Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

ODBARVOVÁNÍ PEROXIDEM

OBSAH

Odbarvování chloupků peroxidem

Na odbarvování chloupků můžete použít 6% peroxid vodíku, který koupíte v lékárně. Chloupky pravidelně, jednou denně večer, potírejte vatičkou. Za pár dní znatelně zesvětlají. Zesvětlovač chloupků je jistý druh peroxidu, podobný jako zesvětluje naše vlasy, a můžete ho použít v podstatě na všechny chloupky. Existuje více druhů a více značek, jako v podstatě u všeho, a každá je trošku odlišná. Nejznámější jsou ale zesvětlovače Sally Hansen a Jolen. Práce se zesvětlovačem je docela těžká, skoro jako barvení, a zabere to dost času. Záleží i na tom, jak dlouho se krém musí nechat působit. Někdy je to 10 minut, někdy i půlhodina. Vše najdete v návodu. Pokud vás chloupky hodně trápí, tak je možno nechat je trvale odstranit laserem.

Zdroj: Odbarvování vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem SKVRNY OD DUBOVÉ KŮRY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Malý.

Dobrý den,
jak vyčistím skvrny na ručníku od dubové kůry?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Citronovou šťávou, peroxidem vodíku nebo Savem.

Zdroj: diskuze Skvrny od dubové kůry

Odbarvování černých vlasů

Na tmavé vlasy musíte použít vybraný odstín s 9%peroxidem, a to v případě zdravých vlasů. Požadovaného odstínu pravděpodobně nedosáhnete po prvním barvení, ale při druhém barvení už by měl být odstín bez problému, v případě, že jsou vlasy barvené, bylo by dobré provést šetrné odbarvení takzvaným vlasovým removérem, jedná se o proces, při kterém se ničí (rozpouští) chemické pigmenty barvy, která byla použita na vlasech, a které se chceme zbavit, po stažení pigmentů už můžeme použít barvu, kterou chceme. V případě, kdy nemáte k dispozici zmiňovaný removér, vám nezbývá nic jiného než použít starý známý odbarvovací prášek a jeho správnou koncentraci.

Pokud máte vlasy nabarvené černou barvou a chcete platinovou barvu, stačí si namíchat 6% peroxid s odbarvovacím práškem. Výsledný odstín bude přibližně narezlý, ale při druhém barvení už budete mít požadovaný odstín, zde by měl stačit opět 6% peroxid. Možná si říkáte, proč nedat rovnou barvu s 9% peroxidem? Protože barva barvu nezesvětlí.

Zdroj: Odbarvování vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem ZUBNÍ VÁČEK U ZUBNÍHO MŮSTKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Draha.

Udělal se mi váček u zubního můstku,poraďte co s tím,mám trochu oteklou pravou tvář,při doteku bolí

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejlepší řešení bude návštěva zubního lékaře. Doma si můžete zkusit pomoci výplachem peroxidem vodíku 3% dvakrát denně a vyčistit mezizubním kartáčkem co se dá.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zubní váček u zubního můstku

Bělení zubů peroxidem vodíku

Bělení zubů se provádí peroxidem vodíku o různé koncentraci. Peroxid vodíku se v ústech rozpadá na aktivní molekuly, které reagují s pigmentem. Tímto se molekuly pigmentů zmenšují a zjednodušují a převádějí se tak do jiného spektra viditelnosti, pro lidské oko nezachytitelné. Tento pigment se nachází pouze v organické části skloviny, která tvoří jen 2 %. Při domácím bělení zubů se používá menší koncentrace peroxidu, obvykle 10, 15 nebo 20 %, podle stupně zbarvení.

Zdroj: Použití peroxidu vodíku v domácnosti

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, moje přírodní barva vlasů byla vždy tmavě plavá, tak sem se chtěla trochu zvíraznit. Obarvila jsem si hlavu na tmavě hnědo, z čehoš mi vyšla skoro černá ( fotky na krabičce moc neodpovídají ). Chtěla bych zpátky světlejší odstín, ale nic mi nechce chytit.Mám vždy jenom nazrzlé odrostlé vlasy a zbytek černý...
Bojím se větších zásahu ( úplné odbarveni a ještě barva!), abych vlasům nedala moc zabrat... poraďte mi co s tím....
díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Odbarvování vlasů v těhotenství

Každá žena se ráda věnuje tomu, jak vypadá, a to i v době, kdy čeká miminko. Ovšem je dobré vědět, že těhotenství si žádá také jiný přístup k péči o vlasy. I když barvy na vlasy obsahují množství chemikálií, žádná studie neprokázala, že by jakkoli ohrožovaly vývoj nenarozeného dítěte. Nevhodnost barvení vlasů v těhotenství je pověra, zejména dnes, kdy jsou již k dostání kvalitní výrobky. Jediné možné riziko představuje odbarvování vlasů klasickým kysličníkem, ale to se snad již ani nepoužívá. Barvení, případně trvalá, vydrží kratší dobu než obvykle. A také výsledek může být vlivem hormonálních změn úplně jiný než obvykle. Pokud chcete mít 100% jistotu, že barva dítěti neublíží, počkejte do 2.–3. trimestru, kdy už jsou všechny důležité orgány miminka plně vyvinuté. Naprosto bezpečným řešením je pak přírodní barva hena, nebo melír, který se nenanáší až k pokožce hlavy, takže chemikálie se k ní vůbec nedostanou.

Zdroj: Odbarvování vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem SKVRNY OD REPAREXU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pokoradi.

Chcem sa opytat,ako odstranit skvrny od reparexu na nabytku a dverach kupelne? Dakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tmavé skvrny od Reparexu někde na textilu nebo na nábytku půjdou odstranit peroxidem vodíku a to jejich zesvětlením. Reparex svým působením odebírá původní pigment a nahrazuje ho vlastním, takže i při zesvětlování peroxidem zesvětlujete pigment Reparexu, nikoliv původní barvy před potřísněním. Původní barvu Reparex zničí a nahradí ji vlastní. Pokud to jde, tak po zesvětlení je možné poškozené plošky natřít modelářskou barvou podobného odstínu, jako byla barva původní. Modelářské barvy jsou k dostání v široké paletě barev. Tu správnou barvu nejlépe určíte přiložením barevného vzorníku k původní barvě. Podle čísla barvy pak koupíte modelářskou barvu v malé lahvičce se štětečkem. Na závěr je dobré barvu zakrýt bezbarvým lakem, matným nebo lesklým.

Zdroj: diskuze Skvrny od reparexu

Čištění parodontálních chobotů

Abscesy měkkých tkání se léčí vypuštěním hnisu podél zubu a výplachy peroxidem, incize jsou nutné výjimečně. Po zklidnění se stav léčí stejně jako u parodontálního chobotu (kapsy). Abscesy kostní se léčí lokálně výplachy peroxidem a podáváním antibiotik. Dojde-li k sekvestraci, je nutné sekvestr odstranit. Vícečetné parodontální abscesy se objevují u pacientů s neléčenou parodontitidou, když dojde k oslabení organismu například angínou či katarem horních cest dýchacích.

Zdroj: Parodontální chobot

Poradna

V naší poradně s názvem ZRUDNUTÍ HLAVY PŘI BARVENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzka.

ahoj chci se zeptat nedávno sem si barvila vršek hlavy na bílo a podbarvení na černo když sem si jí začala barvit bílou tak mě ta hlava neskutčně pálela a svědila .. asi 2 minuty na to mi úplně zčervenala ... ted mam v hlavě strupy a chci ze zeptat čím to je a co stim můžu udělat dík ahoj :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zčervenání pokožky hlavy po odbarvování je způsobeno popálením od odbarvovače. Kůže se potom chová, jako při spálení na slunci a i péče je podobná. Kůži je potřeba nechat zahojit, chránit ji ještě asi měsíc před sluncem a patlat na ni Panthenol. Kůže se zahojí do 14 dnů i dříve, podle intenzity popálení. Po zhojení zůstanou na kůži patrné růžové fleky, což je známka dobrého zhojení. Tyto růžové fleky se nesmí opálit na slunci, jinak by časem zhnědly - zpigmentovaly by.

Zdroj: diskuze Zrudnutí hlavy při barvení

Odbarvování barvených vlasů

Změna barvy či melírování vaše vlasy neoslabí, naopak nejedna kadeřnice vám potvrdí, že barva dodá vašim vlasům šmrnc, zvětší vlasový objem, optickou hustotu a pomáhá s vlasy, které se mastí. Doma se však nepouštějte do radikálního odbarvování. Pokud vám barva chytí jinak, je to ten nejmenší problém. O zničené vlasy ale můžete přijít. Při neodborném odbarvování si můžete vlasy poškodit. Pokud necháte odbarvovač působit déle, nezískáte výraznější odstín, jen zbytečně vlas vysušíte. Důležité je správné dávkování peroxidu i čas aplikace. Ty přesně určí jen kadeřnice. V úvahu musí vzít, zda a jak byly v minulosti vlasy ošetřované, barvené, odbarvované, melírované. Přiznejte se ke všemu, co jste s nimi dělaly. Problémy může způsobit i barevné tužidlo, které jste si daly na vlasy před půlrokem. Výsledkem jsou nežádoucí oranžové či růžové odstíny.

Při prvním odbarvování přirozených vlasů se hmota aplikuje nejprve na délky, až po určitém čase působení se přechází na kořínky. Od hlavy jde teplo a produkt tam chytá několikanásobně rychleji než na studených konečcích. Při druhém odbarvování se už postupuje klasicky. Nejprve kořínky, pak zbytek vlasů. Pokud se zesvětluje dlouhodobě, aplikuje se hmota jen na kořínky, ne na celé délky. Na koncích už není co odbarvit. Když chcete vědět, do kterého odstínu blond se pustit, dobře si prostudujte svou oční zornici. Nejsvětlejší tečka, kterou najdete, ukáže, zda půjdete při odbarvování do zlatova, béžova nebo do studena. Tak bude barva vypadat nejpřirozeněji. Při výběru zohledněte i typ pleti a barvu obočí. Nebezpečné pro pokožku jsou zejména nažloutlé odstíny. Zvážit by je měly ty, kterým se rychle mastí vlasy.

Zdroj: Odbarvování vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem PRASKLÍ UŠNÍ BUBÍNEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jakub.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Čistil jsem si uši a po čištění levého ucha na něj teď méně slyšim. Lehce mi v něm hučí a cítím lehký tlak. Jinak žádnou dalši bolest nebo jiné problémy nepociťuji.
Domnívám se tedy správně že mám to samé co zde popisuje Tomáš? A že mohu zkusit volnit si ucho peroxidem?

Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, to vypadá podobně. Do budoucna doporučuji používat přípravek Otic Solution, který předejde těmto problémům se špunty v uších.

Zdroj: diskuze Prasklí ušní bubínek

Barvení během chemoterapie

Během chemoterapie je nutné vyhnout se barvení vlasů, odbarvování a dalším chemickým úpravám. Vhodné není ani používání žehličky, kulmy a krepovacích kleští! Nové vlasy je třeba chránit před velkým teplem a přímým sluncem a také před mrazem, musíte tedy volit vždy vhodnou, lehkou pokrývku hlavy.

Zdroj: Jak se starat o vlasy po chemoterapii

Poradna

V naší poradně s názvem FLEKY OD VYLUHU Z DUBOVE KURY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Heda.

Prosím poradí někdo, jak by šly vyčistit fleky od výluhu z dubové kůry z froté ručníku ?
Děkuji Heda

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Recept za 180 Kč: koupit v supermarketu nový ručník.
Čištění: bělícími prostředky na prádlo, peroxidem vodíku, marseillským mýdlem s mechanickým vytřením zbytků z kůry. Když to ale zvážíte, že čištění nebude úplně perfektní, a že se se zbytky těch chemických přípravků budete utírat, tak je rozumné jít do první alternativy a udělat si radost pěkným novým ručníkem.

Zdroj: diskuze Fleky od vyluhu z dubove kury

Bělení zubů – cena

  • Bělicí zubní pasty s karbamid peroxidem se pohybují v ceně od 200 do 500 Kč.
  • Bělicí sety s pryžovým aplikátorem pro domácí použití (karbamid peroxid 10%) se pohybují v ceně cca 1 500 Kč za jeden kus.
  • Jednorázové bělicí proužky stojí od 1 000 do 1 500 Kč.
  • Bělicí tyčinky (pera) stojí od 700 do 1 000 Kč.
  • Ordinační bělení se pohybuje v ceně od 4 000 do 16 000 Kč.

Zdroj: Bělení zubů

Diskuze

V diskuzi ODBARVENÍ A OBARVENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

Dobrý den, už asi rok si barvím vlasy na černo.( naposledy asi pred dvěma měsíci) Nyní bych se chtěla vrátit k barvě co jsem mívala kdysi bordo.Koupila jsem si na odbarvení melírovací prášek s 12% peroxidem a chtěla bych se zeptat, zda mohu ihned ten den obarvit vlasy na bordo. Děkuji za odpověd Vlasta

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Odbarvení a obarvení vlasů

Kdy může peroxid vodíku pomoci

Peroxid vodíku se používá jen v případě, kdy odstraňujeme ušní maz. Pro toto čištění se používá výplach ucha peroxidem vodíku. Tekutina se nalije do ucha, může se aplikovat i čistou injekční stříkačkou, a pomalu se vpraví do zvukovodu. Pacient by měl při této aplikaci ležet s hlavou otočenou na straně zdravého ucha. Roztok se nechá působit do té doby, než peroxid dobublá. Poté se zbylý obsah peroxidu vytře.

Zdroj: Jak použít peroxid vodíku do ucha

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠŇÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Mohu použít višnák na zanícenou odřeninu??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To spíše ne, višňák se nehodí na otevřené rány. Ve vašem případě doporučuji ránu ošetřit 3% peroxidem vodíku a udržovat ji v suchu, v čistotě a chránit ji před sluncem po dobu 3 měsíců. Kdyby se to nelepšilo, tak s tím zajděte do většího města na ambulanci na chirurgii, tam to vyřeší nejrychleji. Počítejte s tím, že odřenina bolí intenzivně po dobu pěti dní, ačkoliv se hojí normálně. Pro utišení těchto bolestí je vhodné ránu ledovat ledem v igelitovém sáčku a uklidnit se.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Višňák

Kloktadlo s peroxidem

Tento prostředek sice nezní příliš lákavě, ale proti špatnému dechu a bakteriím funguje. Jeho aplikace je však vhodná pouze k občasnému použití. Připravte si roztok hydrogen peroxidu s 50 % vody, který působí proti špatnému dechu způsobeným bakteriemi, a kloktejte jej v ústech 5–30 sekund. K dennímu použití se pak výborně hodí ústní vody, jež poskytnou rychlou pomoc právě ve chvíli, kdy nemáte čas vyčistit si zuby – především pak po jídle. 

Autor: redakce, zdravi-lecba.cz

Zdroj: Příčiny špatného dechu

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORÓZA U RÉVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobrý den,
máme chlorózu u vinné révy,poradíte jaké přípravky použít? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Chlorózu u vinné révy způsobuje nedostatek hořčíku. Nejspíše je vaše vinná réva přehnojená draslíkem. Při nadbytku draslíku totiž bývá omezený příjem hořčíku. Nadbytek draslíku a s ním související nedostatek hořčíku se projevuje tak, že na spodních listech dochází ke ztrátě chlorofylu mezi žilnatinou a zelené části se klínovitě zužují k okrajům listů. Části listových čepelí bez chlorofylu mají žluté nebo červené zabarvení podle toho, zda jde o bílou nebo modrou odrůdu. Toto typické odbarvování listů se vědecky označuje jako „interkostální chloróza“. Omezte při hnojení draslík (označen je jako K) a vše by se mělo srovnat.

Zdroj: diskuze Světlé fleky na listech vinné rév

Odbarvovací lázeň na vlasy

Zesvětlovací lázeň na vlasy, jak název napovídá, slouží k zesvětlení barvy. U zesvětlení vlasů stejně jako u barvení a odbarvování musí dojít k chemické reakci. Aby došlo ke stažení uměle dodaného pigmentu, je potřeba použít melírovací prášek a peroxid. Aby nedošlo k úplnému odbarvení, míchají se tyto dva prostředky v poměru 1 : 2 anebo se k nim přimíchává šampon.

Složení

Peroxidová lázeň se skládá z těchto ingrediencí: odbarvovací prášek, 6% peroxid vodíku, šampon, požadovaná hnědá barva.

Postup

Odbarvovací prášek, peroxid vodíku a šampon smícháme v poměru 1 : 3 : 3. Naneseme na vlasy, a to tak, že je nejprve rozdělíme na 3 části. Poté barvíme postupně od zdola a následně vlasy promasírujeme, jako když si myjeme hlavu šamponem. Přesný čas, jak dlouho nechat směs na hlavě, je individuální, musíte si to kontrolovat sami, ovšem maximální doba je 60 minut. Je dobré do odbarvovací lázně kápnout i pár kapek oleje – pro šetrnější odbarvování. Výsledek odbarvení bude stejný, ale vlasy budou méně poničené. Mějte na paměti, že odbarvovací lázní zesvětlující vlasy z tmavě hnědé na světle hnědou nikdy hned nedocílíte krásné studené barvy. Podtón vlasů vždy bude teplý.

Připravenou směs můžete nanášet jak na mokré, tak na suché vlasy, ale lepší je na suché vlasy. Takto samozřejmě můžete postupovat i při odbarvení černých vlasů.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Jak si odbarvit vlasy přírodně

Chcete experimentovat a z brunetky se stát sexy zrzkou nebo blondýnkou, tak hned nemusíte jít do drogerie pro chemickou barvu, která vlasy zatěžuje, raději vyzkoušejte zdravější alternativu. Už v dobách starověku se k odbarvování vlasů užívala hena, která ideálně kryla šediny a dodávala vlasům požadovaný tmavý odstín. Sázkou na jistotu bylo také indigo neboli čerň s modravým nádechem. První syntetická barva na vlasy vznikla teprve v roce 1907, ale dnes se opět moderní ženy vracejí k osvědčeným přírodním postupům. Vyzkoušejte suroviny dostupné z domácích zásob, jako je ocet, skořice, heřmánek nebo med. Určitě tyto ingredience máte doma i vy.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Hypermangan do bazénu

Manganistan draselný (KMnO4, hypermangan) je tmavě fialový krystalický prášek, který barví všechno, čeho se dotkne. Používá se k dezinfekci akvárií. Též se používá u plaveckých bazénů k dezinfekci nohou před vstupem do bazénu – typický je vodný roztok KMnO4 v mělkém bazénku, kterým se prochází při vstupu do bazénu. Časté je též použití pro dezinfekci vodních nádrží a studní v tropických zemích.

Do bazénu se dávkuje manganistan, který koupíte v lékárně, popřípadě u veterináře, 2 gramy na 1 000 litrů společně s peroxidem vodíku v dávce 5 ml na 1 000 litrů vody. Hypermangan zreaguje se železem i řasou a peroxid zreaguje se zbytky manganistanu. Takže je voda nakonec průzračně čistá.

Zdroj: Použití hypermanganu na zahradě

Léčba zánětu jazyka

Důležitá je diagnostika prostřednictvím anamnézy, klinických a pomocných vyšetření.

Upřednostňuje se:

  • nedráždivá měkká strava;
  • výplachy úst heřmánkovým nebo třezalkovým odvarem, potírání jazyka borax-glycerinem, bikarbonátem, peroxidem vodíku – podle konkrétní formy naordinuje stomatolog nebo ošetřující lékař;
  • zvýšená hygiena dutiny ústní.

Obecně se glositida léčí podle konkrétního druhu zánětu, léčbu ordinuje stomatolog a v případě celkových onemocnění i jiný specialista. U alergické glositidy se podávají antihistaminika, u těžších forem kortikoidy. Pokud je stav vážný, vyžaduje hospitalizaci pacienta až do odeznění příznaků alergické reakce. Důležité je zjištění alergenu a následně jeho vyloučení. U abscesu je nutné chirurgické ošetření v podobě vypuštění exsudátu, většinou se podávají antibiotika.

Zdroj: Zánět jazyka

Ceriotti electric Klimazon FX3500 Electronic

Klimazon FX3500 Electronic je vysoce kvalitní a speciálně projektovaný klimazon, který byl vytvořen kombinací klimazonů FX4000 a CIX3000. Z klimazonu CIX3000 získal svou vnitřní stavbu, včetně motoru a vlastností, z klimazonu FX4000 vychází tvar kulatých parabol. Přístroj je pečlivě projektovaný, samozřejmostí je vysoká norma bezpečnosti, rovněž jednoduchý způsob ovládání jej řadí na vrchol v tomto sektoru. Špičkový výkon snižuje celkovou dobu působení o polovinu, vždy s nejlepšími výsledky. Tento klimazon výborně kombinuje atraktivní design s maximálním komfortem. Je určen pro melír, odbarvování, barvení, regeneraci, ošetření a úpravu vlasů. Má manuální tepelný regulátor min/max. Obsahuje rovněž časový spínač a umožňuje zapnutí/vypnutí každé paraboly zvlášť.

Technická charakteristika

  • výkon: 900 W
  • napětí: 220–240 V; 50/60 Hz
  • typ topného tělesa: infračervené záření

Instalační manuál, návod k použití a bezpečnostní pokyny jsou součástí balení.

Zde můžete vidět produkt Ceriotti electric Klimazon FX3500 Electronic.

Zdroj: Značka Ceriotti

Jak na zesvětlení tmavých vlasů

Je velmi obtížné získat z tmavých vlasů skutečný blond nebo platinový odstín. V tomto případě se musí tmavý pigment nejdříve „stáhnout“ a až poté je možné aplikovat světlejší barvu. Proces zesvětlování je potřeba opakovat i několikrát za sebou, než se dosáhne kýženého efektu. Výsledný efekt však závisí na kvalitě vlasů. Pro zmírnění odrostů je vhodné aplikovat melír. Melír se postupně vymývá a rozdíly nejsou tak vidět. Přesto platí pravidlo, že chemicky ošetřené vlasy musí odrůst. Na zesvětlení tmavých vlasů se dá použít odbarvovací lázeň. Namíchá se melírovací prášek s 6% peroxidem, do kterého se dá stejné množství vody a šamponu. Z této směsi vznikne řídká hmota a ta se nanáší nejprve na barvené části vlasů a pak na zbylé přírodní tmavé vlasy a k hlavě. Tuto lázeň by měl provádět odborník. Odbarvovací lázeň je šetrnější metoda než stahovat barvu melírem.

Zdroj: Zesvětlení vlasů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP