Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

ANTIBIOTIKA NA ZUBY

Upozorňujeme čtenáře na to, že všechny léčivé přípravky s obsahem antibiotik jsou v České republice k dostání pouze na lékařský předpis. Děkujeme za pochopení.

OBSAH

Přírodní antibiotika na zuby

Přírodními antibiotiky na zuby jsou: černucha, hřebíček, jitrocel kopinatý, kadidlovník pravý, kramerie trojmužná, potočnice, propolis, ricinový olej.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Poradna

V naší poradně s názvem OTEKLÁ VNITŘNÍ STRANA TVÁŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Otok tváří bez bolesti může být projevem imunitní reakce vašeho organismu, kdy reaguje na předešlou nemoc. Nejlepší bude kontaktovat svého praktického lékaře, který zná vývoj vašeho zdravotního stavu a konzultovat s ním současné potíže.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Robin Kyca.

U svého obvodniho lekaře jsem byl měl jsem zanět prudušek a bral antibiotika,paní doktorka mě poslala k zubaři jestli není přičina tam,ale zuby mě nebolí děkuji za odpověd

Zdroj: diskuze Oteklá vnitřní strana tváře

Za jak dlouho zaberou antibiotika na zuby

Ve většině případů antibiotika zaberou do dvou až tří dnů. Antibiotika bohužel dost často způsobují různé nežádoucí účinky. Nejčastěji se jedná o gastrointestinální potíže a alergie.

Otok je dalším průvodním znakem v oblasti zubů. Otok dosahuje maximální velikosti obvykle 3. den po extrakci zubu. Důležité je, abyste si přes otok nahmatali hranu dolní čelisti a abyste neměli horečku. Pokud by se situace ani za 4 dny nelepšila, vyhledejte okamžitě lékaře. U běžných případů otok odezní sám za pomoci studených, ne ledových obkladů.

Zdroj: Jaká antibiotika na zánět zubu

Diskuze

V diskuzi PORCELÁNOVÉ ZUBY CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dita Soukupová.

Dobrý den,
zajímám se o porcelánové zuby. Mám špatné zuby. Napomáhá tomu velké časové prodlení od návštěvy k návštěvě.
Je možno se touto cestou objednat?
Děkuji moc DITA Soukupová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Porcelánové zuby cena

Zažloutlé zuby – foto

Na těchto fotografiích je možné vidět zažloutlé zuby.

Zdroj: Žluté zuby

Diskuze

V diskuzi JAK NA BÍLÉ ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

mam dotaz jak u těch zubů máte z kůry pomeranče může to být i kůra od citronu??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Já to zkoušela s citronovou kůrou a šlo to stejně dobře jako s kůrou z pomeranče. Nevhodná k čištění zůbů se mi zdá kůra z mandarinek. Ale úplně nejlepší na bílé zuby je ten recept sůl a citron. Je to sice humáč, ale zuby jsou pak skvěle bílé.

Zdroj: diskuze Jak na bílé zuby

Antibiotika na zuby bez předpisu

Na zánět zubu nejsou volně dostupná antibiotika. Antibiotika jsou indikována na základě klinických příznaků a jasných známek bakteriální infekce. Patří sem například abscesy v bukálních prostorech, vestibulární abscesy, retrofaryngeální abscesy. Dále pak infekce s charakteristickými klinickými nálezy, a to dentální infekce, streptokoková tonzilitida a infekční mononukleóza.

Mezi lehké infekce nevyžadující léčbu patří například chronická periodontitida, akutní periodontitida, akutní exacerbace chronická periodontitida. Zvýšená opatrnost je nutná u pacientů s leukemií, diabetem a imunosupresí. Většina pacientů u zánětu zubu nepotřebuje antibiotika, ovšem někdy je nutná extrakce.

Zdroj: Jaká antibiotika na zánět zubu

Diskuze

V diskuzi DĚTSKÝ ŽLUTÝ CHRUP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Hrdličková.

Dobrý den, mám dvě vnučky ve věku 11 a 8 let. Obě mají už i nové zuby hodně zažloutlé, nezdravé. Zuby si čistí, ale já si myslím, že je něco špatně. Jejich lékařka, stomatoložka, tvrdí, že je to v pořádku, někdo má bílé zuby a někdo žluté. Holky jsou pěkné, ale , když se zasmějí, tak je to hrůza. Já si myslím, že by měly změnit lékaře. Mít žluté zuby už v tomto věku podle mne není normální. Děkuji za radu, Hrdličková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dětský žlutý chrup

Zinnat a alkohol

Antibiotika se nesmí kombinovat s alkoholem!

Mějte na paměti, že antibiotika jsou léky na předpis. Recept na antibiotika je platný 3 dny, včetně dne vystavení vaším lékařem!

Zdroj: Antibiotika na tři dny

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIBIOTIKA FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Furolin mě úžasně pomohl, užívám jej od 25.7. podle návodu, druhý a 100% třetí
den mě již problémy ustaly, zatím si jej ještě večer a zítra vezmu a můj dotaz
je jen jestli po přejítí zdravotních problémů jej mám ještě nějakou a jakou
dobu brát ,aby se vše nevrátilo. Jsem senior a jinak nemám žádné ledvinové
ani jiné problémy kromě léku na štítn.žlázu a locren na trochu vyšší tlak.
Jinak jsem pod stálou lék.kontrolou na tyto léky. Je mi 79 let
Děkuji za sdělení. H.G.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antibiotika je třeba vždy dobrat všechny. Pokračujte v užívání, i po odeznění obtíží až do poslední tabletky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Antibiotika Furolin

Kdy by měla být užívána antibiotika?

Antibiotika jsou předepsána pro onemocnění způsobená bakteriemi, ne viry. Nachlazení a chřipka jsou způsobeny viry, ne bakteriemi. Antibiotika nefungují proti virům. Při použití buďte obezřetní, protože antibiotika jsou mocným lékařským nástrojem, který je účinný pouze na bakteriální onemocnění.

Zdroj: Jak správně užívat antibiotika

Diskuze

V diskuzi JAK A CO.MAM DELAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslava hornova.

Co.mam delat boli me predni zub vedle 2 kdyz kousu mam tam vlozku nebot me hodne ten zub bolel ale boli me i 2 zub co mam.uz delsi roky po resekci pan doktor rikal ze je to.malicky zoubek drzi nekyvese ale boli takova tupa cukava bolest s tlakem nevim co stim prosim radu podle rengenu tam nic neni zanet ani nic jen rikal ze zub je mali ta 2 ze by ho odstranil ale co tam pak budu mit zpivam a potrebuji nejak mit zuby dekuji m.h

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Haluz.

Vytáhnout vložku, propláchnout dezinfekcí, proplachovat dezinfekcí, a čistit zuby pořádně a dlouho dezinfekcí, poté bych to s přehledem uzavřel.. Hledej MMS, CDS, ZUBY forum upramene.cz

Zdroj: diskuze Jak a co.mam delat

Žluté zuby po antibiotikách

Pokud v mládí přijímáte mnoho různých antibiotických léků, pak je zvýšená pravděpodobnost, že budete mít v dospělosti tmavší nebo žluté zuby. Pokud je to možné, tak po dohodě s lékařem zvolte alternativní způsoby léčby bez použití antibiotik.

Zdroj: Žluté zuby

Poradna

V naší poradně s názvem SLABÁ SKLOVINA A BĚLENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libka.

Mám slabou sklovinu a přesto bych chtěla mít bělejší zuby, nechci ale abrasivní pasty, musím si sklovinu chránit jak vybělit šetrně zuby, poraďte mi díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na bělení zubů je nejlepší zubní hygienistka. Ta speciálním ultrazvukovým udělátkem rozruší tmavé usazeniny na zubní sklovině a zuby se tím prozáří. Efekt je okamžitý a trvalý, než se zuby zase zanesou, a to trvá několik let. Na bělení zubů u tenké skloviny se nejlépe hodí tento ultrazvukový zákrok, neboť zubní sklovinu dále neztenčuje a přesto vybělí.

Zdroj: diskuze Slabá sklovina a bělení

Bělicí pásky na zuby

Bělicí pásky na zuby jsou nejoblíbenějším prostředkem k bělení zubů na světě. Bělicí pásky využívají stejné účinné látky, jaké používají zubní lékaři při ambulantním bělení zubů. Proč tedy platit tisíce korun u zubaře, když můžete mít krásné bílé zuby i za mnohem méně peněz? Domácí bělení zubů pomocí pásků doporučuje mnoho zubních lékařů na celém světě. Bělení je jednoduché a zcela bezpečné. Zuby budete mít bílé už po prvních třech dnech bělení.

Bělicí pásky na zuby – cena

Zde je seznam cen bělicích pásek na zuby.

Zdroj: Péče o zuby

Diskuze

V diskuzi BĚLÍCÍ PÁSKY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Žána.

Opravdu ty bělící pásky na zuby fungují?abych zas nekoupila něco marně:-(

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirda.

Já zkoušel ty bělící pásky na zuby a hele nic moc! Pak jsem byl u hygienistky a ta mi teprve pomohla zuby pořádně vybělit. Za bělení zubů jsem zaplatil 500 Kč, trvalo to půl hodky a teď mám zuby jak když mi právě vyrostly. Zvaž to, jestli použít neúčinné bělící pásky anebo jít rovnou tam, kde bělení zubů fakt funguje.

Zdroj: diskuze Bělící pásky diskuze

Zuby a orgány

Každý zub představuje nějaký orgán nebo část lidského těla. Nesprávná funkce zubu nebo jeho zánět dokážou podle některých teorií vyvolat onemocnění v té určité části. Pokud vás dlouhodobě trápí bolesti žaludku, například vlivem stresu, může se to projevit i na stoličkách neboli žaludečních zubech. Opakují se u vás záněty dutin a vedlejších cest dýchacích? Nechte si u zubaře zkontrolovat třenové zuby. V případě, že vás opakovaně trápí bolesti uší, nechte si zkontrolovat zuby moudrosti. Ty bývají jako první napadeny záněty, které dokážou vyléčit antibiotika. Trpíte na záněty močového měchýře nebo ledvin? Na ně mají vliv především horní řezáky. S největší pravděpodobností na nich máte nevhodně umístěnou plombu. Zuby mají vliv i na sex a hormonální rovnováhu. Není novinkou, že lidé s pěkným úsměvem a dobrým chrupem jsou atraktivnější a na první pohled upoutají. Pokud jsou přední zuby rozbité, značí to neplodnost, impotenci nebo hormonální výkyvy. Poslední špičáky pak ovlivňují chod jater a žlučových cest.

Zdroj: Zuby

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ BĚLENÍ ZUBŮ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elen.

Ahoj, no já jsem si vždycky bělila zuby i pomocí citronu a soli. Co se týče domácího bělení, hodně jsem experimentovala, ale trochu jsem si zničila zubní sklovinu. Teď jsem si nechala vybělit zuby od své lékařky www.schwarzdent.cz/n… A je to úplně něco jiného. Člověk si za to sice připlatí, ale zuby jsou bílé jako perličky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí bělení zubů diskuze

Jak vybělit zuby video

Několik zajímavých videí o tom, jak vybělit zuby doma, naleznete zde.

Zdroj: Domácí triky na bílé zuby

Poradna

V naší poradně s názvem ZA KOLIK LET MÁM NÁROK NA NOVÉ UMĚLÉ ZUBNÍ NÁHRADY CENÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobrý večer,zajímá mě za kolik let mám nárok na umělé zuby.Beru hodně léků a přestože si důkldně 2 krát denně zuby čistím,mám je dost ošklivé a navíc jsem snížila hmotnost a ty zuby se mi při jídle sami vyndávají.Předem děkuji za odpověd.
S pozdravem Bártová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte se zeptat svého zubního lékaře a říct mu o problémech se svou zubní náhradou. Určitě najdete řešení, které bude finančně dostupné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Za kolik let mám nárok na nové umělé zubní náhrady ceník

Žluté zuby – rtěnka

Rtěnka je vhodný trik, jak zamaskovat žluté zuby. Žluté zuby budou s oranžovou rtěnkou nebo se žlutými tóny v červené vypadat ještě hůř. Naopak jako bělejší budou působit v růžových a studeně fialových odstínech. Rtěnek existuje tolik odstínů, že si ke každé barvě zubů můžete pořídit takovou, která je opticky vybělí a rozzáří.

Zdroj: Žluté zuby

Která antibiotika předepisovat?

Lékaři diagnostikují pacienta a zvažují příznaky, aby zjistili, která antibiotika předepsat. Lékaři zjišťují i kultury způsobené bakteriemi. Pro zjištění některých infekcí se používá antimikrobiální vyšetření. Na některé infekce lékaři předepisují širokospektrální antibiotika, která jsou účinná pro léčbu různých bakteriálních druhů. V závislosti na individuálních okolnostech mohou být přepsána i obecná antibiotika.

Zdroj: Jak správně užívat antibiotika

Dům péče o zuby

Zde je webová stránka, kde naleznete Dům péče o zuby.

Zdroj: Péče o zuby

POLYPEPTIDOVÁ ANTIBIOTIKA

Do této skupiny Polypeptidových antibiotik se řadí antibiotické látky BACITRACIN (obchodní název antibiotika Framykoin), GRAMICIDIN, COLISTIN (obchodní název antibiotika Colimycine), POLYMYXIN B (obchodní název antibiotika Aerosporin, Otosporin). Polypeptidová antibiotika se využívají k léčbě infekcí způsobenými grampozitivními i gramnegativními bakteriemi. Polypeptidová antibiotika jsou silně toxická a využívají se k lokální aplikaci. Polypeptidová antibiotika mohou u člověka vyvolat nežádoucí účinky jako poškození ledviny a nervy.

Zdroj: Seznam antibiotik

Bělení zubů

Bělit zuby znamená dosáhnout dlouhodobě jejich světlejšího odstínu. Již od chvíle prořezání zubu do dutiny ústní začíná jeho původní odstín tmavnout. Příčinou jsou barevné pigmenty přijímané v potravinách a nápojích. Černé čaje, káva, Coca-Cola a červené víno jsou nejčastější původci zabarvení. Kouření, jako i žvýkání tabáku, se také intenzivně podílí na tmavnutí zubů.

Zuby mohou být přirozeně tmavší již při prořezání. Jindy jsou na vině antibiotika, často opakovaně podávaná v raném dětství. Takové zuby bývají zbarveny do odstínů žluté, šedé či hnědé barvy. Postiženy jsou buď všechny rovnoměrně, nebo jen některé. Změnu barvy způsobí i zvýšený příjem fluoru – fluoróza zubů. Ta je typická přítomností křídově bílých skvrn na jinak normálně zbarveném zubu. V těžších případech se jedná o skvrny v odstínech hnědé či šedé barvy. Zuby mohou být barevně handicapovány také při těžkých systémových onemocněních organismu. Podobně působí i nedostatek některých vitamínů během vývoje zubu. Úrazy zubů jsou další možnou příčinou vzniku jejich následných barevných změn.

Zdroj: Zuby

Přírodní antibiotika na boreliózu

Mezi přírodní antibiotika na boreliózu patří: eleuterokok ostnitý, topol.

Zdroj: Přírodní antibiotika


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Jana Fábryová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP