Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

JAK ODBARVIT INDIGO

OBSAH

Jak si odbarvit vlasy přírodně

Chcete experimentovat a z brunetky se stát sexy zrzkou nebo blondýnkou, tak hned nemusíte jít do drogerie pro chemickou barvu, která vlasy zatěžuje, raději vyzkoušejte zdravější alternativu. Už v dobách starověku se k odbarvování vlasů užívala hena, která ideálně kryla šediny a dodávala vlasům požadovaný tmavý odstín. Sázkou na jistotu bylo také indigo neboli čerň s modravým nádechem. První syntetická barva na vlasy vznikla teprve v roce 1907, ale dnes se opět moderní ženy vracejí k osvědčeným přírodním postupům. Vyzkoušejte suroviny dostupné z domácích zásob, jako je ocet, skořice, heřmánek nebo med. Určitě tyto ingredience máte doma i vy.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Diskuze

V diskuzi JAK ODBARVIT DOMA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bara.

Odbarvila jsem si vlasy doma.mela jsem bordo a uz sem zase chtela blond.byla to hruza pouzila jsem 2krat.odbarvovac.a nechala pusobit hodinu a pak si dala asch light blond. Konecne mam zase blond vyslo me to na 50.dolaru levneji nez v salonu. A moje vlasy nejsou zniceny.tak jsem happy.urcite je potreba si potom udelat olejovi zabal aby vlasy meli osetreni.Tim chci rict ze se nemusite bat si odbarvit vlasy sami jako ja.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Isabelle.

:) Diki za tip!

Zdroj: diskuze Jak odbarvit doma vlasy

Znamení: STŘELEC (23. listopadu – 21. prosince)

Charakteristika tohoto znamení:

Muž narozený v tomto znamení je neutuchajícím optimistou milujícím svou svobodu. Při rozhodování vychází ze svých zásad a optimistického pohledu na svět. Je k lidem upřímný a očekává to i od nich.

Doporučované vůně pro Střelce (muže):

Muži v tomto znamení ocení vůně s orientálním kořením.

Doporučované parfémy:

L´Eau par Kenzo Indigo Pour Homme (Kenzo), DKNY Be Delicious pour Homme, Jean P. Gaultier Le Male on the Road

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro muže

Za jak dlouho znovu barvit vlasy

Jestli chcete razantněji změnit barvu typicky odbarvit na blond, tak opakované odbarvení by mělo proběhnout buď po důkladném vyfénování, ale lépe po 4 hodinách, aby vlasy pěkně proschly. Jinak se opakovaná barva nedostane dovnitř vlasu a neodstraní původní barvivo a tím dostanou vlasy nažloutlý nádech.

Pokud si chcete udržet stále šmrncovní barvu, tak by opakované obarvení mělo znovu proběhnou každých 6 týdnů, kdy se nejdříve obarví odrosty u hlavy a pak zbytek délky vlasů.

Zdroj: Barvení vlasů nebo raději tónování

Poradna

V naší poradně s názvem NEHTY OD JABLEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anina.

Ahoj, včera jsem dělala jablečnou výživu pro děti a po čištění jablek mi zůstaly nepěkné žluto červeno hnědé nehty. Ruce se mi podařilo vyčistit, ale ty nechty ne. Existuje na to něco účinné?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mě na hnědé nehty od ovoce pomáhá buď vymačkaná šťáva z citrónu a nebo ve vodě rozředěná kyselina citronová, koupená v sámošce. Prsty v tom chvíli koupu a pak jsou nehty zpět krásně přirozeně světlé. Ale doba koupele se nesmí přehnat, jinak se začne z nehtu stírat horní vrstva a to by nehet ztenčilo. Ovšem nejlepší recept na pěkné nehty je, nehty si nezašpinit vůbec! K tomu ti bezvadně poslouží tenké gumové rukavice, koupené v drogérce za pár korun. Jsou to takové ty chirurgické rukavice. Pak nebudeš muset řešit, jak odbarvit své nehty.

Zdroj: diskuze Nehty od jablek

Med na zesvětlení vlasů

Med má v sobě přírodní peroxid vodíku, který dokáže odbarvit barvu ve vlasech. Med se na zesvětlení vlasů používá zředěný destilovanou vodou v poměru 1:6. Použití destilované vody je důležité, protože voda z kohoutku obsahuje různé minerály, které slabý peroxid v medu neutralizují. Po rozředění medu se tato medová pasta okamžitě aplikuje na vlhké čisté vlasy, nejlépe štětečkem nebo kartáčkem a nechá se působit 1 hodinu. Zesvětlovací účinek se může podpořit nasazením koupací igelitové čepice. Během působení medového odbarvovače udržujte vlasy chladné, protože teplo ničí přírodní peroxid v medu. Nejlepší je aplikovat medový odbarvovač v zimě a celou hodinu udržet hlavu na venkovním studeném vzduchu. Po tomto zesvětlení je třeba vlasy dobře opláchnout a aplikovat výživnou masku na vlasy z avokáda.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem AMERICKÉ BARVENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak se postupuje v případě amerického bavení či melíru a zda se dá touto technikou dosáhnout platinové blond. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Americké barvení je několik přibližně stejných odstínů, například blond, až po plavou. Hodně to dělá Wella Professional. Jde o barvení tón v tónu a lze dosáhnout i vzhledu platinové bold, pokud máte svou přírodní barvu plavou nebo špinavou blond. Tady je obrázek, jak by to mohlo vypadat: files.hotstyle.cz/20…

Důležité upozornění pro americké barvení! Americké barvení si nechte VŽDY udělat u kadeřnice, jinak riskujete nepěkné barevné prameny, jako vodníkovy pentle. Při technice amerického barvení je potřeba jednotlivé prameny nejdříve odbarvit a potom na ně aplikovat vhodnou barvu a k tomu je potřeba zkušenost. Není zde prostor na opravy, protože pak budete mít na hlavě místo amerckého melíru spíše chemlon.

Zdroj: diskuze Americké barvení

JMÉNA NA PÍSMENO „I“ V KOČIČÍM KALENDÁŘI

INDÍ (Svátek 24. listopadu)
INKA (Svátek 7. března)
IROS (Svátek 3. října)
IRWING (Svátek 31. srpna)
ISABELLA (Svátek 8. listopadu)
IVÁNEK (Svátek 15. ledna)
IVOŠ (Svátek 21. května)

Další jména na písmeno „I“, která nejsou zařazená v kočičím kalendáři

Ibarr
Icarius
Icarus
Ice-T
Iceman
Icey
Icon
Ida
Iddy
Iggy
Igloo
Ignatius
Ignatz
Igor
Ike
Ilona
Ilsa
Ilya
Ilytria
Imbri
Ina
Inca
Indara
India
Indian
Indiana
Indicus
Indie
Indigo
Indira
Indy
Inferno
Infinity
Ingham
Ingo
Ingold
Iniki
Inkberry
Inkspot
Inky
Intelectus
Intrepid
Ior
Iota
Iponek
Ira
Iran
Irasan
Irenka
Irie
Irin
Iris
Iriša
Irma
Isa
Isaac
Isadora
Isha
Ishmael
Ishta
Ishtar
Isina
Isis
Isotta
Issa
Ita
Itala
Itsy
Ittie
Iukiko
Ivan
Ivar
Ivory
Ivy
Izaak
Izabela
Izzy

Zdroj: Jména pro kočky

Odbarvování barvených vlasů

Změna barvy či melírování vaše vlasy neoslabí, naopak nejedna kadeřnice vám potvrdí, že barva dodá vašim vlasům šmrnc, zvětší vlasový objem, optickou hustotu a pomáhá s vlasy, které se mastí. Doma se však nepouštějte do radikálního odbarvování. Pokud vám barva chytí jinak, je to ten nejmenší problém. O zničené vlasy ale můžete přijít. Při neodborném odbarvování si můžete vlasy poškodit. Pokud necháte odbarvovač působit déle, nezískáte výraznější odstín, jen zbytečně vlas vysušíte. Důležité je správné dávkování peroxidu i čas aplikace. Ty přesně určí jen kadeřnice. V úvahu musí vzít, zda a jak byly v minulosti vlasy ošetřované, barvené, odbarvované, melírované. Přiznejte se ke všemu, co jste s nimi dělaly. Problémy může způsobit i barevné tužidlo, které jste si daly na vlasy před půlrokem. Výsledkem jsou nežádoucí oranžové či růžové odstíny.

Při prvním odbarvování přirozených vlasů se hmota aplikuje nejprve na délky, až po určitém čase působení se přechází na kořínky. Od hlavy jde teplo a produkt tam chytá několikanásobně rychleji než na studených konečcích. Při druhém odbarvování se už postupuje klasicky. Nejprve kořínky, pak zbytek vlasů. Pokud se zesvětluje dlouhodobě, aplikuje se hmota jen na kořínky, ne na celé délky. Na koncích už není co odbarvit. Když chcete vědět, do kterého odstínu blond se pustit, dobře si prostudujte svou oční zornici. Nejsvětlejší tečka, kterou najdete, ukáže, zda půjdete při odbarvování do zlatova, béžova nebo do studena. Tak bude barva vypadat nejpřirozeněji. Při výběru zohledněte i typ pleti a barvu obočí. Nebezpečné pro pokožku jsou zejména nažloutlé odstíny. Zvážit by je měly ty, kterým se rychle mastí vlasy.

Zdroj: Odbarvování vlasů

Historie barvení vlasů

Kdo se domnívá, že barvení vlasů je vynálezem moderní doby, mýlí se. Naopak, barvení vlasů má své kořeny už v dávné minulosti. Ženy se zkrátka vždy chtěly líbit, a to i ve starověku.

Historie barvení vlasů sahá do antiky. Už v antickém Římě znali stovky metod, jak pomocí přírodních látek změnit barvu vlasů. Všechny barvy na vlasy tehdy sloužily k ztmavování vlasů.

To, že k barvení vlasů docházelo už ve starověku, potvrzují nálezy z Egypta, kde byla objevena více než 5 000 let stará mumie se zbytky barvy na vlasech. Henna (nechemická barva) v té době pomáhala jednak zakrýt šediny, ale sloužila i k dosažení žádoucího tmavého odstínu vlasů.

Kromě samotných vlasů se barvily i příčesky zhotovované z vlasů otrokyň. Nejprve se používala henna a později takzvané indigo (namodralá čerň).

V renesanci bylo v módě barvit si vlasy na světlo, neboť žlutá/zlatá byla barva andělů. V knize „18 knih záhad umění a přírody“ jsou vysvětleny různé metody barvení vlasů na černo, blond, zeleno, červeno i bílo.

Blonďatou barvu vlasů si oblíbily ve starověkém Římě. Římanky však měly tmavé vlasy, a tak si vyráběly paruky z vlasů otrokyň germánského původu. Byly zde sice pokusy o jisté odbarvení (citrónová šťáva, heřmánkové odvary, pobyt na slunci a jiné), ale tyto postupy nebyly tak účinné, jak by si ženy představovaly.

Po roce 1900 byla vynalezena první chemická barva na vlasy, která využívala účinky peroxidu a amoniaku. První syntetickou barvu na vlasy vytvořil v roce 1907 Eugen Schueller, zakladatel L'Oreal. V tom samém roce uvedl na trh barvu Dream blond a éra peroxidových hereckých hvězd mohla začít. První barva na vlasy využívala účinek peroxidu vodíku a amoniaku. Ty se mimochodem používaly ještě donedávna. Následující roky byla – a stále je – v barvení vlasů využívána především chemie. Nutno však podotknout, že v posledních letech se stále více prosazuje opětovný návrat k přírodě a ochrana přírody proti znečišťování chemikáliemi.

Zdroj: Barvení vlasů

Co dělat se zničenými vlasy

  1. Zodpovědná kadeřnice odmítne odbarvit zničené vlasy s tím, že by mohly odpadnout. Toho se držte a sami neexperimentujte.
  2. Mezi trvalou ondulací a permanentní barvou dodržujte vždy minimálně 3týdenní odstup.
  3. Nežehlete a nefoukejte si vlasy bez ochranných přípravků proti teplu.
  4. U moře vždy používejte vhodnou vlasovou kosmetiku s ochranou proti UV záření a se schopností šetrně vymýt mořskou sůl z vlasů. Večer vlasům dopřejte hydratační kúru.
  5. Neodstraňujte barvu z nabarvených vlasů pomocí melírovacího prášku. Vždy si připlaťte za odbarvovač (stahovač) barvy. Ten nepoškozuje vlasy a zároveň umožňuje změnit barvu vlasů na původní bez narušení pigmentu.
  6. Smiřte se s tím, že pokud máte od přírody tmavé vlasy, nikdy nebudete platinová blondýna se zdravými vlasy.
  7. Používejte jen kvalitní kartáče a hřebeny, které „netrhají‟ vlasy. Jestliže používáte kartáč s kuličkami, pak by měl být takový, jenž byl s kuličkami přímo vyroben (kuličky jsou součástí bodlinek už v době výroby). Pokud se budete česat kartáčem, u kterého byla kulička na bodlinku nasazena dodatečně, je více než jisté, že se vlas bude při česání trhat právě ve spoji mezi kuličkou a bodlinkou. Jinak nezáleží na tom, zda zvolíte kovový, plastový či přírodní s rozčesávačem.
  8. Nespěte v natáčkách.
  9. Extrémně nalakované vlasy a vlasy s přemírou stylingových přípravků rovnou umývejte, nesnažte se je silou rozčesávat.
  10. Používejte kvalitní barvy na vlasy. Mnoho profesionálních barev totiž obsahuje regenerační složky, různé rostlinné výtažky a nižší obsah amoniaku. V případě, že nemáte šedivé vlasy, požádejte svoji kadeřnici o barvu zcela bez amoniaku.
  11. Pokud se odbarvujete doma, snažte se používat krémové peroxidy s nižší objemovou hodnotou peroxidu. Současné kvalitní odbarvovací prášky zvládnou zesvětlit vlasy i se 6% peroxidem. Sice to bude déle trvat (zdaleka ne jen 20 minut), ale odměnou budou zdravější vlasy a bělejší odstín. Samozřejmostí by měly být i emulzní peroxidy, které mají rovněž mnoho regeneračních a ochranných složek (mimo jiné výtažek z máty, kokosový olej, mateří kašičku).

Zdroj: Vlasy zničené barvením

Účesy pro ženy středního věku

Padesátka už dávno není žádný vysoký věk, což dokazuje řada hereček a zpěvaček! Vlasy v tomto období již nejsou možná tak kvalitní jako před 15 lety, ale co na tom. Stačí zvolit jen vhodnou péči a účes. Co se střihu týče, osvědčuje se délka přibližně v úrovni čelistí nebo kratší, pokud však máte kvalitní vlasový porost, klidně jej můžete nechat i delší − rozhodně už neplatí, že po padesátce se musejí vlasy ostříhat nakrátko. Pro barvu pak platí, že by se měla co nejvíce podobat vaší původní, přirozené. Pozor na všelijaké barevné melíry a podobně, jež tak často vídáme na hlavách některých starších žen. Většinou totiž nepůsobí nijak elegantně. Vlasům věnujte náležitou péči, investujte do kvalitních kondicionérů a masek. Naopak opatrně se žehličkami, kulmami a fény, ty mohou vlasům hodně uškodit. Ve středním věku (a nejen v něm) by měla volba účesu záviset na charakteru vlasů. Máte-li zdravé lesklé vlasy, můžete si je klidně nechat dlouhé. Předpokladem je, že vaše vlasy padají přes ramena jemně a stupňovitě a nevytvářejí tak temnou a strnulou siluetu, jež zdůrazní váš stárnoucí krk.

Pokud máte v tomto věku jemné a řídké vlasy a výrazný obličej, uděláte nejlépe, když se s dlouhými vlasy rozloučíte a rozhodnete se pro lichotivý kratší sestřih. Slušivé je například krátké mikádo s třásňovitě sestříhanými pramínky vlasů, které něžně rámují obličej. Obecně volte přirozeně vypadající účes s mírně stupňovitým sestřihem. Ideální jsou účesy sahající po bradu, jež se dají snadno upravit několika pohyby ruky. Nepoužívejte příliš laku, aby se vlasy mohly pohybovat podle pohybů vašeho těla. To vypadá mladistvě a energicky. V tomto věku není úplně vhodná hustá ofina, vyfénované natupírované účesy, příliš krátké střihy a různé ozdoby do vlasů (čelenky, ozdobné sponky a podobně). Zářivě blonďatá barva nebo barva sytě černá dělají obličeji tvrdé rysy, přirozeněji působí hnědé tóny, například barva mědi nebo karamelu. Jestliže jste blond, prosvětlete se. Tmavší přírodní vlasy můžete zdůraznit o tón světlejším odstínem. Jemné proužky v odstínech podobných vaší přirozené barvě opticky dodají vlasům objem a jas. Vybírejte vždy raději tóny teplejší než studené.

Pokud máte šediny a sluší vám, můžete si vlasy nechat odbarvit na módní stříbrnou. Taková radikální změna ovšem vyžaduje kromě větší dávky odvahy, zdravého sebevědomí a vyhraněného stylu i dobrou kvalitu vlasů. Přestože mohou být stříbrné vlasy pro někoho velmi sexy, většina žen po padesátce nechce přirozenou barvu svých vlasů přiznávat a raději si vlasy barví. Chcete-li si vlasy nabarvit, vybírejte ze světlých teplých barev. Působí elegantně a mladistvě. Můžete sáhnout buď po barvě blond, nebo po přírodní hnědé. V žádném případě nezkoušejte černou barvu, ta přidává roky.

Zdroj: Účesy pro padesátileté

Jména psů podle abecedy

  • Jména psů na A – Aaron, Abby, Abigail, Ada, Adélka, Afrodita, Agáta, Agga, Aida, Aisha, Ajax, Ajša, Akim, Alex, Ami, Amy, Andy, Angie, Annie, Arina, Arny, Aron, Asta, Aura.
  • Jména psů na B – Bad, Baddy, Bady, Bára, Barča, Bart, Barunka, Bea, Bela, Belli, Ben, Beník, Beníček, Benji, Berta, Besina, Bessi, Bessy, Betinka, Betoven, Bethoven, Betty, Black, Bobík, Bonnie, Brigita, Brita, Brok, Bruno, Bublina, Bud, Buddy, Buffy.
  • Jména psů na C – Cassidy, Cézar, Cindy, Clea, Connie, Cookie, Cora.
  • Jména psů na D – Dafné, Daisy, Danny, Dasty, Dášenka, Debbie, Denny, Dina, Dino, Dixi, Don, Dorina, Dyk.
  • Jména psů na E – Eliot, Eliška, Ellis, Elsa, Endy, Ennie, Eny.
  • Jména psů na F – Fanny, Ferda, Filip, Flek, Fifinka, Fifi, Fík.
  • Jména psů na G – Gina, Goldie, Goofy, Gabi, Gabrielle, Gaston, Gerry, Ginger, Grace.
  • Jména psů na H – Happy, Hasan, Hachiko, Harry, Hektor, Holly, Honey, Hugo, Hvězda, Hádes.
  • Jména psů na CH – Charlie, Chico, Chloe, Cherry.
  • Jména psů na IIndigo, Inka, Inna, Iris, Isabell, Ivy.
  • Jména psů na J – Jack, Jackie, Jenny, Jerry, Jessi, Jessica, Jessie, Jimmy, Jiskra, Joe, Jonáš, Judy, Jully.
  • Jména psů na K – Kai, Kaila, Karel, Kari, Karolína, Kate, Katy, Kayla, Keisy, Kelly, Kessi, Kessie, Kessy, Ketty, Ketynka, Kevin, Kiara, Kiki, Kikina, Kim, Kira, Konnie.
  • Jména psů na L – Lady, Laila, Lajka, Laky, Lara, Larry, Lassie, Laura, Lea, Lenny, Leo, Leon, Lilli, Lilly, Lily, Linda, Lola, Lord, Lou, Lucky, Lucy, Luisa, Lukas, Lump, Líza.
  • Jména psů na M – Maggie, Maiki, Mandy, Marika, Marley, Mary, Mates, Matýsek, Max, Maxík, Maxíček, Maya, Meggie, Melissa, Mendy, Mia, Miky, Missi, Molly, Mona, Monty, Morgan, Máša, Mína, Míša.
  • Jména psů na N – Nancy, Nela, Nelinka, Nella, Nelly, Nendy, Neposeda, Nero, Nessie, Nik, Nikita, Niko, Nikol, Niky, Nina, Nora, Nova, Nya.
  • Jména psů na O – Ocásek, Olsan, Orka, Ouško, Ozzy.
  • Jména psů na P – Pacaka, Paco, Paddy, Pajda, Papi, Patti, Pedro, Peek, Peggy, Pepina, Perla, Perry, Piškot, Pišta, Pongo, Princ, Punťa, Pussy.
  • Jména psů na Q – Quanta, Queen, Queena, Quenty, Quick, Quodo, Quint, Quirin.
  • Jména psů na R – Rambo, Rek, Rendy, Rex, Ria, Riki, Rita, Rocky, Romy, Ron, Roni, Ronnie, Rony, Roxana, Roxy, Rozárka, Ruby, Ryn, Růženka.
  • Jména psů na S – Sally, Sam, Sandra, Sandy, Sanny, Sany, Satan, Saša, Scarlet, Scooby, Scooty, Sendy, Sheila, Shelia, Sia, Simba, Sindy, Sir, Sisi, Sisinka, Snoopy, Sofie, Sophia, Spasitel, Stella, Sultán, Sunny, Sága, Sára, Sárinka.
  • Jména psů na T – Tar, Tara, Ted, Teddy, Tequila, Tequilla, Terezka, Terina, Tessie, Tessy, Tesák, Thara, Thor, Thimmy, Tina, Toby, Tony, Tramp, Trixie, Trixy, Týna.
  • Jména psů na U – Ucho, Uhlík, Ulrika, Unka.
  • Jména psů na V – Vanessa, Vendulka, Vendy, Veronica, Vicki, Viki, Viky.
  • Jména psů na W – Wali, Wax, Welli, Wandy, White, William, Wolf, Woody, Woofy.
  • Jména psů na X – Xara, Xaver, Xavier, Xena.
  • Jména psů na Y – Yasmin, Yessi, Yessy, York, Yuki.
  • Jména psů na Z – Zack, Zada, Zag, Zak, Zanny, Zara, Zeky, Zeus, Ziggy, Ziki, Zima, Zira, Zizi, Zlato, Zlatuška, Zoe, Zoey, Zora, Zorra, Zowie, Zrzek, Zrzka, Zula, Zuzana, Zuzi.

Věřím, že už máte ve jméně pro svého pejska jasno a že se jemu i vám bude líbit.

Zdroj: Psí jména


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Nina Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP