Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

ALERGIE NA JEDLOU SODU

OBSAH

Jak užívat jedlou sodu

Při akutních onemocněních jako chřipka či nachlazení: Užívejte 1/2 čajové lžičky ve sklenici studené vody 4–6krát denně po dobu několika dní.

Při chronických onemocněních nebo jako forma prevence: Užívejte 1/2 čajové lžičky ve sklenici studené vody 2krát denně po dobu 2 týdnů.

Detoxikace: Jednu čajovou lžičku jedlé sody smíchejte se dvěma polévkovými lžícemi citronové šťávy a trochou vody. Vše pijte na lačný žaludek. Směs je vynikající na detoxikaci jater, podporuje pohyb střev a eliminuje odpad z organismu. Navíc je bohatá na vitamín C.

Vodu s jedlou sodou užívejte vždy alespoň 30 minut před jídlem. Její užití po jídle by neutralizovalo kyselinu v žaludku a narušilo trávení jídla. Nikdy neužívejte více než 5 čajových lžiček denně.

Jedlá soda je zázračná přírodní látka, ale nesmí se zneužívat.

Zdroj: Jedlá soda jako lék

Poradna

V naší poradně s názvem JEDLÁ SODA A LEXAURIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Můžu užívat na pálení žáhy a na pálení v žaludku jedlou sodu, když trvale užívám Lexaurin?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hydrogenuhličitan sodný neboli jedlá soda, by neměla společně s Lexaurinem dělat problémy. Ale i přesto je třeba sledovat zažívací pocity při tomto užívání. Překyselený žaludek nebo pálení žáhy může být způsobeno stresem, který může být důsledkem deprese nebo úzkosti či strachu, které dobře znáte. Zkuste společně s užíváním sody také zmírnit tyto faktory, které negativně ovlivňují překyselení žaladku. Pro zmírnění pálení žáhy a žaludku taktéž omezte konzumaci kynutého těsta, knedlíků a moukou zadělávaných omáček.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jedlá soda a lexaurin

Čím se dá nahradit

Amonium se dá nahradit práškem do pečiva nebo jedlou sodou.

Zdroj: Amonium

Poradna

V naší poradně s názvem JEDLÁ SODA A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Ptám se na warfarin a jedlá soda,děkuji Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Soda bikarbona (hydrogenuhličitan sodný) neobsahuje žádný vitamín K, na který je Warfarin citlivý a ani není známa žádná interakce mezi Warfarinem a jedlou sodou. Při léčbě Warfarinem můžete jedlou sodu používat jak potřebujete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jedlá soda a warfarin

Psí alergie na roztoče

Alergie na roztoče, prach a plísně se projevují u psa stejně jako u člověka celoročně. Alergie na plísně se projevuje při pobytu ve vlhčím prostředí, s vlhkostí souvisí i alergie na roztoče, protože čím je větší vlhkost, tím se alergie zhoršuje. Pokud má tedy pes příznaky této alergie je třeba vlhkost vzduchu v bytě udržovat zhruba na 50 %. Zároveň by pes trpící alergií na prach a roztoče neměl trávit moc času v místnostech, kde se nachází polštáře, deky, povlečení a podobně, majitel by měl navíc tyto látkové předměty prát co nejčastěji.

Zdroj: Psí alergie

Diskuze

V diskuzi JEDLÁ SODA JAKO LÉK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ernest.

Mám skušenosti že je jedinečná na dnu rozmíchat lze lžičku ve vodě a vypít místo léků a pak můžete pít klidně i pivo a nemusíte dávat peníze za chemikallie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata Červená.

Beru verfarin, mám léky na nemocné srdíčko a našli mi vysokou kyselinu močovou v krvi mohu pít jedlou sodu když nechci další chemii do těla

Zdroj: diskuze Jedlá soda jako lék

Alergie na pach česneku

Je-li vám nepříjemný zápach česneku, ale nemáte příznaky alergie po jeho požití, můžete užívat výtažek z česneku ve formě kapslí nebo zkusit použít sušený česnek, který nemá tak pronikavé aroma.

Zdroj: Alergie na česnek

Diskuze

V diskuzi JEDLÁ SODA A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Prosím o sdělení, jestli mohu při pálení žáhy použít jedlou sodu,
když současně beru WARFARIN.
Děkuji, pozdravuji
Pavel Jeník

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vyvrhel.

Bez obav beru warfarin 11 let neodříkám se ničeho a jsem v pohodě.

Zdroj: diskuze Jedlá soda a Warfarin

Projevy alergie

Projevy alergie na ořechy jsou podobné jako symptomy na jiné potravinové alergie. Jde tedy zejména o dýchací potíže, kožní projevy a také projevy v oblasti trávení. U ořechů se rovněž setkáváme s asi nejhorším projevem potravinové alergie – anafylaktickým šokem. Reakce alergického organismu na ořechy je velmi rychlá a projevuje se mezi 2–4 minutami. Křížení alergie na jeden druh ořechu s jiným druhem ořechu nebývá častá. Při zkřížených alergiích jde nejčastěji o kombinaci alergie na jeden typ ořechu a alergie na arašídy (podzemnici olejnou, burské oříšky). Sdružené nebo zkřížené alergie na ořech a na pyl se objevují nejčastěji u alergie na lískové oříšky a alergie na pyl břízy.

Zdroj: Život s alergií na ořechy

Poradna

V naší poradně s názvem UŽÍVÁNÍ JEDLÉ SODY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloš Bednář.

Dobrý den,prý je dobré užívat jedlou sodu při ataku dny. 1/2 lžičky na 1/4 litru vody promíchat a vypít. 1x před spaním , 1x ráno, 1x za 2-4 hodiny mezi jídly.Opakovat do zmizení dny.Děkuji za odpověd. Miloš Bednář

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Vyzkoušejte to a uvidíte. Ale pozor, jedlá soda obsahuje sodík, stejně jako kuchyňská sůl, a při pravidelném příjmu může způsobovat otoky, zadržování vody v těle a může zvyšovat krevní tlak. Pokud máte již problém tohoto typu, tak se sodou raději neexperimentujte a použijte léky určené pro léčbu dny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Užívání jedlé sody

Alergie u psů na pyl

Alergie na pyl není u psů tak běžná, pokud se ale příznaky objeví, je třeba co nejvíce omezit vycházky venku na nejnutnější venčení. Dobré je také vypozorovat, kdy se alergie projevuje, protože stromy, trávy a plevele produkují pyly v různou roční dobu. Stromy například na jaře, trávy v létě a plevele na podzim. Tak se dá vypozorovat, na který typ pylu je pes alergický.

Zdroj: Psí alergie

Diskuze

V diskuzi BĚLENÍ ZUBŮ DOMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenny.

Souhlasim - citron ne! Raději jedlou sodu, bezvadně neutralizuje bakterie v ustech, krom jemně abrazivního efektu, který je ideální proti zubnímu kameni. Ovšem jako ve všech případech, všeho moc škodí, a proto není doporučeno drhnout zuby takto příliš dlouhodobě - www.belenizubu.info/…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bělení zubů doma

Kožní alergie fotky

Fotografie, na kterých jsou vidět typické příznaky kožní alergické reakce, jsou zde: kožní alergie foto.

Zdroj: Alergie na kupované potraviny

Diskuze

V diskuzi JEDLÁ SODA A JEJÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Ahojky pane Vlasak, poslala jsem vam email a moc vas prosim o odpoved, DEKUJI! Mejte se moc krasne!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav.

Dobry den zacal jsem lecit nador varlete uzivam trikrat dene jedlou sodu z javorovim sirupem .A zacali mne bolet zada v oblasti ledvin az do brychs na bocich muze to myt pricina ta soda ze sirupem?.Dekuji Jaroslav

Zdroj: diskuze Jedlá soda a její účinky

Pylová alergie

Pylová alergie se projevuje především alergickou rýmou a alergickým zánětem spojivek. Nejčastější je sezónní alergická rýma označovaná jako „senná rýma“.

Pylovou alergií mohou být postiženy i ostatní sliznice horních cest dýchacích. Projevy jsou kašel a svědění patra. Pokud alergie postihne i průdušky, rozvine se astma. K nejtypičtějším příznakům patří kašel, stavy hvízdavé dušnosti, noční kašel, ponámahová dušnost a hvízdání.

Zdroj: Alergie na pyl trav

Diskuze

V diskuzi JEDLÁ SODA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Objevil jsem náhodou jedlou sodu tuto
www.vyhodny-obchod.c…
a ještě mají himalájskou sůl do vany a epsomskou sůl, dělám si 2x týdně koupele.Mají pozitivní efekt skoro na vše bolesti páteře , vlasy a myslím, že i hemoroidy.Poradí někde jestli se můžou dělat dlouhodobě?
Také jsem začal kupovat chlorid hořečnatý tento
www.vyhodny-obchod.c…
Může se oboje dlouhodobě?Piji ve vodě a jsem spokojený.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jedlá soda diskuze

Léčba alergie na med

Používaným lékem na příznaky alergie na med je antihistamin. Mohou být použity i léky, které přinášejí úlevu od nepohodlí. Aby se zabránilo alergii na med, je důležitá léčba této alergie. Potraviny nebo nápoje s obsahem medu, by měly být vyloučeny z každodenního jídelníčku. Díky tomu se dá zabránit alergické reakci. U anafylaktické reakce může dojít k závratím, dušnosti, ztrátě vědomí nebo nízkému krevnímu tlaku. Anafylaktická reakce je často životu nebezpečná, proto je důležité okamžitě vyhledat lékařskou pomoc.

Zdroj: Alergie na med

Diskuze

V diskuzi BĚLENÍ ZUBŮ SAVO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Chtěla jsem s vámi podělit o zkušenosti s bělením zubů pomocí sava. Jsem už stará a mám kompletní zubní náhradu, která mi po čase používání zažloutla. Skusila jsem jedlou sodu, ale protézu mi to nevybělilo. Až když jsem pomocí kartáčku a sava zuby na protéze pěkně vyčistila, tak se úplně celá rozzářila. Po čištění protézy savem je nutné zuby opláchnout pod tekoucí vodou a vyčistit ještě jednou citronovou šťávou. Tím se zneutralizují zbytky sava na protéze a nedostane se tak nic do pusy.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bělení zubů savo

Vznik alergie

Alergie může vzniknout několika způsoby. Tím prvním je přímý kontakt s alergenem – nanesení krému na tvář, nebo třeba i stínů na oční víčko. Alergii si můžete způsobit i v případě, že použijete kosmetický výrobek jinak a jinam, než se má. Alergen se může na kůži dostat i tak, že si neumyjete ruce a pak si sáhnete na obličej, některé alergeny se přenášejí i vzduchem (například rozprašování záchodové vůně).

Zdroj: Alergie na make-up

Diskuze

V diskuzi KUSKUS OBSAH PURINŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Nenašla jsem nikde obsah purinů v koření. Jako kmín, pepř , paprika, majoránka, alespoň. Zda normální kapusta ano, když růžičková ne Zda glutamát škodí také.... existují teorie, že je to uznávaná pátá chuť, i že je neutrální.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Staubr.

MÁM STRAŠNÉ BOLESTI V KOTNÍKÁCH A PALCÍCH.NEMOHU SE BOLESTMA POHNOUT.JE MĚ 73 LET,MÁM VÁHU CCA 140 KG.BERU PRÁŠKY NA TLAK,RÁNO VWEČER.TÉŽ BERU DENNĚ FURON NA ODVODNĚNÍ.JINAK SE ZAVODNUJI A ŠPATNĚ DÝCHÁM.MYSLÍM SI ŽE STÁLÍM ODVODNOVÁNÍM SE MĚ ZHORŠUJE TA DNA.JAK TO MÁM TEDY VŠE SKLOUBYT??
DÁLE MNE ZAJÍMÁ ZDA MOHU JÍST KYSANÉ ZELÍ,NAKLÁDANOU ČERVENOU ŘEPU,JABLKA,POMELO,CITRONY. ZDA MOHU DENĚ UŽÍVAT JEDLOU SODU A DOČETL JSEM SE ZDE,ŽE SE CUTRUSOVÝ PLODY A SODA ELIMINUJÍ.JAK TO TEDY UŽÍVAT.??
DOČETL JSEM SE ZDE ,ŽE NEJRYCHLEJI POMŮŽE VÝTAŽEK Z OCŮNU PODZIMNÍHO.VÍM,ŽE JE JEDOVATÝ JAK SI VÝTAŽEK UDĚLAT A JAK DÁVKOVAT?
DĚKUJI ZA INFO A.Š

BOLEST JE TO UKRUTNÁ,TĚŽKO NĚKOMU KDO NEZAŽIL POVÍDAT.
UDĚLAL BYCH PRO TO COKOLIV.

Zdroj: diskuze Kuskus obsah purinů

Psí alergie na štípnutí blechy

U velké části psů se projevuje alergie na kousnutí blechy.

Příznaky

Mezi příznaky patří svědění způsobené těžkým zánětem kůže.

Léčba

Při této alergii se k léčbě zánětu kůže využívají antibiotika. Pokud je jasné, že pes touto alergií trpí, je třeba mu podávat celý rok různé preparáty proti blechám. Prevence je totiž v případě alergií nejlepším lékem.

Zdroj: Psí alergie

Projevy alergie

  • kožní – ekzém, atopická dermatitida
  • dýchací – astma, alergická rýma, časté angíny, prochladnutí, kašel
  • žaludeční – bolesti břicha, průjem, zácpa, celkové neprospívání dítěte

Zdroj: Alergie na laktózu u dětí

Pravidelná výměna povlaků

Jak již bylo zmíněno, alergie není způsobena samotným peřím. Takže místo toho, abyste se vzdali používání měkkých přikrývek a polštářů, pravidelně měňte povlak na přikrývku. Můžete to udělat každých 14 dní nebo častěji, v závislosti na vašich potřebách.

Zdroj: Alergie na peří

Alergie na bílkovinu kravského mléka (BKM)

Příčiny vzniku alergie na BKM jsou různé. Jako nejčastější se uvádí genetická predispozice, tedy dědičnost. To znamená, že pokud v rodině máte osoby s alergií, především na potraviny, je vysoká pravděpodobnost, že by o ni skutečně mohlo jít. Za další příčinu vzniku alergie na BKM se považuje i příliš časné zavedení kravského mléka do jídelníčku dítěte. Kvůli tomu, že trávicí trakt batolat a kojenců není vyzrálý jako u dospělých, může při zpracování bílkoviny kravského mléka dojít ke vzniku alergie. I proto je vhodné dodržovat doporučení pediatrů o zavedení kravského mléka do stravy dětí po 3. roce věku.

Zdroj: Alergie na laktózu u dětí

Léčba alergie na česnek

Jediným domácím lékem na tuto alergii je vyhýbat se konzumaci česneku. V některých případech detoxikace těla se používá česneková tinktura, ale ta by měla být použita jen v případě slabé nebo mírné alergie na česnek. Velmi užitečné jsou bylinné doplňky, které nahrazují česnek a nezpůsobují žádné alergické reakce. Nejužitečnějším lékem proti alergii na česnek je vitamín C, který účinně potlačuje projevené příznaky.

Zdroj: Alergie na česnek


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP