Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

BAREVNÁ TYPOLOGIE TEST

OBSAH

Online test barevné typologie

Zde můžete vidět online barevnou typologii.

Zdroj: Barevná typologie

Poradna

V naší poradně s názvem NAHLY CERVENY FLEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mgr. Hana Foltová.

Vloni se mi na břiše objevil naprosto stejný červený flek. Po několika dnech sám zmizel. Po roce mám velké problémy s bolestí kloubů, brněním rukou i nohou. Napadá mě, zda ten flek nemohla být borelioza. Neměla jsem ale klíště, tedy aspoň o tom nevím. Měla jsem však štípance od jiného různého hmyzu a to s velkými alergickými reakcemi ve formě fleků a otoků kolem štípanců.
Děkuji za odpověď, s pozdravem Hana

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte-li podezření na boreliozu, tak není nic jednoduššího, než si udělat test, který ji prokáže. Test uděláte doma za pár minut a hned budete vědět výsledek. Test se dá objednat tady www.prozdravi.cz/tes…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nahly cerveny flek

Barevná typologie osobnosti

Barevná typologie osobnosti patří k novějším vědním oborům. Zabývá se vytvářením celkového dojmu sladěním barev našeho oblečení s barvou vlasů, ale hlavně s tónem naší pleti. Každý z nás má jedinečný tón pleti, který nás provází od narození po celý náš život a nikdy se nemění. Barvy v našem životě hrají větší úlohu, než si dovedeme představit. Není důležité upoutat vyzývavým oblečením, ale působit přirozeně, upraveně, zdravě a elegantně. Z tohoto důvodu je vhodné navštívit odborníka na barevnost vizáže a nechat si poradit nejen v oblasti barev, ale i typu oblečení. Existují barvy, které dají vyniknout vaší osobnosti, nebo ji naopak zcela potlačí. Postačí jednoduchý test: Pokud vás na jedinci upoutá jeho oblečení a nikoliv jeho obličej, došlo v tomto případě k potlačení osobnosti. U správně použitých barev si naopak zapamatujete, že jedinec měl výrazné oči, husté vlasy a působil velmi příjemně.

Zdroj: Barevná typologie

Poradna

V naší poradně s názvem HIV A CRP TEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Xxx.

Dobrý den,
projeví se na CRP HIV?
Popř. jak. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zvýšení hladiny CRP při nákaze HIV se může projevit, ale jen u někoho. Více se objevuje zvýšené CRP u mužů nakažených virem HIV, zhruba tak v 50%. U žen se korelace CRP a HIV téměř neobjevuje. CRP je marker zánětu a HIV ho zvyšuje vlivem replikace viru, kdy se aktivuje autoimunitní systém.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hiv a crp test

Vlasy podle barevné typologie

Vlasy jsou naší doménou i největším měřítkem v barevné typologii. Rozlišujeme tři základní barvy, a to žlutou, červenou a modrou barvu. Barevné směsi s převahou červené a žluté vnímáme jako teplé. Naopak ty, u nichž převažuje modrá, vnímáme jako studené. V jarních odstínech převládá žlutá, barvy jsou světlejší a veselejší. Pro podzimní odstíny je typická červená, jsou sytější, těžší a zemitější. V letních i zimních odstínech dominuje modrá s tím rozdílem, že v létě je lehčí, tlumená a v zimě zase jasnější a tvrdší.

Zdroj: Barevná typologie

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÉ PROUŽKY NA NEHTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Dnes jsem objevila na svých nehtech vodorovné bílé proužky asi tak v polovině všech nehtů,co je příčina?(jsem 2měsíce po chemoterapii)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bílé skvrny na nehtech i různé bílé čárky nebo bílé měsíčky na nehtech způsobuje výživový šok. Výživový šok nastane například při různých hubnoucích dietách a nebo právě i jako reakce na chemoterapii, jak je tomu ve Vašem případě. Jestliže jsou tyto znaky výživového šoku, u Vás proužky, již v polovině nehtu, tak to značí, že nehty Vám rostou jak mají a tato barevná nedokonalost Vašich nehtů tedy zanedlouho odroste.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílé proužky na nehtech

12 typů podle barevné typologie

Dělení podle barevné typologie na 4 základní skupiny je pouze orientační, každý člověk je originál, a tak se při typologii používají ještě další subtypy. Subtypy jsou u každé skupiny tři, například jaro do léta, jaro do podzimu, jaro do zimy, a obdobně u každého dalšího typu. Každý typ má svou primární barvu, a to studenou nebo teplou barvu, a sekundární barvu. Ta může být stejná jako primární barva, nebo právě naopak zcela opačná. Někdo je podle vlasů a pleti studený typ, ale podle očí teplý. Přestože budete znát svůj typ a subtyp, používejte barevnou typologii pouze jako orientační pomůcku.

Zdroj: Barevná typologie

Poradna

V naší poradně s názvem ČERNÝ JAZYK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluse hajkova.

Dobry den .... prosím o radu ... po snědení bramborového salátu a řízku ( Vánoční období) jsem měla napětí a nafouknuti v oblasti podžeberni a rano jsem měla uplne černý povlak jazyka. Napětí a nafouknuti zmizelo ale černý povlak jazyka ne. Je to spojitost s játry a zazivanim?dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vzala jste si nějaké léky proti průjmu? Bismut subsalicylát způsobuje černý jazyk. Bismut subsalicylát je netoxická látka obsažená ve volně prodejných lécích proti průjmovým onemocněním. Další možná příčina černého jazyka by mohla být barevná strava nebo nápoje, jako například červené víno. Také přemnožená candida může zavinit černý jazyk. Vyčkejte ještě několik dní, a když černý povlak na jazyku nezmizí, tak navštivte lékaře na ORL.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti v pravem podzebri a paleni jater

Co je barevná typologie

Barevná typologie je rozdělení lidí do čtyř skupin podle ročního období jaro, léto, podzim, zima. Autorkou tohoto principu je Carole Jackson, která pochází z USA.

Barvy hrají v našem životě významnou roli. Barevnou typologii si můžete otestovat sami, a to tak, že se posadíte před zrcadlo za denního světla, s vlasy staženými z čela, bez make-upu. Střídavě si přikládejte k obličeji barevnou látku nebo papír teplé a studené barvy. Teplou barvu zastupuje například meruňková, studenou barvu zastupuje například neonově růžová. Rozzáří-li se vám obličej a vaše rysy se zjemní, je to ten typ barvy, který hledáte. Pokud to není ono, potřebujete typ opačný. Nyní rozlišíte, zda jste typ jarní, podzimní, letní, nebo zimní. Pokud jste typ teplý, volíte mezi dvěma variantami: jarní a podzimní. Opět přiložte k obličeji dvojici barev, pro jarní typ hráškově teple zelenou, pro podzimní typ tmavě zemitě zelenou s nádechem mechu. Pokud jste typ studený, volíte mezi dvěma variantami: letní a zimní. Přiložte k obličeji dvojici barev, pro letní typ zapudrovanou růžovou, pro zimní typ neonovou růžovou.

Jakmile poznáte svůj barevný typ, budete moci kombinovat ty správné barevné kombinace oděvů a doplňků, zvolíte správný odstín make-upu, barvy rtěnky a očních stínů i laku na nehty.

Zdroj: Barevná typologie

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ŠPINĚNÍ SIGNALIZUJE UHNÍZDĚNÍ VAJÍČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobriden hci se zeptat dostala sem drif mesicki 4 dni dvadni byli takovi ani silni ani slaby a na treti den sem je nemnela jenom sem spinila tak ze us mne byto mnelo skoncit mne sicki a pres noc sem zas mnela kref a rano sem ju zas nemnela prosim muze mi negdo rict co to znemena muzu byt tehotna dekuji za od povet

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud jste měla v posledních deseti dnech nechráněný pohlavní styk, tak můžete být těhotná. Více vám prozradí těhotenský test, který koupíte v lékárně. Použijte ho hned druhý den ráno, až půjdete po probuzení čůrat. Nejdříve trochu vyčůrejte do záchodu a pak trochu do čisté skleničky, ve které pak provedete těhotenský test. Test může odhalit těhotenství již třetí den po obvyklém termínu menstruace.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak špinění signalizuje uhnízdění vajíčka

Letní typ

Letní typ vynikne v chladných, pastelových, jakoby zapudrovaných tónech. Chladivé akvarelové tóny nebe a moře, jemně růžové a fialkové květiny. Pleť u těchto typů je bledá, téměř porcelánová s drobnými žilkami, může být až namodralá. Oči jsou modré, šedomodré, zelenošedé nebo hnědé. Rty mají narůžovělý odstín. Barva vlasů má nejčastěji odstíny středně hnědé, popelavé, platiny nebo takzvané myší šedi. Pokud chtějí oživit svou barvu vlasů, mohou volit i výraznější melíry nebo o jeden odstín tmavší barvu. Letním typům sluší chladnější odstíny červené, modré i žluté.

Zdroj: Barevná typologie

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCI PENISU PLISEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marek.

dobry den chtel sem se zeptat mam takovej problem a nevim co snim na kuzi penisu semi udelaly bile tecky a na zaludu mam jako puchejre bile pruhledne a zacalo mi to kolem zaluda cernat nevim co to je a kdokdorovi se stidym muze temi nekdo poradit? diky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Každá barevná změna na penisu může znamenat riziko vážných komplikací. Bylo by nejlepší si nechat penis vyšetřit na dermatovenerologii, což je odvětví kožní medicíny. Nepodceňujte to a nestyďte se. Vyšetřit penis pro doktora znamená úplně to samé, jako by vyšetřoval palec u ruky a vy byste to měl vnímat stejně, protože když vám stud zabrání jít teď k lékaři, budete časem k tomu stejně donucen a třeba za mnohem horších okolností, které mohou vrcholit až uříznutím penisu, aby vám pak vůbec zachránili život.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoci penisu plisen

Zimní typ

Zimní typ upoutá mrazivě ledovými barvami a výraznými kontrasty. Inspiruje se barvami zimní, mrazem ojíněné přírody a ve slunci jiskřícím sněhem. Pleť u zimního typu je bledá, porcelánová, béžová, bílá, olivová, světle růžová s chladným namodralým podtónem. Oči často bývají jednobarevné – modré, hnědé nebo zelené. Rty mají narůžovělé nebo namodralé. Vlasy bývají černé, tmavohnědé, hnědočerné až modročerné. Díky tmavým vlasům si zimní typy mohou dovolit více experimentovat s barvami, třeba i s růžovou barvou ve vlasech. Vhodné barvy jsou studené, syté, jasné, zářivé, ledové, kontrastní, ale i čistě bílá a černá, růžová, jasně červená a žlutá barva.

Zdroj: Barevná typologie

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN RENEVAL NEO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Berta.

nemohu nikde najít, zda se dá k warfarinu brát reneval neo. Nevíte někdo? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Renewal Neo můžete užívat i když berete Warfarin. Nechte si ale hned po začátku léčby změřit srážlivost krve INR. Test si nechte udělat nejlépe druhý až třetí den po prvním polknutí Reneval Neo. O test srážlivosti můžete požádat praktického lékaře. Až s touto doplňkovou léčbou skončíte, tak si nechte znovu změřit INR.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin reneval neo

Podzimní typ

Podzimní typ se rozzáří teplými tóny krásně zbarvených listů stromů. Sytá zeleň, vínová červeň, zlatavě žluté tóny. Pleť tohoto typu je teple béžová, průsvitně světlá, pokožka v tónu slonové kosti nebo šampaňského, s pihami i bez nich. Rty jsou přirozeně sytě červené, oči tmavohnědé, někdy i modré. Vlasy u tohoto typu jsou hodně výrazné rezavé, červené, měděné, blond, hnědé do rezava, barva vždy s červeným nebo zlatým nádechem. Tyto typy mají většinou husté vlasy, a proto účes dobře drží, rozhodující však bude správný sestřih. Nedoporučuje se barvení do světlého odstínu vlasů, jako je platina a světlá blond. Vhodné barvy u tohoto typu jsou teplé, zemité, těžké, tmavší odstíny padajícího listí.

Zdroj: Barevná typologie

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobry den chtela jsem se zeptat mam bazalni teplotu 37.7.myslite ze je moznost abych byla tehotna?predem dekuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Bazální teplota 37,7 může být příznakem počátku těhotenství. Počejte na příští menzes a když nepřijde, tak si udělejte těhotenský test z lékárny.

Zdroj: diskuze Dotaz

Menopauza test Laboquick

Tento test slouží k prokázání menopauzy dle vyšetření moči. Cena je cca 49,49 Kč.

Zdroj: Test na menopauzu

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ TEST NA CUKROVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Skomro czeslaw.

mam testovaci prožki ale ne mam navot jako barva je vpožodku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí test na cukrovku

Jarní typ

Jarní typ rozkvétá v čirých, jemných barvách s teplými žlutými podtóny. Tyto barvy najdeme v probouzející se jarní přírodě – květiny, nové lupínkyr stromů. Ženy jarního typu mají nazlátlý tón pleti. Jejich pokožka je nejsvětlejší ze všech typů. Je průsvitně bledá s broskvovým nádechem, zlatavá, teple zabarvená, maximálně do růžové. Rty jsou jemně červené, oči modré nebo hnědé. Tyto typy mohou krásně experimentovat s barvami svých vlasů. Přírodně je mají nejčastěji plavé, blond se zlatistým (medovým) podtónem, světle hnědé, někdy až do červena. Pokud chtějí změnu, postačí melír. Dokonce si mohou dovolit i odvážnější proužky, například oranžová, tmavě hnědá, ale i červená a podobně. Z barev se k tomuto typu nejvíce hodí červená, trávově zelená, žlutá, oranžová, broskvová, meruňková a lososová. Všechny barvy musí být ale teplé, veselé, svítivé, světlé.

Zdroj: Barevná typologie

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A PIVO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Halaš.

Já vypiji 2 piva deně jednou týdně4 a to v hospodě vadí to moc,když užívám warfarin

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Alkohol z piva ovlivňuje účinky Warfarinu a správně by se neměl pít po celou dobu léčby. Pokud ale tento způsob konzumace již provozujete a nechcete se ho vzdát, tak bude třeba provést častější odběry krve na test její srážlivosti (Quickův test), aby se případně upravilo dávkování Warfarinu. Domluvte se na kontrolních odběrech se svým lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pivo

GGT test zkušenosti

GGT je měřena pomocí pravidelného odběru krve. Obvykle se odebírá krev z předloktí.

Zdroj: GTT/GMT – test gama-glutamyltransferázy

Oční test barvosleposti

Test na barvoslepost se nazývá Ischiharův test. Tento test má odhalit druh a rozsah poruchy barvocitu. Pro diagnostiku se používají obrazy složené z teček různých barevných odstínů. Běžný Ishiharův test je složen až z 38 různých obrazců. Na internetu si můžete vyzkoušet orientační testy. Ovšem tyto jsou pouze ukázkového typu. Přesné testy musí provádět odborník.

Zdroj: Testy očí

Test na menopauzu Dr.Max

V lékárně Dr.Max seženete tyto testy.

Test na menopauzu si v této lékárně můžete individuálně objednat. Ochotný personál vám sdělí i cenu vybraného produktu.

Zdroj: Test na menopauzu

Test na cukrovku droždí do moči

Test na cukrovku pomocí droždí? Tak tuto metodu praktikovaly naše prababičky. Rozdrobily kvasnice a pomočily je (nebo do moči kvasnice vhodily). Když kvasnice reagovaly, znamenalo to, že je v moči cukr a onen člověk má cukrovku.

Zdroj: Domácí test na cukrovku

Jak na to?

Test se provádí ponořením absorpční části testovací kazety do vzorku moči a získáním výsledků na základě barevných proužků. K provedení testu použijte první ranní moč, která obsahuje nejvíce hormonů a která vám poskytne nejpřesnější výsledek testu. Pokud stále máte menstruační cyklus, proveďte test během prvního týdne cyklu. Druhý test si udělejte o týden později. Pokud již máte nepravidelný menstruační cyklus, udělejte si první test kdykoliv během měsíce a druhý test o týden později. Výsledek je znám již během 5 minut s 99% spolehlivostí.

Zdroj: Test na menopauzu

Test na menopauzu Pepino

Jedno balení obsahuje dva tyčinkové imunologické testy za účelem zjištění přítomnosti folikuly stimulujícího hormonu (FSH) v moči. Po 10 minutách se objeví výsledek. Doporučená cena balení 199 Kč.

Zdroj: Test na menopauzu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP