Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

ALERGIE NA BARVY NA VLASY

OBSAH

Nejlepší barvy na vlasy

Mezi nejlepší barvy na vlasy patří bezpochyby henna.

Použití henny je docela snadné a přímočaré. Stačí rozpustit cihličku henny v misce s horkou vodou. I když rozpuštěná henna připomíná trochu bláto, je nejideálnější přírodní barvou na vlasy. Při aplikaci henny se doporučuje používání rukavic. Po nanesení henny na vlasy je vhodné překrýt vlasy koupací čepicí pro lepší výsledné zbarvení. Doba působení je rozdílná, závisí na vás, jak dlouho ji necháte působit, jestli to vydržíte dvě hodiny, nebo šest hodin.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ČÍM UMÝT BARVU NA VLASY Z KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Každé z nás se určitě stalo, že při barvení svých vlasů jste se ušpinili na pokožce. Po barvě na vlasy vznikají na pokožce takové tmavé skvrny, které nejsou moc pěkné a przrazují úroveň vaší zručnosti při barvení :-) Nejvíce je to k naštvání, když se obarvíte před nějakou důležitou schůzkou nebo před slavnostním večerem. To byste pak raději ani nevylejzala mezi lidi. Moje rada, jak předejít tmavým skvrnám od barvy na vlasy, je nechat si obarvit vlasy u zkušené kadeřnice!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čím umýt barvu na vlasy z kůže

Alternativní barvení vlasů

Neobvyklé barvy na vlasy zkoušejí hlavně přívrženci různých hudebních žánrů. Například mnozí punk-rockeři si rádi barví vlasy na zeleno a červeno. Také růžová a oranžová jsou celkem populární.

Zdroj: Barvení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem BARVENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromira.

své vlasy mám barvené hennou do rezava, koupila jsem si evropské vlasy na zhuštění a prodloužení středně hnědé, rezavé jsem nesehnala, jak je dobarvit? henna na mě nechce chytnout

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kupované vlasy je potřeba nejdříve stáhnout odbarvovačem a potom obarvit na zrzavo. Henna bude v tomto případě příliž slabá pomocnice. Použijte klasické chemické barvy. Pro pěkný efekt je nejlepší nechat si barvu prodloužených vlasů upravit od kadeřnice, která je prodlužuje.

Zdroj: diskuze Barvení vlasů

Šalvěj

Šalvěj patří mezi nejstarší barviva používaná na černé a tmavě hnědé vlasy, dokáže překrýt i šediny. Listy šalvěje vařte po dobu 30 minut, aby vznikl silný extrakt, pro dosažení sytějších barev se šalvěj vaří ještě déle. Jakmile extrakt z šalvěje zchladne, můžete ho aplikovat na vlasy. Pro dosažení bezvadného výsledku by se tento proces měl opakovat jednou týdně, pro zachování barvy jednou měsíčně.

Zdroj: Barvy na vlasy z bylinek

Poradna

V naší poradně s názvem BĚLAVÁ POŠEVNÍ SLIZNICE. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Kratochvílová.

Mám vnější svědění pochva. Sliznice je bělavé barvy.Behem dne nic necítím,ale přijde večer a provází mě nepříjemné pálení a svědění.Mohlo by se jednat o mykóza? Mám 62 roků.Myslim , že o vysichani se nejedná.S partnerem! mám plnohodnotný sexuální život.Muj lékař mi doporučil clotrimsol.Neni špatný ,ale v noci mě to opět vzbudí.Muze to být alergie nebo nervového původu? Předem děkuji za radu..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše se vám v pochvě přemnožila kvasinka Candida Albicans. Nejlepší lék dostanete u svého lékaře po sdělení, že u vás Clotrimazol neúčinkuje dostatečně. Pokud nemůžete navštívit lékaře, tak si v lékárně kupte vaginální globule proti poševní kandidóze.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bělavá poševní sliznice.

Hena

Keř heny se používal v Egyptě po více než 5000 let jako zdroj barvy kaštanového odstínu na vlasy i vousy. Hena představuje bezpečné barvivo, neboť na vlasech vytváří jen slabou vrstvu. Dnes je k dispozici v práškové formě nebo jako pasta, která se aplikuje na vlasy. Tmavým vlasům dodává hena červenozlaté odstíny, na světlých vlasech mohou být odstíny červenooranžové. Hena by měla být ve směsích s jinými bylinami.

Zdroj: Barvy na vlasy z bylinek

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Na přírodní zesvětlení tmavě obarvených vlasů použijte kopřivový odvar! Jak si udělat kopřivový odvar na přírodní zesvětlení vlasů? Jednoduše, natrhejte si čerstvé kopřivové listy a přelijte je horkou vodou. Až odvar z kopřiv na zesvětlení vlasů vychladne, tak ho zceďte a opakovaně si s ním omývejte své vlasy. Po několika měsících takovéhoto opakovaného oplachování tmavých vlasů v kopřivovém odvaru obarvené vlasy zesvětlají. Tento recept ale nepoužívejte na příliš suché vlasy, protože by se mohly jseště více vysušit a zlámat nebo roztřepit u konečků. Trochu zlouhavé, ale odrosty nevhodné barvy by vám trvaly nejspíše ještě mnohem déle.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Tónování vlasů

Tónování vlasů vydrží šest až osm mytí, protože se molekuly barev ukládají do šupinaté vrstvy povrchu vlasů. Přitom ale vzniká jen volné spojení a barva se postupně vymývá. Tónovací barva může být ve formě pěny nebo tekutiny. Vhodné je používání na zintenzivnění vlastní barvy vlasů. Tento druh úpravy vlasů si bohužel neporadí s šedými vlasy, ty překrývá asi z 30 procent, a zesvětlit vlasy také nedokáže. Pouze zintenzivní stávající barvu vlasů nebo jim dodá sytost. Tónovací pěny obsahují pečující látky a jsou k vlasům velmi šetrné. Chcete-li mít vlasy ve stejném tónu a nepožadujete radikální změnu, je pro vás tónování ideální, ale musíte počítat s tím, že se odstín postupně vymývá a tónování musíte opakovat.

Samozřejmě barvení a tónování vlasů při neuváženém používání vlasy poškozuje a vytváří alergie. Tudíž vše používejte s rozvahou a vždy po poradě s odborníky.

Zdroj: Barvení vlasů nebo raději tónování

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ PŘÍRODNÍ BARVENÍ VLASŮ BAZALKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marika.

Bazalka, všichni ji známe jako voňavé zelené koření k nakrájeným rajčatům. Ale málokdo ví, že bazalka patří mezi domácí přírodní barvy na vlasy, a že dokáže ztmavit vlasy. Bazalka se nejlépe hodí pro tónování hnědých vlasů. Barvení se provádí večer, kdy umelete na kaši několik rostlin bazalky (stonky, řapíky i listy). Tuto kaši nanesete do suchých vlasů a pokryjete s ní celou hlavu. Vlasy musí být opravdu dobře ze všech stran pokryty balkovou kaší. Pak všechno zakryjete igelitem a necháte působit do rána. Ráno vlasy osprchujte. Pro lepší vyplavení zbytků bazalky můžete použít kondicionér. Vlasy po této kůře budou provoněné bazalkovou vůní a budou mít o jeden až dva odstíny tmavší barvu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí přírodní barvení vlasů bazalkou

Heřmánek

Heřmánek je rostlinné barvivo, které se používá k posílení blond vlasů. Extrakt se vyrábí jako čajová forma, čaj se nechá 30 minut odstát a pak se aplikuje na vlasy. Extrakt stačí použít jedenkrát týdně. Dalšími bylinami, které oživují světlé vlasy, jsou šafrán a kurkuma.

Zdroj: Barvy na vlasy z bylinek

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Clip in znám.Objednávám si je u vlasy-levne. Mají kvalitní materiál z pravých lidských vlasů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vika.

Zjistila jsem,že vlasy prodlužují přímo na pobočce vlasy-levne.

Zdroj: diskuze Vlasy

Výběr barvy na vlasy podle fota

Zde je k dispozici webová služba, která umožňuje nahrát svoji vlastní fotografii, na které si pak odzkoušíte různé odstíny barev. Díky tomu můžete bezvadně vybrat správnou barvu a pak najisto si ji koupit v drogérii. Takže vzhůru do experimentování bez následků, zde je odkaz: výběr barvy na vlasy podle fota.

Zdroj: Barvení vlasů

Diskuze

V diskuzi KOUPÁNÍ A DRBÁNÍ PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ShibaInu.

Dobrý den,

je možné, že za častým drbáním u psa je zapříčiněné častým koupáním viz. psiusmev.cz/media/p-… . My ho koupeme, protože hodně smrdí, tak nevím, co dělat... :( Vet na nic nepřišel :-o

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin Bláha.

Na vinně může být také alergie. Pokud svědění stále přetrvává, raději zajděte na alergologický test - www.genomia.cz/cz/al…

Zdroj: diskuze Koupání a drbání psa

Účinky hypermanganu

Po smíchání do tekuté formy léčí manganistan draselný kožní onemocnění, plísňové infekce a vředy. Byl také použit na léčbu alergických reakcí na chemické barvy na vlasy. Manganistan draselný léčí mnoho kožních infekcí, včetně ekzému, vředů, dermatitidy, akné, vaginální afty a vulvovaginitidy.

Alergie na barvení vlasů

Většina komerčně dostupných permanentních barev na vlasy obsahuje neoxidované barvivo, které je smícháno s oxidantem nebo vývojkou. Oxidační činidlo rozkládá přirozené vlasové barvivo melanin, poté barvivo tento melanin nahradí. Částečné reakce tohoto barviva s oxidantem mohou způsobit alergickou reakci. Když dojde k alergické reakci, zředěné roztoky manganistanu draselného aplikované jako obklad na postiženou oblast zmírňují příznaky tím, že barvivo plně oxidují.

Zdroj: Hypermangan na vlasy

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Melír na tmavé vlasy

Pokud chcete blond melír do černých vlasů, očekávejte, že melíry půjdou obvykle do zrzavé barvy. Tato varianta se tedy odbornicemi moc nedoporučuje. Melír pro hnědé vlasy nebo pro ty černé však již není nic netradičního. Zatímco se vlasy dříve při melíru do tmavých vlasů hlavně zesvětlovaly, teď se barví. Zůstat můžete v přírodních tónech tón v tónu, ale proč si neužít trochu barvy. Vždyť i kobaltová modrá může v hnědých vlasech působit decentně.

Pokud vám melír nevyšel tak, jak jste si představovala, můžete to napravit přelivem, ale jakým, to vám musí poradit kadeřník, který ví, jak melír „ochladit“, aby vlasy nebyly žluté. Neexperimentujte, jinak si poničíte a vysušíte vlasy.

Zdroj: Melír

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

pěkný den,
mám strašně zničené vlasy, šíleně suché lámavé a roztřepené, vlasy mám horší než nějaky chemlon.
Poradte mi prosím co stím dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

He Shou Wu

He Shou Wu, známý také jako Fo Ti, se používá v tradiční čínské medicíně pro různé účely, například jako prevence zešedivění či zbělání vlasů, protože obnovuje původní barvu. Na rozdíl od jiných bylin, které jsou aplikovány přímo na vlasy, se He Shou Wu užívá v čajové formě pro vnitřní užití.

Zdroj: Barvy na vlasy z bylinek

Diskuze

V diskuzi KERATIN NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petina.

Vlasy prodlužují i na pobočce vlasy-levne. Nechám si je u nich prodloužit metodou Tape.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Keratin na vlasy

Vlasy podle barevné typologie

Vlasy jsou naší doménou i největším měřítkem v barevné typologii. Rozlišujeme tři základní barvy, a to žlutou, červenou a modrou barvu. Barevné směsi s převahou červené a žluté vnímáme jako teplé. Naopak ty, u nichž převažuje modrá, vnímáme jako studené. V jarních odstínech převládá žlutá, barvy jsou světlejší a veselejší. Pro podzimní odstíny je typická červená, jsou sytější, těžší a zemitější. V letních i zimních odstínech dominuje modrá s tím rozdílem, že v létě je lehčí, tlumená a v zimě zase jasnější a tvrdší.

Zdroj: Barevná typologie

Ostatní bylinky

K barvení vlasů je možno použít i řadu dalších bylin. Pro tmavé vlasy je například vhodná kopřiva nebo rozmarýn. Načervenalých tónů lze dosáhnout pomocí hřebíčku, papriky a mořenového kořene. Tmavě hnědá barva může být zvýrazněna lopuchem, červeným santalovým dřevem a hřebíčkem. Amla neboli indický angrešt se používá k léčbě šedých vlasů.

Zdroj: Barvy na vlasy z bylinek

Nežádoucí účinky barvení vlasů

Následky barvení vlasů jsou různé. U některých jedinců se může vyskytnout alergie na barvu na vlasy či podráždění kůže. Pokud si vlasy barvíte a alergii nemáte, neznamená to, že se vás tento problém nemusí nikdy týkat. Alergie může totiž vzniknout kdykoliv a v každém věku. Reakce na barvy na vlasy patří k nejčastějším případům kontaktní alergie. Tyto reakce mohou být často velice vážné – od mírných pupínků přes boláky, puchýře a rozsáhlé otoky, spojené se svěděním, neúnosnou bolestí a horečkou. V nejhorším případě se může postižený i udusit. V takových případech bývá nutná hospitalizace, protože se reakce neomezí na kožní projevy, ale zasahují sliznice a orgány kdekoli v těle.

Lidem s alergií na barvy na vlasy se nabízí možnost využít speciálních rostlinných barev na vlasy. Výslednou barvu vlasů ovlivňuje řada faktorů a je možné, že výsledná barva se bude lišit od požadované. Některé barvy obsahují více agresivních chemických látek a může dojít k poškození vlasových kořínků.

Nejnebezpečnější jsou trvalé barvy s vysokým obsahem peroxidu, které se nenanáší pouze na vlasy, ale i na pokožku hlavy. Barvy na vlasy škodí i vašemu močovému měchýři.

Varování na obalu, že si 48 hodin před aplikací máme zkusit reakci na svém zápěstí, je dost důležité. POZOR: Tento test je nutné opakovat před každým novým použitím barvy, pokud si chceme být skutečně jistí, že je pro nás bezpečná.

Lidé si obvykle myslí, že jim vadí přítomný peroxid. Ten sice skutečně ničí vlasy a může místně poškodit kůži, ale daleko víc způsobuje alergii látka zvaná PPD neboli parafenylendiamin.

Nemusí jít vždycky o tak bouřlivý proces. Bohužel se ukazuje, že následkem dlouholetého barvení vlasů mohou být záněty a recidivující infekce kdekoliv v těle! Nejčastěji se tato spojitost projevuje v případě zánětů močového měchýře a močových cest, spojených s gynekologickými problémy.

Proto se nedivte, když vám urolog položí zdánlivě nelogickou otázku, zda si barvíte vlasy. Opakující se záněty močových cest, jimiž trpí tolik žen (říká se, že až 30 %), bývají někdy způsobené alergizujícími látkami PPD z barev na vlasy. Po jejich vysazení se do půl roku močový měchýř výrazně zklidní.

Zdroj: Barvení vlasů

Aplikační techniky

Barvy na vlasy se používají kvůli změně vzhledu. Jedná se o moderní trend používající několik barev k tvorbě melírů nebo barevných přechodů. Aplikační techniky mají za úkol zvýrazňovat, zesvětlovat, vytvářet nové metody, jako je například ombre. Veškeré aplikační techniky mohou být použity s jakýmkoliv typem barvy. U světlých vlasů dochází pouze k zesvětlení.

Zdroj: Barvení vlasů

Jak chytne barva při menstruaci

V období kdy žena menstruuje jsou vlasy po celé své délce stále stejné jako mimo menzes. Vyrostlý vlas může v tomto období ovlivnit jen kvalita séba, kterým se vlasy přirozeně mastí, a které se vylučuje z pokožky prostřednictvím pórů. U některých žen bylo prokázáno, že jejich sébum má v období menstruace neobvyklé vlastnosti, které mění přilnavost barvy a můžou také zapříčinit nečekanou alergickou reakci. Proto je lepší vlasy při menstruaci nebarvit a počkat až týden po ni.

Zdroj: Barvení vlasů

Psí alergie na roztoče

Alergie na roztoče, prach a plísně se projevují u psa stejně jako u člověka celoročně. Alergie na plísně se projevuje při pobytu ve vlhčím prostředí, s vlhkostí souvisí i alergie na roztoče, protože čím je větší vlhkost, tím se alergie zhoršuje. Pokud má tedy pes příznaky této alergie je třeba vlhkost vzduchu v bytě udržovat zhruba na 50 %. Zároveň by pes trpící alergií na prach a roztoče neměl trávit moc času v místnostech, kde se nachází polštáře, deky, povlečení a podobně, majitel by měl navíc tyto látkové předměty prát co nejčastěji.

Zdroj: Psí alergie


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP