha, Česká republika

Tento přípravek je registrovaný v členských státech Evropského hospodářského prostoru pod následujícími názvy:

  • Bulharsko: РOCYKAPД 10/20/40 mg, филмирани таблетки
  • Česká republika: ROSUCARD 10/20/40 mg, potahované tablety
  • Estonsko: ROSUCARD 10/20/40 mg
  • Lotyšsko: ROSUVACARD 10/20/40 mg, apvalkotās tabletes
  • Litva: ROSUVACARD 10/20/40 mg, plėvele dengtos tabletės
  • Polsko: ROSUCARD
  • Rumunsko: ROSUCARD, 10/20/40 mg, comprimate filmate
  • Slovenská republika: ROSUCARD 10/20/40 mg, filmom obalené tablety

Detail odstavce: Další informace
Zdroj: Rosucard - příbalový leták
Zveřejněno: 3.7.2017