Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

TŘES HLAVOU

OBSAH

Třes hlavy v klidu

Třes hlavy v klidu může způsobit přílišná únava, jindy stres nebo přemíra alkoholu, případně zdravotní komplikace. V závislosti na celkovém stavu se třes hlavy dělí na benigní a patologický. V případě benigního třesu hlavy dochází k potížím během klidu, nebo naopak tehdy, kdy je jedinec vystaven stresu nebo při aktivitě. Patologický třes se projevuje během „normálního“ života člověka a vyžaduje zvláštní pozornost a léčbu.

Příčiny

Nejčastěji se benigní třes projevuje jako symptom některých nemocí a patologických stavů, jako je roztroušená skleróza, sekundární poranění mozku, onemocnění dýchacích cest, ledvin a jater, otravy tělo těžkých kovů, Wilsonova choroba, hypertyreóza, alkoholismus nebo zneužívání návykových látek.

Co s tím dělat

Cílem je stanovení správné diagnózy. Pokud není zjevná příčina, přistupuje se k alternativní léčbě. Využívají se uvolňovací techniky jógy. Návštěva psychologa může být také doplňkem léčby. Tento typ třesu je často důsledkem komplexu méněcennosti a nejistoty člověka.

Zdroj: Co způsobuje třes hlavy

Poradna

V naší poradně s názvem TŘES OBOU RUK- LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ing.Jan Fischer.

Mám třes obou rukou.Při volně položených rukou není žádný třes.Při kontrole bylo zjištěno, že mám méně dopaminu.Jasnou odpovědˇ jsem nikde nedostal 1.Otázka je to Parkinson nebo vlivem stáří(je mně 79 let).2. Léčit pomocí léků, které mně nedělají dobře nebo použít marihuanu.
Snažím se hodně pohybovat-hraji table tenis, na normální tenis nemám kvalitní pohyb-pouze trenuji mládež.
Co mám dělat?Doktor mně dá léky, kterých mám určítě dost(na krevní nedostatečnost,
na srdce,na tlak)
P.S. Zdá se mně, že díky pohybu se moje fyzička zlepšila, ale třes je stálý.
Zdravím všechny Honza Fischer,tel .606588693

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Vaše příznaky vypadají jako projevy parkinsonovy nemoci. Blíže by to určil lékař - neurolog. V dnešní době existuje několik způsobů, jak projevy parkinsonovy nemoci potlačit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Třes obou ruk- léčba

Třes hlavy a nervozita

Třes hlavy se může objevit i při stresu. Stres je reakce organismu na mimořádně zátěžové situace. Takováto reakce tělo ale značně vysiluje. Proto jakmile stresový faktor pomine, musí člověk odpočívat, aby nabral zpět své síly. Situace, se kterými dnešní člověk přichází do styku (například v zaměstnání, ve škole a podobně), jsou dlouhodobějšího charakteru. Pokud tělo setrvává delší dobu ve vybuzeném stavu, může to mít značný negativní efekt na zdraví. Ke stresu se také často přidružují další negativní faktory jako kouření, alkohol a nezdravá strava. Prvotní problémy, jako je například třes hlavy při stresu, mohou přerůst až v srdeční ischémii, která v nejhorším případě končí infarktem myokardu.

Mezi metody boje se stresem patří efektivní způsoby relaxace, meditace, zdravá strava, sport, rozumné řešení mezilidských vztahů a další.

Zdroj: Co způsobuje třes hlavy

Poradna

V naší poradně s názvem PARKINSONOVA NEMOC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Turková Věra.

Mám Parkinsona již 11 let.Poslední dobou se mi velmi zhoršil třes obou rukou, přidaly se i nohy. Beru Madopar a Rivotril. Neporadil by mi někdo jak třes zmírnit? Lékařka mi vždy zvýší dávkování prášku, ale nikam to nevede. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U 20% nemocných parkinsonem dokáže výrazně potlačit projevy tak zvaná hluboká stimulace mozku. Jen málokdo o této možnosti ví, proto se léčba tak často nevyužívá a nemoc se u spousty lidí zbytečně prohlubuje. Zda-li je tato léčba vhodná i pro vás je třeba zjistit konzultací u lékaře. Osoba nejpovolanější pro tuto léčbu je prof. MUDr. Robert Jech, Ph.D. vedoucí Neurologické kliniky 1. lékařské fakulty UK a VFN. Adresa: Kateřinská 468, 120 00 Nové Město, Praha, tel: 224 965 550.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Parkinsonova choroba kde jsou lázně

Vrut do sádrokartonu

Vruty do sádrokartonu bezproblémově usadíte do sádrokartonové desky díky křížové drážce a propracovanému závitu. Ten je jednoduchý a používá se též pro montáže do dřeva. Výhodou těchto vrutů je, že nemusíte předvrtávat. Pro použití při montáži cementopískových desek můžete použít speciální vruty s dvojitým závitem. Na trhu jsou například tyto vruty:

  • samovrtný vrut se zápustnou hlavou, drážkou a vrtákem na špičce
  • se zápustnou hlavou, drážkou a dvouchodým závitem
  • se zápustnou hlavou, drážkou a jednochodým závitem
  • s dvouchodým závitem, rámovou hlavou a drážkou
  • s jednochodým závitem, rámovou hlavou a drážkou
  • se zápustnou hlavou, drážkou, břity, dvouchodým závitem a tvrzeným hrotem

Zdroj: Vruty

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE POZNÁ PARKINSONOVA NEMOC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hlavatý Ladislav.

Prosím, jak se pozná Parkinsonova nemoc?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Častým projevem parkinsonovy choroby jsou třes či pocity únavy a ztuhlosti v končetinách a zádech. Také křeče, častější zácpa a problémy se spaním. Následuje zpomalení chůze a zhoršená mimika. Jedním z prvních varovných signálů může být klidový třes rukou, zhoršení čichu a chuti. Zpočátku může třes postihnout jen jednu končetinu a teprve postupem času postihuje obě strany. Často třesem trpí horní a dolní končetiny křížem, tedy například pravá ruka a zároveň levá noha. Parkinsonický třes může zachvátit taky jazyk, rty a krk.
Onemocnění se potvrdí vyšetření mozku lékařem neurologem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se pozná parkinsonova nemoc

Vrut do dřeva

Vruty do dřeva se používají v truhlářské výrobě při výrobě nábytku nebo ve stavebnictví. Tyto vruty se vyrábějí z oceli se zinkovou povrchovou úpravou, z nerezu nebo mosazi. Nevyžadují již žádné předvrtávání do dřeva. Při montáži postačí ruční šroubovák či akumulátorová vrtačka a vyvinutím trochu větší síly a rotačního pohybu si vrut vyřeže v materiálu závit sám. V nabídce je několik tipů vrutů do dřeva:

  • se zápustnou hlavou a průběžnou drážkou
  • se zápustnou hlavou a křížovou drážkou
  • s půlkulatou hlavou a průběžnou drážkou
  • s půlkulatou hlavou a křížovou drážkou
  • se zápustnou hlavou čočkovou a průběžnou drážkou
  • se zápustnou hlavou čočkovou a křížovou drážkou
  • se zápustnou hlavou čočkovou

Zde si můžete prohlédnout některé vruty do dřeva.

Zdroj: Vruty

Diskuze

V diskuzi RYBA BETA MÁ BOULE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristýna.

Dobrý den
Chtěla jsem se zeptat moje Betka má bouli u ucasu a uprostřed ploutviček pod hlavou. Potřebovala bych radu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ryba beta má boule

Třes hlavy

Posunčina, vědecky chorea čili tik, lidově Vítův tanec, nebo tanec sv. Víta, je vleklá nervová choroba, která se objevuje u psů mladých, chudokrevných nebo nedostatečně živených, obyčejně jako následek psinky. Projevuje se trvalým, zdánlivě bezděčným poškubáváním jednotlivých svalů, kýváním hlavou, potrhováním nohou, stálým otvíráním a zavíráním huby. Je-li pes sám, objevuje se posunkování méně, než když ho pozorujeme. Zdá se, že tato choroba nemá vliv na celkový stav psa.

Léčení mívá malý výsledek nebo žádný. Doporučuje se použití galvanického proudu, bromové soli, potravinové doplňky arzenové, železité a vápenné. Nejdůležitější je, aby měl pes klid a výživnou potravu.

Zdroj: Svalový třes u psa

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Katko, v sauně, teplé 100 *C, se kůže těla prohřeje maximálně na 40 až 43 *C. Kontroluje to náš termoregulační systém, kdy při zvýšené okolní teplotě začne vylučovat pot, který pokryje celou zevní kůži a tím ji efektivně odizoluje od okolního horkého prostředí. Když teplota prohřátí kůže prekročí mez 43 *C, tak to již není možné vydržet a psychika Vás přinutí odejít. Pokud byste se snažila tyto signály silou překonat, tak byste nejspíše do několika minut upadla do bezvědomí a do další hodiny by následovala smrt z přehřátí organizmu. Efektivní doba pobytu ve 100 *C sauně je 20 - 25 minut, přičemž její skutečná snesitelná délka zavisí na startovní teplotě povrchu Vašeho těla. Pak musí následovat důkladné ochlazení.
Zákožka svrabová je živý organizmus a vysoké teploty ho destruují podobně, jako by destruovaly naše tkáně. Budete-li chtít spálit svrab vysokou teplotou, nejspíše si poškodíte také i své kožní tkáně.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaryn.

Spravna doba pobytu v saune je takova, abyste si pri odchodu otevreli dvere hlavou, na strane pantů.

Zdroj: diskuze Svrab

Jaký je rozdíl mezi třesem a Parkinsonovou chorobou?

Nejčastější příčinou mimovolního třesu je stav nazývající se základní třes. Základní třes a Parkinsonova choroba patří mezi poruchy hybnosti. Porucha hybnosti je definována jako nemoc či zranění, které zasahuje do pohybu jedince. Základní třes a Parkinsonova choroba mají různé příčiny, ale někdy může dojít k jejich záměně, jelikož mají mnoho společných projevů.

Základní třes je onemocnění systému nervů v těle, charakteristickým rysem je třes. Mezi nejčastěji zasažené oblasti patří ruce, paže, hlava a někdy i hlas. Neovlivňuje délku života, ale může mít vliv na mnoho aktivit, například psaní a stravování.

Příznaky základního třesu:

  • mimovolní třes objevující se na krátkou dobu;
  • roztřesený hlas;
  • kývání hlavou;
  • záškuby (samovolné pohyby), které jsou zhoršeny v období emocionálního stresu;
  • záškuby zhoršující pohyb;
  • třes;
  • problémy s rovnováhou.

Parkinsonova choroba je chronické progresivní mozkové a nervové onemocnění postihující oblast nervových buněk (neuronů) v oblasti mozku (substantia nigra). Tyto buňky podporují výrobu dopaminu, což je chemický přenašeč signálu mezi oblastmi mozku. Tyto signály při normální funkci koordinují hladký a vyrovnaný pohyb svalů. Parkinsonova choroba způsobuje odumírání neuronů, což vede k nedostatku dopaminu v mozku. Ztráta dopaminu pak vede ke ztrátě schopností ovládání těla.

Příznaky Parkinsonovy choroby:

  • svalová ztuhlost;
  • záškuby (samovolné pohyby);
  • zpomalení pohybu a postupná ztráta spontánní aktivity (Bradykineze);
  • změny v držení těla;
  • změny v řeči (artikulaci) a rukopisu;
  • ztráta rovnováhy a častější pády.

Zdroj: Parkinsonova choroba

Diskuze

V diskuzi KRTEK OBECNÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivan Svoboda.

Dobrý den,
z článku mi není jasné, jak přesně krtek dělá krtiny? Pokud hlavou dolů, tak by musel vyvinout značný tlak při proražení tunelu ... Ale tělo je uzpůsobené k rytí dopředu ...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krtek obecný

GVT 10 x 10

A. Prsa, záda

  • tlaky jednoručkami s polosupinací (úchop dlaněmi k sobě) hlavou dolů – 10 x 10
  • shyby podhmatem – 10 x 10
  • rozpažky jednoručkami hlavou nahoru – 3 x 10
  • přítahy jednoruček – 3 x 10

B. Nohy, doplňky

  • dřep – 10 x 10
  • zakopávání v lehu – 10 x 10
  • zdvihy nohou ve visu – 3 x 15–20
  • výpony vsedě – 3 x 15–20

C. Ruce, ramena

  • kliky na bradlech – 10 x 10
  • kladivové zdvihy jednoruček vsedě na šikmé lavici – 10 x 10
  • ramena – rozpažky vsedě – 3 x 10
  • ramena – rozpažky v předklonu – 3 x 10

Zdroj: Trénink GVT

Diskuze

V diskuzi LÉKY PROTI NADMĚRNÉMU POCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

Myslim si že ty připravky jsou jen tahani peněz, použil jsem toho už dost a nic nefunguje, koupil jsem elektroantiperspirant- škoda vyhozenych peněz, poslal jsem několik recenzi na sveat stop ti zveřejni jen kladne recenze ale učinek žadny, ještě chci skusit homeopatika ale už tomu moc nevěřim.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tom.

Mně s pocením ve vlasech a na čele electro antiperspirant pomohl. Trvalo cca týden než jsem měl čelo v suchu a asi 3 týdny než i vlasy. S tou hlavou to chtělo pořádně namočit tu helmu a natáhnout na hlavu aby to doléhalo. Nevidím důvod, proč by to nemělo fungovat. Přikládám web, tak kdo další hledá ať to určitě zkusí: www.iontoforeza.cz/n…

Zdroj: diskuze Léky proti nadměrnému pocení

Pes se třese ve spánku

Pes se může třást i ve spánku, což nemusí nutně znamenat, že se jedná o zdravotní problém, ale psovi se může něco pouze zdát nebo má určitý prožitek.

Pokud třes ve spánku déle přetrvává, bude lepší vyhledat veterinárního lékaře, aby psa vyšetřil.

Zdroj: Svalový třes u psa

Poradna

V naší poradně s názvem UCPANÉ KARPÁLNÍ TUNELY NA RUCE PŘÍZNAKY A PŘÍČINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nada Omraiová.

Dobrý den,
už 2 měsíce mi brní nebo mravenčí v končetinách,nejvíce v rukou ,v krvi nic nemám ,doktorka mi další vyšetření neudělala,prý je to od páteře,ale mě se to zhoršuje,nejvíce v noci,budí mě to a ruce mam jako kdybych si je přeležela a někdy je ani necítim ,musim je pustit z postele dolů aby se mi prokrvili.Nevim jestli to jsou karpály nebo jiná nemoc Děkuji za odpověd Omraiová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pocit necitlivých rukou v noci bývá často u lidí, kteří spí na boku s rukama pod hlavou. Pomůže na to změna polohy, když se naučíte spát na zádech s rukama podél těla. Také je prospěšné přes den relaxovat strečingem hrudní a krční páteř. S tím Vám pomůže zkušený fyzioterapeut.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ucpané karpální tunely na ruce příznaky a příčiny

Třes nohou u psa

Pes se třese z důvodu stresu, hyperaktivity, otravy, nemoci nebo radosti. Pokud si nejste jisti, z jakého důvodu se pes třese, je lepší vyhledat veterinárního lékaře, který psa vyšetří a stanoví diagnózu.

Zdroj: Svalový třes u psa

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Dobrý den, mohl bych také požádat o radu? Linku na nehtu z přílohy pozoruji již několik měsíců. Neuvědomuji si žádný mechanický naráz či požkození.

Předem děkuji za reakci.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na prstech ruky jsou tyto linky běžné. Stačí v noci mít ruku pod hlavou, delší dobu tlačit na nehet váhou hlavy a je to. Příčin je celá řada a společný jmenovatel je vždy zvýsený tlak na nehtovou ploténku. Nyní to nechte volně zmizet, bez jakékoliv podpůrné léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Kdy navštívit lékaře

Pokud jste mladí a zdraví, pak jsou záškuby prstů s největší pravděpodobností jen důsledkem něčeho mírného, ​​jako je stres nebo přepětí. Pokud však tyto mimovolní pohyby prstů pokračují nebo se zhoršují a začnou ovlivňovat vaše každodenní aktivity, měli byste navštívit lékaře, protože by to mohlo být známkou nemoci. V některých případech lze záškuby prstů léčit vitamíny nebo odpočinkem, ale vážnější případy mohou vyžadovat lékařský zásah.

Totéž platí pro třes prstů. Pokud třes trvá delší dobu, měli byste navštívit lékaře. S největší pravděpodobností provedou fyzikální vyšetření, aby sledovali váš třes a otestovali vaši svalovou sílu a reflexy.

Zdroj: Co způsobuje třes prsteníčku a malíčku na ruce

Diskuze

V diskuzi VŠI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leenicka.

S Liquidem mám taky jen dobré zkušenosti, když mi syn přišel se zavšivenou hlavou z tábora, vůbec jsem si nevěděla rady, na internetu jsem na něho našla pozitivní recenze, tak jsem hned běžela do lékárny, za pár dní byl od vší klid. Snad už se s nimi nikdy nebudeme mít tu čest. Opravdu bych se bez nich obešla, díky bohu, že má syn krátké vlasy.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vši

Bolavé ucho u psa

Bolavé ucho u psa má mnoho příznaků, většinou má pes hlavu skloněnou k jedné straně, což signalizuje, o jaké ucho se jedná. Když psa trápí zánět zevního zvukovodu, třepe s hlavou a každou chvíli si packou otírá ucho, z něhož mu vytéká páchnoucí maz.

Zdroj: Bolavé ucho u psa

Často kladené otázky

Je třes prstů normální?

Třes prstů může být důsledkem každodenních činností, jako je psaní textových zpráv nebo psaní obecně, ale přetrvávající třes, nebo když je kombinován s jinými příznaky, může naznačovat větší problém. Pokud zažíváte třes prstů, je nejlepší poradit se se svým lékařem, aby mohl vyloučit základní onemocnění.

Jak zabráním tomu, aby se mi třásly prsty?

Léčba záškubů prstů závisí na základním problému, který je způsobuje. Pokud jsou vaše záškuby způsobeny pitím příliš velkého množství kofeinu nebo nedostatečným spánkem, jsou to jednoduchá řešení. Ale pokud jsou vaše záškuby způsobeny poškozením nervů, pak to bude vyžadovat lékařský zásah. Váš lékař bude mít nejlepší představu, jak zabránit třesu vašich prstů.

Jaký je rozdíl mezi záškuby prstů a třesem prstů?

Hlavní rozdíl mezi škubáním prstů a třesem prstů je v tom, co to způsobuje. Záškuby prstů jsou obvykle způsobeny stresem, úzkostí, nedostatkem spánku, nadměrným kofeinem nebo fyzickou námahou. Ve vzácných případech mohou být záškuby prstů důsledkem zdravotního stavu, jako je amyotrofická laterální skleróza. Třes prstů je často způsoben základními zdravotními stavy, jako je esenciální třes nebo Parkinsonova choroba.

Zdroj: Co způsobuje třes prsteníčku a malíčku na ruce

Použití

Vyplňte roztokem celý zvukovod a jemně jej masírujte. Po rozpuštění nečistot nechejte zvíře zatřepat hlavou a zbytky nečistot odstraňte kouskem gázy. Podle stavu vyčistění celý proces opakujte. Uši čistěte dle potřeby nebo se poraďte se svým veterinárním lékařem.

Přípravek Otivet je k dostání v lékárnách nebo internetových obchodech, jeho cena není vysoká.

Zdroj: Otivet

Kdy může peroxid vodíku pomoci

Peroxid vodíku se používá jen v případě, kdy odstraňujeme ušní maz. Pro toto čištění se používá výplach ucha peroxidem vodíku. Tekutina se nalije do ucha, může se aplikovat i čistou injekční stříkačkou, a pomalu se vpraví do zvukovodu. Pacient by měl při této aplikaci ležet s hlavou otočenou na straně zdravého ucha. Roztok se nechá působit do té doby, než peroxid dobublá. Poté se zbylý obsah peroxidu vytře.

Zdroj: Jak použít peroxid vodíku do ucha

Zánět ušní chrupavky u psa

Zánět ušní chrupavky způsobuje zánět středního ucha, který se projevuje zápachem z ucha, výtokem, třepáním hlavou, nakláněním hlavy na stranu, zarudlým uším boltcem a bolestí.

Naklánění hlavy na jednu stranu může být vyvoláno jednostranným podrážděním ucha, ale může také znamenat, že je zasaženo střední ucho. Zánět středního ucha vyžaduje vždy řádné léčení s použitím antibiotik a protizánětlivých léků. Zánět středního ucha patří výhradně do rukou veterinárního lékaře.

Zdroj: Bolavé ucho u psa

Balmain Ivoire

Balmain představuje novou reedici oblíbené vůně Ivoire de Balmain z roku 1979. Parfém Ivoire je populární květinově dřevitá vůně, která přišla na trh v roce 2012. Zachovává dědictví a bohatství původní vůně a způsobuje nostalgii. Hlavou parfému Balmain Ivoire de Balmain jsou lístky fialky, pryskyřice, mandarinky. Srdcem parfému Balmain Ivoire de Balmain je kosatec, ylang-ylang, jasmín, růže. Základem parfému Balmain Ivoire de Balmain je vanilka, pačuli, cedr, vetiver.

Zde můžete vidět cenu vůně Balmain Ivoire.

Zdroj: Nejoblíbenější parfémy pro ženy


Autoři obsahu

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP